JÄÄKIEKKOILU SYÖ

ja yksipuoleistaa

TÄHÄN ON TULTU JÄÄKIEKON OSALTA: meidän elintasomme pyhäjärvellä ei ikinä riitä pitämään huippukallista harrastetta yllä vaikka mitä tehtäisiin. Vähävaraisten perheiden talous on jo ahdingossa ilman muoti-ilmiöharrastettakin.

Kaleva-lehti 2.4.2013
Harrastamisesta harvojen huvia
Pääkirjoitukset 2.4. |PääkirjoitusMuuta tekstin kokoa-
5 lukijakommentti(a)0

Harrastustoiminta on parissa vuosikymmenessä muuttunut ammattimaisemmaksi ja sen myötä kalliimmaksi. Varsinkin eräistä liikuntaharrastuksista on tullut jo niin tyyriitä, että vain varakkaiden jälkikasvulla on niihin mahdollisuus.

Muutos on ollut raju ja tukee osaltaan yhteiskunnan jakautumista hyväosaisiin, joilla on kaikkea ja vähemmän hyväosaisiin, jotka joutuvat taiteilemaan ympäristön paineen ja omien taloudellisten voimavarojensa ristiaallokossa.

Harmillisinta kehityksessä on se, että kallis hinta sulkee monen lapsen ja nuoren harrastusten ulkopuolelle. On korkea aika keskustella siitä, mihin harrastustoiminnalla pyritään. Kehitys on kulkenut kovaa vauhtia siihen suuntaan kuin kaikista oltaisiin kouluttamassa maailmanmestareita.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa tekeillä oleva tutkimus (Kaleva 25.3.) vahvistaa sen, että lasten ja nuorten liikuntaharrastukset ovat kallistuneet Suomessa rajusti.

Aina on toki ollut yksittäisiä lajeja, joiden harrastaminen maksaa paljon. Elintason nousun myötä monen entisen eliittilajin harrastusmahdollisuudet ovat laajentuneet käsittämään useampia väestöryhmiä.

Samaan aikaan on tapahtunut toisensuuntaista kehitystä. Aikaisemmin laajojen kansanjoukkojen harrastusmahdollisuuksien rajoihin kuuluneet lajit ovat karanneet ulottumattomiin useimmilta.

Hyvä esimerkki tästä on jääkiekko, jossa jo varsin varhaisessa vaiheessa kuukausikustannukset saattavat nousta satoihin euroihin. Niin ikään perinteisestä kansanurheilusta hiihdosta on tullut sikamaisen kallista.

Nämä eivät suinkaan ole ainoita lajeja, joiden hinnat ovat karanneet pilviin. Syynä kustannusten nousuun on sekä välineissä että valmennuksen ammattimaistumisessa, joka on johtanut tavoitteiden asettamiseen koko ajan korkeammalle.

Jos yhteen harrastukseen nuori käytti ennen illan tai pari viikossa, nyt edellytetään, että harjoituksia on miltei joka ilta. Kilpailutapahtumat täyttävät viikonloput.

Tällä tavoin yritetään saavuttaa seurajohdon ja valmentajien asettamia tulostavoitteita, mutta samalla viedään nuorelta mahdollisuuksia harrastaa mitään muuta kuin yhtä lajia. Jos miltei joka ilta on oltava liikkeellä yhden harrastusmuodon ympärillä, aika ei riitä enää muuhun.

Huippu-urheilun tulostavoitteiden kannalta tätä voi perustella, mutta onko mieltä rakentaa kaikkea vain huippuja varten. Mitä jää niille lapsille ja nuorille, jotka eivät kilpailussa pärjää, mutta haluaisivat muuten harrastaa jotakin lajia? Nyt on käymässä niin, ettei heille jää mitään; heille ei ole paikkaa.

Harrastuksia pidetään lasten ja nuorten itsensä toteuttamisen kannalta tärkeinä. Ohjaamalla harrastusten pariin jälkikasvua halutaan kasvattaa toimimaan toisten ihmisten kanssa ja täyttämään tyhjäksi jäävää aikaa mielekkäällä tekemisellä.

Nykymenolla ollaan ajautumassa siihen, että harrastamisesta on tulossa vain hyväosaisten etuoikeus. Tähän on saatava piste, sillä oikeus harrastaa kuuluu kaikille.

62

453

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kulut kuriin

      Onneksi tilanne paranee Pyhäjärvellä mikäli Kaupunki ostaa jäähallikiinteistön! "Säälittää" vain takavuosien jääkiekkoperheet. Saattoi maksaa jopa yli 500€ / kk yhdeltä perheeltä pelkät jäämaksut. Muut kulut kuten varusteet, pelimatkat ym. päälle!

    • nimensäö väärtti

      kyllä jääkiekkoharrastus on liian kallista. Ei sinne tavallinen perhe voi lastaan lähettää.

      Ei se siitä halpene, nytkin kaupunki on satsannut sinne satojatuhansia euroja.

      Ei tässä tilanteessa voida ajatellakaan, että kaupunki laittaisi siihen rahaa enempää

      kuin mitä nytkin jo haamutunnit ovat.

      Hallitus jääkiekossa töihin ja markkinoimaan tiloja monenlaiseen kä-yttöön. Nimihän oli "monitoimihalli"

    • tylsä luistin

      Pakko myöntää, että kallista on ja siksi perheemme on siirtynyt muihin talvilajeihin ulkona ja kesällä .

      Monitoimihallilla on ehkäpä 20-40 perhettä tenavineen ja kait aikuiset pelailee myös, mutta ehäni sen takia pidä hallia mennä lunastamaan, että samat piirit voisivat jatkaa dominointiaan.

      Olemme jättäneet monitoimihallin jäät taaksemme, ovat kovastikin menneiden kausien jäitä.

    • liian tyyristä on

      Hyvä kommentti!

    • halpaa on

      Huhupuheiden mukaan junnujen jäätunti tippuu 30-40 €:oon. Jos joukkueessa on 15 pelaajaa ja treenejä on 3 / vko tekee jäämaksut 32€/kk/pelaaja! Jos lisäksi käyttää Kaupungin harrastemaksut jääkiekkoon (mihinkäs muuhunkaan kun ovat ilmaisia) 25€/kk jää maksettavaa 7€/kk!

      Muutama olut itselle vähemmän niin lapsi pääsee jäälle!

    • Pojan perään?

      .Lainaus aloituksesta " Jos miltei joka ilta on oltava liikkeellä yhden harrastusmuodon ympärillä, aika ei riitä enää muuhun."

      NIimpä se vaan on, ja viikonloputkin menee samalla.

      Ja kaikki vain sen takia että valmennetaan perheen junioria "pojan perään".

    • kohtuullinen taso

      Pyhäjärvisten jääkiekkoperheiden onneksi harrastuksen kustannukset ovat täällä huomattavasti halvemmat kuin valtakunnan mahtiseuroissa.

      Pyhäjärvellä nuorten joukkueet eivät reissaa pelimatkoja valtakunnallissa sarjoissa eikä Pohdilla ei ole otteluita läheskään niin paljon kuin liigaseurojen junnuilla. Eikä Pyhäjärvellä kustanneta junnusarjoihin ammattivalmentajia.

      Tosin monella paikkakunnalla jääkiekon harrastaminen vaatii vielä pienemmän taloudellisen panostuksen kuin Pyhäjärvellä. Niillä paikkakunnilla, joissa kaupunki tarjoaa lapsille ja nuorille jääaikaa edullisesti, jääkiekko ei ole lapsieperheille kallis harrastus.

      Kilpahiihto ja taitoluistelu ovat monesti paljon kalliimpia lajeja kuin jääkiekko.

    • khl&nhl miljoonat

      kyllä ne poijat sitten maksaa kotikaupungille takaisin kun nhl tai khl stä jäävät eläkkeelle. onhan näistä esimerkkejä vaikkapa kuopijossa

    • Selänne on jo

      Oi että maailma on yksinkertaisten maailma.---noinhan se on ajateltukkin vuonna 1998 paikkakunnalta nhl tahi khl, verotuskuntana Pyhäjärven (kasvattiseurana) Pohti.

      Verotuloja...byäh byäh hiihii..niinku

      Sitäpaitsi toisinpäin meillä on jo möhkö SELÄNNE joka syö enevästi miljoonia...

      • kalliiksitulee

        Se nyt lienee selvä, ettei kaupunki voi lähteä ostamaan yritystä ja pitämään yllä kannattamatonta yritystä, eikä jääkiekkoilijat mitään hallia tarvitse on hyvät ulkokaukalot mitkä kaupunki pitää hyvässä kunnossa siellä on ihan hyvä luistella ja pelata raittiissa ilmassa, siinä kaupunki teki vaan ison virheen, kun meni takuumieheksi jäähalli pisnekseen, mutta takuumiehen rooli on tietenkin kaikkien tiedossa maksetaan mihin on nimet raapustettu, mutta ei missään nimessä mennä ottamaan jäähallia kunnalle.


    • hintahaitari iso

      Jääkiekkoa on niin monenhintaista paikkakunnasta, seurasta ja ikäluokasta riippuen. Jollekin lapselle jääkiekkoharrastuksen kustannukset voivat olla alle 50 euroa kuukaudessa. Jonkun nuoren sarjapelaajan kulut voivat olla yli 500 euroa kuukaudessa.


      Ei jääkiekko ole kallein harrastus mutta halvempiakin toki löytyy.

    • kylänkiertäjä.

      Autolla gruisailu on kun vanhemmat ostaa bensat ja kaljat.

    • selvä kuin pläkki

      Kyllä näin on asiat:
      Osakeyhtiö pitää hallinsa ja kustannuksensa.
      Kaupunki ostaa jääaikaa lapsille.

      Näin kun tehdään, niin kukin tietää, mitä maksaa ja mistä maksaa.

      Parempi tämä ratkaisu kaikille. Veronmaksajat maksavat kä-ytöstä, eivät
      muista kuluista. Halliyhtiö hoitaa osakeyhtiönsä kiinteistöt ja kulut.

    • 42342341

      kui nii

    • Maksaja555

      No eikös se ollut sovittu asia ettei kaadu jäähalli kuntalaisten maksettavaksi.
      Eikös siellä ople lupauksen antaneita taas valtuustossa, vai ovatko selkärangattomia nisupullapoikia.
      Kaikki mulle syöttiläitä, hyi helevetti !

    • kaikki pois

      Ei kuulu kuntalaisille jäähalli eikä muutkaan liikuntapaikat. Seuraavaksi myydään tarjouskilpailun perusteella uimahalli ja liikuntahallit. Urheilukenttä myydään osissa koska moukarihäkit on niin kysyttyjä! Samoin 110 metrin aidat!

    • venkuloita

      Hukkahulluja oli nuo rämpijät jotka lupas hoitaa omillaan kaiken, hoitas nyt sitten.
      Toivottavasti kukaan nuista lupailijoista ja minä ite hallipojuista ei ole missään vaikuttavissa asioissa mukana kunnassa tai missään järjestöissä, Pthyiii !

    • itku ja valitus

      Minä tiedän kuka ostaa uimahallin ja liikuntahallit. Kiuruveden kaupunki. Kiuruvesi on hyvin positiivisesti liikuntaan suhtautuva kaupunki. Siellä Kaupunki osti jäähallinkin kertaryssäyksellä, yli miljoona euroa eikä kukaan itkenyt! Ei yhen yhtä nettikirjoitusta!!!

    • ettei vain?

      Venkuloita!

      Etkö muka tiedä!? Etteivätkö ole mukana muissa vaikuttavissa asioissa kunnassa tai järjestöissä.

      Mitenkäs meidän isä-Paavo.!! Siinä vastaus kymysykseen

    • AlaMummo

      Osuva, tosiasiaa täynnä oleva kirjoitus mitä aloittaja kirjoittanut.
      Muistaakseni kun jäähallikiima oli kovimmillaan, hallia suunniteltiin joka tuutista (silloiset valtuutetut) toitottivat että halli ei kaadu kaupungin syliin, rahoitettavaksi. Ja että jääkiekko ei eriarvoista jne. lapsia, perheitä.
      Kuinkas nyt onkaan käynyt? Kaikki mitä epäilijät vuosia sitten sanoivat, on käynyt, on käymässä toteen.
      Kautta aikain pikkukunnissa ja -kylissä on pärjätty ulkona olevalla kaukaloilla, luistelukentillä johon jokainen päässyt luistelemaan ja pelaamaan raittiiseen ulkoilmaan. Näin tulisi myös jatkossa olla.
      Kun kuntien tehtäviä joudutaan priorisoimaan tulevaisuudessa, juuri tällaiset hallit tulisi ehdottomasti ulkoistaa. Ne eivät ole kuntien perustehtäviä. Jos joku tai joku taho haluaa kilpaurheilla, siihen saatanee sitten sponsorirahaa. Kuntien tehtävä paremminkin olla mukana ns. kaikenikäisten "massa-, terveysliikunnan" mahdollistamisessa. Tähän riittää ulkona olevat luistelualueet, -kaukalot, uimahalli, kesä- ja talvikäytössä oleva kuntorata. Kouluilta myös mahdollista varata vuoroja erilaista liikuntatoimintaa varten.

    • kalustoluettelo

      Jos urheilukenttä ja pesäpallokenttä myydään erikseen, kuuluuko kalkkikärryt kumman irtaimistoon?

    • itiöt

      Pesäpallokentän puinen syöttölautanen on homeessa. Ne on nuo maapohjasyöttölautaset! Ehdottomasti pitäisi käyttää pelkästään perinteistä rossipohjaratkaisua!

    • kallis sijoitus

      AlaMummo!
      Kirjoitat asiaa. Näin se on , näin on nähtävä tulevaisuus.

      • alimmalla tasolla

        Jääkiekkoon ei kovin paljoa kannata satsata,muuta kuin "harrastus" mielessä ja liikuntamuotona muitten oheessa.


    • Mään mese

      Voinen ehdottaa sellaistakin että myydään vaan kaikki pois. Mitä se kaupunki tekee sillä juorupesällä, eli uimahallin saunalla saatikka sitten koko uimahallilla. Ovat nykyisin paljon kalliimpia kuin jäähalli konsanaan. Kaikki liikunta samalle viivalle. Sitä mie kannatan. Urheilu- ja pesiskenttä kanssa horsmaa kasvamaan. Lopetetaan liikunnan tukeminen, vaikka siitä on laissa määrätty. Eiköhän silloin lopu tuokin kaivelu tuosta jäähallista. Mielestäni sellaiset henkilöt kirjoittaa utu tuntumaa jäähallista jotka ei ole käyneet kuin kerran tai ei yhtään kertaa koko rakenuksessa tai tontillakaan. Minusta kaikki liikunta on erittäin hyvä, tulevaisuudessa se näkyy edelleen parempana vointina ja säästökjä syntyy.

    • älytöntä tukemista

      Elä ole noin apea.
      Kyllähän se niin on, että uimahalli on sellainen paikka, jota tarvitaan, vaikka ukkoporukka siellä akkamaisesti juoruaakin. Uimahalli käy vauvasta vaariin, kuten se nyt onkin markkinoitu. Kentät ja latureitit kylillä, ihan OK juttu.
      Mutta jäähalli, yksityinen yhtiö. Hoitakoon hommansa ja pitäkööt taksansa. Kaupunki ostaa todelliset jäätunnit ja maksaa a ´´ hinnan/tunti.

      • ennekuulumatonta.

        Sisä Golf rata meiltä vielä puuttuu,harrastajia on pilvin pimein eikä ole rataa.


    • Älytöntä tukemista, olet oikeessa.
      Toivottavasti olet valtuutettu.

      Uimahalli palvelee myös vaivasia jotka ei oikein voi muuten turvallisesti liikuntaa harrastaa.
      Monelle uimahalli on myös ainoa saunomispaikka.
      Pelastuslaitokselle tärkeä sukellusharjoituspaikkana.
      Käy vauvasta vaariin melkein jokaiselle.
      Siellä oppii tärkeän uimataidon.

      Jäähalilla opitaan reuhaamaan, lyömään, hakkaamaan, kiroileen, hyppimään toisen poikasen selkään jne....

      Lisäksi puuhamiehet kuuluu sen itse luvanneet kustantaa.
      Onhan kumma jos voi rakentaa vaikka mitä höpöhöpöä ja kaataa maksettavaksi toisille.

      Eikös osakeyhtiössä osakkaat ja toimitusjohtaja ole vastuussa toiminnastaan.

      • tällainen mielipide

        Toisaalta noinkin mutta saatiinhan siihen Valtiolta rahoitusta ,osan hallista omistaa Suomen valtio.
        Voitais taas kinuta rahaa kulttuuriministeriöltä tai mikäseon.
        Missään tämän kokoisessa Kaupungissa Jäähalli ei ole tuotantolaitos ja varmasti menot ovat isommat kuin tulot.
        Monessa muussa paikassa halli on myös monitoimihalli joka voittoa tuottavana yrityksenä on mahdottomuus.


    • Tutkintaan menee

      Pitäisi alkaa tutkinta hallin tekopäätöksestä ?
      Tietääkseni nimellä MONITOIMIHALLI haettiin rahaa JÄÄHALLIN tekoon?
      Onkohan tapahtunut jotain outoa ?
      Eihän siellä ole mitään monitoimisuutta.
      Kävin yhtenä viikkona joka päivä katsomassa touhua ja oli vaan jääkiekkoa tai sitten ei ketään pelaamassa.
      MISSÄ ON SE MONITOIMISUUS ?
      Muutamana päivänä vuodessa joku tanssahdus niin kuin monessa muussakin jäähallissa, kyseessä ei siis ole mikään monitoimihalli ?

    • 344564444

      Jään sulatus kestää noin viikon kuten jäädytyskin. Ei siellä talvella pysty muuta tekemään kuin jääkiekkoileen, eikä tarvitsekaan kun kaikki vuorot täynnä!

    • OY on kiristäjä

      EIVÄT OLE.
      Päivällä meidän veronmaksajien maksamilla tunneilla ns. koulujen piikkiin, ei juurikaan tenavia pyöri.
      ostamma koulukäyttöön 900 h ja käytämme n 300h lukukausien ( syksy-kevät) aikana.

      Miten se jakaantuu koulutyöpäivää kohti?
      Viikkoa kohti?
      Kuukautta kohti ajalla elokuu--toukokuun välillä tuo 300h.?

      Hilpeä tulos ja vallan HINNAKAS.
      keskimääräinen viikkotuntikäyttö koululaisille ...ynnätkääpä.

    • valtuutettu1

      Niin - valitettavasti opettajat ovat kouluilla niin hiihtoihmisiä, etteivät päästä lapsia sinne jäähalliin. Kaikkien pitäisi vain hiihtää ja hiihtää... Mihin hirveään doping-uralle lapsia ollaan viemässä???

      Opettajia pitäisi patistaa laittamaan sinne jäähalliin oppilaat, kun kerran siitä on maksettukin!

      Tietysti on järkevää kaupungin ostaa jäähalli, kun sen saa niin halvalla. Ihan turhaa populismia on itkeä menneitä "lupauksia", että halli ei kaadu kaupungin syliin. Ajat ovat muuttuneet.

      Kunnallinen byrokratia toimii aina niin, että varataan vain puolet rahaa kulloiseenkin projektiin, jotta saadaan investointi menemään läpi päättävissä elimissä. Kun projekti on saatu liikkeelle, niin lisämääräraha on pakko myöntää, ettei mene jo sijoitetut rahat hukkaan. :) Näin se vaan menee.

    • näin se on

      Opettajat hiihtoihmisiä!? Höh- höö

      Mukavuudenhalua se on. Sukset ovat varastossa, latu koulun vieressä

      Kyllä siinä oma revohkansa on, kun lapsia rupeaa jäähalliin patistamaan.

      Ja mikä vielä mukavampaa, miksi viedä jäähalliin, kun koulun piha-alueella

      on aidattu jääalue, luistelua ja lasten leikkejä varten??

    • ukgggfkw

      Kaikki vuorotko täynnä ?
      Onkohan totta vai valehtelua ?
      Näyttää olevan aamut ja yöt kiinni.
      Kyllä muualla on, ainakin Tampereella aikaisin aamusta tai pikemminkin jo yöllä ensimmäiset harkat.
      Se on kiinni vaan markkinoinnista, jos ei osata tai haluta osata, niin minkäs sille voi.
      Vastuuhan on toimitusjohtajalla.

      Nyt puuhamiehet vastuuseen.

      • ei yöharkoille

        Jos jäähalliin saa vuoron vain varhain aamulla tai myöhään illalla, niin silloin jäähalleja on liian vähän.

        Fyysiseen harjoitteluun tehokkain aika päivästä alkaa neljä tuntia heräämisen jälkeen ja harjoitusten tulisi loppua pari tuntia ennen nukkumista illalla. Laskeppa siitä, mitkä ovat parhaat harjoitusajat nuorille jääkiekkoilijoille. Siis klo 12 - 20. Ne ajat ovat kyllä viikolla varattuna. Viikonloppuna hallilla on sitten pelejä koko kauden. Huhtikuussa jää sulatetaan. Kesäkuussa jäädytetään uudestaan leirejä varten pariksi viikoksi. Syksyllä hallissa jäädytetään kaukalo Täydenkuun tanssien jälkeen.


    • valoälypää

      voi hyvänen aika mitä kommentteja! Vai Tampereella. Niin ja Moskovassa. Siellä on hallit käytössä 24h! Siellä osataan markkinointihommat...

    • Hermanni 72

      kai sitä nyt voi herätä aikaisin jos jotain harrastaa haluaa ?
      Ai niin kun ne on eliitin rusinapulla vauvvoja jotka peitellään illalla sänkyyn ja aamulla varovasti kysytään haluaisitko herätä.

      Halli on vajaakäytöllä ja se on kylmä totuus.Hei johtajat ja osakkaat kaippa se vastuu on teillä, toimikaa !

      • tehoakin ajateltava

        Fysiologinen fakta on vain se, että heräämisen jälkeen harjoittelu ei ole tehokasta pariin kolmeen tuntiin. Jos koululainen tarvitsee unta 8 tuntia, ei hän varmaankaan ole ennen koulua hereillä neljää tuntia pystyäkseen tehokkaaseen jääharjoitteluun.

        Ja nukkuakseen hyvin 8 tuntia ennen kouluun menoa, koululaisen tulisi tulla pois kiekkoharjoituksista viimeistaan klo 20.

        Nuo ovat lääketieteelisiä faktoja, joita ei mitkään bisnesmiesten laskelmat muuksi muuta.

        Joissakin kaupungeissa pidetään aamutunteja jäähallissa niille, jotka harjoittelevat kaksi kertaa päivässä tai eivät parempaa aikaa saa.


    • 543434375436

      Siitä vaan Hermanni varaamaan vuoro vaikka klo 4.00!
      Hallin käyttöaste on ollut erittäin hyvä. Vaarana jatkossa on että jäämaksut karkottaa käyttäjiä. Toivottavasti hallikauppa onnistuu ja hinnat saadaan alas ja halli kaikkien halukkaiden käyttöön, ei vain "eliitin"!

      • Totuus tulviimeinkin

        Kuntahan vois kun kerta rahaa on humpuukiin ostaa vaikka tuon kaivoksen.
        Hallin käyttöastekko hyvä, no sehän on hyvä niin parjäävät ja ovat tehneet hyvää voittoa.Mitä ne täällä vouhkaa jotta ois ihan veloissaan ja hunosti johdettu ja ei ois käytössä 24/7 ?


