Millä hirvensalmi nousuun?

Harmaakus

Upee paikkahan tää on mut, millä saahaan vielä hienommaks? Tarvittas uutta verta kylille, mikä vetäis sitä?

43

1576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zoo

      Ehkä ravintola strippaajilla? Tai edes yksi halpahalli kauppa. Tai jos sais ees nakki kioskin. Ihan totta, jotain tollasta mä kaipaisin. Ei nyt tiiän, Mc Donalds ois kova juttu. Tai vaikka pizzeria. Seon pizzat kamalii ja kalliita. Ja yksi mikä ei nyt varmaan uutta verta tuo mut uimahalli, pienikin ois kiva. Mut karu totuus on että ei tänne tuu mitään uutta. Kesän mökkiläiset ja nekin sit hokee voi kuinka ihana paikka tää on. Mutta talvet pyörivät kaupungin pölyissä. Nyt keksin: eläintarha. Sinne kaikki kylän komeet karjut kaltereitten taa vinkumaan, jo ois hauskaa.Ja ilolinnut oksille sirkuttaan.

      • supermännn

        täällä ei ole ku 1 ainut komee karju ja en suostu menee häkkii,kaikki muut tuollasia vinkuheiniä ja pulkannaruja :D


    • kukkuu8

      Onks täälä vielä ilolintuja ja jos on nii mispäin?

      • KOva10

        Kysyntää ois!


    • ride of life

      Keskustelun taso on Seon vonkaamista alhasempaa

      • Gisimodo

        Ei pitäs olla valittamista, tai pistä sitten parempaa läppää.


      • Laithong
        Gisimodo kirjoitti:

        Ei pitäs olla valittamista, tai pistä sitten parempaa läppää.

        Käsi ja suu-teollisuutta sekä ravintoloita että kesä asukkaat jäisivät vielä talveksi viihtymään.


    • Ei auta itku markkin

      Ei millään. Kuollut kylä. Sopeutukaa siihen jos siellä asutte.Kaltaisianne kyliä on Suomi täynnä. Ei siinä auta vaikka kunnanjohto kekkaisi että järjästetään Hirvensalmi päivät heinäkuun lopulla,saadaan kylään elämää.Ja paskan marjat. Kuollut mikä kuollut.

    • mtn2

      Mikä kuollut Hirvensalmi on? Outoa höpinää. Kuviot on toki pienet. Käyn Stadissa töissä, jolloin myös asun siellä ja vietän viikonloput Hirvensalmella. Huomioiden, että väestöpohja on alle 2400, kylähän on ihan vireä. Näyttäs kesäks piristyvän ravintolapalvelutkin, joten huhut kylän kuolemasta ovat suuresti liioiteltuja. Kaikki on suhteellista!

      • Tuukkala4

        No eihän se kuollut kylä ole mutta ei se kyllä ole mihinkään kehittynyt ainakaan viimeisen 20 v aikana. Yks ainut kauppa, kun on näköjään siwakin lopettanu. Tuollainen paikka noin upeilla rantamaisemilla pitäisi kyllä käyttää paremmin hyväksi.
        Itse olen 44.v ja muistan kun siellä oli oma rautakauppa ja poliisi.
        Mutta Hirvensalmen päättäjät, annoitte kaikki vapaana olevat rantatontit asuinrakennuskäyttöön. Jos tohon rantaan olis bykattu edes yksi kunnon ravintola motellimajoituksella oheispalveluineen kuten esim. puulan risteilyt tai kalastusmatkat voisi hommat silläkin kylällä olla toisin.


    • Voipi markkinatutkimus osoittaa, ettei sesonki riitä motellimajoitukselle, jos siihen ei liity valtakunnallista, sosiaalista loman tarjontaa. Tuo Satulinna ei koskaan liene ollut kannattava bisnes. Siinä kumminkin on se rakennuskanta valmiina, eikä tarvitsisi lisätä, kun ne ”puulan risteilyt tai kalastusmatkat”.

      Toisaalta, en nyt tiedä, onko siellä kokeiltu ammattistrippareita, mutta eikö kunta voisi sponsoroida semmoisen, vaikka nyt Tervaleppäjuhlien ohessa tyyliin ”Hirvensalmi by night”. Tä? Jos se markkirako vetäisi, niin siitä urkenisi uusi markkinointistrategia, eikä tarttis Ruhasen enää ideointipakossa hikoilla.

      Kesä meni ja Neste pyöri uudella innolla. Oli selvästi parannusta entiseen. Pelättävissä tosin on, että uutuudenviehätys on seuraavana kesänä pois, eikä venetsialaiset ole kovin omaperäinen idea, jos juuri Hirvensalmi pyrkii omaperäisyyttään korostamaan.

