Puijo? tylsä paikka!

näsineulaforever

Kävin juuri Puijolla. Totesin että, eihän siellä ole mitään muuta kuin se näköalatorni ja joku kämänen ravintola. Siis eikö sitä paikkaa voisi kehittää ollenkaan? Jotakin aktiviteettia sinne? Hohhoijjaa katsella jotakin maisemia!!!

Mitä te haluaisitte Puijolle? kuinka sen paikan vois herättää eloon? JA mitä mieltä te olette koko kuolleesta paikasta

56

1104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ituhipit rules!

      vastahan tässä pari kuukautta sitten kaupunginvaltuuston enemmistö päätti, että se on parempi näin. eli että antaa vaan mädäntyä pystyyn. tarjolla olisi ollut liikuntapaikkoja.

      mutta kai sentään näit cityvihreitä luonnonsuojelijoita ja konttilan kävijöitä puita halailemassa? koska siellähän ne omien sanojensa mukaan viettävät kaiken aikansa.

      • ????

        Liikuntapaikkoja? Mitä?

        Alunperin tehtiin virheellinen päätös, ett'ä Kuopio halli ahdettiin Hatsalaan. Parempi paikka olisi ollut siinä mäkimontun ja pesäpallostadionin väliin.


      • muutin jo
        ???? kirjoitti:

        Liikuntapaikkoja? Mitä?

        Alunperin tehtiin virheellinen päätös, ett'ä Kuopio halli ahdettiin Hatsalaan. Parempi paikka olisi ollut siinä mäkimontun ja pesäpallostadionin väliin.

        Tylsä paikka muutenkin koko Kuopio, eikä lähellekään Tampereen veroinen muutenkaan!


      • Jussin äiti
        muutin jo kirjoitti:

        Tylsä paikka muutenkin koko Kuopio, eikä lähellekään Tampereen veroinen muutenkaan!

        Ja siellä asuu se Jussi ja sen Kaija, joka sai sen yliopistoviran Jussin äidin suhteilla.


      • Kansainvälisyyttä

        Puijolle formularata.


    • ugibguiokhkoh

      Mihin enää tarvitaan Puijon tornia, google streetview tyylinen 360 asteen kameranäkymä jossain kännykkämaston päässä ajaa saman asian. Samanlaista metsikköä ja järviä silmänkantamattomiin siitäkin näkyisi.

    • Samoilija5

      Puijo on todella arvokas luontokokonaisuus, keidas keskellä kaupunkia - harvinaisuus. Täynnä elämää. Luonnonsuojelualue on ainutlaatuinen, kuhisee elämää, eläimiä, kasveja, luonnon monimuotoisuus on siellä käsinkosketeltava ja silmin havaittava.

      Voi samoilla luontopoluilla ja nauttia metsästä, hiljaisuudesta. Mutta voi myös lumikenkäillä, hiihtää, lasketella, patikoida jopa pelata golfia. Voi tutustua perinteiseen savolaistorppaan, sen eläimiin ja viljelyksiin. Mitä muuta vielä odotat? Jotain keinotekoista viihdekeskusta, huvipuistoa? Niitä on maa pullollaan. Jos sitä kaipaa niin Puijo ei ole sellaista kohderyhmää varten. Ei kaikille kaikkea.

      • Luonnonystävä

        Kyllähän se varmaan jonkun kaupungissa viihtyvän cityvihreän mielestä on ihan ennennäkemätön paikka puineen ja ryteikköineen, kun niitä ei sieltä kerrostalon parvekkeelta muuten pysty näkemään, eikä viitsi lähteä mistään muualtakaan etsimään. Itse olen liikkunut ja asunut koko ikäni luonnon keskellä, ja voin kyllä sen perusteella sanoa, että en pidä Puijoa mitenkään erityisen arvokkaana, tai edes houkuttelevana paikkana pelkästään luontonsa takia. Ihan tavallista savolaista kuusimetsää se vain on, jollaista löytyy ihan kaupungin lähiympäristöstäkin kymmeniätuhansia hehtaareja, ja vielä paljon hienommilta ja houkuttelevimmilta paikoilta, kuten vesistöjen ääriltä.