    • homenenäkäs

      Täällä ja tuolla halliasiasta kirjoitteelee vajavaisilla tiedoilla n. 3 henkilöä joista kukaan ei tiedä halliasiasta yhtään mitään! Jopa hallin kattorakenne on epäselvä ja kaikki muukin perustuu huhupuheisiin, kuten lehtikirjoituksistakin olemme saaneet lukea!
      Kertauksena: Parkkinen kirjoittaa varmana tietona että hallissa on tasakatto ja huhu-tietona että halli on homeessa.
      Tuikka kirjoittaa varmana tietona että halli on homeessa mutta ei ota kattorakenteeseen kantaa ollenkaan!

      Tässä faktaa: Hallin katto ei ole tasakatto-mallia. Sen voi jokainen käydä toteamassa (edes sisäkatto eikä välikattokaan ole tasakatto)!
      Hallissa ei ole hometta. Hallissa harjoittelee satoja nuoria ja vanhempia jääkiekon ja kaukalopallon harrastajia useita kertoja viikossa. Ns homealttiit henkilöt eli henkilöt jotka reakoivat homeisiin, joita tuossa määrässä on helposti kymmeniä eivät ole saaneet minkäänlaisia oireita! Tämä on "takuuvarma" todiste hallin sisäilman laadusta.

    • 100% jäävarasto

      Osakeyhtiön on erittäin helppoa leveillä, että hallin käyttöaste on lähes 100%.

      Minunkin puuvarastoni käyttöaste on lähes 100%.

      Teen keväällä sinne klapeja, kuivumaan ja sitten siellä on vanhaa jo valmiiksi kuivanutta.

      Käyttöaste (täyttöaste) on 100, kun en sitä muuhun voi käyttää.

      Käyn hakemassa noin 1 krt /kk muutaman koussikan klapeja..ja edelleen käyttöaste on 100% siinä varastomielessä.

      Olen oman klapivarastoni toimitusjohtaja ja "osakeyhtiöni" itsenäinen yksi osakas..loput osakkaat ovat "äänettömiä perillisiäni".

      Monitoimihalli on myynyt kaupungille päivätunnit. Ei se tarkoita että se on käytössä. Halli seista jököttää jään kattona.

      Ja yhtiön toimitusjohtaja on puoleksi kaupungin palkkalistoilla akatemian kautta. Mikä suojatyöpaikka!

      Tommoseenko pääsis, niin voisin "tekevinäni olevinani" palkallani tuotattaa klapit valmiiksi pilkottuina, tähän 100% käyttöasteella toimivaan puuvarastooni.

      Yhtiön hallitus ei ole terävimmästä päästä, miten voisi ollakkaan, kun siellä on jokapaikan lunastetut ykkösketjuna.

      • 100% Kirjoittaa hienosti ja on vielä täyttä asiaakin.
        Allekirjoitan sinun kijoituksesi, oikeaa asiaa.


    • EinoLeinoKuula

      kyllä oli tosi hieno vertaus klapivarastoon, ihan liikutuin...
      Mistä näitä EinoLeinoja tulee

    • klapisauna??

      kuulin että monitoimihallissa on edustussauna. miten sen käyttöaste? minkähintainen se on jos tässä innostuisi kylpemään näin veronmaksajana.

      • pieni sauna on

        Edustussaunasta puhuminen on kyllä liioittelua. Onhan hallissa sauna, joka on kyllä ollut ihan tiiviisti varattuna. Mutta eihän Suomessa sauna ole ylellisyyttä. Monella pyhäjärvisellä on oma sauna, jopa ueampikin.


    • -----00-----

      Hyvin, hyvin vertailtu 100% jäävarasto.

      Samaa oomma ihmetelleet, että vieläkinkö se toimitusjohtajako ihan sitten pittää olla, kun me kaupunkilaiset jouvumme maksamaan "täyteen buukattua" hallia.

      Mie oon sitä ilmansuuntaa jotta TOIMINNANJOHTAJA sinne tarvitaan, joka tekee muutakin kuin kirjottaa tänne vastineit.Hän kun (tj) muutenkin on " pitänyt lehdistön kautta meidät ihmiset tietoisina vapaisita vuoroista ja monitoimihallin monipuolisista mahdollisuuksista".

      Oy hallitus on nukkehallitus, niinku on nykyinen kaupunginhallituskin.

    • Tuliko yllätyksenä?

      Onkohan valtuutetuille tiedotettu yhtiöltä kaupungille tulevien suoritusten perintätilanteesta ja saatavien kasvusta?

    • temni - allaneera

      miltä kanavalta näkyy jääkiekon mm-kisat? pitääkö taas ostaa uusi maksullinen kanava.
      Onko suomi - otteluita temni - allaneera

    • tänne vain yrittämää

      Ajatelkaa, kaupungin rahaa on jäähalilla 326 000 euroa. Kymmeniä vuosi korot maksamatta ja lyhennykset.
      Miten oikeita yrittäjiä on vastaavissa tilanteissa Pyhäjärvellä kohdeltu.
      Hyvä, ettei ole valtuuston kokouksessa nimeltä häpäisty!

      • Yliliioittelua

        Ihanko kymmeniä vuosia! Ei se ole ihme että ajatukset sekoilee......


    • 233344566554

      Tuo tuli yllätyksenä että ihan arki-iltana horistaan aivan mielenvikasta!

    • aivopesun mestarit

      Totta velkasumma on. Lisätään siihen 175 000 rapiat osuuspankille oleva velka ja jääkiekkoliitolle yli 100 000 tuhatta.

      halliporun myyjäpuoli kuuluttaa etä ME veronmaksajat saadaan kiittää onneamme kun hankitaan halli omistukseemme.arvokas, mittaamattoman arvokas. kevyt ylläpitää ja hyvin kunnossa oleva. koneetkin hurraa vielä vuosia kuin tyhjää vaan. harrastajat nuoleskelee maksumiehet päästä varpaisiin, tervehtivät, lopettavat kiroilun ja kaduilla pilluralin ajon. muuttajakansaa virtaa kuntaan tien täydeltä. vuokrakämpät kaikki menee kuin kuumille kiville, kouluja pitää avata ja päiväkotia laajentaa.

      hip heijaa...lehmät lentää.

      laguuna ei tule ,ei tullut ,eikä tule vetovoimatekijää jäähallistakaan.

    • lumi sulaa, mikä jää

      Siinäpä sen, jäähallin tarinan gluu olikin.
      itkemättä ja kaunistelematta...kaikk valhetta vainen

    • Kestävyyttä

      Kyllä te 3 jaksatte!

    • Hiekkaan töks

      Prkle luistelin ulos jäähallista. Pitäkää hallinne ja harrastuksenne, ja maksakaa jos jaksatte itse hallin velat. liian kallista työttömän pennuille.

      • pökiö!!

        No mää töehin pökiö!!


      • sopuhintaista

        Meillä (hallikaupan jälkeen) jäätunti maksaa junnuille 40€, siis koko joukkueen maksu yhteensä. Alkaa olla kohtuulisella tasolla! Haapajärvellä sama maksu on n. 130€.


      • näin
        sopuhintaista kirjoitti:

        Meillä (hallikaupan jälkeen) jäätunti maksaa junnuille 40€, siis koko joukkueen maksu yhteensä. Alkaa olla kohtuulisella tasolla! Haapajärvellä sama maksu on n. 130€.

        Jäämaksuthan saa periä kaupungilta takas.Liikuntaraha myönnetään lapsille.


    • hiekkaan töks

      ei harrastustuntihinta ole asian gluu!. vaan hintavat varusteet ja kuskaaminen ja kaikki muu silppu olla sitä ja tätä tekemässä.

      • totuus naisen

        Kyllä lapsella on oikeus harrastaa sitä mitä hän haluaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      174
      1578
    2. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      126
      1501
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      119
      1442
    4. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      8
      1127
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      73
      973
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      275
      941
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      223
      922
    8. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      86
      873
    9. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      77
      823
    10. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      147
      804
    Aihe