      Mikäli kuitenkin jonkinlainen tahtotila kylän kehittämisestä on, niin ei kun järjestämään ideointikisa. Esim. elinkeinoelämää jotenkin virkistävästä, toteutuskelpoisesta ideasta 2 tE ja toteutetusta 8 tE lisää. Voisi kuntapäättäjät hämmästyä.

      Ainakin puolet kylän eläkeläisistä epäilemättä närkästyisi uutta menoa, mutta se on näkökulmakysymys, edistetäänkö ”opastettuja retkiä hautausmaalle”, vai muuta vireyttä.

      • Vink vink vink

        Kannattaisikohan miettiä "Vain elämää" hypen hyödyntämistä? Kaikki iltalehdet ja naistenlehdet täynnä juttuja sarjasta ja aina mainitaan myös Hirvensalmi. Tällaista julkisuutta ei kannata jättää hyödyntämättä.


      • Vink vink vink kirjoitti:

        Kannattaisikohan miettiä "Vain elämää" hypen hyödyntämistä? Kaikki iltalehdet ja naistenlehdet täynnä juttuja sarjasta ja aina mainitaan myös Hirvensalmi. Tällaista julkisuutta ei kannata jättää hyödyntämättä.

        No mutta, tuossahan voisi olla idean tynkää. Jättää vain auki sen, miten. Jopa minut sai Hanhiniemen uusi status niin kiinnostuneeksi, että katsoin yhden jakson osaksi. Vakuutuin siitä, että en ymmärrä miespuolisista seksisymboleista mitään, jos koskaan olen ymmärtänytkään. Jos Hanhiniemi, tossa habituksessaan, on jo valmis seksisymboli, niin sehän kävisi naisille stripparinkorvikkeena sellaisenaan. Varmistaahan sen voisi jollain ”hunkseilla”.

        Kun Irwin aikanaan esiintyi karvalakkikuppiloissa, strippareita, yleisön joukosta, löytyi spontaanisti. Olisiko tässä uusi reality tv:n idea? Sponssaamalla vielä muutaman naispuolisen ammattistripparin, voisi kunta saada hipoille hetkessä valtakunnallista mainetta verrtan vähillä verovaroilla. Tasoa voisi mielikuvateknisesti ohjata kultturellisempaan tai lihallisempaan suuntaan tarpeen mukaan.

        Herätysliikkeet, yms. moraalisesti närkästyvät tahot heräisivät luultavimmin välittömästi ja huomio kylälle olisi taattu. ”Moraalista närkästystä” on testailtu käytännössä sillä sun täällä. Jos kuvitellaan, että moinen meno karkottaisi ns. ”kunnialliset kansalaiset”, niin taannoin Helsingissä Sokos hotellein kymppikerros toimi tämän testinä. Kun Mikadon ilotytöt siirtyi sinne, viranomaishäädön jälkeen, oli oletus, että kunnialliset naiset lähtee. Tapahtui päinvastoin. Miten tapahtuisi Hirvensalmella? Kuolisiko Mikkelin kapakat asiakaskatoon? Bileitä voisi pitää eri vuodenaikoina, eri statuksella, so. eri tuhmuusasteella. Hanhiniemi tosin saattaisi väsähtää.


    • hommoo

      Myös gay-baarin perustamista kannattaa harkita.

    • epäilenpä

      Tuskin kylän kaks homoa omaa baaria kaipaa. Ei ole elinkelpoinen idea.

    • iloinenMaksaja

      No nythän se lähti, Hirvensalmi, nousuun tai laskuun, tarkastelutavasta riippuen, kun Mikkeliin liitytään.

    • hyväkylä

      Kun täällä on niin viisaita, niin miksi ette tee jotain. Ei asiat missään nettipalstoilla etene.

    • siinäNäkijäMissä

      >Kun täällä on niin viisaita, niin miksi ette tee jotain.

      Tossa pitäisi olla kysymysmerkki, mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sanoo vanha kansa.

    • Muinaisuus rulettaa

      Hirvensalmella on ollut asutusta jo 1400-luvulla ja tämä on vanhinta asutuseutua Savossa. Ruvetaan pitämään keskiaikaisia pitoja, markkinoita ja muita tapahtumia turisteille ja matkailijoille kesäaikaan - no ei tietysti mitään hirttäjäisiä, kun ei niihin lupia heru kumminkaan.

