ADHDkö?

16v.tyttö

Oon sii 16v. tyttö. Lapsena olin suhtkoht hyperaktiivinen, mua käskettiin usein rauhottumaan tai sanottiin että ei koko ajan tarvi tehä jottain. En oo ikinä tullu toimeen ikästeni kans, tai joten kuten, mutta oman ikäsiä, hyviä, kavereita mulla ei oo ollu. Kattelin netistä adhd:n oireita ja löysin aika useita jotka sopii muhun.
-vaikea saada unta, ja aamulla hirveän vaikea nousta ylös. Ja mitä pitempään nukkunu sitä vaikeampi nousta ylös.
-vaikea istua paikallaan kauaa, napsuttelen sormia, heiluttelen jalkoja ja vaihtelen asentoa useasti. Muutenki tuntuu levottomalta
-vaikea keskittyä esim. tunneilla. Puhe puuroutuu aina päässä ja tavallaan unohun omiin ajatuksiin tosi helposti. Koulussa oon hiljanen ja vetäytynyt mutta kavereitten seurassa ja kotona oon päällimmäinen ääni. Mun on vaikea keskittyä kuuntelemaan jotaki, en voi pysyä samassa puheenaiheessa kauaa vaan vaihan sitä useasti. Saatan toistella jo sanomaani asiaa. Saatan keskeyttää jonkun joka puhuu.
Jos on jottain pitkäjänteisempiä koulutöitä, esimerkiksi 1. jaksossa meillä oli psykologian oppimispäiväkirja. Ja äidinkielessä pittää lukea jottain kirjoja, niin alotan kaiken tämmösen tekemisen viime tipassa. En pysty tasasesti ylläpitämään tavallaan näitten tehtävien tekoa.
kirjotan biisejä, piirrän ja maalaan, mutta en paljo koskaan tee mitään niistä loppuun. Pienenä kirjotin novelleja ja sen semmosia mutta niitäkään en saanu loppuun koskaan.
Mun huone on aina sekanen, pöyällä on kaiken maailman papereita sekasi tms. Ja jos mää siivoan sen joskus nii se on viikon sisällä samassa kunnossa.
Jos mulla ei oo tekemistä turhaudun ja tuun äkäseksi.
Nykyään en oo niin impulsiivinen niinku lapsena. Impulsiivisuudesta esimerkkejä, että lapsena vaan jostain tuntemattomasta syystä kävelin heikoille jäille ja humpsahin sinne. Tiesin tosin että jäät oli jo heikkoja mutta kävelin silti. Ja tämän tällaisia muitakin tempauksia.
Ja näitä oireita esiintyy koulussa, kavereitten tykönä ja kotona. Lähinnä vähän joka paikassa.

4

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kai sulla sitten on. Itse olen melkein 30v. ja ADHD.

    • A:DH:D

      ADHD on itse asiassa keksitty sairaus, joten sellaista sinun ei tarvitse pelätä 'sairastavasi'.

      "Kattelin netistä adhd:n oireita ja löysin aika useita jotka sopii muhun."

      Se ei ole ihme, sillä jokainen ihminen pystyy tunnistamaan itsensä riittävän monesta 'oireesta' saadakseen virallisen ADHD 'diagnoosin'.

    • Jos oikeasti haluat varmuuden asiaan, niin sinun pitää kääntyä NEUROPSYKIATRIAN ERIKOISLÄÄKÄRIN puoleen. Neuropsykiatrian erikoislääkäreitä löytyy ainakin sairaaloiden neuropsykiatrian poliklinikoilta.

    • Mutta mun mielestä, et mitenkään erityisesti kuullosta siltä, että kyllä sulla nyt varmasti olis ADHD.

      Tässä pari esimerkkiä:

      -Jos sulla olis ADHD, niin se ei todellakaan olis rauhottunut viä tossa iässä, vaan nyt alat olla siinä kaikkein vaarallisemmassa iässä.

      -"lapsena vaan jostain tuntemattomasta syystä kävelin heikoille jäille ja humpsahin sinne. Tiesin tosin että jäät oli jo heikkoja mutta kävelin silti"
      -> MITEN ADHD-TYYPPI OLIS TOIMINU? Ensinnäkää se ei olis tajunnu, että ne jäät on heikkoja, vaan sinne meneminen olis ollu maailman paras kuningasidea. Ja seuraavana päivänä sinne jäille olis todennäkösesti painellu taas, kun olis saanu toisen loistavan kuningasidean ja täysin unohtanu jään heikkouden ja jäihin humpsahtamisen, koska se ei sisältyis kuningasideaan.

      -"Pienenä kirjotin novelleja ja sen semmosia mutta niitäkään en saanu loppuun koskaan." -> Kyllä ADHD-tyypit saa yleensä edes jossin vaiheessa valmiiks sen asian mistä ne tykkää, varsinki jos ne sitä harrastaa. Ja yleensä ne on viä todella hyviä siinä, siillon kun ne saa jotain valmiiks.

      Jokaseen ihmiseen pystyy jollain lailla yhdistään ADHD-piirteitä, jos haluaa. Yks ADHD:n tunnusmerkki on se, ette sille jolla on ADHD tuu mieleenkään, että sen käytös vois johtua ADHD:sta, koska sen omasta mielestä se on täysin normaali ja muut on vaa hölmöjä tms. kun ei pysy sen nopeessa ajatuksenjuoksussa mukana.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      445
      4778
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1702
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1438
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1339
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1296
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1171
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      865
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe