Mitä leivän päälle? Käytän itse beceliä (lienee terveellisin vaihtoehto valmisrasvoista). Voisiko itse tehdä esim jonkin oliiviöljypohjaisen?
Mikä paras levite diabeetikolle?
121
4632
Vastaukset
- Jarmo-85luku
Becel gold ja becel olive JA Vp lopeta jo muille valehteleminen, sinun "hoitomuotosi" se se vasta ennenaikaisen kuoleman aiheuttaa sydän ja verisuonitauteihinja se on 100% varmaa. Hiilihydraatit ovat ihmisille välttämättömiä.
- 1 tyypin diabetes
Hiilihydraatit ovat todella tärkeitä.Voit ja muut turhat kovat eläinrasvat lisäävät
kolesterolia,tukkivat verisuonet ja lisäävät riskiä sairastua sydän ja verisuoni
tauteihin.Parhaita rasvoja kasvispohjaisista ovat becel ja keiju.- män ja tiä
tuolla näyttäis olevan tarinaa vaarallisista rasvoista
http://wainanjutut.blogspot.fi/2012/03/tuhannen-tutkimusta-pohjois-karjalaan.html
-
mitä lienee ne vaihtoesteröidyt? - Keiju parasta
män ja tiä kirjoitti:
tuolla näyttäis olevan tarinaa vaarallisista rasvoista
http://wainanjutut.blogspot.fi/2012/03/tuhannen-tutkimusta-pohjois-karjalaan.html
-
mitä lienee ne vaihtoesteröidyt?Voi ja muut kovat eläinrasvat ovat vaarallisia,joita on syytä välttää.
Kasvipohjaiset pehmeät kasvirasvat kuten becel ja keiju on suositeltavia. - män ja tiä
Keiju parasta kirjoitti:
Voi ja muut kovat eläinrasvat ovat vaarallisia,joita on syytä välttää.
Kasvipohjaiset pehmeät kasvirasvat kuten becel ja keiju on suositeltavia.teillä on nytten elämäsi mahdollisuus kertoa miksi eläinrasvat ovat vaarallisia.
kertomasi on vain diabetesliiton tietämättömyyttä ja ehken olette täysin mainosten uhri. älä ota raskaasti sillä minkin olen ollut kaltaisesi. - Keiju parasta
män ja tiä kirjoitti:
teillä on nytten elämäsi mahdollisuus kertoa miksi eläinrasvat ovat vaarallisia.
kertomasi on vain diabetesliiton tietämättömyyttä ja ehken olette täysin mainosten uhri. älä ota raskaasti sillä minkin olen ollut kaltaisesi.Kertomani ei todellakaan ole mitään diabetesliiton tietämättömyyttä,vaan
ihan oikeaa tietoa,joka pätee edelleen.Enkä ole minkään mainoksen uhri,
enkä ota raskaasti,enkä ole myöskään kaltaisesi.Olen 70 luvun lopulta
asti sairastunut diabetekseen,yli 30 vuotta sairastanut diabetesta.Voi ja
muut kovat eläinrasvat olivat tuolloin kiellettyjä ja ovat edelleen,koska
samat hoito-ohjeet pätevät edelleen ja tiedän kyllä nämä asiat kun olen
näin pitkään diabetesta sairastanut,niin etten minä mikään typerys ole. - Anonyymi
Keiju 😂😂🐎🐎
- kananmuna.
Becel-kolesterolimargariini joutuu oikeuteen Saksassa!
http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2012/03/05/becel-kolesterolimargariini-joutuu-oikeuteen-saksassa/201224575/135
Jos pari palaa ruisleipää syö niin tässä
Levittyvä levite:
100g voita (suolaton)
1 dl kylmäpuristettua (luomu) oliiviöljyä
0,5-1 dl vettä
Huoneenlämpöisenä tehosekoittimessa sekoitetaan ainekset keskenään ja eikun nauttimaan. Merisuolaa tai muuta luonnollista suolaa maun mukaan. Voi myös käyttää erilaisia yrttejä ja mausteita maustamiseen.
Muita levitteitä: sulatejuusto, tuorejuusto, tomaattisalsa, oliiviöljy, avokado, pähkinä, manteli jne...
Hyviä rasvoja:
Villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut luomu kasviöljyt (rypsi-, kookos-, ja oliiviöljy). Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta).
EI MARGARIINIA (= kevytlevite), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva ja rasvahappojen mono- ja diglyseridit.
Hyvää rasvaa tulisi saada vähintään gramma per painokilo (normaali paino). Hyviä rasvoja tarvitsemme kasvuun ja kehitykseen sekä yleisterveyden ylläpitämiseen. Tämä rasva on energian, ruoansulatuksen, aivojen, solujen ja aineenvaihdunnan kannalta välttämätöntä. Rasvan tehtävä on toimia solukalvojen rakennusmateriaalina ja solujen viestinviejien lähtöaineena. mm. hormonaalisten viestien toimivuus on kiinni rasvasta.
Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan aikuisten tulisi saada päivittäisestä energiansaannista 25-35 % rasvoista. Lasten rasvantarve on suurempi.
Oman rasvantarpeensa pystyy laskemaan yksinkertaisen kaavan avulla:
Energian tarve päivässä (kcal) x (25-35) / 100 / 9 = rasvan määrä päivässä (g).
Esimerkiksi 2000 kilokaloria päivässä tarvitsevan rasvantarve on 56-79 grammaa.
Tämä rasvan tarve ei mitenkään täyty "kevytmyrkyillä" ja epäterveellisellä margariinilla.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm- Keiju & Becel
Voin ja muiden kovien eläinrasvojen kuuluisi joutua oikeuteen.Pehmeät
kasvirasvat ja margariinit ovat suositeltavampia diabeetikoille,koska ne on
hyviä rasvoja,kevyitä ja terveellisempiä.Voi on voimakasmyrkkyä ja
epäterveellistä.Parhaita levitteitä diabeetikoille leivän päälle ovat keijun ja
becelin lisäksi vähärasvainen kinkku/kalkkunaleike,kevytsulatejuustot,kevyt
tuorejuustot ja kasvikset. - ...
"Levittyvä levite:
100g voita (suolaton)
1 dl kylmäpuristettua (luomu) oliiviöljyä
0,5-1 dl vettä
Huoneenlämpöisenä tehosekoittimessa sekoitetaan ainekset keskenään ja eikun nauttimaan. Merisuolaa tai muuta luonnollista suolaa maun mukaan."
Tuohan on melkein kuin Oivariinin ja vastaavien resepti. Leipämargariineissa öljy ja voi on vain korvattu rypsi- tai muulla öljyllä jolloin saadaan tarvittava Omega 3 kattavuus ja parempi terveellisyys eläinrasvan jäädessä pois.
Mutta jokainen on uskonnossaan fanaattinen. - kananmuna..
... kirjoitti:
"Levittyvä levite:
100g voita (suolaton)
1 dl kylmäpuristettua (luomu) oliiviöljyä
0,5-1 dl vettä
Huoneenlämpöisenä tehosekoittimessa sekoitetaan ainekset keskenään ja eikun nauttimaan. Merisuolaa tai muuta luonnollista suolaa maun mukaan."
Tuohan on melkein kuin Oivariinin ja vastaavien resepti. Leipämargariineissa öljy ja voi on vain korvattu rypsi- tai muulla öljyllä jolloin saadaan tarvittava Omega 3 kattavuus ja parempi terveellisyys eläinrasvan jäädessä pois.
Mutta jokainen on uskonnossaan fanaattinen.Alfalinoleenihappo, (ALA) eli 9,12,15-oktadekatrieenihappo on ihmiselle välttämätön rasvahappo. Parhaat alfalinoleenihapon lähteet ovat pellavansiemenöljy, hamppuöljy, hampunsiemenet, kylmäpuristetut (luomu) öljyt ja saksanpähkinä .
Rypsiöljyn alfalinoleenihapon muuntuminen aktiivisiksi omega-3 rasvahapoiksi (EPA ja DHA) on elimistössä huonoa. Joissakin lähteissä puhutaan muuntosuhteesta, joka on n. 10 % luokkaa.
Alfalinoleenihapon muuntuminen pitkäketjuisiksi rasvahapoiksi on monimutkainen prosessi, johon vaikutta perimä, sairaudet, ravinto ja elintavat. Rypsiöljyn alfalinoleenihappo eli Omega-3 esiaste on lyhyempiketjuinen (C18) mitä elimistömme voi käyttää hyväkseen (C20 -22). Teoriassa alfalinoleenihappo voi muuttua pitempiketjuiseksi omega-3-rasvaksi (DHA, EPA) mutta käytännössä niin ei käy, vaan aine jää elimistöön ja helposti hapettuvana rasvana muuttuu haitalliseksi yhdisteeksi. Kannattaa siis miettiä, minkälaisia rasvoja käyttää. Ruoanlaitossa tyydyttyneet ja monotyydyttämättömät rasvahapot, kuten voi, kookosöljy ja oliiviöljy ovat parhaita, sillä ne eivät härskiinny helposti, eivätkä näin kuluta elimistön antioksidanttivarastoja. Rypsiöljyn käyttö ruoanlaitossa kuluttaa runsaasti elimistön antioksidantteja ja siksi alfalinoleenihapon tarpeen kannattaa tyydyttää pellavansiemenillä. Linolihappoa saa riittävästi siemeniä ja pähkinöitä syömällä, jolloin saa myös siementen muut ravitsevat aineet, jotka siemenöljyistä puuttuvat. Kalasta ja kalaöljyistä saa parhaiten omega3 rasvahapot, erityisesti EPA:n ja DHA:n. On todella harhaanjohtavaa mainostaa, että margariineista saa omega3 rasvahappoja, kun niistä saa vain huonolaatuista raffinoitua alfalinoleenihappoa.
Katkeraa kalkkia tarjolla sepelvaltimotaudista. Valtimoiden seinään kertyvästä plakista (paakusta) noin 50 % on kalkkia ja vain 3 % kolesterolia. Infarkti johtuu useimmiten paakun repeämästä ja siitä irtoavien palasten tukkimista pienistä valtimoista sydämessä tai aivoissa. Kolesteroli on sepelvaltimotautiin liittyvä riskitekijä, mutta vain pienelle ryhmälle, nuorehkoille miehille. Naisten ja vanhusten sydäntautiriskiä kolesteroli ei lisää. Erityisesti ikääntyneet naiset tarvitsevat suhteellisen korkeaa kolesterolitasoa elääkseen pitkään ja terveinä. Kolesterolista puhuttaessa tulisi aina muistaa, että kolesteroli ei ole rasva vaan vaha sekä paljon puhuttu tyydytetty rasva on aivan eri aine. Lisäksi tyydytetty rasva ei muutu kolesteroliksi, joten koko rasvakammoisuudella sekä kolesterolilla ei ole mitään tekimistä aivohalvausriskin kanssa. Kolesterolin vaarallisuuden naurettavuudesta kertoo sekin, että ilman kolesterolia ei olisi elämää. Elimistö tarvitsee kolesterolia ja siksi se itse valmistaa pääosan tarvitsemastaan kolesterolista, jota sitten lääkkeiden turvin pyritään keinolla millä hyvänsä alentamaan!
http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm
- Voita ei voita mikää
Diabeetikolle sopivimmat rasvat ovat voi, kookosöljy ja oliiviöljy. Lisäksi kalaa on syötävä, jotta saa tarpeeksi omega-3 rasvahapoista epaa ja dha:ta.
Elimistön energiantarve tulisi pääosin täyttää rasvalla. Proteiinia vähintään 0,5-1 gramma painokiloa kohti. Hiilihydraatteja on syytä vältellä. Se, mitä niitä syö, on mieluiten peräisin vähähiilihydraattisista kasvisten maanpäällisistä osista.
Noilla ohjeilla diabeetikko pitää parhaiten verensokerinsa tasapainossa ja välttyy lisäsairauksilta.- Kyllä voittaa moniki
Nimimerkki Voita ei voita mikää ei näytä tietävän p*skakaan diabeetikon
ruokavaliosta,siitä mitä kyseinen henkilö voi syödä ja mitä ei.Tuskin sulla
mitään diabetesta on,joten älä sössi yhtään mitään kun et tiedä,etkä liioin
ymmärrä.Diabeetikoille sopivat rasvat on becel ja keiju.Elimistön energian
tarvetta ei tule täyttää rasvalla,vaan hiilihydraateilla ja kasviksilla.
Hiilihydraatteja ei ole mitään syytä vältellä,koska ne ovat tarpeellisia ja
tärkeitä.Liikaa rasvaa ja proteiinia on syytä välttää.Näillä ohjeilla
diabeetikko pitää parhaiten verensokerinsa tasapainossa välttyy
diabeteksen aiheuttamilta lisäsairauksilta.
- VP?
Leivän päälle terveille voita tai Bregott (Suomessa Voimariini?)
Diabeetikko jättää leivän pois. Joskus aterian yhteydessä siivu hapankorppua, päällä voita ja esim. täysrasvaista juustoa.- D1.
Diabeetikko jättää leivän pois ? No ihan rauhassa voit jättää......ei kiinnosta p*skaakaan.
- 1 tyypin diabetes
D1. kirjoitti:
Diabeetikko jättää leivän pois ? No ihan rauhassa voit jättää......ei kiinnosta p*skaakaan.
Joo jättäköön kuka haluaa leipänsä pois.Diabeetikkojen ei kuitenkaan ole
suositeltavaa jättää leipää ja muita hiilihydraatteja pois,kyllä sitten tietää
miten käy.Voi ja muut kovat eläinrasvat ei edelleenkään kuulu diabetes
ruokavalioon.Hyviä ja suositeltavia rasvoja on pehmeät kasvimargariinit ja
aterialla leivän päälle beceliä tai keijua,vähärasvaista juustoa ja kasviksia. - Omat käytännöt
1 tyypin diabetes kirjoitti:
Joo jättäköön kuka haluaa leipänsä pois.Diabeetikkojen ei kuitenkaan ole
suositeltavaa jättää leipää ja muita hiilihydraatteja pois,kyllä sitten tietää
miten käy.Voi ja muut kovat eläinrasvat ei edelleenkään kuulu diabetes
ruokavalioon.Hyviä ja suositeltavia rasvoja on pehmeät kasvimargariinit ja
aterialla leivän päälle beceliä tai keijua,vähärasvaista juustoa ja kasviksia.Miksi täällä on nyt alettu mainostamaan Beceliä ja Keijua? Onko jotain yhteyksiä valmistustahoon. Vastaavia margariineja on muitakin. Beceliä kokeilin, mutta oli pahanmakuista, loppui siihen. Keijua "syötän" asiakkailleni koska se on halpaa. Itse käytän ruotsalaista margariinia kun se on vähärasvaisempaa (silti maukasta) ja haluan vetää leivän päälle reilusti eikä vain sipaisua. Vähärasvaiset juustot eivät maistu miltään ja muistuttaa pyyhekumia. Mieluummin normaalirasvaista tuhdimpaa Emmentalia hyvin ohuita viipaleita ("viritetty" juustohöylä jolla saa todella ohuita).
- Myös omat käytännöt
Omat käytännöt kirjoitti:
Miksi täällä on nyt alettu mainostamaan Beceliä ja Keijua? Onko jotain yhteyksiä valmistustahoon. Vastaavia margariineja on muitakin. Beceliä kokeilin, mutta oli pahanmakuista, loppui siihen. Keijua "syötän" asiakkailleni koska se on halpaa. Itse käytän ruotsalaista margariinia kun se on vähärasvaisempaa (silti maukasta) ja haluan vetää leivän päälle reilusti eikä vain sipaisua. Vähärasvaiset juustot eivät maistu miltään ja muistuttaa pyyhekumia. Mieluummin normaalirasvaista tuhdimpaa Emmentalia hyvin ohuita viipaleita ("viritetty" juustohöylä jolla saa todella ohuita).
Nimimerkki Omat käytännöt ei kukaan mainosta yhtään mitään.Becel ja Keiju
on minustakin parhaat margariinit,erittäin hyvänmakuiset.Vähärasvaiset juustot
maistuu yhtä hyviltä,ehkä hyvemmiltä kuin normaalirasvaiset juustot.
- VP?
1 tyypin diabetes
Kun jotain väittää niin olisi hyvä laittaa mukaan perusteita eikä ratsastaa Diabetesliiton luuloilla.- Diabetesliitto
VP? itse väittää ja ratsastaa luuloillaan,jotka on vääriä.Diabetesliiton tiedot on
kyllä oikeita,ei mitään luuloja.
- Lättyynlätistäjä
Syö pääs, pelle VP.
- VP?
Lättyynlätistäjä
Eli mitään sanottavaa sinullakaan ei ollet. Monellako nimimerkillä kirjoitat jokeltelujasi täällä?- 1 tyypin diabetes
VP? on lättyynlätistäjä,jolla ei ole mitään järkevää sanottavaa.Yrittää vaan
antaa hengenvaarallisia neuvoja meille ykköstyypin diabeetikoille ja
kirjoittelee useammalla nimimerkillä höpinöitään.
- VP?
1 tyypin diabetes
Eli mitään sanottavaa sinullakaan ei ollet. Monellako nimimerkillä kirjoitat jokeltelujasi täällä?- D1.
Eli Veijon julistus on se ainoa oikea ja muut vääriä ? Voi v&ttu sentään....
- VP?
D1
Älä nyt ota herneitä nenään vaan korjaa luulosi.
Minä vaan välitän tieteen toteamaa ja asiantuntijoiden kertomaa.
Milloin Diabetesliitto aikoo alkaa kertomaan mitä modermi tiede kertoo diabeteksesta ja sen hoidosta?? Ensinnäkin nuo margariinit on europpaan tuotaessa omega-6 ravahappoja sisältävää mustaa mönjää joka sitten kirkasteaan kovassa prosessissa ja sitten värjätään voin näköisesi, mitä lien geenimunnaltua maissi- tai palmuöljyä koko sotku.
Nykyisen tieteellisten tutkimsten mukaan voi ja eläinperäiset rasvat ovatkin sitä terveellisä öljyä. Leipää pastaa ja perunaa, eli hiilihydraatteja pitää diabetikon ruokavaliossa vähentää n 70 gramman seutuville päivässä. Oliivi- ja rypsiölyt puolestaan ovat myös suositeltavaa syötäväksi, mutta jälkimmäisessä viljelyjäämien osuus on suurempaa.
Tämä on hieman uskomaton juttu, mutta Ruotsin ja Yhdysvaltojen Diabetesliitot ovat ryhtyneet suosittamaan tätä LCHF ruokavaliota diabeetikoille, mutta Suomalaiset ova vasta nousemaan "poteroistaan"ja eivät halua ymmärtää, että muuallakin jotakin tiedetään.
Luin ruotsalaisen Tri Annika Dahlgvistin kirjan "Karppaus" ja josta minulle selvisi nykypäivä diabeteksenhoidon koko totuus. Suomen Diabetesliitto on täysin hakoteilla tiedoissaan ja THL syöttää omia jauhojaan niin diabetikoille, kuin myös sydän- ja varisuonisairauksista kärsiville, eli ollaan lisäämässä sairausriskejä.
Syökää ja levitelkää kaikessa rauhassa margariinejanne, mutta ne onvat diabeetikoille pahimmasta päästä tavaraa ja niin lienevät myös kaikki kevytlevitteetkin..
Ja kannattaa perehtyä VP? blogiin sillä ei siinä mitään häviä, mutta tietämys voi jopa kasvaa.
Lääkäri Antti Heikkilä on myös Suomen parhaita diabetes asiantuntijoita, mutta kyllä löytyy paljon tietämättömiä vastustajiakin.- T. Diabetesliitto
Ja nimimerkkien VP? Veijo ja uusajattelija on varsinaisia tyhjäpäitä,p*skaa
päässä.Teidän ohjeet aiheuttaa monelle diabeetikolle vaan harmia
hengenvaarallisilla ohjeilla.Mällätkää ihan rauhassa voinne kanssa ja
tukehtukaa vaikka siihen,ei kuulu mulle.Diabeetikot jätätte ehdottomasti
rauhaan höpinöistänne.Margariinit ja kevytlevitteet ovat diabeetikoille
parhaasta päästä ja terveellisempiä.Tuollaiset VP? blogit ja Antti Heikkilä
ovat täyttä potaskaa,jotka eivät tiedä ykköstyypin diabeeteksesta
yhtään mitään,luulevat vaan.- 29+8
http://www.karjalainen.fi/media/k2/items/cache/bb05a7d042451552e77520aa04e36f68_L.jpg
Pekka on näköjään hyljännyt rasvaoppinsa. Kas kun ei ole meille kertonut. Eli älkää vedotko wanhentuneisiin.... - 12+7
29+8 kirjoitti:
http://www.karjalainen.fi/media/k2/items/cache/bb05a7d042451552e77520aa04e36f68_L.jpg
Pekka on näköjään hyljännyt rasvaoppinsa. Kas kun ei ole meille kertonut. Eli älkää vedotko wanhentuneisiin....Näinhän asia on ymmärrettävä. Vie tietysti oman aikansa ennen kuin hän myöntää rypsiöljyn ja siitä tehtyjen margariinien vaarallisuuden erityisesti diabeetikoille,
Joskus on ollut kiistaa, kumpi on vaarallisempaa, rypsiöljy vai vähäistä enemmät hiilarit. Kahta vaarallista on vaikea panna järjestykseen. - VP?
T. Diabetesliitto
Ottako noin pahasti hermoon kun huomaa luottaneensa täysin satukirjoihin perustuviin ravintoluuloihin. Jos minä söisin Diabeetesliiton suosituksien mukaan niin apteekkin lähtö tulisi seurtaavana päivänä. Nyt saan syödä itseni aina kylläiseksi, paino pysyy kurissa ja lääkkeet apteekissa. Kiitos vähähiilihydraattisen (vähäsokerisen) ruokavalion. Terveelliseksi todistettu ja toimiva. Samaa ei voi sanoa THL:n/Diabeetesliiton suosituksista.
Sinä voit minun puolestani jatkaa teollisuusrasvojen (margariinien) syömista ja lääkityksesi sokerilla tasapainottamista ja verensokerisi lääkkeillä tasapainottamista. Se ei kuulu minulle joten turhaan minulle natiset. Kyllä se on nyt vain niin, että VP? ja minä sattumalta kirjoitamme maailmalla tutkittua todellista tietoa ja olemme myös diabetikkoja omalla tavallamme.
Tri Annika Dahljgistin kirjassa selviää hyvin koko totuus osin tutkimustietoineenkin.
Kyllä Antti Heikkilän ja Veijo Puustisenkin tiedot sisltävät täyttä totuutta ja kannattaisi miettiä miksi Yhdysvaltojen ja Ruotsin diabetesliitot ovat päätyneet suositamaan LCHF rukavaliota diabeteksen hoitoon.
Suomen Diabetesliitto näyttäisi olevan täydellisesti vielä THL, Pekka Puska ja lääketeollisuuden "liekanarussa", eli viedään kuin "pässiä narussa".
Vaikea minunkin oli tätä totuutta ymmärtää, mutta kun tutkimustieto on selvästi toisen suuntaista niin pakko uskoa.
Suosittelen Sinullekin T: Diabetesliitto tustumaan Annika Dahlgvistin Karppaus kirjaa, ei siinä mitään häviä ja kukin syö mitä lystää, varsinkaan jos ei kestä totuutta.- Höpö höpö
uusajattelija kirjoitti:
Kyllä se on nyt vain niin, että VP? ja minä sattumalta kirjoitamme maailmalla tutkittua todellista tietoa ja olemme myös diabetikkoja omalla tavallamme.
Tri Annika Dahljgistin kirjassa selviää hyvin koko totuus osin tutkimustietoineenkin.
Kyllä Antti Heikkilän ja Veijo Puustisenkin tiedot sisltävät täyttä totuutta ja kannattaisi miettiä miksi Yhdysvaltojen ja Ruotsin diabetesliitot ovat päätyneet suositamaan LCHF rukavaliota diabeteksen hoitoon.
Suomen Diabetesliitto näyttäisi olevan täydellisesti vielä THL, Pekka Puska ja lääketeollisuuden "liekanarussa", eli viedään kuin "pässiä narussa".
Vaikea minunkin oli tätä totuutta ymmärtää, mutta kun tutkimustieto on selvästi toisen suuntaista niin pakko uskoa.
Suosittelen Sinullekin T: Diabetesliitto tustumaan Annika Dahlgvistin Karppaus kirjaa, ei siinä mitään häviä ja kukin syö mitä lystää, varsinkaan jos ei kestä totuutta.Kuuleppas uusajattelija en aio lukea mitään hölynpölykirjoja ja sinunkin viestisi
on täyttä potaskaa,kuten Antti Heikkilä,Veijo Puustinen ja Annika Dahlgvist.
Kestän kyllä totuutta,mutta mitään höpöjuttuja en suostu kuuntelemaan ja
uskomaan.
- Jarmo-85luku.
Vp painu jo sinne ruotsiis ja tukehdu vaikka rasvoihis, kyllä se pumppuski ennenpitkää pettää takuuvarmasti älä huoli.
- D.Liitto oikeassa
VPtä eli Veijo Puustista ottaa pahasti hermoon.Satuilee ja natisee itse asioista.
Tyrkyttää ohjeita,jotka on hengenvaarallisia ykköstyypin diabeetikoille ja
kehtaa moittia THL:n/Diabetesliiton suosituksia.Oikeat levitteet on margariinit,
kevyet kasvirasvalevitteet,hiilihydraatit on tärkeitä.Ei mitään vähän
hiilihydraatteja,vaan kunnolla niitä että verensokeri pysyy tasaisena.
Lääkkeitä kuuluu ehdottomasti ottaa,jotta pysyy kunnossa.Paino pysyy
kurissa liikunnan avulla.Ensinnäkin kai tiesit, että hiilihydraatit muuttuu ensin sikeriksi (rypälesokeri) ja tietysti nostaa veren sokeria. Sitten vain taas lääkettä perään niin painokin nousee. Liikunnalla puolestaan saat aika vähän aikaan ja onkin parempi kiinnittää huomiota vitä suuhunsa laittaa.
THL ja Pekka Puska joukkioineen on pahimmat diabetikkojen "viholliset" ja Diabetesliitto "joukkioineen" marsii kiltisti preässä, eli ei uusimmasta tutkimustiedosta saisi mainitakkaan, sillä siinä voisi jäsenkuntakin alkaa pienenmään.
Eikö nyt Suomessa haluta ymmärtää mistä diabetes pääosin johtuu ja miten sitä nykytiedoilla pystytään parhaiten hoitamaan. Ei ainakaan liioilla hiilareilla.
- kananmuna.
Kasviöljyjen teollinen prosessointi:
1. Öljysiemenet murskataan ja paahdetaan noin 120 asteessa. Näin öljy irtoaa paremmin, mutta samalla herkkien öljyjen hapettuminen (härskiintyminen) alkaa.
2. Puristus ruuvipuristimessa noin 85-95 asteessa. Öljyä irtoaa lisää ja hapettuminen jatkuu.
3. Kemiallinen liotus. Jäljelle jääneen siemenkakun rasvapitoisuus on vielä 9-18%. Tämä loppu uutetaan irti esim. heksaanilla, joka on hyvin myrkyllinen liuotin ja saatu öljy yhdistetään puristettuun öljyyn.
4. Siemenrouhe toimitetaan rehuteollisuuden käyttöön ja sitä kautta tuotantoeläinten ruokaan.
5. Liuottimen poistaminen. Liuotin poistetaan seoksesta höyryttämällä seos noin 150 asteen lämpötilassa.
6. ”Degummingn” –käsittely. Öljy valkaistaan eli siitä poistetaan väriaineita (lehtivihreä ja beetakaroteeni), lesitiini, öljykuidut, polysakkaridit ja muut luonnolliset yhdisteet ja ravinteet erilaisilla suodatusmenetelmillä (sekoittamalla öljy fosforihappoon) tai 110 asteen lämpökäsittelyllä. Öljystä riippuen siitä voidaan se voidaan puhdistaa lipeäkivellä. Lipeäkivi muodostaa öljyyn saippua-aineita, joiden poisto tarvitsee lisäkäsittelyitä.
7. Lipeäkylpy. Öljy sekoitetaan natriumhydroksidiin joka poistaa siitä vapaat rasvahapot ja loput mineraalit.
8. Hajujen poistamiseksi kuuma öljy käsitellään korkeassa alipaineessa 30-60 minuutin ajan. Prosessissa käytetään hyvin korkeaa 240-270 asteen lämpötilaa.
9. Valkaisu. Happokäsitelty savi ja suodattimet poistavat öljystä luonnolliset värit ja suodattavat saippuajäämät joita jäi edellisistä vaiheista.
10. “Talvikäsittely”. Mahdollinen talvikäsittely käsittää öljyn jäähdyttämisen ja suodattamisen, jonka seurauksena öljy ei saostu jääkaappisäilytyksen aikana.
Lopputuloksena on kirkas, varsin stabiili ja melkein mauton öljy valmiina vietäväksi kaupan hyllylle myyntiin tai raaka-aineeksi margariiniteollisuudelle.
Margariinin valmistamiseksi öljy tarvitsee vielä lisäkäsittelyn:
11. Öljyn kovettaminen. Vaihtoesteröinti tarkoittaa prosessia, jossa rasvamolekyylin glyseroliin esterisidoksella sitoutuneita rasvahappoja vaihdetaan toiseen. Rasvamolekyylissä on kolme rasvahappoa, joista osa voidaan vaihtaa. Nykyisin kasviöljyjen kovettaminen tapahtuu yleensä vaihtoesteröinnillä hydrogenoinnin sijaan. Prosessissa ei synny trans-rasvahappoja.
90-luvun puoliväliin asti kasvisöljyjen kovettaminen tapahtui hydrogenoinnilla, jossa syntyi runsaasti transrasvoja. Teollisten transrasvojen on todettu lisäävän merkittävästi sydäntautien riskiä.
Tämän jälkeen tulivat statiinit markkinoille ja yleiseen käyttöön.
Öljyn vaihtoesteröinnillä on suurina määrinä kielteinen vaikutus rasva-aineenvaihduntaan ja sen on osoitettu vaikuttavan glukoosiaineenvaihduntaan, immuunijärjestelmään ja maksaentsyymeihin.
Valmistuksessa käytetyt hyvin korkeat lämpötilat sekä vaihtoesteröinti tuhoaa öljyn kaikki ravinteet ja muuttaa rasvahapot ”vaaralliseen” muotoon, jota ihmisen elimistö ei pysty käsittelemään.
12. Tämän jälkeen seos pastöroidaan (kuumennus, jotta kaikki bakteerit tuhoutuvat), jolla varmistetaan hyvä mikrobiologinen laatu.
13. Lisäaineet. Jotta margariinille saataisiin puoleensa vetävä voita muistuttava ulkonäkö, tuoksu sekä “vitamiinirikas” koostumus, joudutaan siihen lisäksi lisäämään erilaisia lisäaineita ja keinotekoisia vitamiineja. Riippuen margariinista siihen lisätään kasvirasvaa (palmurasva, joka on luonnollisesti kovaa huoneenlämmössä), vettä, maitoa, suolaa, sitruunahappoa, aromia, emulgointiainetta ja säilöntäainetta (kaliumsorbaatti).
Margariineja ei voi mitenkään verrata välttämättömien rasvahappojen lähteenä juokseviin kylmäpuristettuihin (luomu) kasviöljyihin.
Margariinien ravinto ja rasvahapposisältöjä ei ole saatavilla nykyisten margariinien osalta.
EI MARGARIINIA (= kevytlevite), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva ja rasvahappojen mono- ja diglyseridit.
Valio, Arla-Ingman ja Bunge eivät suostu kommentoimaan mitenkään ylläolevaa kasvisöljyjen ja margariinin valmistusmenetelmää. - näin on
Diabetesliitto ja Sydänliitto ovat yhdistyksiä, eivätkä mitään virallisia tahoja.
Joten heidän ohjeensa voi heittää kaivoon. - loikjug
Joenkin tuntuu, että Diabetesliittokin on änkeämässä tähän ketjuun asiattomia viestejään.
- Tuliko selväksi?!
Diabetesliitto ja sydänliitto ovat erittäin päteviä,osaavia.Heidän ohjeitaan ei
heitetä minnekään kaivoon,jos jotain heitetään niin nämä turhanpäiväiset
ja hengenvaaralliset karppausohjeet.Diabetesliitto ei änkeä mitään,vaan
antaa erittäin hyviä ohjeita,joita kannattaa noudattaa.Enemminkin tuntuu siltä,
että karppaushihhulit on änkemässä tähän ketjuun ja yrittää pilata ketjun
asiattomilla viesteillään.Karppaajille on ihan omat sivustonsa ja palstansa,
joilla heidän kannattaa pysyä. - kananmuna.
Tuliko selväksi?! kirjoitti:
Diabetesliitto ja sydänliitto ovat erittäin päteviä,osaavia.Heidän ohjeitaan ei
heitetä minnekään kaivoon,jos jotain heitetään niin nämä turhanpäiväiset
ja hengenvaaralliset karppausohjeet.Diabetesliitto ei änkeä mitään,vaan
antaa erittäin hyviä ohjeita,joita kannattaa noudattaa.Enemminkin tuntuu siltä,
että karppaushihhulit on änkemässä tähän ketjuun ja yrittää pilata ketjun
asiattomilla viesteillään.Karppaajille on ihan omat sivustonsa ja palstansa,
joilla heidän kannattaa pysyä.D-liiton ja sydänliiton ohjeet ovat samta sairaille ja terveille.
Eihän sairaita olisi heidän ohjeillaan.
II-tyyppi pääsee oireistaan oikealla ruokavaliolla.
Miksi II-tyyppi vaan lisääntyy, jos D-liiton ohjeet ovat hyvät?
Juuri todettiin, että Ruottissa kaikki on paremmin. - Insuliini&hiilarit
kananmuna. kirjoitti:
D-liiton ja sydänliiton ohjeet ovat samta sairaille ja terveille.
Eihän sairaita olisi heidän ohjeillaan.
II-tyyppi pääsee oireistaan oikealla ruokavaliolla.
Miksi II-tyyppi vaan lisääntyy, jos D-liiton ohjeet ovat hyvät?
Juuri todettiin, että Ruottissa kaikki on paremmin.Kuuleppas nimimerkki kananmuna,on erittäin hyvä että diabetesliitolla ja
sydänliitolla on ohjeita.Ykköstyypin diabetesta ei paranna mikään ruokavalio,
sitä on ihan turha luulla ja alkaa jankuttamaan.Oikea tapa on hoitaa sitä
oikein,ei kuitenkaan millään karppausohjeilla ja voin käytöllä. - VP?
Insuliini&hiilarit kirjoitti:
Kuuleppas nimimerkki kananmuna,on erittäin hyvä että diabetesliitolla ja
sydänliitolla on ohjeita.Ykköstyypin diabetesta ei paranna mikään ruokavalio,
sitä on ihan turha luulla ja alkaa jankuttamaan.Oikea tapa on hoitaa sitä
oikein,ei kuitenkaan millään karppausohjeilla ja voin käytöllä.Insuliini&hiilarit
Kuka on väittänyt että diabetes paranee karppaamalla??
Muuten diabetestaan voi hoitaa oikein ravinnon ja liikunnan suhteen mutta silloin kyseessä ei ole diabeetesliiton suositukset. - Hiilareita kunnolla
VP? kirjoitti:
Insuliini&hiilarit
Kuka on väittänyt että diabetes paranee karppaamalla??
Muuten diabetestaan voi hoitaa oikein ravinnon ja liikunnan suhteen mutta silloin kyseessä ei ole diabeetesliiton suositukset.Mitäs se Veijo Puustinen siellä joukertaa?
Diabeteksen oikeat hoito-ohjeet ovat nimenomaan diabetesliiton,oman lääkärin,
diabeteshoitajan ja ravitsemussuunnittelijan antamat suositukset,ei mitkään
hömppä karppausohjeet. - VP?
Hiilareita kunnolla kirjoitti:
Mitäs se Veijo Puustinen siellä joukertaa?
Diabeteksen oikeat hoito-ohjeet ovat nimenomaan diabetesliiton,oman lääkärin,
diabeteshoitajan ja ravitsemussuunnittelijan antamat suositukset,ei mitkään
hömppä karppausohjeet.Hiilareita kunnolla= sokereita kunnolla.
Onko sinulla sokeritauti?? - Ykköstyypin diabetes
VP? kirjoitti:
Hiilareita kunnolla= sokereita kunnolla.
Onko sinulla sokeritauti??Tietenkin minulla on sokeritauti ja minä tarvin ehdottomasti hiilareita/sokereita
kunnolla,sekä myöskin insuliinia jotta pysyn kunnossa.Ilman niitä voisi käydä
ja käykin todella köpelösti,jollain hiton karppauksella ja voin mässytyksellä.
Karppaus sopii ehkä sellaisille henkilöille,joilla ei ole mitään sairauksia eli
ovat täysin terveitä. - VP?
Ykköstyypin diabetes kirjoitti:
Tietenkin minulla on sokeritauti ja minä tarvin ehdottomasti hiilareita/sokereita
kunnolla,sekä myöskin insuliinia jotta pysyn kunnossa.Ilman niitä voisi käydä
ja käykin todella köpelösti,jollain hiton karppauksella ja voin mässytyksellä.
Karppaus sopii ehkä sellaisille henkilöille,joilla ei ole mitään sairauksia eli
ovat täysin terveitä.Ykköstyypin diabetes
Mihin uskot tarvitsevasi hiilihydraattia=sokeria?
Mitä uskot tarvitsevasi sitä insuliinimäärää joka aiheutuu niistä liioista sokereista ja hiililihydraateista = sokeria.
Minun käsittäkseni mikään diabeteslääkitys ei hoida itse sairautta vaan sillä oaikataan kun verensokeri on liiaan korkealla?
Jos et nosta ruoallasi verensokeriasi niin tarvitset VÄHEMMÄN insuliinia. - Äläppäs arvostele!
VP? kirjoitti:
Ykköstyypin diabetes
Mihin uskot tarvitsevasi hiilihydraattia=sokeria?
Mitä uskot tarvitsevasi sitä insuliinimäärää joka aiheutuu niistä liioista sokereista ja hiililihydraateista = sokeria.
Minun käsittäkseni mikään diabeteslääkitys ei hoida itse sairautta vaan sillä oaikataan kun verensokeri on liiaan korkealla?
Jos et nosta ruoallasi verensokeriasi niin tarvitset VÄHEMMÄN insuliinia.Kuuleppas Veijo Puustinen,kyllä minä ja minua hoitavat henkilöt
tietävät mihin minä hiilihydraattia/sokeria ja insuliinia tarvitsen.
Mikäs sinä oikein luulet olevasi arvostelemaan minua,diabetesta ja
hoitohenkilöitä?minä tarvitsen ehdottomasti insuliinia,koska minun
haimani ei toimi,joten insuliinipiikit on todella tärkeitä kuin myös
hiilihydraatit ja sokerit.Insuliini hoitaa kyllä diabetesta,kun haiman
insuliinin tuotto vähentynyt tai loppunut kokonaan.Insuliinia tarvitsen
lääkärin ohjeen mukaan. - VP?
Äläppäs arvostele! kirjoitti:
Kuuleppas Veijo Puustinen,kyllä minä ja minua hoitavat henkilöt
tietävät mihin minä hiilihydraattia/sokeria ja insuliinia tarvitsen.
Mikäs sinä oikein luulet olevasi arvostelemaan minua,diabetesta ja
hoitohenkilöitä?minä tarvitsen ehdottomasti insuliinia,koska minun
haimani ei toimi,joten insuliinipiikit on todella tärkeitä kuin myös
hiilihydraatit ja sokerit.Insuliini hoitaa kyllä diabetesta,kun haiman
insuliinin tuotto vähentynyt tai loppunut kokonaan.Insuliinia tarvitsen
lääkärin ohjeen mukaan.Äläppäs arvostele!
Olet siis D1::nen. Jäi silti vastaamatta mihin sinä sitä sokeria ja hiilihydraattia tarvitset. Kysy lääkäriltäsi ja hoitajaltasi, minäkin haluaisin tietää. Häluaisin myös tietää miten insuliini, sen määrän lisäksi minkä ehdottamasti tarvitset (D1) ja jota käytät sen suosituksien mukaan syödyn ylimääräisen sokerin ja hiilihydraatin vaurioiden peittämiseksi auttaa muuten sairauteesi. Minä väitän edelleen että jos vähennät sokeria ja hiilihydraatteja ravinnostasi niin lääkitystarpeesi vähenee, verensokerisi pysyy paremmalla tasolla ja pitkäaikaisennusteesi paranee. Mitä sanoo lääkärisi - hoitajasi?
Toistetaan: Minä olen täysin tietoinen siitä että D1:nen ei selviä ilman insuliinia mutta olen myös täysin tietoinen siitä että sokeritautia ei hoideta sokerilla.
Vai oletko sitä mieltä että Diabetesliiton johdatus "Syö mitä haluat - lääkkeissä löytyy" on järkevä ajatellen mahdillisia jälkiseurauksia. "Normaalia kehitystä diabeteksen yhteydessä"--lohduttavaa tämän päivän neuvojen jälkeen?? Ei minusta.
Sinä hoidat sairauttasi niinkuin haluat ja syöt mitä haluat. Jätä kirjoitukseni lukematta jollei sinulla ole asiallista kommentoitavaa. Helppoa. Joku muu lukee mielellään päätellen blogini lukijamäärästä ja mailistä jota saan.
yst. terv Veijo - Äläppäs asvostele!
VP? kirjoitti:
Äläppäs arvostele!
Olet siis D1::nen. Jäi silti vastaamatta mihin sinä sitä sokeria ja hiilihydraattia tarvitset. Kysy lääkäriltäsi ja hoitajaltasi, minäkin haluaisin tietää. Häluaisin myös tietää miten insuliini, sen määrän lisäksi minkä ehdottamasti tarvitset (D1) ja jota käytät sen suosituksien mukaan syödyn ylimääräisen sokerin ja hiilihydraatin vaurioiden peittämiseksi auttaa muuten sairauteesi. Minä väitän edelleen että jos vähennät sokeria ja hiilihydraatteja ravinnostasi niin lääkitystarpeesi vähenee, verensokerisi pysyy paremmalla tasolla ja pitkäaikaisennusteesi paranee. Mitä sanoo lääkärisi - hoitajasi?
Toistetaan: Minä olen täysin tietoinen siitä että D1:nen ei selviä ilman insuliinia mutta olen myös täysin tietoinen siitä että sokeritautia ei hoideta sokerilla.
Vai oletko sitä mieltä että Diabetesliiton johdatus "Syö mitä haluat - lääkkeissä löytyy" on järkevä ajatellen mahdillisia jälkiseurauksia. "Normaalia kehitystä diabeteksen yhteydessä"--lohduttavaa tämän päivän neuvojen jälkeen?? Ei minusta.
Sinä hoidat sairauttasi niinkuin haluat ja syöt mitä haluat. Jätä kirjoitukseni lukematta jollei sinulla ole asiallista kommentoitavaa. Helppoa. Joku muu lukee mielellään päätellen blogini lukijamäärästä ja mailistä jota saan.
yst. terv VeijoÄläppäs Veijo puhu potaskaa ja kirjoittele typeriä blogeja.Minäpäs tarvitsenkin
hiilihydraatteja ja sokereita hypoglykemioiden estämiseksi.Voisinhan tietty
antaa mennä itseni sokkiin,mutta ei olisi kovinkaan kiva ja fiksua herätä
ensihoitajat vieressäni ja tiputus kädessä,päätyä sitten ensiapuun,kun
ei näköjään saa syödä hiilihydraatteja ja sokeria.Minä en kyllä halua,enkä
aio luopua niistä.Ilmeisesti yrität käännyttää meikäläistäkin karppaajaksi,
sehän sinulla on tarkoitus vai kuinka?sanompa vaan että se on todella
törkeää ja loukkaavaa.Lääkärini ja hoitajani sanoo että hiilihydraatteja ja
sokereita ei vähennellä ja insuliinia pistetään sen verran,minkä lääkäri
sanoo,jotta pysyn kunnossa ja verensokeri tasaisena ja pitkäaikais
ennusteeni paranee.He ovat oikeassa siinä ja minä tiedän sen,luotan
siihen.Väittele sinä mitä väittelet,se ei kiinnosta minua.Minun puolestani
voit vaikka tukehtua niihin liialliseen eläinrasvojen ja proteiiniinien käyttöön,
ne jos mitkä aiheuttaa vaurioita ja sairauksia.Diabetes ja sydänliiton kanssa
olen samaa mieltä,heillä on järkeviä ohjeita,toisin kuin sinun tyhmät viestisi
ja blogisi.Minua ei kiinnosta sinun blogisi lukijamäärät,olette kaikki
samanlaisia liiallisen eläinrasvojen ja proteiiniinien kanssa mällääjiä.
Hyi että alkaa oksettaakin ajatuskin,erittäin vastenmielistä. - VP?
Äläppäs asvostele! kirjoitti:
Äläppäs Veijo puhu potaskaa ja kirjoittele typeriä blogeja.Minäpäs tarvitsenkin
hiilihydraatteja ja sokereita hypoglykemioiden estämiseksi.Voisinhan tietty
antaa mennä itseni sokkiin,mutta ei olisi kovinkaan kiva ja fiksua herätä
ensihoitajat vieressäni ja tiputus kädessä,päätyä sitten ensiapuun,kun
ei näköjään saa syödä hiilihydraatteja ja sokeria.Minä en kyllä halua,enkä
aio luopua niistä.Ilmeisesti yrität käännyttää meikäläistäkin karppaajaksi,
sehän sinulla on tarkoitus vai kuinka?sanompa vaan että se on todella
törkeää ja loukkaavaa.Lääkärini ja hoitajani sanoo että hiilihydraatteja ja
sokereita ei vähennellä ja insuliinia pistetään sen verran,minkä lääkäri
sanoo,jotta pysyn kunnossa ja verensokeri tasaisena ja pitkäaikais
ennusteeni paranee.He ovat oikeassa siinä ja minä tiedän sen,luotan
siihen.Väittele sinä mitä väittelet,se ei kiinnosta minua.Minun puolestani
voit vaikka tukehtua niihin liialliseen eläinrasvojen ja proteiiniinien käyttöön,
ne jos mitkä aiheuttaa vaurioita ja sairauksia.Diabetes ja sydänliiton kanssa
olen samaa mieltä,heillä on järkeviä ohjeita,toisin kuin sinun tyhmät viestisi
ja blogisi.Minua ei kiinnosta sinun blogisi lukijamäärät,olette kaikki
samanlaisia liiallisen eläinrasvojen ja proteiiniinien kanssa mällääjiä.
Hyi että alkaa oksettaakin ajatuskin,erittäin vastenmielistä.Äläppäs asvostele!
Hyvää jatkoa ja kaikkea hyvää sinulle.
terv Veijo - Jäitähattuunmolemmat
Äläppäs asvostele! kirjoitti:
Äläppäs Veijo puhu potaskaa ja kirjoittele typeriä blogeja.Minäpäs tarvitsenkin
hiilihydraatteja ja sokereita hypoglykemioiden estämiseksi.Voisinhan tietty
antaa mennä itseni sokkiin,mutta ei olisi kovinkaan kiva ja fiksua herätä
ensihoitajat vieressäni ja tiputus kädessä,päätyä sitten ensiapuun,kun
ei näköjään saa syödä hiilihydraatteja ja sokeria.Minä en kyllä halua,enkä
aio luopua niistä.Ilmeisesti yrität käännyttää meikäläistäkin karppaajaksi,
sehän sinulla on tarkoitus vai kuinka?sanompa vaan että se on todella
törkeää ja loukkaavaa.Lääkärini ja hoitajani sanoo että hiilihydraatteja ja
sokereita ei vähennellä ja insuliinia pistetään sen verran,minkä lääkäri
sanoo,jotta pysyn kunnossa ja verensokeri tasaisena ja pitkäaikais
ennusteeni paranee.He ovat oikeassa siinä ja minä tiedän sen,luotan
siihen.Väittele sinä mitä väittelet,se ei kiinnosta minua.Minun puolestani
voit vaikka tukehtua niihin liialliseen eläinrasvojen ja proteiiniinien käyttöön,
ne jos mitkä aiheuttaa vaurioita ja sairauksia.Diabetes ja sydänliiton kanssa
olen samaa mieltä,heillä on järkeviä ohjeita,toisin kuin sinun tyhmät viestisi
ja blogisi.Minua ei kiinnosta sinun blogisi lukijamäärät,olette kaikki
samanlaisia liiallisen eläinrasvojen ja proteiiniinien kanssa mällääjiä.
Hyi että alkaa oksettaakin ajatuskin,erittäin vastenmielistä.Tuossa riidellessä molemmat ovat innostuneet puhumaan potaskaa. Hiilihydraatteja ei tarvita minkään hypoglykemian hoitoon, se hoidetaan vähentämällä insuliinia. Hiilihydraatista saadaan ihmisen tarvitsemaa energia ja ilman sitä menee huonosti. Rasvasta energian ottaminen ei onnistu kovin hyvin ja se pyrkii varastoitumaan kroppaan.
Molempien on syytä nyt rauhoittua ja annetaan terveysalan ammattilaisten puhua asiaa ja noudatetaan me diabeetikot niitä ohjeita.
- kananmuna.
Voin käyttö epäterveellisen margariini sijaan EI ole karppausta.
- Älä intä vastaan!
Margariinin käyttö epäterveellisen voin sijaan.Voin käyttö on karppausta,
ihan turha inttää vastaan.
- kananmuna.
Ei diabetesliitto ole täällä.
Nimimerkiksi voi laittaa ihan mitä vaan, mikä ei ole rekisteröity.
Virallisilla suosituksilla kansa lihoo ja sairastuu.
Ilman eläinrasvoja olisimme jo kaikki kuolleet.
Margariinit kehitetiin vasta 70-luvulla suomen kansalle ja sen jälkeen kukaan ei ole pysynyt tällä ravinnolla terveenä.
Kannattaa lukea ravitsemusta ja kokeilla, mikä sopii.
Viljat (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (runsaasti tärkkelystä, joka muuttuu sokeriksi) nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Insuliinin tehtävä on varastoida ylimääräinen veressä oleva sokeri (glukoosi) kudoksiin rasvaksi. Insuliinitason pysyessä vakaana elimistö polttaa rasvaa. Perunan ja viljat voi korvata juureksilla, kasviksilla, vihanneksilla ja marjoilla.
http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm- Maailma muuttuu
Eläinrasvoilla kuoltiin paljon nuorempina. Nyt ihmiset elää huomattavasti pidempään ja ehtii tulla sellaisia sairauksia joita ei ehtinyt aiemmin kun kuoltiin ennen sitä. Samoin ruokaa saa nnyt helposti ja paljon joten sitä syödään liikaa ja lihotaan. Vuosikymmeniä sitten ruuasta oli niukkuutta ja ylipaino oli harvinaisempaa. Myös diabetes oli harvinaisempaa vaikka käytännössä elettiin pelkällä perunalla ja leivällä mutta sitä oli niukemmin saatavissa. Mutta leipä olikin ruisleipää ja sokeri vain rikkaiden käytössä.
- VP?
Maailma muuttuu kirjoitti:
Eläinrasvoilla kuoltiin paljon nuorempina. Nyt ihmiset elää huomattavasti pidempään ja ehtii tulla sellaisia sairauksia joita ei ehtinyt aiemmin kun kuoltiin ennen sitä. Samoin ruokaa saa nnyt helposti ja paljon joten sitä syödään liikaa ja lihotaan. Vuosikymmeniä sitten ruuasta oli niukkuutta ja ylipaino oli harvinaisempaa. Myös diabetes oli harvinaisempaa vaikka käytännössä elettiin pelkällä perunalla ja leivällä mutta sitä oli niukemmin saatavissa. Mutta leipä olikin ruisleipää ja sokeri vain rikkaiden käytössä.
Maailma muuttuu
Olet oikeassa, maailma muuttuu, onneksi, ja nykyisin on mahdollisuus jopa diabeetikolle saada oikeaa tietoa luulojen, esim. luonnollisen rasvan pelko, sijaan. - kananmuna.
Maailma muuttuu kirjoitti:
Eläinrasvoilla kuoltiin paljon nuorempina. Nyt ihmiset elää huomattavasti pidempään ja ehtii tulla sellaisia sairauksia joita ei ehtinyt aiemmin kun kuoltiin ennen sitä. Samoin ruokaa saa nnyt helposti ja paljon joten sitä syödään liikaa ja lihotaan. Vuosikymmeniä sitten ruuasta oli niukkuutta ja ylipaino oli harvinaisempaa. Myös diabetes oli harvinaisempaa vaikka käytännössä elettiin pelkällä perunalla ja leivällä mutta sitä oli niukemmin saatavissa. Mutta leipä olikin ruisleipää ja sokeri vain rikkaiden käytössä.
Ei eläinrasvoilla kukaan ole kuollut.
II-tyyppi pääsee oireistaan oikealla ruokavaliolla.
http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/2013/04/09/kova-kaypa-hoito-suositus-kolesterolille/#comment-1170 - Näin se vaan menee
Kyllä diabetesliitto voi olla täälläkin.Olkoon nimimerkki mikä hyvänsä.
Virallisilla suosituksilla ei kansa liho,eikä sairastu.
Olen lukenut ihan riittävästi ja tiedän mikä sopii.
Viljat,sokeri ja peruna on erityisen tärkeitä ykköstyypin diabeetikoille,
joiden haima tuottaa liian vähän insuliinia tai ei ollenkaan ja siksi
insuliinipistokset on tärkeitä,kuten myös hiilihydraatit.Perunaa ja
viljoja ei voi korvata juureksilla,kasviksilla,vihanneksilla ja marjoilla,kun
kyseessä on ykköstyypin diabetes.Karppausruokavalio sopii sellaisille
henkilöille,joilla ei ole mitään sairauksia.Eläinrasvat eivät sovi
diabeetikoille,joilla on suurempi riski sairastua sydän ja verisuoni
tauteihin,sekä muihin diabeteskomplikaatioihin esim.silmä ja
munuaisvauriot yms.
- kananmuna.
Pari palaa jos syö ja enempi ei kannata, niin aivan sama mitä siihen laittaa.
"Diabetesbisnes on muotoutunut todellisuudesta irrallaan itseään toistavaksi kokonaisuudeksi, jonka tarkoituksena on myydä pelkästään lääkkeitä ja kaikki muu on suljettu tämän piirin todellisuuden ulkopuolelle. Samainen piiri pitää huolen siitä, että mikään ulkopuolinen ei häiritse sen toimintaa. Vain he tietävät totuuden. Markkinoinnin tueksi on koulutettu laaja diabeteshoitajien verkosto, joiden ainoana tehtävänä on pelotella potilaat pysymään ruodussa, vaikka nämä voivat kuinka huonosti tahansa. Alalla häärivien intoa ruokitaan korruptiolla ja kaikella, mikä tuo hyvän mielen ja korostaa tekijöiden omanarvontuntoa."
http://www.anttiheikkila.com/blogi/nykyiset-diabeteksen-hoitosuositukset-kaksinkertaistavat-diabeteskuolemat-ja-taudin komplikaatiot/Mikä noita Ruotsalaisia sitten vaivaa kun pääsevät eroon diabeteksestään Tri Annika Dahlgvistin LCHD ohjeistuksen mukaan ja Diabetesliittokin suosittaa siellä siirtymään ko ruokavalioon.
Edelleen on tutkimuksin todettu, että dementia on kolmas D3 diabeteksen ilmenemismuoto, niin olisikohan meillä jo monilla menossa tämän tyypin sairaus.
Mutta kuitenkin hyvin on ruo "Puska-oppi" mennyt Suomalaisille jekeluun.
Siinä lienee tilanne kuten Pohjanmaalla aikoinaan, kun väki seisoo housut kintuissa rannalla ja "odottavat koska seksiaalto saapuu Suomeen".
Nyt odotelleen minkälainen "mallilautanen" tulee pohjoismaiselta neuvottelurymältä, kun se uusien tutkimustietojen ja diabeteksen hoitomallien mukaan "jäädytettiin" odottamaan parempaa tietoa. Ruotsissa näitä malleja otetaan jo käyttöön.
Niin että niistä levitteistä, "laita voin sekaan paljon valkosipulia" niin alat tervehtyä ja syöt leipää päivässä korkeintaan yhden sämpylän verran..
- Opettelekirjoittamaa
Uusajattelija kerrotko meille mikä on D3? En olekkaan kuullut tyypin 3 Diabeteksesta vielä.
- Opettele itse
Ei sellaista ole olemassakaan kuin D3.Se on jokun keksimää ja höpöhöpöä.
Hommaa itsellesi tuo Annika Dahlgvistin kirja "Karppaus" niin kirjassa on selkeästi todettu liikojen hiilihydraattien (sokerien) aiheuttavan myös dementiaa Ja Annika toteaa sen olevan D3 tyypin diabeteksen. Edelleen liiat hiilihydraatit ovat myös sydän- ja verisuonisairauksien riskin kohottaja, jopa 90 % määrällä verrattaessa vähiten syöneisiin. Tämä tapahtumaketju on tyypillinen diabetikoille, kuten minulle itsellenikin.
Annika hoitaa diabetes potilaitaan nimenomaan LCHD (enemmän rasvaa - vähemmän hiilihydraatteja) ravintosuosituksella ja tulokset ovat hämmästyttäviä, myös muiden vaivojen syhteen. Nyt myös pohjoismaisia "lautasmalleja" ollaan muuttamassa saatujen myönteisten tulosten perusteella.
Suomessa THL ja diabetesliitotkin ovat uutta tervehdyttävää totuutta vastaan.
Tämä on kansainvälisesti lääketieteellisesti tutkittua tietoa, tosin kirjoitusvirheineen.- Ei eläinrasvoja!
uusajattelija kirjoitti:
Hommaa itsellesi tuo Annika Dahlgvistin kirja "Karppaus" niin kirjassa on selkeästi todettu liikojen hiilihydraattien (sokerien) aiheuttavan myös dementiaa Ja Annika toteaa sen olevan D3 tyypin diabeteksen. Edelleen liiat hiilihydraatit ovat myös sydän- ja verisuonisairauksien riskin kohottaja, jopa 90 % määrällä verrattaessa vähiten syöneisiin. Tämä tapahtumaketju on tyypillinen diabetikoille, kuten minulle itsellenikin.
Annika hoitaa diabetes potilaitaan nimenomaan LCHD (enemmän rasvaa - vähemmän hiilihydraatteja) ravintosuosituksella ja tulokset ovat hämmästyttäviä, myös muiden vaivojen syhteen. Nyt myös pohjoismaisia "lautasmalleja" ollaan muuttamassa saatujen myönteisten tulosten perusteella.
Suomessa THL ja diabetesliitotkin ovat uutta tervehdyttävää totuutta vastaan.
Tämä on kansainvälisesti lääketieteellisesti tutkittua tietoa, tosin kirjoitusvirheineen.Työnnä sellaiset kirjat p*rseeseesi.Liiat eläinrasvat ja proteiinit aiheuttaa
sydän ja verisuonitauteja,dementiaa ja muita vakavampia sairauksia. Ei eläinrasvoja! kirjoitti:
Työnnä sellaiset kirjat p*rseeseesi.Liiat eläinrasvat ja proteiinit aiheuttaa
sydän ja verisuonitauteja,dementiaa ja muita vakavampia sairauksia.Niin se saa olla jos Sinusta siltä tuntuu, mutta tutkittu tieto osoittaa kuitenkin muuta, sekä myös käytännön toimenpiteen Annika Dahlgvistin opastamana. Samaa rataa opastaa Antti Heikkilä asiantuntemuksellaan ja diabetesliitto suosittaa jäseniään lisäsirauksien poluille..
Mutta on tämä Suomi vain "jästipäistä" kansaa kun totuutta ei haluta ymmärtää.- !!!
uusajattelija kirjoitti:
Niin se saa olla jos Sinusta siltä tuntuu, mutta tutkittu tieto osoittaa kuitenkin muuta, sekä myös käytännön toimenpiteen Annika Dahlgvistin opastamana. Samaa rataa opastaa Antti Heikkilä asiantuntemuksellaan ja diabetesliitto suosittaa jäseniään lisäsirauksien poluille..
Mutta on tämä Suomi vain "jästipäistä" kansaa kun totuutta ei haluta ymmärtää.Lopeta mainostaminen!
- Voi pyhä sylvi
!!! kirjoitti:
Lopeta mainostaminen!
Jaa että diabetesliitto oikein suosittaa jäseniään lisäsairauksien poluille.
- VP?
Voi pyhä sylvi kirjoitti:
Jaa että diabetesliitto oikein suosittaa jäseniään lisäsairauksien poluille.
Voi pyhä sylvi
Oikotie pahenevaan diabetekseen (terveellä järjellä):
"Runsaasti kuitupitoisia ruokia eli kasviksia, hedelmiä, marjoja ja täysjyväviljaa sekä niukasti kovaa rasvaa, sokeria ja suolaa."
= hiilihydraattipitoisuus korkealla (=sokeripitoisuus korkealla)
Diabeetikon (sokeritautisen) pahin vihollinen? Sokeri tietenkin.
Mutta ei hätää ystävät hyvät-lääkkeitä löytyy.
Tervetuloa pöytään-jotkut jopa leikkauspöydälle.
Ystävällisin terveisin Diabetesliitto
http://lchf3356.blogit.fi/diabeetikko-menetko-diabetesliiton-ravintosuosituksen-ansaan/ VP? kirjoitti:
Voi pyhä sylvi
Oikotie pahenevaan diabetekseen (terveellä järjellä):
"Runsaasti kuitupitoisia ruokia eli kasviksia, hedelmiä, marjoja ja täysjyväviljaa sekä niukasti kovaa rasvaa, sokeria ja suolaa."
= hiilihydraattipitoisuus korkealla (=sokeripitoisuus korkealla)
Diabeetikon (sokeritautisen) pahin vihollinen? Sokeri tietenkin.
Mutta ei hätää ystävät hyvät-lääkkeitä löytyy.
Tervetuloa pöytään-jotkut jopa leikkauspöydälle.
Ystävällisin terveisin Diabetesliitto
http://lchf3356.blogit.fi/diabeetikko-menetko-diabetesliiton-ravintosuosituksen-ansaan/Kyllä tilanne on tosiasiallisesti niin, että kun Pekka Puska aikoinaan sai Suomen kansan uskomaan, että voi pitää postaa leivän päältä, niin olisi pitänyt suosittaa poistamaan leipä voin alta.
Nykyisen kansainvälisen tutkimustiedon mukaan hiilihydraatit ovat pahin diabetikon "vihollinen" eli kaikki jauhoperäiset tuotteet, sekä peruna ja muut juurekset pitäisi saada minimiin. Liikojen hiilihydraattien seurauksena on mm ylilihominen, diabetes, sydän- ja verisuonisairaudet jne ?
Ruotsissa ja yhdydvalloiss Diabetesliitotkin ovat jo hyvksyneet LCHD rukavalion diabeteksen hoitomuodosi, meillä Suomessa mennään vielä "Puska-mafian" mallin mukaan, eli pistetään vain "pää pensaaseen, niin saadan jänis".
Mutta "ei tarvii uskoo jos ei taho" vaikka VP? on hoitanut itsensä kuntoon, ilman lääkintää olevaan tilanteeseen.
Edelleen Suomen terveydenhoitohenkilöstö ja Diabetesliittokin on valitettavasti valjastettu THL:n "jauhovetureiksi".
Toisin sanoen alustajalle, "levitteitä ilman leipää" niin pääset parempaan kuntoon.- Karppaajat sairaita
Voi pyhä sylvi kirjoitti:
Jaa että diabetesliitto oikein suosittaa jäseniään lisäsairauksien poluille.
Diabetesliitto ei suosita jäseniään lisäsairauksien poluille.Ne on nämä
karppaushullut,jotka niin tekee.Ne ei edes tajua enää,mitä ja kenelle
puhuu,koska karppaus on tehnyt heistä niin sekopäisiä,liekö
vaurioittanut heidän psyykeään ja järkeään tuo karppaaminen. - Ei eläinrasvaa!
VP? kirjoitti:
Voi pyhä sylvi
Oikotie pahenevaan diabetekseen (terveellä järjellä):
"Runsaasti kuitupitoisia ruokia eli kasviksia, hedelmiä, marjoja ja täysjyväviljaa sekä niukasti kovaa rasvaa, sokeria ja suolaa."
= hiilihydraattipitoisuus korkealla (=sokeripitoisuus korkealla)
Diabeetikon (sokeritautisen) pahin vihollinen? Sokeri tietenkin.
Mutta ei hätää ystävät hyvät-lääkkeitä löytyy.
Tervetuloa pöytään-jotkut jopa leikkauspöydälle.
Ystävällisin terveisin Diabetesliitto
http://lchf3356.blogit.fi/diabeetikko-menetko-diabetesliiton-ravintosuosituksen-ansaan/Oikea diabetesruoka:runsaasti kasviksia,kohtuudella hedelmiä,marjoja,
perunaa,viljatuotteita,proteiinia,sokeria ja suolaa.Eläinrasvaa ei ollenkaan,
sen tilalla kasvirasvaa ja sitäkin kohtuudella.
Kolesterolipitoisuus korkealla=rasva/proteiinipitoisuus korkealla
Diabeetikon vielä pahempi vihollinen on eläinrasvat
- aamen.
Taputtaako Jumala ylhäällä taivaassa meille suomalaisille, että vau, vihdoinkin suomalaiset ovat keksineet ravintoa (esim. margariinin), joka on minun luomalleni ihmiselle terveellisempää kuin se, mitä minä annoin valmiina luontoon.
Loiko Jumala meistä ihmisistä niin geenivirheellisiä (tutkimustiede huippuluokkaa), että vain jalostettu ravinto sopisi meille.
Jumala antoi luontoon eläimille ravinnon suoraan syötäväksi, mutta ihmiselle Hän teki “jäynän”: Ihmisen tulee muokata ravinto ihmiselle sopivaksi (?).
Uskon Jumalan viisauteen. Syön ruokaa, jota on mahdollisimman vähän “paranneltu”. Tiedän omasta kokemuksestani, että voita ja kananmunia syömällä voin paremmin. Jos kuolen syömällä jonkun mielestä “väärin”, niin hän voi ainakin huokaista helpotuksesta: Koska tämä pöhlö kuoli nuorena, eipähän ole taakkana vanhaksi eläneenä (vanhuksien lääkekulut on tosi suuri kulu Suomessa).
Lähden tästä maailmasta mieluummin virkeänä nuorena, joka nautti hyvästä ruuasta, kuin lääkkeitä täyteen pumpattuna sängyssä makaavana vanhuksena.
Pitäkää omista mielipiteistänne kiinni, oli tittelinne mitä tahansa. Niin minäkin pidän omista mielipiteistäni kiinni – kuolemaani asti.
Siunausta kaikille. Kohdelkaamme toisiamme kunnioittaen. Jokainenhan meistä tekee työtään puhtaalla sydämellä ja ihmisarvoa kunnioittaen. Eikö niin? - aamen.
Hesari kirjoittaa tänään, että statiinin käyttäjistä joka kymmenes saa diabeteksen. Tämä tarkoittaa, että nyt statiinia käyttävistä 660 000:sta ihmisistä noin 66 000 saa diabeteksen. HIRVEÄ luku.
- yksi 2-diA
No entäs kun diabeteslääkäri sitten vielä väkisin kirjoittaa simvastatiinia että ei muka kolesterolit nouse, mulla oli kok. 4, muutkin hyviä trig. o,76 hyvä oli liki 2 ja loppu sitä huonoa. juuh nyt sitten vielä sanoi että simvastatiini 10 mg ei riitä että nyt pitää olla Atorvastatiinia 10 mg..... höh kannattaako ollenkaan ottaa yhtäkään pilleriä, luin haitat netistä enkä löytänyt yhtään hyvää.
Ihmisiä pissattaa ja janottaa? Minulla ei ole ollut kumpaakan oiretta koko aikana, pitkäsokeri pyörii 6,2-7.3 Lyhyt oli viimeksi 9. Mutta liikun paljon ja se putoaa päivän aikana 4,5-6. Lääke diformiini ja se on todella niin pahanhajuista että.
2-dia vaivaa.
Olin työpaikan puolesta kuntouksessa ja siellä ravintoneuvoja sanoi että ota joka aamu ruokalusikallinen rypsiöljyä??? Niin paljon? - öllkjhgfggiuugihu
yksi 2-diA kirjoitti:
No entäs kun diabeteslääkäri sitten vielä väkisin kirjoittaa simvastatiinia että ei muka kolesterolit nouse, mulla oli kok. 4, muutkin hyviä trig. o,76 hyvä oli liki 2 ja loppu sitä huonoa. juuh nyt sitten vielä sanoi että simvastatiini 10 mg ei riitä että nyt pitää olla Atorvastatiinia 10 mg..... höh kannattaako ollenkaan ottaa yhtäkään pilleriä, luin haitat netistä enkä löytänyt yhtään hyvää.
Ihmisiä pissattaa ja janottaa? Minulla ei ole ollut kumpaakan oiretta koko aikana, pitkäsokeri pyörii 6,2-7.3 Lyhyt oli viimeksi 9. Mutta liikun paljon ja se putoaa päivän aikana 4,5-6. Lääke diformiini ja se on todella niin pahanhajuista että.
2-dia vaivaa.
Olin työpaikan puolesta kuntouksessa ja siellä ravintoneuvoja sanoi että ota joka aamu ruokalusikallinen rypsiöljyä??? Niin paljon?yksinkertaisesti lääkärit luulevat notta kolesteroli tukkii valtimot. (miksi laskimoissa ei ole näitä plakkeja?) koska diabeetikolla on sokeriarvot koholla ja sokerit ovat syyllisiä valtimotukoksiin. eli siinäpä se koirat haukkuvat väärää puuta.
- ...
yksi 2-diA kirjoitti:
No entäs kun diabeteslääkäri sitten vielä väkisin kirjoittaa simvastatiinia että ei muka kolesterolit nouse, mulla oli kok. 4, muutkin hyviä trig. o,76 hyvä oli liki 2 ja loppu sitä huonoa. juuh nyt sitten vielä sanoi että simvastatiini 10 mg ei riitä että nyt pitää olla Atorvastatiinia 10 mg..... höh kannattaako ollenkaan ottaa yhtäkään pilleriä, luin haitat netistä enkä löytänyt yhtään hyvää.
Ihmisiä pissattaa ja janottaa? Minulla ei ole ollut kumpaakan oiretta koko aikana, pitkäsokeri pyörii 6,2-7.3 Lyhyt oli viimeksi 9. Mutta liikun paljon ja se putoaa päivän aikana 4,5-6. Lääke diformiini ja se on todella niin pahanhajuista että.
2-dia vaivaa.
Olin työpaikan puolesta kuntouksessa ja siellä ravintoneuvoja sanoi että ota joka aamu ruokalusikallinen rypsiöljyä??? Niin paljon?Juju on siinä että sinä OLET JO diabeetikko joten statiinien käytöllä ei ole enää riskiä tältä osin. Mutta jossain on jotain vikaa jos kokonaiskolesterolilla 4 tarjotaan lääkitystä. Tällainen ohje löytyy:
"Hoidon yleisenä tavoitteena on saada kokonaiskolesterolin arvo alle 5 mmol:n/l (LDL-kolesteroli alle 3,0). Kolesterolin haitallisuus kuitenkin riippuu muista verisuonten riskitekijöistä (tupakointi, verenpaine, vähäinen liikunta). Siksi arvon 5.0 lievä tai kohtalainen ylittyminen on monilla muuten terveillä haitaton.
Jos henkilöllä on jo todettu valtimosairaus tai hänellä on aikuistyypin (tyypin 2) diabetes, tavoite on tiukempi, kokonaiskolesteroli alle 4,5 mmol/l (LDL-kolesteroli alle 2,5)."
Ehkäpä LDL oli sinulla liian korkea vaikka kokonaiskolesteroli jäikin alle 4,5:n.
- Eläinrasvat pahasta
Kyllä se nyt vaan on niin että eläinrasvat ja korkea kolesteroli tukkii valtimot.
Lääkärien kanssa olen tästä samaa mieltä.Erittäin ikävää ettei moni halua
myöntää totuutta,uskoa siihen.Lääkärit eivät luule mitään,vaan tietävät
asioista ja sen oikeanlaidan.Sokerit eivät ole syyllisiä valtimotukoksiin,vaan
liiat eläinrasvat,proteiinit ja liika alkoholi.- uso jo
juu siirappia pistettiin ennen remmeihin kitkan lisäämiseksi ja asvaa laakereihin liukasteeksi. näin se toimii myös valtimoissa.
- Usko iha ite
uso jo kirjoitti:
juu siirappia pistettiin ennen remmeihin kitkan lisäämiseksi ja asvaa laakereihin liukasteeksi. näin se toimii myös valtimoissa.
Ei siirappi liiy mitenkään tähän,sanoi koira ja muniansa nuoli.
- uso jo
Usko iha ite kirjoitti:
Ei siirappi liiy mitenkään tähän,sanoi koira ja muniansa nuoli.
siirappi on sokeria ja sokeriarvot ku on diabetes poloisella korkealla niiku se tuppaa olemaan niin ne korkeat sokurit vaurioittaa valtimoita. soon höpöä notta rasva tahi kolesteoli olis syyllisiä valtimotauteihin.
- Uskoppas ihan itse
uso jo kirjoitti:
siirappi on sokeria ja sokeriarvot ku on diabetes poloisella korkealla niiku se tuppaa olemaan niin ne korkeat sokurit vaurioittaa valtimoita. soon höpöä notta rasva tahi kolesteoli olis syyllisiä valtimotauteihin.
Korkeat kolesterolit ja eläinrasvat ne vaurioittaa valtimoita ja on syynä valtimo
tauteihin,ei se ole mitään höpöä vaan ihan totta.Karppaus poloisella ne vasta
onkin korkeat kolesterolit ja vaurioittaa valtimoita.Kyllä korkeat kolesterolit,
eläinrasvat,proteiiniinit ja alkoholi vaurioittaa eniten.Kannattaisi uskoa vaan,
mutta ilmeisesti on noin vaikeaa hyväksyä ja ymmärtää totuutta. - uso pois
Uskoppas ihan itse kirjoitti:
Korkeat kolesterolit ja eläinrasvat ne vaurioittaa valtimoita ja on syynä valtimo
tauteihin,ei se ole mitään höpöä vaan ihan totta.Karppaus poloisella ne vasta
onkin korkeat kolesterolit ja vaurioittaa valtimoita.Kyllä korkeat kolesterolit,
eläinrasvat,proteiiniinit ja alkoholi vaurioittaa eniten.Kannattaisi uskoa vaan,
mutta ilmeisesti on noin vaikeaa hyväksyä ja ymmärtää totuutta."Kyllä korkeat kolesterolit, eläinrasvat,proteiiniinit ja alkoholi.
Kolesteoli on tärkeä aine sitä ei pidä ihmisen mennä peukaloimaan lääkkeillä eli myrkyillä.
Proteiineista saapi lihaksia.
Eläinrasvat ovat parasta rasvaa meille.
Alkoholi pitää mielen virkeänä ja veren notkeana. - Usko itse
uso pois kirjoitti:
"Kyllä korkeat kolesterolit, eläinrasvat,proteiiniinit ja alkoholi.
Kolesteoli on tärkeä aine sitä ei pidä ihmisen mennä peukaloimaan lääkkeillä eli myrkyillä.
Proteiineista saapi lihaksia.
Eläinrasvat ovat parasta rasvaa meille.
Alkoholi pitää mielen virkeänä ja veren notkeana.Kyllä kolesterolia pitää ehdottomasti mennä lääkkeillä peukaloimaan jos sitä
ei saada ilman lääkitystä kuriin.Lääkkeet eivät olet myrkkyä,vaan henkilön
parhaaksi.Proteiiniinit eivät ole välttämättömiä,suurina annoksina ne on
haitallisia.Lihaksia voi saada monesta muustakin,kuten liikunnasta.
Eläinrasvat ovat pahinta rasvaa meille.Alkoholi kaikista pahinta myrkkyä,
tekee uneliaaksi ja pitää mielen uneliaana.Tuhoaa aivoja ja aiheuttaa
sydäninfarkteja,pitää veren jäykkänä ja muuta ikävää. - Vääriä luuloja
uso pois kirjoitti:
"Kyllä korkeat kolesterolit, eläinrasvat,proteiiniinit ja alkoholi.
Kolesteoli on tärkeä aine sitä ei pidä ihmisen mennä peukaloimaan lääkkeillä eli myrkyillä.
Proteiineista saapi lihaksia.
Eläinrasvat ovat parasta rasvaa meille.
Alkoholi pitää mielen virkeänä ja veren notkeana."Kolesteoli on tärkeä aine sitä ei pidä ihmisen mennä peukaloimaan lääkkeillä eli myrkyillä."
Kolesteroli on tärkeää ihmiselle, mutta vaarallista liiallisena. Väärät ruokailutottumukset nostavat kolesterolitason liian suureksi.
"Proteiineista saapi lihaksia."
Ei saa, mutta proteiinit auttavat saamaan isommat lihakset treenaamalla. Liiallinen proteiini tuhoaa munuaiset.
"Eläinrasvat ovat parasta rasvaa meille."
Ei ole.
"Alkoholi pitää mielen virkeänä ja veren notkeana."
Koska alkoholi vaikuttaa keskushermostoon, se heikentää ajatuskykyä ja toimintaa sekä koordinaatiokykyä. Kännnissä luulee olevansa mieleltään virkeä mutta sivullinen huomaa todellisen tilanteen. Veren notkistamista tarvitaankin eläinrasvojen käytön jälkeen, mutta ryyppy ei auta kuin 1,5-2 h ja sitten se on poistunut verenkierrosta.
- VP?
Eläinrasvat pahasta
Ja joulupukki asuu Korvatunturilla. - VP?
Eläinrasvat pahasta
Ja joulupukki asuu Korvatunturilla. Täällä näyttää olevan enemmän noita "joulupukkiuskovaisia" joille Pekka Puska mafia on saanut uskotelluksi, että "Jauhot ja margariinimössöt on hyvää ja kolestrolit pitää hoitaa lääkkeillä".
Lääketieteellisessä tutkimuksessa 82.000 naisen ruokavaliota seurattiin 20 vuden ajan ja siinä päädyttiin tulokseen että eniten hiilihydraatteja syneillä sydn- ja verisuonisairauksien risko kohosi 90 % verrattessa vähiten syöneisiin.
Edelleen kolestroli muodostuu imiskehossa itsessään, eikä missään ole todettu sen aiheuttavan sairautta tai tukoksia verisuonistossa, vaan lääkitys on kokonaan lääketeollisuuden keksintöä, aihettaen sellaisennaa muita oireitä ihmiskehoon. VOI ja eläinrasvat puolestaan toimivat suoniston korjaavana "rakennusaineena".
Kannattaa muistaa myös, että hiilihydraatit muodostuvat ihmiskehossa sokeriksi ja tietysti nostava veren sokeria korkeuksiin, muua uskokaa vain omaan joulupukkiinne jos haluatte.
Veijo Puustinen puolestaan kirjoittaa omista kokemuksistaan eikä usko ilmeisesti Pekka Puskan ja Suomen diabetesliiton valheisiin, kun Ruotsin diabetesliittokin on alakanut suosittamaan LCHD ruokavaliota jäsenistölleen Annika Dahlgvistin kokemusten perusteella. Olisko nuo sitten jotenkin tyhmempiä Ruotsissa ja maailmalla.- Lopeta höpinäs!
Joo uusajattelija on se joulupukkiuskovainen,joka yrittää tukehduttaa
itsensä liialla eläinrasvalla ja proteiinilla ja pelkää hiilihydraatteja ja
yrittää vedättää ihmisiä sairastuttavilla ohjeillaan. - Asiat selviksi
Lopeta höpinäs! kirjoitti:
Joo uusajattelija on se joulupukkiuskovainen,joka yrittää tukehduttaa
itsensä liialla eläinrasvalla ja proteiinilla ja pelkää hiilihydraatteja ja
yrittää vedättää ihmisiä sairastuttavilla ohjeillaan.On paras, että sinäkin uskot VP?:a ja uusajattelijaa. Heidän tekstinsä perustuvat tieteellisiin tutkimuksiin eivätkä uskomuksiin kuten THL:n ja Diabetesliiton suositukset.
- Sinulle myös!
Asiat selviksi kirjoitti:
On paras, että sinäkin uskot VP?:a ja uusajattelijaa. Heidän tekstinsä perustuvat tieteellisiin tutkimuksiin eivätkä uskomuksiin kuten THL:n ja Diabetesliiton suositukset.
Äläpäs määräile!mikähän sinäkin luulet olevasi,taidat luulla itsestäsi liikoja,kun
on varaa tuollalailla sanoa.Minä saan uskoa,ketä haluan ja uskon mieluiten
oma lääkäriini,diabeteshoitajaan,sairaanhoitajaan,ensihoitajaan,THL:n ja
diabetesliittoon.Koska heillä on oikeita,asianmukaisia neuvoja ja ohjeita. Sinulle myös! kirjoitti:
Äläpäs määräile!mikähän sinäkin luulet olevasi,taidat luulla itsestäsi liikoja,kun
on varaa tuollalailla sanoa.Minä saan uskoa,ketä haluan ja uskon mieluiten
oma lääkäriini,diabeteshoitajaan,sairaanhoitajaan,ensihoitajaan,THL:n ja
diabetesliittoon.Koska heillä on oikeita,asianmukaisia neuvoja ja ohjeita.Nuo edellä maintsemasi tahot ovat varmistamassa ettei oikea tieto mene vahingossakaan perille, eli kertovat ehkä tietämättäänkin täyttä puppua apua hakeville.
Minulla on tulevna perjantaina aika tertvydenhoitajalle ja aion kuunnella mitä hän satuilee ja kauvanko hänen hermons kestää kuunnella tosiasioita.- Sinulle myös!
uusajattelija kirjoitti:
Nuo edellä maintsemasi tahot ovat varmistamassa ettei oikea tieto mene vahingossakaan perille, eli kertovat ehkä tietämättäänkin täyttä puppua apua hakeville.
Minulla on tulevna perjantaina aika tertvydenhoitajalle ja aion kuunnella mitä hän satuilee ja kauvanko hänen hermons kestää kuunnella tosiasioita.Nuo edellä mainitsemani tahot varmistavat että henkilö saa asianmukaista ja
oikeaa hoitoa ja kertovat ihan täyttä,oikeaa asiaa apua hakeville.Terveyden
hoitajakin on myös erittäin pätevä ja osaava,kuten nuo edellä mainitsemani
tahot.
- VP?
Uusajattelija
Minun lääkärini ja hoitajani ovat tänä päivänä täysin vakuuttuneita siitä että LCHF ruokavalio toimii, niin painonhallinnan kuin D2:sen kohdalla, aikaisemmista epäilyksistä huolimatta. He näkivät kuinka nopeasti tulosta tuli ja kuinka kaikki tulokset ovat täysin kunnossa ja paino on pysynyt siinä mihin se pysähtyi yli 30kg 7kk:ssa putoamisen jälkeen. He myös näkevät sen että voin kuin kunkku.- Enemmin vegaani
Äläppäs viitsi valehdella.Minun lääkärini ja hoitajani,eivät onneksi usko tuohon
LCHF soopaan.Onneksi he onkin tarpeeksi fiksuja,järkeviä,päteviä ja
osaavia ihmisiä.No voit ihan ihan rauhassa tukehduttaa itsesi eläinrasvoihisi.
- VP?
Enemmin vegaani
Älä viitsi naurattaa. Olit kai toisessakin ketjussa valehtelemassa.
vegaanien raamattu kaatui ryminällä joku aika sitten - Anonyymi
vastaus aloitulkseen on tietenkin:
Voi. - Anonyymi
Eikö diabeetikko voisi luopua tuosta runsashiilihydraattisesta leivästä, niin ei tarvitsisi miettiä tuota levitettä?
- Anonyymi
Tietenkin voisi mutta miksi pitäisi?
- Anonyymi
"Eikö diabeetikko voisi luopua tuosta runsashiilihydraattisesta leivästä, niin ei tarvitsisi miettiä tuota levitettä?"
Siivu hapankorppua, päälle riittävästi voita ja esim. täysrasvaista juustoa ja lohta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tietenkin voisi mutta miksi pitäisi?
"Tietenkin voisi mutta miksi pitäisi?"
Toivottavasti et ole diabeetikko. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Eikö diabeetikko voisi luopua tuosta runsashiilihydraattisesta leivästä, niin ei tarvitsisi miettiä tuota levitettä?"
Siivu hapankorppua, päälle riittävästi voita ja esim. täysrasvaista juustoa ja lohta.Miksi pitää olla voita tai yleensä mitään levitettä kun käyttää juustoa? Tarvitaanko se voi "liimaksi" ettei juustoviipale lipsahda leivältä.
Miksi pitää olla hapankorppua? Itse en pidä tuollaisesta happamasta ruisleivästä, vaan käytän koulunäkkiä, jossa kuitua on runsaasti eikä viipaleen painokaan ole paljon suurempi kuin hapankorpussa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Tietenkin voisi mutta miksi pitäisi?"
Toivottavasti et ole diabeetikko.Olidiko liikaa vaadittu/toivottu jos edes yrittäisit vastata kysymykseen? Jos asiasta on noin vahva mielipide niin vastaamisen ei pitäisi olla ylivoimaisen vaikeaa. Ja kyllä, huushollissa asuu ykköstyyppi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olidiko liikaa vaadittu/toivottu jos edes yrittäisit vastata kysymykseen? Jos asiasta on noin vahva mielipide niin vastaamisen ei pitäisi olla ylivoimaisen vaikeaa. Ja kyllä, huushollissa asuu ykköstyyppi.
"Olidiko liikaa vaadittu/toivottu jos edes yrittäisit vastata kysymykseen?"
Näillä sivuilla ei sallita tietoa ollit sitten ykkönen tai kakkonen.
"Miksi pitää olla voita tai yleensä mitään levitettä kun käyttää juustoa? Tarvitaanko se voi "liimaksi" ettei juustoviipale lipsahda leivältä."
Vapiseeko kätesi pahastikkin? Vähennä mopoilua ja turhia luuloja. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Olidiko liikaa vaadittu/toivottu jos edes yrittäisit vastata kysymykseen?"
Näillä sivuilla ei sallita tietoa ollit sitten ykkönen tai kakkonen.
"Miksi pitää olla voita tai yleensä mitään levitettä kun käyttää juustoa? Tarvitaanko se voi "liimaksi" ettei juustoviipale lipsahda leivältä."
Vapiseeko kätesi pahastikkin? Vähennä mopoilua ja turhia luuloja.Kyllä Vepalla on pappa tunturi jääny aika laihalla käymään...
- Anonyymi
Hällä liene väliä kunhan omega kutosta olis hyvin vähän. Se aiheuttaa tulehduksia ja lihavoittaa syöjänsä. Kaiken lisäksi jossa on noitten kulutus reipasta niin valtimotaudit jyllää.
- Anonyymi
Oivariini-oliiviöljy ja hieno merisuola. Ihan jo maunkin perusteella, ilman lässytystä terveellisyydestä.
- Anonyymi
Voita käytän. Jos syön jyväleipää ( siinä on merisuolarakeita, tehty vehnästä ja erilaisia siemeniä ja jyviä ) , laitan sille voita ja kermajuustoa. Voita käytän myös ruuanlaitossa. Olen 2 tyypin sydänvikainen diabeetikko.
Söin ennen diabetesta veteen keitettyä kaurapuuroa, voisilmän sijasta oli rypsiöljyä tilkka, ruisleipäsiivulla oli beceliä, salaatinlehti ja rasvatonta raejuustoa. Söin kasviksia, en herkutellut kuin sokeroimattomilla marjoilla. Kolesteroli oli 9, ldl 8.5 ja hdl 0.4 ( triglyjä en muista ) . Kaurapuuron ja ruisleivän syöminen loppui kun ne teki vesiripulin, samoin ohra. Keliakiaa ei ole. Diabeteksen tultua aloin syömään voita, kermajuustoa, kananmunia, lihaa ja edelleen kasviksia. Kolesteroli oli 4, ldl 3.5 ja hdl 0.4. Valitin kardiologille väsymystä ja hän teki sepelvaltimoiden varjoainekuvauksen. Suonet oli puhtaat, mutta väsymys johtui sydänvian aiheuttamasta happivajeesta. Lääkäri tiesi voin käytöstä, mutta ei sitä tuominnut. - Anonyymi
Voi on yhä edelleen voita ja Unilever myi margariiniyksikkönsä kun kansa ei enää suostunut huijattavaksi vaan siirtyi voihin. Suomessa joku valmistaja yrittää edellee samalla moskaalla pelotella ihmisiä.
- Anonyymi
Kasvirasvoihin perustuvat tietenkin parhaita sekä kolesterolia alentavat. Hyviä myös uusi Juureva sekä Hummukset.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Tuo juureva oli varsin miellyttävä tuote. Täytyy pistää vakio-ohjelmaan.
hpv
Milloin opit edes jotain. Meillä tulee vesi hanasta eikä sitä tarvitse korvikkeiden mukana kaupasta hakea 15 euroa kilo!! Naurettavaa.
Joten voilla mennään yhä edelleen.
Punajuurta löytyy halvemmalla. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
hpv
Milloin opit edes jotain. Meillä tulee vesi hanasta eikä sitä tarvitse korvikkeiden mukana kaupasta hakea 15 euroa kilo!! Naurettavaa.
Joten voilla mennään yhä edelleen.
Punajuurta löytyy halvemmalla.Aloitus on vuodelta 2013 kun Unilever yhä huijasi kansaa mönjällään. Sittenhän kävi niinkuin kävi. Kansa siirtyi voihin ja Unilever myi margariiniyksikkönsä.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Tuo juureva oli varsin miellyttävä tuote. Täytyy pistää vakio-ohjelmaan.
"Terveellinen – vain pehmeää rasvaa, hyvä omega-3 lähde"
Kasvipohjainen-imeytyy erittäin heikosti. - Anonyymi
Suomessa joku valmistaja yrittää edellee samalla moskaalla pelotella ihmisiä.
- Anonyymi
Margariini kannattaa tehdä itse. Tässä tohtori ikaisen lyhyt video-ohje https://youtube.com/watch?v=KWae8nH5LQU
- Anonyymi
Tohtori Laatikainen, ei tohtori Likainen.
- Anonyymi
Me Veijon opeilla laitetaan laardia, majoneesia ja rutkasti voita. Ja sitten jätetään se leipä alta pois. Ai että on hyvää.
- Anonyymi
Voita käytän ja kolesteroli pysyy hyvänä samoin kuin sydämen kunto. Muu keho onkin sitten huonommassa kunnossa, mutta voilla jatketaan.
- Anonyymi
Voi voi kun ei ole ruokapöydässä leipää joten jonnekin minä voita käytän. Mennee se vaikka liukasteena
Ketjusta on poistettu 28 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1323857- 851905
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151771Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541412Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1291313Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi381298VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu981274- 701156
- 691033
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1111014