      Kokonaisia sikoja vartaisiin, olutta haarikoista, lanttu- ja muikkukukkoja, kääpiöitä, taikureita, ennustajia, noitia ja narreja. Kaikkea tätä löytyy jo seudulta melkein valmiina, joten ei kun komitea pystyyn ja orkaniseeraamaan.

    • SiinäNäkijäMissä

      Kannatan tota Muinaisuus rulettaa nimimrkin ideaa, mutta majoitus(?!) Jos olutta tarjotaan haarikoista, ei ne aja sitten minnekään. Mihin majoitetaan?

      • Ratkaisijako

        Majoitus ei ole välttämättä ongelma. Kunta ja yritykset sponsoroimaan kuljetuksia Mikkelin torille ja takaisin! Kun rahat on saatu, kuskataan taikaisin sikäläisten ongelmaksi örisemään.


    • Argonoomi hyd.

      Ei yleensä anniskeluoikeuksien haltia ole velvollinen kyöräämääm asiakkaita
      minnekkään. Ne kutka tulee ja ne ketkä juopuu, on hiukan eriasia. Liikaa
      maistissa olevallehan ei saa tarjoilla.

      Mutta, mutta, uusi idea ponnahti tuosta. Meinaavat vapauttaa kannapiksen.
      Nyt jokaisen Hirvensalmelaisen tuvan nurkalle hamppua kasvamaan.
      Ensikesänä on pössyttelijöitten pileet ja tavara käy kaupaksi, atenmarja
      avatkoon uuden tuotantolinjan kiireesti.

      Ministeriys pikkarainen laatimaan lakiluonnosta heti. Nyt on kiire, kasvukausi
      alkaa jo siemenien kylvämisellä....ruukkuun.

    • KeväälläKESÄLLÄsyksy

      Kyllähän se niin on, että H-salmelta puuttuu B&B paikkoja keskustassa. Tulijoita varmasti kesä-aikaan olisi. Myös Kissakoskelle olisi hyvä saada edullisia yöpymismajoja.

      Kesällä voisi myös järjestää viikoittaisia iltatoreja, jolloin kaikki halukkaat voisivat myydä omia tuotteitaan/kirpparitavaraa nimellistä paikkamaksua vastaan. Samalla torilla olisi jokin suht' kuuluisa esiintyjä. Viikonpäivä ke-to.

    • No ni! KeväälläKESÄLLÄsyksy-nimimerkki lanseerasi pienimuotoisia ideoita, jotka kuitenkin elähdyttäisivät. B&B paikoista sen verran, että onko kunnan kämppiä keskustassa tyhjänä? Kissakoskella näkyy aikakin olevan vanha torppa olemattomalla käytöllä. B&B systeemi lyhyellä käyttöajalla ei taida olla kultakaivos, mutta työllistetyillä ei työvoimakustannukset ehkä huimaisi (?)

    • panermaslla

      Panemalla kuntoon kampanja.

    • EI Mitään

      Kylällä ei oo muuta kuin yksi kauppa. Kysyn vaan että onko tälläisellä kunnalla mitään toivoa pitenmän päälle? EI. EI EI EI

      • Ostaja1234

        Yksi toimiva on parempi kuin 3 huonosti toimivaa. Onhan siellä 3 kassaa ja kesällä jopa jonoja:)!


    • kaksi kanaa

      Vai kylän komeet uroot kaltereitten taa että niitä sais siellä katsella???
      Ongelmahan on, että aika tyhjiä häkkejä olisivat. Mistä ihmeestä tältä kylältä niitä komeita karjuja löytää? Ovatko ne piilossa kiimaisilta naisilta? Jo vuosien kokemus täällä on osoittanut, että kun niitä ei ole.
      Naapuri ukotkin, räkä poskella ja housut kintuissa kulkee, suunta vaisto hukassa ja pullo taskussa.
      Mä en oikeesti tiedä yhtään kivan näköistä karjua täällä. Ei sen puoleen ettäkö etsiä tarttisi, mutta silti.

      Ja jos joku järjestäisi joitain tori tapahtumia, niin ketä sinne tulisi? Joku retku joka oottaa näkevänsä tuttuja jos sais ilmaista juotavaa.

      • Varattu36

        Saattaa olla et lepästä eikä seolta ne komistukset löydy! taitaa kaks kanaa kuulua näiden anniskelu pisteiden vakio naamoihin, mikä tarkoittaa että se kanan pyllykin on komiampi kuin näiden neitokaisten pärstävärkki :) love juu. lol........


    • IdeaPaja

      Hirkussa saa on jo iltatori, ihan siinä Lepän terassin vieressä. Moni luulee että tori on se parkkipaikka Lepän edessä, ehei, tori on kunnanviraston pääsinänkäyniltä oikealle heti terssain jälken. Siel ei oo koskaan ketään, leppäjuhlilla korkeintaan. On täällä komeita miehiä, mutta varattuja pääosin. Muinaispitoja pidettiin Herkkujen yonä silon aikonaa, Roosin rannassa oli rosvopaistia. Vaan on tekijät huvennu, tai yheistyö kariutunu. Vanhat ei jaksa, nuoremmat kantaa hampaankolossa muutakin kun ruokaa, eikä talkoo henkeä ole. Yksi kauppa riittää hyvin tälle asiakaskunnalle. Ehkä elintarvike kioski olisi hyvä. Lisäksi se, että kuntalaiset ja kesäasukkaat sekä turistit suosisivat enemmän niitä yrittäjiä, jotak toimivat ympäri vuoden, kuin kausi yrittäjiä, jotka napsii rusinat pullasta. Makasiini ehdottomastoi takaisin ei voitollisen toimintaan! Nyt on Omakotinäyttely, kohta Venekilpa ja Elokuussa vihitään Kenttä. Tervetuloa näihin tapahtumiin sinä 20km tunnissa kylän läpi ajava turisti, kuin kaikkea kesäruuhkaa välttävä kanta-asukaskin. Laitetaan HirvensalmI Nousuun.

    • Laurane

      herätysjuhlat pitäis laaettaa. Usko se ihmiset herättöö ajattelemaa.

      Miettikää ja laetaan yhessä tuonne uuelleurheilu tilalle meijän laulut uskosta päälle.

      Mietitään ja laetaan. Merja? Virpi?

    • Enpä nyt tiedä edustavatko Merja ja Virpi kaupallisia vai hengellisiä palveluita, joten teen sen oletuksen, että kyse olisi jotenkin kristillishenkisestä herätysyrityksestä. Jos kehon kunnon alttari alistetaan välittömästi enempi-vähempi jumalia kutsuvalle mölinälle, niin se ei liene kentän primäärinen käyttötarkoitus.

      Olisiko kuitenkin parempi muodostaa –esim. viikonlopuksi ”uskovaisten sanansaattajien kunniakujat” Seolta Nesteelle ja vastavuoroisesti Leppään? Veisuu- ja saarnauslähettiläät voisivat sitten horjuvan polun kulkijoita, noita iloisen polun veikkoja, kutsuskella taivaallisten ilojen tahi ehtoollisviinien ääreen. Saarnaajien satimet ja taivaallisen sanoman seireenit voisivat hyvinkin hetkessä saavuttaa ylikansallistakin mainetta. Vaikka olenkin ”opastettujen hautausmaakierrosten” ehdoton kannattaja –ne ovat ainutkertainen, hirvensalmelainen oivallus, niin myös tämänmuotoinen herätyskokeilu voisi olla riittävän omaleimainen. Hautausmaahan edustaa ehkä jo sitä lepopuolta.

      Joku voisi kokea tapahtuman eräänlaiseksi espanjalaisen härkäjuoksujuhlan hirvensalmelaiseksi sovellukseksi.

      Toki Lepässä voisi saman viikonlopun iltana esiintyä vaikka Matti parin stripparin tukemana (vrt. aiemmat esitykset), niin voitaisiin verrata sen ja iltahartaustilaisuuden keskinäistä vetovoimaa. Vuosittaisena kokeiluna syntyisi ehkä valmistautumisjännite, eräänlainen potentiaali, koko vuodeksi.

    • ugh aah

      Uutta verta tulee,Syyriasta ja jokune busmanni.muutama vuosi on vaikka minkä värisiä.kun ne ukot otta pensselit esiin.

      • Pienellä varauksella

        Tuppaa vaan sukupolvien saatossa noiden pensselien tulosten värisävy haalistumaan.

        Toisaalta tuli aika koominen tunne, kun yhtenä pe iltana ajoin kaupan parkkipaikalle ja siinä oli mamujen pikku auto, josta kuului jotakin ählämien nuorisomusiikkia. Silloin tunsin hetken kansainvälistä huumaa.


    • oottelemme

      Vielähän s-marketissa on hyvin kansainvälinen tunnelma. Kuulee venäjää, saksaa, englantia ja jotain ählämiä. Vaan saapuneppa lokakuu ja rauha, melkein hiljaisuus...

    • Satasen Sepi

      Vanha juttu, mutta lainataanpa tännekin formaattia, jonka idea seuraisi vähän tota miljonääri-Jussia!