        Ja kyllähän se tosiasia on, että Puijo on tunnettu sekä kotimaassa että kansainvälisesti nimenomaan perinteikkäänä liikunta- ja urheilukohteena, joten ihmettelen, miksi näitä vahvuuksia ei haluta kehittää nykypäivää vastaaviksi. Erittäin harva sinne sen metsikön takia viitsii tulla, koska Suomessa on sadoittain kiinnostavampia ja viihtyisämpiä luontokohteita kuin Puijon tavalliset metsät moottoritien varressa.


    • vieras3

      Älkääpäs haukkuko puijonlaaksoa, täällä on hyvä asua!

    • fefegeeg

      Ei ole olemassa mitään nopeaa silmänkääntötemppua, jolla Puijosta saisi turistien vetonaulan. Ainoa mahdollisuus on hotelli yhdistettynä menevällä tanssiravintolalla ja kenties maauimalalla, joka houkuttelisi massoja myös paikallisista. Julkisuudessa olevat ehdotukset uusine näköalatorneineen ovat pelkkää puuhastelua, jos tärkeimmäksi mittariksi asetetaan alueen tulevaisuus turismin näkökulmasta.

    • dfö'äd'fsdä'
    • curnutan

      Kännisten riekkumiskohteita on tarpeeksi muuallakin. Puijo sopii parhaiten luontoarvot säilyttävänä Puijona. Mitä siellä voi tehdä? Mene metsään! Ihani hyvin merkittyjä reittejä on joka suuntaan.

      • Sosiuaalinen paine

        Juokse tietä myöten alas. Se on hauska kokemus. Tiedän kokemuksesta.


    • EI kehitykselle!

      Minkä vitun takia puijosta pitäisi saada joku saatanan turistien vetonaula? Mun mielestä tärkeintä on että se on puijon lähiasukkaiden ja kuopiolaisten liikunta ja virkistysalue ilman mitään ihmeen sirkushuveja. Itse en ole vitunkaan vertaa viherhippeyteen kallellaan, mutta arvostan valtavasti oikeaa rehellistä luontoa ja etenkin sitä että se on vielä saatavilla näin keskellä kaupunkia. Äkkirikastuneet viininlipittäjät ja muut trendipellet menkööt rahoineen taidegallerioihinsa ja viiden tähden hotelleihinsa. Pidetään Puijo sellaisena kuin sen kuuluu olla, eli rauhallisuuden kehtona jonne kuka tahansa raskaan työviikon tehnyt kuopiolainen voi mennä rauhoittumaan ja purkamaan stressiä liikunnan merkeissä.

      • Joke.

        Totta puhut, en itse olisi asiaa noin ronskisti ilmaissut mutta rehellistä sen luonnonkin pitää olla.


      • Puijo käyttöön
        Joke. kirjoitti:

        Totta puhut, en itse olisi asiaa noin ronskisti ilmaissut mutta rehellistä sen luonnonkin pitää olla.

        ehkä sen takia, että viherpiperöillä on sellainen lapsellinen ajatus, että rakentamaton ryteikkö säilyy maailman tappiin asti rakentamattomana ryteikkönä. kun eivät tajua sitä väistämätöntä tosiasiaa, että niin kauan kuin kaupungin keskellä on satoja hehtaareja metsää ilman minkäänsorttisia palveluja tai mitään infrastruktuuria, niin yhtä kauan puijo tulee olemaan kaikenlaisten gryndereiden suunnittelukohteena.

        käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos kerran puijolle ei saa tehdä edes liikuntapaikkoja, niin ehkäpä seuraava sinne suunniteltava hanke on joku vieläkin enemmän luontoarvoja kuluttava, kuten kerrostalo- tai teollisuusalue. se ainakin on varmaa, että mitä isompi alue keskellä kaupunkia on ilman mitään hyödyllistä käyttöä, niin sitä varmemmin sitä murennetaan pala palalta muuhun käyttöön. on sitten ihan oma valinta, että tehdäänkö siitä monipuolinen liikunta- ja virkistysalue, vai uhrataanko se hiljalleen normaalin kaupunkirakentamisen alle. muita realistisia vaihtoehtoja en usko olevan.


      • ASIAAAA!

        JUURI NÄIN!


      • POHJOIS-KARJALASTA

        Asuttakkee pakolaissii sinne!


    • nääs ja nääs.....

      Voitaisko siirtää Näsinneula Puijolle, niin johan kelpaisi!!!

      • öä'föäsdfä'dsä'fsdä'

        Miksi?
        "Ajatus näköalatornista alueelle on peräisin Tampereen silloiselta kaupunginjohtaja Erkki Lindforsilta, joka sai vieraillessaan Puijon tornissa idean rakennuttaa Tampereelle vastaavan."
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Näsinneula

        Näsinneula on rakennettu tasamaalle taa Puijo on mäenpäällä. Puijo on korkeammalla kuin Näsinneula.

        "Nykyisellä tornilla on korkeutta 75 metriä, kohoten 224 metriä Kallaveden ja 306 metriä meren pinnasta."
        http://www.puijo.com/fi/puijon_torni/


    • nääs nääs....

      Ihan vain siksi koska se Näsinneula vaan taitaa olla joidenkin mielestä parempi !

    • Big mamatghrtjnth

      Saako puijolla perseseksii?

    • Yhä ylös yrittää

      Kyllä Puijon torni vetää mainiosti vertoja Näsineulalle. Vartta on toki rutkasti vähemmän, mutta väliäkö sillä, koska Puijon torni on rakennettu mäen päälle, ja siellä pääsee sen vuoksi satakunta metriä ympäröivää järvialuetta korkeammalle kuin Näsinneulassa. Ja ravintolakin on erittäin kilpailukykyinen (molemmista on kokemusta): Puijolla saa todella hyvätasoista ruokaa sellaiseen hintaan, jonka viitsii maksaa omalla rahalla. Näsinneulassa saa vielä parempaa ruokaa, mutta fine dining konseptin mukaisesti hinnat ovat useimpien omalla rahalla maksavien maksuhalujen yläpuolella, ja annoskoot pitkänkin kaavan mukaan aterioitaessa ovat sitä tasoa, että pikainen vierailu esim. Keskustorin mäkkärissä on jokseenkin välttämätön heti kohta maanpinnalle palaamisen jälkeen. Siis keskivertoasiakkaalle Näsinneulassa ei käytännössä ole kelvollista ravintolatarjontaa lainkaan. Maisemat ovat makuasia, mutta yleisfiilis on se, että Näsinneulasta voi ihailla Tampereen keskusta-aluetta ja Näsijärven selkää, kun taas Puijolta näkee lähes koko kuopion ja Kallaveden saaristoisempi järvialue avautuu sieltä huomattavasti laajempana katsojan silmiin. Sen verran korkeammalle Puijolla kuitenkin pääsee, että maisemissa on senkin vuoksi eroa.

      • puijon hyödyntäminen

      • nykyaikaan
        puijon hyödyntäminen kirjoitti:

        Puijo olisi tosi vetovoimainen, jos sitä kehitettäisiin nykyajan vaatimuksia vastaavaksi.
        Voisi ottaa esimerkkiä Kolilta. Siellä on upea hotelli ja kabiinihissi vetää laelle ihailemaan upeita maisemia.

        http://www.pohjois-karjala.org/kunnat/lieksa/82-kolin-kabiinihissi

        Kolilla on hieno kylpylähotelli ja sellanen pitäisi olla puijon laellakin. Turisteja riittäisi ympäri maailmaa...


      • Pitää.uusiutua
        nykyaikaan kirjoitti:

        Kolilla on hieno kylpylähotelli ja sellanen pitäisi olla puijon laellakin. Turisteja riittäisi ympäri maailmaa...

        Kolilta mallia vaan , niin alkaa olla väkeä tuomassa matkailurahojaan Kuopioon.


    • Yhä ylös yrittää

      Ei se kannettu vesi kaivossa pysy. Kabiinihisseille on käyttöä laskettelukeskusten yhteydessä kuljetusvälineenä, jos kuljetettavien määrät sellaista edellyttävät. Ei niitä itse hissejä kukaan mene Alpeillakaan katsomaan, vaikka noilla kymmenien miljoonien eurojen hissilinjoilla voi olla pituutta kymmenisen kilometriäkin, vaan maisemat ja rinteet ratkaisevat. Siis Puijolle pääsee mainiosti autolla tai vaikka hyppyrimäkien juurelta kävellen, jos sinne haluaa mennä. Nykyään on vaan niin paljon kaikkea tarjontaa, että kyseisen kohteen kävijämäärät ovat vakiintuneet sellaisiksi kuin ne ovat, eivätkä ne taikatempuilla nouse. Onneksi torniravintola on nykyään sen tasoinen, että itse Kuopiossa käydessani hakeudun usein torniin ihan jo pelkästään senkin vuoksi. Harmi että sen lattiapinta-ala ei mahdollista heinäkuun sesonkiaikana nykyistä enempää kävijöitä, silloin tällöin on ollut täyttä ja käynti jäänyt siksi väliin. Harmi, että monet paikallisetkaan eivät tunnu tuntevan tuota helmeä, vaan hakeutuvat aina samoihin keskustan ketjupaikkoihin. Tämän asian korjaaminen voisi nostaa sesonkiajan ulkopuolisia kävijämääriä Puijolla.

    • Onko sitä

      täynnä homoja!

    • KuopioKene

      Kun turisti tulee Kuopioon suuresta maailmasta, niin ensimmäiseksi hän ihmettelee miten kaukana kaikesta Kuopio on. Jo Helsinki on kaukana euroopan metropoleista saati sitten Kuopio, joka on täysin keskellä periferiaa. Tänne metsän ja järvien keskelle erämaahan on perustettu kaupunki, jonka sisällä on vielä mäkinen metsikkö nimeltään Puijo. Siis täällä asutaan erämaassa, ja tämän erämaakaupungin sisällä on vielä kaistale erämaata.
      Tämä asia ei oikein mene ulkolaisille turisteille oikein jakeluun. Kun yrittää selittää näille ulkomaaneläville, että tämä Puijon alue on oikein erikoinen ja ainutlaatuinen paikka jopa Suomen mittakaavassa, niin ihmetellen kysyvät että mitäs tässä Puijossa on niin ihmeellistä, samanlaista kumpuilevaa metsäähän tässä on silmänkantamattomiin Kuopion ympärillä.
      Kun yrittää sanoa, että kun tämä alue on tässä niinkun kaupungin keskellä, eikä ulkopuolella, niin ihmettelevät katseet senkun jatkuvat, kunnes joku kirkastunein silmin tokaisee: "Ahaa! Te kuopiolaiset siis pidätte siitä, että vaikka olette erämaan ympäröiminä, niin haluatte kuitenkin, että erämaa on myös kaupunkinne sisällä, te todellakin rakastatte erämaatanne!!"

    • Kuopiossakin asunut

      Hyvä KuopioKene,

      Olen kanssasi samaa mieltä, että Puijo on vain hieno kaupunkimetsä muiden joukossa, ja sellaisena sen erinomaisuutta on turha hehkuttaa muille. Riittää että sinne voi itse halutessaan mennä itse, niin kuin niihin kaikkiin muihinkin.

      Silti kannattaa sinunkin vähän käydä kiertelemässä maailmaa, mieluummin asumassakin siellä, ja johan näet suomalaiset provinssikaupungit aivan uusin silmin. Riippuen kokemuksistasi ja siitä minkä tyyppinen ihminen olet, joko menetät loputkin arvostuksestasi niitä kohtaan, tai arvostat ne huomattavasti aiempaa korkeammalle etenkin suhteessa maailman suuriin väestökeskittymiin.

      Elämisen laatu riippuu aina katsojan arvostuksista, mutta vuosikausia suurta maailmaa nähneenä jaksan enenevissä määrin tuntea ylpeyttä sitä elämäntapaa kohtaan, mitä suomalaisissa provinssikaupungeissa voin viettää, ja vieläpä aivan pikkurahalla. Eikä kyse ei ole vain omasta aikuiselämästäsi, vaan myös sinun tai lastesi lapsuudesta ja nuoruudesta. Esimerkiksi Kuopiossa jo ala-asteikäinen voi pyöräillä helposti ja turvallisesti vaikkapa urheilemaan, leikkipuistoon, uimarannalle tai jopa keskustaan riippumatta siitä, missä kaupunginosassa ja millaisessa asumuksessa hän sattuu asumaan. Sen sijaan monissa muissa maailmankolkissa voit saada elämänlaatua vain ostamalla sitä itsellesi, mikä jo yksin johtaa helposti tietyntyyppiseen elämäntapaan ja arvostuksiin, eikä yleensä ole mahdollista ennen aikuisikää, jolleivät vanhemmat sitten maksa. Siltikään missään iässä etkä millään järjellisillä summilla voi välttämättä saavuttaa monia niistä asioista, joita olet tottunut pitämään itsestään selvyytenä ja oleellisena osana elämäntapaasi suomalaisissa provinssikaupungeissa. Esimerkiksi monissa Euroopankin metropoleissa julkisessa tilassa yksin liikkuva lapsi on melkoinen harvinaisuus, Amerikan miljoonakaupungeista puhumattakaan. Toki tietyissä asioissa kuten viimeisten 60 v aikana rakennettujen talojen arkkitehtuurissa suomalaiset provinssikaupungit eivät pärjää monille muille Euroopan maille, mutta sillä ei ole likimainkaan niin suurta vaikutusta asukkaidensa elämäntapaan kuin sillä, ettei näissä tylsissä suomalaisasumuksissamme tarvitse mennä kuumavesipullon kanssa nukkumaan, eikä niihin tarvitse kantaa kanistereittain vettä juodakseen.

      • janne.

        Ei se nyt ihan noin ole. Voisi melkein luulla, ettet sinä oikeasti ole paljoa maailmaa nähnyt. Mutta kun kerrot niin..
        Metropolissa asuminen on aivan erilaista kuin täällä kuusen alla asuminen, ja ehkä siksi se elämäntyyli saattaa näyttää vähän pelottavalta.

        Puistot ovat metropoloissa hyvin hoidetut, etsimällä löytää jopa ilmaisia harrastus paikkoja niin lapsille ja aikuisille (en tarkoita kapakoita), korkeatasoisia mutta halpoja ravintoloita/kahviloita ja elämykset ovat toista luokkaa..
        Totta kai siellä on myös omat ongelmat, mutta niin on täälläkin.


      • LIEKSASTA

        Irina kun tulloo Petroskoesta käymmään taas ens kesänä ja pyllistää tuossa parkkipaekalla latan vetämän asuntovaunun ikkunasta, niin siinä sitä on elämystä ja matkailuu samassa paketissa.


    • gyyd aidiö?

      Puijonmäki olisi varmaan hyvä soranottopaikka ja Puijonlaakson asutusalueen viereen voitaisiin perustaa murskauslaitos sekä kemiantehdas, esim. räjähdysainetehdas, patruunatehdas, liuotinpesuainetehdas, sellutehdas tai metallituote konepaja jotka käydä nakuttaisivat keskeytymättömässä kolmivuorotyössä ympäri vuoden. Vientiteollisuudella Suomi ja Kuopio nousuun!

      • gyyd aidiö

        Puijon metsistähän löytyisi varmaan vuosikymmeniä pontikkatehtaita ajaneita työntekijöitä jotka melko selvinpäin ajaisivat varmaan räjähdysainetehdastakin kohtuupalkalla.


    • Kuopiossakin asunut

      Janne,

      Seikkaile huviksesi missä tahansa Pohjois-Amerikkalaisessa metropolissa. Jokaisesta löytyy muutamia isoja ja parhaimmillaan hienpojakin puistoja, mutta kaupunkien kokoon suhteutettuna niitä on todella harvakseltaan, ja niiden saavutettavuus on useimmille asukkaille todella kehno, eli usein pitkän matkan takana. Itse asiassa niinkin yksinkertaisen asian kuin kadun varressa olevan penkin löytyminen on monessa niistä kaupungeista lähes mahdotonta. (kyllä, olen asunut Pohjois-Ameriikassakin vajaan vuoden

      Itämeren eteläpuoleisessa Euroopassa tilanne on useimmiten parempi, mutta ei sikäläisissäkään puistoissa usein kesäkuumalla uimaan pääse, toisin kuin vaikkapa Kuopiossa varmaan kymmenissä paikoissa (lasken viralliset ja epäviralliset uimarannat tässä puistoiksi). Toki jos kaupungissa on viheralueita asukaslukuun suhteutettuna melkein kuin erämaassa, niin ei jokainen niistä voi näyttää muotopuutarhalta, mutta se onkin sitten arvostuskysymys jos sellaiseen kaipaa. Ja on niitäkin ainakin Kuopion keskusta-aueella nykyään hyvinkin isosti (snellu, Maljalahti, Kuopionlahti, Valkeisen kaikki rannat, jne.). Vaikkapa jossain Wienissä on toki ehkä muutamia edustuspuistoja jotka osin näyttävät vielä niitäkin hienommilta, mutta useimmille Wienin puistoista nuo Kuopion kokoon suhteutettuna todella laajat puistoalueet vetävät kyllä vertoja - ja edelleen, niistä monissa pääsee jopa uimaan, ne ovat lähellä, ja niissä on leikkipaikkoja (kyllä, olen asunut Itävallassakin vajaan vuoden).

      Elämyksetkin ovat arvostuskysymys. Kyllä, 20 x isommassa kaupungissa on yleensä noin 20 x enemmän tarjontaa, mutta niinhän se aina menee. Eri elämänvaiheissa kaipaa eri asioita, ja kyllä itsekin olen aikoinaan nauttinut myös metropoleista. Silti en pidä niitä erityisinä onneloina, enkä pitänyt edes silloin, ja mielestäni noiden megapoliksien arkitodellisuus näkyy myös niiden ihmisten kasvoista. Tänään IS:ssä (ja eilen BBC:llä) julkaistut onnellisuustutkimukset viittaavan siihen, etten ole tässä asiassa nyt ihan kokonaan väärässä.

      • LIEKSAN.MIES

        Minä oon ikäni asunna Kontiovuarassa ja metsuri olen ammatiltani vuan kova puistoimmeinen. Otan aena lentokonneen ja kään Versain puistoo kahtomassa, siellä on niin kommeesti leikattuja ne katajat eekä roiku marjat miten sattuu oksilla. Palluumatkalla oon aena poekenna Neulaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa, siellä on herkullisen näköset hetelmät. Niin tytöillä tissit pullottaa kun pyllistelövät siellä istuttamassa.

        Oon aina Irinalle sanonna, että kommee se on tämä Suomen luonto. Tyytyväinen on Irinakkiin ollunna, ei kaipoo tiällä käyvessään ollenkaan Petroskoihin.


    • Kuopiossakin asunut

      Hehkutin ehkä liikaa. Eivät ne vuodet Kuopiossa olleet aina niin herkkua. Kesä oli hienoimmillaan hienompi kuin mitä olen nähnyt missään muualla, mutta kunnon kesä ei saavu sinne joka vuosi (mitenhän nyt mahtaa käydä?), niin kuin ei kyllä välttämättä suurimpaan osaan muutakaan Suomea. Sydäntalvikin osaa olla parhaimmillaan hieno, paljon hienompi kuin etelämmässä (useinkaan ei kunnon talvea) tai pohjoisemmassa (pimeys ja kylmyys menevät jo liioittelun puolelle), mutta se on aivan liian pitkä, ja sitä ympäröi ei aina niin hehkeät välivuodenajat.

      Ja sitten ihmiset. Parhaimmillaan niin välittömiä ja lupsakoita. Mutta pahimmillaan… isommissa kaupungeissa ainakin työpaikkojen ilmapiiri antaa yksilölle enemmän tilaa hengittää.

      Siis liittyi niihin vuosiin siellä ”kuusen alla” myös melankoliaa. Mutta aiemmat näkemykseni kaupungin toimivuudesta yleisilmeestä pätevät silti yhä, ne kestävät vertailun aika moneen muuhun maailmankolkkaan nähden. Siistiä on, maisemia kelpaa katsella, kaikki on helposti ulottuvilla ja elämä ei kulu kaupungin sisäisiin matkoihin.

      • Sosiaalinen paine

        Kuopiossa on hyvin paljon kateellisia ihmisiä. Itse kaupunki on ok.


      • niiralan jätkä
        Sosiaalinen paine kirjoitti:

        Kuopiossa on hyvin paljon kateellisia ihmisiä. Itse kaupunki on ok.

        Ne kateelliset on muualta tulleita, jotka eivät ymmärrä savolaisuudesta mitään. Sit huuellaan ja provotaan ku euroopan omistajat.


      • tarrr kasti
        niiralan jätkä kirjoitti:

        Ne kateelliset on muualta tulleita, jotka eivät ymmärrä savolaisuudesta mitään. Sit huuellaan ja provotaan ku euroopan omistajat.

        Ne kateelliset on savolaisia syntyjään. Tiedän sen tarkasti.


    • speede

      Puijolle kelkkarata! Siellä on aikanaan ollut sellainen. Vähän vauhtia eikä mitään v***n golfru***austa!

    • PeksNaks

      Tekisivät sinne ekaks parkkipaikan minne mahtuu ees autot parkkeeraamaan, kokeilkaapa lounas aikaan mennä..

    • Eyomj

      KYLLÄ JOS TUOTA KEHITELLÄÄN; UIMAHALLI. POTKUHALLI.JÄÄHALLI PERÄKKÄIN... PUIJONMONTUUN,NII ALAKAA OLLLA JO JOTAIN.PESÄPALLOSTADIONILLE SUOMENMESTARUUSHIIHTOJEN KÄÄNTÖPAIKKA KAIKKINE KAMEROINEEN...

    • Bumbuli

      Sokko suunistuksen / ammunnan SM-kisat Puijon pöpelikköön..

    • itsehypännyt

      Eikö ollut BUNGY mahdollisuutta ?

    • Topi.Kutvonen

      Kuopion luonnonystävät eivät sallisi Puijolle muuta käyttöä kuin kahisevissa tuulipuvuissa suoritettua sauvakävelyä. Koiria tai hiihtäjiäkään ei kaivata, koska silloin aletaan mennä elitistiseen suuntaan. Koirahan voi olla joku kallis rotukoira ja sukset jopa lasikuitua. Ei käy! Laskettelu ja golf ovat "eliittilajeja" , joita mieluummin pitäisi harrastaa Kuopion ulkopuolella. Erään viherpiiperövaikuttajan mukaan. Harmi vaan, että Tahkon rinteet ja Tahkon kolme hienoa golfkenttää kuuluvat nykyisin Kuopioon.

      • Kapuloitarattaisiin

        Niin ja muistetaan hyvin myös se, että muutama vuosi sitten viherpiiperöväki yritti tuhota myös Tahkonkin matkailuelinkeinon ja "juppilajien" harrastajien virkistysarvot, yrittämällä junailla sinne tuulivoimalapuiston edellisen ympäristöjohtajan johdolla.


    • Puijo0

      Olipa taas kaupungilta järkeä kysyä ideoita Puijon kehittämisestä. Hohhoijjaa.

    • Uusivalitus

      KLYY:n ammattivalittajat eivät saaneet viherhäiverusokkaalla pysäytettyä Puijon kehittämistä, joten valitusrumba jatkuu. Siinä seuraava valituspommi (Lausunto Antikkalan mai­se­ma­työ­lu­vas­ta):

      https://www.sll.fi/kuopio/2018/10/11/551/

      Ja näitähän riittää! Turha kuvitellakaan, että kaupunkilaiset saisivat itse päättää, mitä Puijolla saa harrastaa ja mitä ei. KLYY sabotoi jokaikisen hankkeen valittamalla siitä maailman tappiin asti.

    • Laki_ja_oikeus

      Sinä varmaan näpistät kaupasta karkkeja vaikka se on lain vastaista?

      Maisemaa muuttavaa maanrakennustyötä, puiden kaatamista tai muuta näihin verrattavaa toimenpidettä ei saa suorittaa ilman lupaa. - Maankäyttö- ja rakennuslaki

    • Anonyymi

      Kuka on syyllinen Puijon ja Vehmersalmen Ritoniemen alennustilaan? Voi tätä rappion ja päätöksenteon tilaa Kuopiossa. Toiminta on kun 80-90 luvuilla Neuvosto-Karjalassa. Kuopiolaiset herätkää!

    • Anonyymi

      Puijon tornin kylkeen pitää rakentaa kiipeilyrata.

    • Anonyymi

      tylsä

    • Anonyymi

      Puijon kallioperään on kaivettava jättiluolasto.
      Niin suuri että kaikki kaupunkilaiset mahtuu luoliin. Luolat varustettava ja rakennettava kuten nykyajan väestönsuojat.
      Puijon alta louhittava tunneli torille.

    • Anonyymi

      Vieläkö Puijon vanha torni on olemassa?

      Ei näkynyt puoli seitsemän videossa jossa uusi torni vilahti.

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1947
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      19
      1733
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1336
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1226
    8. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      45
      1203
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1202
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe