Alapäästä

N86,

Minulla leikattiin välilihaa vähäsen synnytyksen aikana ja laitettiin tikit. Sain huonosti tietoa siitä, että en saa istua vähään aikaan repeämisriskin vuoksi. No minähän sitten istuin (en siis minkään renkaan päällä). No jotkut tikithän sitten repesivät. Huolehdin kyllä hygieniasta hyvin, ettei päässyt tulehtumaan. Olin huolissani siitä, että paraneeko alapää kunnolla. Kävin näyttämään repeämää lääkärillä joka sanoi että "kyllä se siitä paranee eikä se jää tuollaiseksi, suihkuttele vain päivittäin". No nyt synnytyksestä on 5 kk ja vilkuilen tuonne alakertaan peilillä ja näyttäisi että välilihan haava repsottaisi vähän auki.. haava itsessään on parantunut, muttei ole mitenkään umpeutunut. Haavan reuna näyttää joltain ulokkeelta. Alapään sisuskalutkin näkyy herkemmin. Tämä vaikuttaa seksielämääni, en kehtaa esitellä pimpsaani miehelleni kun ei ole kaunis näky :(. Mieheni sanoo kyllä ettei häntä itseään se haittaa ja seksi tuntuu hyvältä. Minä taas en oikein pysty nauttimaan seksistä tämän takia. Vaikka se on enemmänkin esteettinen haitta niin myös (tavallaan) fyysinen kun kävelen niin joskus kuuluu "lits" ääni joka kuuluu alapäästäni. Se on noloa vaikkei kukaan välttämättä sitä kuuliskaan niin aina luulen että joku kuulee. Mitä minun kannattaisi tehdä? Mennä jollekin plastiikkakirurgille korjauttamaan? Vai mikä olisi halvin vaihtoehto?

4

394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niintainäin

      Älä stressaa turhaan, jos ei tuo kerran miestäskään haittaa. Monilla muillakin lukemani mukaan sama ongelma ja täytyy vain olla sinut itsensä kanssa..:) jos nyt kumminkin asia kauheasti vaivaa niin aina voit mennä leikkauttamaan.. Omalla vastuulla

    • hhuioj

      Täytyy vain olla sinut itsensä kanssa... Voi vittu mitä vähättelyä. Eikä se ole pelkästään ulkonäöllinen seikka vaan kyllä se alapää tuntuukin ihan erilaiselta jos sieltä repsottaa tavaraa ja aukko on sentinkin väljempi. Mm. hermot kulkee siellä alapäässä ihan eritavalla tuolloin.

    • repalesmamma

      Oletko muistanut huolehtia lihaksistosta? Monesti säännöllinen (päivittäinen) lantiopohjalihasten reenaus auttaa noihin ongelmiin.
      Minulla leikattiin väliliha ja se repesi silti synnytyksessä, tikkejä tuli lähemmäs 20. Paikkojen palautuminen vei aikaa 3-4kk kun huolehdin päivittäin suihkuttelun ja reenailin niitä alapään lihaksia. En istunut renkaalla kertaakaan, 5tuntia synnytyksestä istuin risti-istunnassa ilman ongelmia ja kävelin osastoa ympäri. Paljon vaikuttaa tuohon palautumiseen myös geenit ja yleiskuntokin. Joillakin on mennyt vuosikin että alapää on palautunut täysin normaaliksi..

    • romeo1402

      Itselläni leikattiin vain "vähän" välilihaa ja sanottiin ettei repeämää tullut. En pystynyt istumaan ollenkaan ja kävin sitten lääkärissä ja todettiin pieni repeämä ja pieni tulehdus n. 3vk synnytyksestä. Mutta nyt jo kulunut melki 2 kk ja silti en pysty istumaan normaalisti ja kyllä se vaikuttaa muutenkin alapäähän, kuten seksielämään. Kyllä se pitää katsoa aina tapauskohtaisesti eikä yleistää, itse en ole pystynyt harjotteleen yhtään lihaksistoa kun riittää että jaksan päivästä toiseen olla pystyssä ja istua sen mikä on pakko. Vaikka lääkäri sanoi, että mitään ei ole vialla vaan ilmeisesti lihaksistossa jotain....että ottaa päähän tämä, joten ymmän ap:ta omalla tavallani ja jos korjaus mahdollista niin suosittelen, koska kyllä tämä rassaa hermoja ja parisuhdetta... :( Itselläni vielä takana hankala alapään synnytys (hoitajatkin ihmetteli miksi ei tehty sektiota). Mutta voimia ja harkitse tarkkaan se kannattaako lähteä korjaus leikkaukseen (itse en kannata leikkausta kuin pakon ollessa) mutta jos niin parempi niin mene ihmeessä :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      374
      3351
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      163
      1371
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1198
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1072
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      774
    7. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      747
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      742
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      719
    Aihe