      Ohjelma-idea lyhyesti:

      Työkkärin maksupäivänä kuvausryhmä astelisi sisään klo 16 maissa johonkin Hirvensalmen paikallisista ja ilmoittaisi naisväestölle, että "Satasen Sepi" tulee kohtaa baariin etsimään itselleen elämänkumppania!

      "Tonnin Timppa" ei olisi uskottava nimi, sillä eihän kukaan uskoisi, että jollain työttömällä voisi olla tonni rahaa!

      Sitten kun 10 halukasta olisi haalittu kasaan, niin karauttaisin baarin eteen savuttavalla Toyota DX:llä! Astuisin sisään baariin ja liittyisin kulmapöydässä olevien naisten seuraan! Juontajana voisi toimia vaikka Mervi Tapola!

      Harrastusosiossa voitaisiin vaikka kimpassa täyttää Ilta-Sanomien ristikko ja tehdä Ilta-Lehden 25 kysymystä! Lisäksi voisin vaikka pelata bilistä jonkun kanssa, jos joku vaan osaa! Karaokessa laulettaisiin tietenkin kimpassa "Mä joka päivä töitä teen".

      Lahjaksi jossain vaiheessa iltaa antaisin kaikille misuille 3,5 euroa, jotta ne voisi käydä ostamassa itselleen lahjaksi pitkän gepardin! Fiksuimmat tietenkin ostaisi vaan pienen, jotta niille jäisi rahaa ostaa mulle lahjaksi vaikka kupillinen pähkinöitä!

      Siinä sitten puhuttaisiin, miten pitkään kukin on ollut työttömänä ja kenen luokse lapset tällä kertaa on jätetty hoitoon! Syvällisimmät keskustelut liittyisivät siihen, miten miehen-hulttio on viime kuussa kerennyt mennä nostamaan lapsilisät ennen äitiä!

      Tietenkin naisten vessaan olisi piilotettu kamera, jotta sieltäkin saataisiin tiukan kilvoittelun innoittamat nasevat kommentit talteen!

      Pikkuhiljalleen naisia karsiutuisi pois, kun portsari (sinä iltana!) kävisi tunnin välein heittämässä vaikka sen kännisimmän pihalle. Lopulta valomerkin tienoilla, kun jäljellä olisi enää yksi naikkonen, niin sille kerrottaisiin päin naamaa, että paskat toi mikään Seppo ole, vaan se on Timo ja sitä paitsi se käy joka päivä töissä Mikkelissä!

      • hyväFormaatti

        Tuo toimii vasta, kun Satulinnan itkukisalähetykset loppuu! Tapolan sijaan Tuksu!
        Ike pitää saada katsomoon, jos kuvataan valtakunnallisesti. Leppä lentoon!


    • ängervöinen

      Liitos Mikkeliin. Kalliille kunnanpampuille kenkää.

      Jatkossa iloinen elo lähiönä niin kuin se nytkin on.

      Autuus lähtee tosiasioiden tunnustamisesta.

      • miksiMikkeliin

        Eli maksamaan velkaisen Mikkelin velkoja! Miksi? Hirvensalmi tekee positiivista tulosta huolimatta kalliille kunnanpampuille maksetusta palkasta.

        Mikkeli ei pysty samaan. Sinnekö pitäs rahaa kärrätä?


    • veisuuryhmä

      ängervöinen siteeraa sivistymättömästi! "Autuaita ovat ne, jotka uskovat, vaikka eivät näe". Missä noin on kirjoitettu?

    • rockkaamo

      Järjestäkäähän jotain kesäisen Puula ilmiön tapaista musiikki toimintaa, niin ainakin lähipitäjistä tullaan käymään. Kangasniemellä näköjään lähtenyt toimimaan ihan hyvin:)

    • ajoin tarkkailija

      >kesäisen Puula ilmiön tapaista

      Olen kesätapahtumien yhteydessä ollut havainnoivinani tuollaista toimintaa. Ne on olleet muiden pirskeiden yhteydessä, joten ei olisi ihan uutta.

      Kangasniemellä satamakapakka laajennuksineen tarjoaa ehkä luontaisemmat edellytykset pelkille satamakarnevaaleille.

    • kehitystäkö

      Jotenkin olen ollut ymmärtävinäni, että ravintolapuolta on ammatti-ihmiset ottaneet haltuun. Tämähän on riemastuttavaa! Kaikki ei menekään ehkä talveksi kiinni. Mökkiläiset on menneet, mutta kokonaan ei raitti hiljenekkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2563
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2368
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2061
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1727
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      14
      1460
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      16
      1413
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe