Hei!

saaaga91

Olisin menossa syksyllä kouluun(ei ole vielä yhtäkään ammattia) eli opiskeleen ja pistäisin lapseni päiväkotiin. Joudunko itse maksamaan päivähoitomaksut pienillä tuloillani vai miten? ja mihin ne maksetaan,sinne päiväkotiin vai kunnalle vai mihin?

8

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikö näin ole

      Jos olet opiskelija ja yksinhuoltaja eihän sulla ole mitään palkkatuloja millä maksaisit niin kunta maksaa lapsesi hoidon.Sulta ei peritä maksua.Kotiin tulee lasku niille, jotka maksaa hoidon omalla palkalla.Laskun lähettää kunta.

      • saaaga91

        eli kunta maksaa sinne päiväkotiin? vai kuuluuko ne maksut kunnalle?


    • SihteeriSiiri

      Hei!
      Ennen hoidon aloitusta kun päiväkotipaikka on varmistunut, toimitat päiväkotiin selvityksen tuloistasi. Koska olet opiskelija, sinulla niitä ei ole vaan toimitat sinne todistuksen siitä, että olet täysipäiväisesti opiskelija. Päiväkodista neuvotaan sinua kyllä.
      Ilman tuloja sinun ei siis tarvitse maksaa hoitopaikasta, vaan sen kaupunki hoitaa puolestasi. Jos alat tehdä opiskelun rinnalla työtä, josta saat palkkaa ,siitä sinun tulee toimittaa kuitenkin palkkatodistus paiväkotiin.
      Päiväkoti ei mitenkään käsittele maksuja saati rahaa.Laskut kotiin tulevat päivähoito toimistolta ja maksut menee tilisiirrolla kaupungin kassaan.
      Huomioi, että kyseessä on kuitenkin perheen tulot, jos perheeseen kuuluu muita työssäkäyviä ihmisiä, lapselle kyllä määräytyy hoitomaksu, vaikka sinä äitinä oletkin opiskelija.

      • rohkeasti vaan

        Meillä ei myöskään päiväkoti ota vastaan mitään tositteita palkoista eikä todistuksia opiskelusta. Ne pitää meillä lähettää suoraan päivähoitotoimistoon, mistä muuten saat tarkat tiedot mitä pitää toimittaa ja mihin mennessä. Kannattaa siis ottaa yhteyttä kuntasi päivähoitotoimistoon/päivähoitosihteeriin, kun saat tiedon hoitopaikasta.


    • saaaga91

      Mutta missä se päivähoitotoimisto yleensä sijaitsee? Onko se sielä päiväkodissa vai jossain muualla? Entäs jos haluaa laittaa lapset perhepäivähoitajalle niin miten sillon toimitaan ja miten maksujen kanssa silloib tehään? Kiitos teille neuvoista,oon ihan pihalla :)

      • saaaga91

        ja JOS ois palkkatulot niin määräytyykö päiväkotimaksu tulojen mukaan vai onko kaikilla sama?


      • pk-sijainen

        Päivähoitotoimisto ei tod. ole missään päiväkodissa vaan ihan jossain muualla (esim. voi olla kaupungin keskustassa). Voithan googlettamalla etsiä tai menemällä kotipaikkakuntasi nettisivuille ja sieltä etsiä kohdan Lapsiperheelle -> Varhaiskasvatus. Sieltä saattaisi löytyä ohjeita miten toimia.


    • SihteeriSiiri

      Ei sinun vielä tarvitse kaikkea tietää. Saat päivähoidon hakukaavakkeet ihan mistä tahansa päiväkodista, vaikkakin hakisit lasta perhepäivähoitoon. Hakukaavakkeiden mukana tulee kyllä ohjeet minne ne palautat ja sitten kun teille se paikka osoitetaan, siitä tulee sinulle kirje kotiin ja ohjeet mitä pitää toimittaa ja minnekin.
      Päivähoitomaksu ei ole kaikille sama, vaan määritellään perhekoon ja tulojen mukaan.
      Mene oman kaupunkisi sivuille josta löydät kohdan lapsiperheille tms., sieltä löydät tietoa päivähoidosta,alueesi päiväkodeista ja myöskin sen päivähoitotoimiston osoitteen.Eli hakemuksen saat sieltä/ jostain päiväkodista.
      Päivähoitopaikka tulee osoittaa 4 kk:n kuluessa hakemusten jättämisestä, joten älä jätä asioiden hoitamista viime tippaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1455
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1159
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      103
      1032
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      907
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      65
      763
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe