Aloitan omalla suosikillani : Oula.
Mielestäsi paras TV-kokki
53
763
Vastaukset
- henrjii
ei kukaan, niillä ohjeilla ei synny kuin raakaa pashaa, jota kuusisin sormin sitte koristellaa lautaselle.
- ://
Ja suola säästyy, suolataan tippuvilla hikipisaroilla, liataan sormusräpylöillä, ja karvat tippuvat ruokaan mausteeksi.
Niillä voi lopuksi puhdistaa hampaanvälit. - henrjii
:// kirjoitti:
Ja suola säästyy, suolataan tippuvilla hikipisaroilla, liataan sormusräpylöillä, ja karvat tippuvat ruokaan mausteeksi.
Niillä voi lopuksi puhdistaa hampaanvälit.ammatikokeilla on kaasuliedet, huippu uunit ja pannut. Tavallisella kotikokilla on sähköhella, ja vanha paistinpannu, ja lopputulos on ihan eri kuin teeveessä.
Raaaksi jää kotona eväät kokkiohjelmilla. - ://
henrjii kirjoitti:
ammatikokeilla on kaasuliedet, huippu uunit ja pannut. Tavallisella kotikokilla on sähköhella, ja vanha paistinpannu, ja lopputulos on ihan eri kuin teeveessä.
Raaaksi jää kotona eväät kokkiohjelmilla.Joo, mutta Gordon Ramsayllä oli kaksi sikaa pihallaan, ne tehtiin makkaraksi.
Nyt kävi astuttamassa itselleen karitsan.
Ranskankielinen isänsä irvisteli Gordonille.
Mullon varmaan 15 paistinpannua.
Olen valmistanut aika paljon ruokaa. Jos kaikkia ohjeita noudattaisi, saisi välillä aika kummallisen makuisia sörsseleitä. Joskus naurattaa kovastikin kun katselen kokkiohjelmia.
Eräänkin käsivarret ovat täynnä tauointeja, tekee epäsiistin vaikutuksen.- sydänjaankkuri
Tomi Björck, näppärästi tekee ruokiaan. Kieltämättä kuvat vähän..., mutta se on nykyaikaa.
Onhan hän omistajanakin useammissa ravinteleissa.
- kiva kivempi kivin
Kuka on Oula?
Kaikki TV-kokit ovat kuin samasta kakkuvuo'asta.
Kaikkien pitää aina näyttää, miten tomaatti kaltataan, miten saadaan siemenet vaniljatangosta. Sitten vaikkapa Jamie Oliverilla on sormus sormessaan, jonka alle mahtuu Euroopan väkiluvun määrä mirobeja.- Kova kovempi kovin
Oula on Laten kanssa MTV 3 aamussa.
- kiva kivempi kivin
Kova kovempi kovin kirjoitti:
Oula on Laten kanssa MTV 3 aamussa.
Nevö hööd, tietystä syystä en koskaan katso sitä ohjelmaa.
- 1715
KVG
- frau kitchen
kiva kivempi kivin kirjoitti:
Nevö hööd, tietystä syystä en koskaan katso sitä ohjelmaa.
Mutta ehdottomasti paras TV-kokki on ollut Antti Vahtera. Siinä esimerkki selkeää suomalaista ruokaa suomalaisista tuotteista.
Monet TV-kokeista laittavat sellaisia sörsseleitä että tarvikkeet maksavat jo maltaita, eipä työssä käyvä perheen äiti ehdi hankkimaan kaikkia tarvikkeita puhumattakaan ateriaa valmistamaan.
Siitä käsihygieniasta, en kyllä söisi monekaan kokin laitoksia koska tiedän kuinka monta miljoonaa pöpöä kasvaa peukalon ja etusormen pinnoilla. - kiva kivempi kivin
frau kitchen kirjoitti:
Mutta ehdottomasti paras TV-kokki on ollut Antti Vahtera. Siinä esimerkki selkeää suomalaista ruokaa suomalaisista tuotteista.
Monet TV-kokeista laittavat sellaisia sörsseleitä että tarvikkeet maksavat jo maltaita, eipä työssä käyvä perheen äiti ehdi hankkimaan kaikkia tarvikkeita puhumattakaan ateriaa valmistamaan.
Siitä käsihygieniasta, en kyllä söisi monekaan kokin laitoksia koska tiedän kuinka monta miljoonaa pöpöä kasvaa peukalon ja etusormen pinnoilla.Kauan siitä, kun Vaheran näin viimeksi telkkarissa.
Kaikki varmaan tietävät, että Jyrki "pikkasen" Sukulan äiti oli Kassi-Alma. - HY-Gienia
frau kitchen kirjoitti:
Mutta ehdottomasti paras TV-kokki on ollut Antti Vahtera. Siinä esimerkki selkeää suomalaista ruokaa suomalaisista tuotteista.
Monet TV-kokeista laittavat sellaisia sörsseleitä että tarvikkeet maksavat jo maltaita, eipä työssä käyvä perheen äiti ehdi hankkimaan kaikkia tarvikkeita puhumattakaan ateriaa valmistamaan.
Siitä käsihygieniasta, en kyllä söisi monekaan kokin laitoksia koska tiedän kuinka monta miljoonaa pöpöä kasvaa peukalon ja etusormen pinnoilla.Mulle paras tv-kokki on hän jolla on suojakäsineet kädessä kun valmistaa esim lihapullia.
- ...k....
1715 kirjoitti:
KVG
1715
Haista ite. - Pirre*
frau kitchen kirjoitti:
Mutta ehdottomasti paras TV-kokki on ollut Antti Vahtera. Siinä esimerkki selkeää suomalaista ruokaa suomalaisista tuotteista.
Monet TV-kokeista laittavat sellaisia sörsseleitä että tarvikkeet maksavat jo maltaita, eipä työssä käyvä perheen äiti ehdi hankkimaan kaikkia tarvikkeita puhumattakaan ateriaa valmistamaan.
Siitä käsihygieniasta, en kyllä söisi monekaan kokin laitoksia koska tiedän kuinka monta miljoonaa pöpöä kasvaa peukalon ja etusormen pinnoilla.Voivat olla elintarvikkeita myyvien tahojen sponsoroituja kokkaajia, niinhän esim. K -kaupan Pirkka ja Sokkarin ruokaohjeissakin on sen tuhannen tulimaista raaka-ainetta, - varmana ei tavan lapsi perheillä olisi varaa ostaa niitä ja toteuttaa sellaisia kalliita ruokalajeja, tietysti onhan niissä edullisiakin uusia sörsseleitä..kuten keittoja ynms.
p.s. harvoin innostun kys. ohjelmista..
- luomuruoka
Luulisin että hygienia asiat ovat näillä hallinnassa.
Paljon on kokkeja kun alkaa muistelemaan, naisia ja miehiä. Uranuurtajia olivat kokkukolmonen ja Vanamo, pikku nassikatkin tykkäsivät.- sipuli-sanna
Kolmosella ja Vanamolla sipulitkin olivat paljon pienempiä, kuin nyrkin nykykokoiset.
Samaa tahtia kasvaneet ihmisten egot. Tuskin kotiin mahtuvat. sipuli-sanna kirjoitti:
Kolmosella ja Vanamolla sipulitkin olivat paljon pienempiä, kuin nyrkin nykykokoiset.
Samaa tahtia kasvaneet ihmisten egot. Tuskin kotiin mahtuvat.Juu, täytyy sanoa etten juuri Vanamon ja Kolmosen aikojen jälkeen ole noita kokkausohjelmia katsonut.
- .,-,.-
yohuuhkaja kirjoitti:
Juu, täytyy sanoa etten juuri Vanamon ja Kolmosen aikojen jälkeen ole noita kokkausohjelmia katsonut.
Makupalapojat oli mellevä ohjelma, tekivät tosin liian isoja portiooneja.
- ----
.,-,.- kirjoitti:
Makupalapojat oli mellevä ohjelma, tekivät tosin liian isoja portiooneja.
Makupalan pojat leipoivat kerrankin kakkua, sai nauraa... Paloi hiileksi päältä, oli sisältä raaka. Yrittivät paistaa puu-uunissa :)
- ...
---- kirjoitti:
Makupalan pojat leipoivat kerrankin kakkua, sai nauraa... Paloi hiileksi päältä, oli sisältä raaka. Yrittivät paistaa puu-uunissa :)
Sivusta.
Kun sattuikin, mä muuten tunnen kundit ja Janne on niitä harvoja julkkiskokkeja, jonka pöperöitä olen syönyt. En tiedä, mitä tekevät nykyisin. Mutta aikanaan maan parhaat texmex pöperöt oli Oulussa 45 Special ravintolassa.ja kun Jannekin pyöri piireissä, oli se grillaamassa sikaakin joissain pileissä ja myöhemmin vääntämässä murkinoita jossain yritystapahtumissa jne.
Nykyri ei ollut kokki, se oli ammattitoimittaja, onnekseni en hänen paistoksiaan ikinä ole maistanut. Hyvä toimittaja kyllä, se kokkailutaito jäi epäselväksi :D
Linkki legendaariseen ohjelmajaksoon, kun kundit vääntävät lenkkimakkaramuffinssit:
http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/makupalat_lenkkimakkaramuffinssit_42366.html#media=42369
=DW= ... kirjoitti:
Sivusta.
Kun sattuikin, mä muuten tunnen kundit ja Janne on niitä harvoja julkkiskokkeja, jonka pöperöitä olen syönyt. En tiedä, mitä tekevät nykyisin. Mutta aikanaan maan parhaat texmex pöperöt oli Oulussa 45 Special ravintolassa.ja kun Jannekin pyöri piireissä, oli se grillaamassa sikaakin joissain pileissä ja myöhemmin vääntämässä murkinoita jossain yritystapahtumissa jne.
Nykyri ei ollut kokki, se oli ammattitoimittaja, onnekseni en hänen paistoksiaan ikinä ole maistanut. Hyvä toimittaja kyllä, se kokkailutaito jäi epäselväksi :D
Linkki legendaariseen ohjelmajaksoon, kun kundit vääntävät lenkkimakkaramuffinssit:
http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/makupalat_lenkkimakkaramuffinssit_42366.html#media=42369
=DW=Tuon kaksikon muistan paremmin kun aloittelivat tv-uraansa lastenohjelmassa Pikku posteljooni. Kersa oli siihen aikaan rittävän pieni katsomaan sellaista menoa...
- ...
Hankala sanoa, monenkaan ruokia en ole ikinä maistanut.
Kokkiohjelmien ideahan on myydä jotain. Kaikissa productplacementtia, suurella osalla kokeista enenpi tai vähempi menestyviä omia ravintoloita.
Kyllä mä kokkiohjelmia katon, niistä voi saada ideoita itekkin. Keittokirjoja ei tule enää luettua, mitä ei muista tai keksi, sen voi tsekata netistä.
Noin telkkarikokkien touhuja seuratessa, tietenkin tulee muunkinlaisia ajatuksia. Monesti miettinyt, millä eväillähän net ite kulkee. Nimittäin, erittäin harvoin näkee lihavaa kokkoa yhtään missään, ei tietenkään telkkarisssa, mutta ei ravintoloissakaan. Mitä syönevät, epäilen, eivät omia keitoksiaan. Miten lie sen maistamisenkaan kanssaa, tehdään pöperöä, ilman että maistetaan kertaakaan.
Oli juu kokkikolmonen ja vennamo. Ne oli laihoja, mutta maistelivat sentään sörsseleitään ja naama oli monesti melko mutturalla, kun kai palkaksi telkkariohjelman tekemisestä kai ilmeisimmin saivat syödäkseen omat tekosensa. Ikimuistoinen on jakso, missä kuvausryhmä hinautuu jonnekin sipoon korpeen susien keskelle ja tekee nuotiolla ruokaa. Harvoin nähnyt niin irvisteleviä naamoja, kuin ukoilla oli, kun ne ohjelman lopuksi äänekkäästi ryystivät ja kehuivat pohjaan palaneita ruokiaan :DDD
Näin nykyaikana, olen alkanut arvostamaan Mr Gordon Ramsay`tä. Tyyppi nyt tekee kokkiohjelmia rahapulassaan, koska firmansa talouskuralla, johtuen heikosti menestyvistä ravintoloistaan. Tyypillä sivumennen mainiten hauska tyyli kommunikoida. Yritin kerran laskea, montako "fuck"- sanaa tyyppi sai tungetuksi yhteen ohjelmaan. Niitä oli niin paljon, että sekosin laskuissa :DD
Vaan siis Ramsay, se tekee selkeää ruokaa, reseptit kuulostavat järkeviltä, aineet selkeät, valmistus suoraviivaista. Lisäksi ohjelmissaan tulee esiin ravintolakokkauksen totuus. Pieni ja hikinen keittiö, valtava kiire, asiakkaat huutavat ruokaa, laskuista riidellään jne. kokin ammatti on mun käsittääkseni yks vaativimmista taidealan ammateista, mitä keksiä voi.
=DW=- sipuli-sanna
Et ole sitten tainnut katsella vaikkapa Australian Master Chef-ohjelmaa, ja jotain toista australialaista ruokasarjaa.
Niihin mahtuu kyllä enemmän ja vähemmän pössevää miestä, nimenomaan mieskokkia.
Olihan Jamie Oliverkin vetänyt herneen nenään, kuin naistoimittaja oli kysynyt, oliko tainneet omat sopat maistua, kun on tullut lihaa lisää hänellekin.
- Hirveven lapa+muusi
Vaahtera tai Maija,joka oli aamutelevisiossa joskus.
- Paskaset kynnet
En ensimmäistäkään paljain sormin tehtyä lihapullaa syö.
- ruokaruogempi ruokin
Mutta jos on leveät sormukset ?
- ruokki.
Entäs jos on lapiotekokynnet, joiden alle menee jauhelihaa, ynnä muita virvokkeita?
- käsi käsine käsin
Ammattikorkeakouluissa, oppilaskeittiöissä, opetetaan käyttämään suojakäsineitä.
- ...
Hahha
Kukaan ikinä kuullut sellaisesta ihmeellisestä asiasta, kädet voi pestä !
Vai käyttää ne amiksissa hanskoja kokatessaan. Kuka juonut käsidesit?
=DW= - -------
... kirjoitti:
Hahha
Kukaan ikinä kuullut sellaisesta ihmeellisestä asiasta, kädet voi pestä !
Vai käyttää ne amiksissa hanskoja kokatessaan. Kuka juonut käsidesit?
=DW=Sinä - kö?
- PerusHygieniaKuntoon
... kirjoitti:
Hahha
Kukaan ikinä kuullut sellaisesta ihmeellisestä asiasta, kädet voi pestä !
Vai käyttää ne amiksissa hanskoja kokatessaan. Kuka juonut käsidesit?
=DW=Lekuritkin pesevät kädet saatanan puhtaaksi, mutta se ei riitä vaan vetävät kortsut vielä käsien päälle. Paljon on sulla opittavaa vielä hygieniasta turvekasiainen!
- mimmimummi*
Jaakko Kolmosesta oli hyvä kirjoitus otsikolla Superfood, lähiruoka ja extreme.
Siinä on ihminen joka on syönyt aina sitä lähiruokaa ja arvostanut suomalaisia raaka aineita ruuan valmistuksessa. 72 vuotiaaksi varmaan tosi hyvässä kunnossa... kertoi lähtevänsä hiihtelemään haastattelun lopussa.- ...
Just.
Mietippä tarkemmin termiä lähiruoka.
Kyse on ainoastaan MTK.n, potunviljelijöiden ja sen sellaisten politikoinnista. Suomessa ruokakauppa on käytännössä kahden suuren keskusliikkeen hallussa. Hokemalla sanaa "lähiruoka", koitetaan hämärtää asiaa. Lähiruokaa saa lähi pitseriasta, lähisnagarilta, lähikepapista, lähihampurilaispaarista.
Ei oikein ole olemassa lähiruokaa. Suurin osa suomalaisista asuu kaupungeissa, ruoka roudattava kaupunkeihin kuitenkin jostain muualta. Näin on aina ollut ja kaupungissa asuvien määrä lisääntyy jatkuvasti. Jos mä tässä tsadissa lähtisin jostain hakemaan lähiruokaa, pitäisi kai mennä jonnekin sipooseen, maanviljelijälle kyseleen, oisko kauraa laarinpohjilla. Viljelijät jne ei ole kauppiaita. Tuskin ne helpolla alkaa hakeen kilonpussukkaa ruista siilosta, eikä niillä ole käteiskassaa, luottokorttikonetta, tuskin kuittivihkoakaan. Siinä muuten tulee kaurakilolle ostajallakin hintaa, pensoihin menee muutama kymmenen euroa, ulkomailta tuotua pensaa siis jne.
Koko lähiruoka on terminä aanuksesta. "Oman alueen tuote" on yksi harhaanjohtavimmista termeistä kaupoissa. Voihan se olla, että jokin elintarvike on tuotettu jossain noin sadan kilometrin säteellä jostain kaupasta. Pitääpi muistaa, se on aina kalliimpaa kuin muut vastaavat elintarpeet. Johtuu pienistä tuotantomääristä, kalliista kustannukssista ja ylimääräisistä välikäsistä. Ja pensaa muuten palaa eritavalla, kun viedään auton peräkontissa kasa ohrapaketteja kaupan hyllyyn, kuin jos homma hoidettasiin keskitetysti rekoilla keskusvarastolta käsin.
Luomu taas on suunnilleen sama asia kuin lähiruokakin. Jotkut pöndet nyt vaan ei saa maatalouttaan kannattavaksi tavallisilla keinoin. Alkavat sitten tekemään luomua, koska siitä saa korkeamman tuottajahinnan, koska luomulla sama kuin lähiruualla, se väkisellä on kalliimpaa kuin tavallisen ruuan.
Tosiasia on, suomessa tilakoko suurenee, pikkutilat lopetetaan. Tehomaatalous ainoa keino tuottaa tarpeeksi halvalla tarpeeksi suuria määriä ruokaa kansalaisille. Suomen elintarvikeomavaraisuus on heikko, elämme tuontimaidon, tuontiviljan ja tälle keväälle tuontiperunankin varassa. Suomessa ei ole panaaniviljelmiä, lähikaupassa oli panaanit nyt tarjouksessa 1 euro kilo.
Pitääkin hilpaista lähikauppaan ostamaan panaaneita. Ja siinä samalla keskiolutta. Lähin pienpanimo muutamankin kymmenen kilometrin päässä, taidan ostaa ulkomaista olutta, se on halvempaa, yleensä laadukkaampaa ja paremmanmakuistakin.
Mut lähiruoka mun mielestä sitä, mitä saa läheltä.
=DW= - mimmimummi*
... kirjoitti:
Just.
Mietippä tarkemmin termiä lähiruoka.
Kyse on ainoastaan MTK.n, potunviljelijöiden ja sen sellaisten politikoinnista. Suomessa ruokakauppa on käytännössä kahden suuren keskusliikkeen hallussa. Hokemalla sanaa "lähiruoka", koitetaan hämärtää asiaa. Lähiruokaa saa lähi pitseriasta, lähisnagarilta, lähikepapista, lähihampurilaispaarista.
Ei oikein ole olemassa lähiruokaa. Suurin osa suomalaisista asuu kaupungeissa, ruoka roudattava kaupunkeihin kuitenkin jostain muualta. Näin on aina ollut ja kaupungissa asuvien määrä lisääntyy jatkuvasti. Jos mä tässä tsadissa lähtisin jostain hakemaan lähiruokaa, pitäisi kai mennä jonnekin sipooseen, maanviljelijälle kyseleen, oisko kauraa laarinpohjilla. Viljelijät jne ei ole kauppiaita. Tuskin ne helpolla alkaa hakeen kilonpussukkaa ruista siilosta, eikä niillä ole käteiskassaa, luottokorttikonetta, tuskin kuittivihkoakaan. Siinä muuten tulee kaurakilolle ostajallakin hintaa, pensoihin menee muutama kymmenen euroa, ulkomailta tuotua pensaa siis jne.
Koko lähiruoka on terminä aanuksesta. "Oman alueen tuote" on yksi harhaanjohtavimmista termeistä kaupoissa. Voihan se olla, että jokin elintarvike on tuotettu jossain noin sadan kilometrin säteellä jostain kaupasta. Pitääpi muistaa, se on aina kalliimpaa kuin muut vastaavat elintarpeet. Johtuu pienistä tuotantomääristä, kalliista kustannukssista ja ylimääräisistä välikäsistä. Ja pensaa muuten palaa eritavalla, kun viedään auton peräkontissa kasa ohrapaketteja kaupan hyllyyn, kuin jos homma hoidettasiin keskitetysti rekoilla keskusvarastolta käsin.
Luomu taas on suunnilleen sama asia kuin lähiruokakin. Jotkut pöndet nyt vaan ei saa maatalouttaan kannattavaksi tavallisilla keinoin. Alkavat sitten tekemään luomua, koska siitä saa korkeamman tuottajahinnan, koska luomulla sama kuin lähiruualla, se väkisellä on kalliimpaa kuin tavallisen ruuan.
Tosiasia on, suomessa tilakoko suurenee, pikkutilat lopetetaan. Tehomaatalous ainoa keino tuottaa tarpeeksi halvalla tarpeeksi suuria määriä ruokaa kansalaisille. Suomen elintarvikeomavaraisuus on heikko, elämme tuontimaidon, tuontiviljan ja tälle keväälle tuontiperunankin varassa. Suomessa ei ole panaaniviljelmiä, lähikaupassa oli panaanit nyt tarjouksessa 1 euro kilo.
Pitääkin hilpaista lähikauppaan ostamaan panaaneita. Ja siinä samalla keskiolutta. Lähin pienpanimo muutamankin kymmenen kilometrin päässä, taidan ostaa ulkomaista olutta, se on halvempaa, yleensä laadukkaampaa ja paremmanmakuistakin.
Mut lähiruoka mun mielestä sitä, mitä saa läheltä.
=DW=Mielenkiinnolla luin tämän kokki Kolmosen tarinan...tai siis ruuasta yleensä..
Suomalaisesta puhtaasta ruuasta on puhuttu paljon ..ja onko se sitä...mutta kun kuuntelee noita myrkky ja likavesi- kastelu tietoja ulkomailta niin sitä vaan luottaa kotimaiseen enemmän.
Innostavia ruuan terveellisyyden puolesta puhujia on mielenkiintoista joskus aina kuunnella. Yksi sellainen nainen on Paula Heinonen....olin muutamavuosi sitten tilaisuudessa kuuntelemasa hänen puheitaan. Paljon antoi ajattelemisen aihetta ainakin....
Banaani viljelmien yllä pörrää myrkkyä suihkuttavat koneet..juui nytkin..heh - ...
mimmimummi* kirjoitti:
Mielenkiinnolla luin tämän kokki Kolmosen tarinan...tai siis ruuasta yleensä..
Suomalaisesta puhtaasta ruuasta on puhuttu paljon ..ja onko se sitä...mutta kun kuuntelee noita myrkky ja likavesi- kastelu tietoja ulkomailta niin sitä vaan luottaa kotimaiseen enemmän.
Innostavia ruuan terveellisyyden puolesta puhujia on mielenkiintoista joskus aina kuunnella. Yksi sellainen nainen on Paula Heinonen....olin muutamavuosi sitten tilaisuudessa kuuntelemasa hänen puheitaan. Paljon antoi ajattelemisen aihetta ainakin....
Banaani viljelmien yllä pörrää myrkkyä suihkuttavat koneet..juui nytkin..hehOletko ikinä viljellyt mitä?
Meillä oli aikanaan karjatila, oli kanojakin, oli viljaakin, kotitarpeiksi pottumaa, vihannesmaa, marjapensaat. Se kasvatettiin luomuna, lannoite oli lehmänpaska. Lähiruokaa sai läheltä, sen kun meni pellolle, kaivoi maasta porkkanan putsas sen ja söi siinä pellolla.
Ajat muuttuivat. Tuli apulanta, tuli ddt, tuli fosfori, tuli ties mitä korrenvahvistusaineita viljalle, aivan älyttömästi vaikka mitä teknokemiaa, koska ruuan hinta piti saada alas. Pikkutilat tapettiin. Keskustapuolueella Mtk.lla, jne ilmaus, "tilakoko kasvaa". No niin kasvaakin ihmiset joutuneet muuttamaan kaupunkeihin ja kaupinkilaiset pitää ruokkia jollain.
Seurannut läheltä, pellon reunalta, miten viljely kehittyy. Aikanaan apulantaa toi osulan jakeluauto muutamia säkkejä. Nyt samoille maille naapurin potunviljelijä tuottaa apulantaa rekalla. Aikanaan, potut kuokittiin kuokalla, nykyään kilometrin levyiset potunnostokoneet jne.
Kyllä sitä lähiruokaa saa, jos joku on niin varakas, että pystyy pitämään pientilaa pystyssä. Mun lähiruoka löytyy tsadilaisen slummin ostarilta.
=DW= - mimmimummi*
... kirjoitti:
Oletko ikinä viljellyt mitä?
Meillä oli aikanaan karjatila, oli kanojakin, oli viljaakin, kotitarpeiksi pottumaa, vihannesmaa, marjapensaat. Se kasvatettiin luomuna, lannoite oli lehmänpaska. Lähiruokaa sai läheltä, sen kun meni pellolle, kaivoi maasta porkkanan putsas sen ja söi siinä pellolla.
Ajat muuttuivat. Tuli apulanta, tuli ddt, tuli fosfori, tuli ties mitä korrenvahvistusaineita viljalle, aivan älyttömästi vaikka mitä teknokemiaa, koska ruuan hinta piti saada alas. Pikkutilat tapettiin. Keskustapuolueella Mtk.lla, jne ilmaus, "tilakoko kasvaa". No niin kasvaakin ihmiset joutuneet muuttamaan kaupunkeihin ja kaupinkilaiset pitää ruokkia jollain.
Seurannut läheltä, pellon reunalta, miten viljely kehittyy. Aikanaan apulantaa toi osulan jakeluauto muutamia säkkejä. Nyt samoille maille naapurin potunviljelijä tuottaa apulantaa rekalla. Aikanaan, potut kuokittiin kuokalla, nykyään kilometrin levyiset potunnostokoneet jne.
Kyllä sitä lähiruokaa saa, jos joku on niin varakas, että pystyy pitämään pientilaa pystyssä. Mun lähiruoka löytyy tsadilaisen slummin ostarilta.
=DW=Aika vähäiseksi on jäänyt omat viljelmät... pientä ryytimaata joskus pitänyt...kukkien lisäksi.. Omat vanhempani eivät kasvattaneet mitään..mutta mummolassa olin kiinnostunut kaikesta mitä luonnossa tapahtuu. Siellä olivat asiantuntijoita monessa. Oli harvinaisiakin kasveja ja puita..tulee mieleen kauniit Saarnipuut rivissä ..ja itse kehittelemät valkoiset vadelmat olivat erikoisia..ym.Kyllä sielläkin kasvintorjunta aineta ruiskutettiin sellaisesta kupariastiasta jossa oli pumppu.
Enkä niin takertuisi tuohon lähiruoka sanaan ...vaan mahdollisimman puhtaaseen ja tietoisuuteen sen alkuperästä...ja tehdä sitten omat valinnat.
Luin juuri että Vuoden Luomutuotteksi on valittu Ilmakuivattu kinkku - ...
mimmimummi* kirjoitti:
Aika vähäiseksi on jäänyt omat viljelmät... pientä ryytimaata joskus pitänyt...kukkien lisäksi.. Omat vanhempani eivät kasvattaneet mitään..mutta mummolassa olin kiinnostunut kaikesta mitä luonnossa tapahtuu. Siellä olivat asiantuntijoita monessa. Oli harvinaisiakin kasveja ja puita..tulee mieleen kauniit Saarnipuut rivissä ..ja itse kehittelemät valkoiset vadelmat olivat erikoisia..ym.Kyllä sielläkin kasvintorjunta aineta ruiskutettiin sellaisesta kupariastiasta jossa oli pumppu.
Enkä niin takertuisi tuohon lähiruoka sanaan ...vaan mahdollisimman puhtaaseen ja tietoisuuteen sen alkuperästä...ja tehdä sitten omat valinnat.
Luin juuri että Vuoden Luomutuotteksi on valittu Ilmakuivattu kinkkuAha.
Ilmakuivatun kinkun sijaan ois kylläkin voitu valita aidosti suomalainen tuote. Vaikka ilmakuivattu kala, tai ilmakuivattu poronliha. Nyt muuten taitaa olla viimeisiä aikoja nähdä lapissa poroa kuivumassa naruilla...
Mä takerrun sanoihin, ammatinkin puolesta. Harhaanjohtava mainosta on aina harhaanjohtavaa mainontaa.
En minäkään itse ole viljellyt mitään, maalta tosin kotoisin. Chiliviljelmiä, sen sellaista. Tsadissa vähemmän tuota peltomaata myytävänä sopuhintaan, pelto on, mutta sitä ei kukaan myy, ennenkuin hinta kohdillaan :D
Maalla asumisesta hyötynsä ollut, paljonkin. Kasvit ja elukat tuli tutuiksi. Nykykakarat tsadissa ei erota kuusta männystä, eikä tiedä, mikä on lehmä tai mistä se pottu ilmaantuu kauppaan myytäväksi. Itelle asioista ollut hyötyä lähinnä muuten, sitä leipää saa muutenkin pöytään, kuin maata viljelemällä, asiasta vähänkään perille olevalle.
Kukat ei kiinnosta, turhaa duunia joutavista rikkakasveista, Round up :D
=DW= - mimmimummi*
... kirjoitti:
Aha.
Ilmakuivatun kinkun sijaan ois kylläkin voitu valita aidosti suomalainen tuote. Vaikka ilmakuivattu kala, tai ilmakuivattu poronliha. Nyt muuten taitaa olla viimeisiä aikoja nähdä lapissa poroa kuivumassa naruilla...
Mä takerrun sanoihin, ammatinkin puolesta. Harhaanjohtava mainosta on aina harhaanjohtavaa mainontaa.
En minäkään itse ole viljellyt mitään, maalta tosin kotoisin. Chiliviljelmiä, sen sellaista. Tsadissa vähemmän tuota peltomaata myytävänä sopuhintaan, pelto on, mutta sitä ei kukaan myy, ennenkuin hinta kohdillaan :D
Maalla asumisesta hyötynsä ollut, paljonkin. Kasvit ja elukat tuli tutuiksi. Nykykakarat tsadissa ei erota kuusta männystä, eikä tiedä, mikä on lehmä tai mistä se pottu ilmaantuu kauppaan myytäväksi. Itelle asioista ollut hyötyä lähinnä muuten, sitä leipää saa muutenkin pöytään, kuin maata viljelemällä, asiasta vähänkään perille olevalle.
Kukat ei kiinnosta, turhaa duunia joutavista rikkakasveista, Round up :D
=DW=No mutta gookleta vuoden 2013 Luomutuote......Berlusconihan siitä heti mieleen tuli.mutta supisuomalainen possu on kyseessä...
Meidän sukupolvi ymmärtää vielä jotain ruokien alkuperästä...ja luonnosta. mutta monet nuoret ei palkonkaan..se on totta.
- Voi sun tarinoita
Kuselle, sitten lihapullantekoon. Niinkö ?
- ????
Kenelle?
- Lue ja totea
Sormuksen alla : Euroopan väkiluku mikrobeja.
- Kaupunkilainen
Minun suosikkini tulevat muista pohjoismaista: ruotsalaiset Tina Nordström ja Niklas Ekstedt (jota ei ole vähään aikaan näkynyt) sekä tanskalaiset Pricen veljekset (Veljesten keittiössä). Veljeksistä pidän ennen kaikkea keskinäisen naljailun vuoksi, en niinkään heidän laittamiensa ruokalajien.
Olen oppinut ammattikokeilta mm. keittämään kananmunat niin, että laitan munat kylmään veteen. Ikinä eivät ole sen jälkeen menneet rikki, toisin kuin silloin, kun laitoin munat vasta kiehuvaan veteen.- ...
Kananmunista.
Iteasiassa munat pitää keittää kiehuvassa vedessä. Perusjuttu munien rikkoontumisessa on liian iso lämpötilaero. Munat pitää olla huoneenlämpöisiä, ihan kuin lihankin, kun ne laitetaan kypsentymään.
Huoneenlämpöiset munat kiehuvaan veteen ja sitten tutkaillaan kelloa, koska sopivan kypsiä. Usko pois, meillä oli kakarana kanalakin, keitellyt ite kenanmukia kansakouluikäisestä asti. idea oli "lähiruoka", taas kerran. Tulin kansakoulusta, kävin kanalasta hakemassa usein, jopa lämpimiä munia, kiehutin veden ja keitin munat.
Nykyaikana ihmiset iskee munat keittymään tai paistumaan suoraan jääkaapista. Aikanaan ei ollut jääkaappeja. Toi kylmään veteen laittaminen perustuu teknologian muuttumiseen ja siihen, että ravintolakokkien on pitänyt sopeutua siihen kiireisestä työstään ja jonkin Eviran määräyksistä johtuen.
Kananmunan paistamisessa tasan sama sääntö kuin lihankin paistamisessa. Huoneenlämpöinen kananmuna paistetaan nopeasti pannulla. Paistaessa pannu ei tosin saa olla niin kuuma, kuin lihalle, enenpi sama kuin kalalle. Muniss proteiinia, tai mitä lie, joka palaa helposti. Jääkaapista tulikuumalle pannulle, ne kananmunat voi suoraa siirtää biojätteeseen. päältä palaneita ja sisältä aldente.
Koska siirrytään keskustelemaan oikeaoppisesta rössöpottujen reseptistä?
=DW= - ...
... kirjoitti:
Kananmunista.
Iteasiassa munat pitää keittää kiehuvassa vedessä. Perusjuttu munien rikkoontumisessa on liian iso lämpötilaero. Munat pitää olla huoneenlämpöisiä, ihan kuin lihankin, kun ne laitetaan kypsentymään.
Huoneenlämpöiset munat kiehuvaan veteen ja sitten tutkaillaan kelloa, koska sopivan kypsiä. Usko pois, meillä oli kakarana kanalakin, keitellyt ite kenanmukia kansakouluikäisestä asti. idea oli "lähiruoka", taas kerran. Tulin kansakoulusta, kävin kanalasta hakemassa usein, jopa lämpimiä munia, kiehutin veden ja keitin munat.
Nykyaikana ihmiset iskee munat keittymään tai paistumaan suoraan jääkaapista. Aikanaan ei ollut jääkaappeja. Toi kylmään veteen laittaminen perustuu teknologian muuttumiseen ja siihen, että ravintolakokkien on pitänyt sopeutua siihen kiireisestä työstään ja jonkin Eviran määräyksistä johtuen.
Kananmunan paistamisessa tasan sama sääntö kuin lihankin paistamisessa. Huoneenlämpöinen kananmuna paistetaan nopeasti pannulla. Paistaessa pannu ei tosin saa olla niin kuuma, kuin lihalle, enenpi sama kuin kalalle. Muniss proteiinia, tai mitä lie, joka palaa helposti. Jääkaapista tulikuumalle pannulle, ne kananmunat voi suoraa siirtää biojätteeseen. päältä palaneita ja sisältä aldente.
Koska siirrytään keskustelemaan oikeaoppisesta rössöpottujen reseptistä?
=DW=Unohtui.
Alunperin tää kylmävesi liittyi kananmunien jäähdyttämiseen. Keitetyt kananmunat pitää laittaa kylmään veteen välittömästi jäähtymään, että eivät kypsy liikaa, jos niitä ei välittömästi syödä. Kuumaksi keitetty muna sitoo energiaa ja jatkaa kypsymistään kattilasta ottamisen jälkeenkin.
Mulle opetti tämän kansakoulussa ihan alaluokilla naapurinmamma, joka oli, paitsi ope, myös Lotta, Martta, ties mitä. Uskon hänen oppeihinsa, ne kaikki on olleet totta, paitsi jeesustelu. Viittaan kuitenkin palstalla olevaan/olleeseen kirjoitukseen Martoista, perimätieto useinkin parempaa tietoa, kuin telkkarin julkkisten höpinät.
=DW= - Pirre*
... kirjoitti:
Unohtui.
Alunperin tää kylmävesi liittyi kananmunien jäähdyttämiseen. Keitetyt kananmunat pitää laittaa kylmään veteen välittömästi jäähtymään, että eivät kypsy liikaa, jos niitä ei välittömästi syödä. Kuumaksi keitetty muna sitoo energiaa ja jatkaa kypsymistään kattilasta ottamisen jälkeenkin.
Mulle opetti tämän kansakoulussa ihan alaluokilla naapurinmamma, joka oli, paitsi ope, myös Lotta, Martta, ties mitä. Uskon hänen oppeihinsa, ne kaikki on olleet totta, paitsi jeesustelu. Viittaan kuitenkin palstalla olevaan/olleeseen kirjoitukseen Martoista, perimätieto useinkin parempaa tietoa, kuin telkkarin julkkisten höpinät.
=DW=Niin ja kuoret lähtee helpommin kun ne laitetaan kylmään veteen, ja suolaa kannattaa lisätä kylmään keitinveteen reilusti, jos nääs sattuuvat halkeamaan ja näin toimien sisukset ei karkaa keitinveteen..he nämä nyt on tällaisia nuorisolle annettavia vinkkejä, jotka kuuluisi jo äidin ohjeistuksiin..:)
- meeriamanda
Tykkään seurata noita Macter Chef -kisoja niin kotimaasta kuin muualtakin. Paremmuusjärjestykseen en ketään laita, kisaajathan ovat pääasia se kiinnostaa.
Tekniikoita... miten sen voi kätevämmin tehdä... yllättävät toisinaan helppoudellaan ja mietin et miksen ole tuot hokannut? - RosaLiiin
Oma suosikkini on Sikke Sumari - ruokaa rakkaudella.
Pidän hänen helposta ruuanlaitostaan, vaikka ohjelmassa onkin paljon mainosta niin silti, missä ei nykypäivänä olisi mainosta.
Sikke Sumari on yksi tuomari suomen master chef kisassa, sitäkin katselen mielelläni.
Nyt alkaa olla australian master chef junior loppusuoralla, uskomattomia ruokamestareita siinäkin ohjelmassa.- - ,, -
Minäkin tykkää Siken ruokaohjelmista. Siihen on syitä kuin pipoa. Ensinnäkin hyvännäköisiä ruokia, tosin hulvehtivat oliiviöljyssä. Toiseksi Sikke, suurin piirtein itseni ikäinen, on siro ja nätti, tyttömäinen.
Yksi syy Errol, jos nimen oikein muistan, ruotsinkielinen terrieri.
Yksi asia, joka häiritsee, yleensä vielä useammin aloittelevia TV-kokkeja on joskus puheen ihmeellinen, loppua kohti nouseva intonaatio, pieni kiekaisu. Itse olen ristinyt sen openuotiksi.
Myös keittiön sisustus, ja upeat ulkomaisemat Virosta ja Italiasta. - Tottakai.
Maksaako verot--------------Suomeen.
- dappadaa
joutavaa huuhaata kokkiohjelmat ja vastaavat................
- kokkaamua
Tää Aihinen on hyvä kokkaamaan. Mä kokkaan sua koko yön.
- PyivänKalluu
Suojakäsineet lihan ja kalan käsittelyyn, niin ammattikorkea/kokkikouluissa opetetaan.
Hyi helvatti sitä sormusten ja tatuoinnin määrää eräillä................ Huippukokeilla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1021717
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla151541- 1401454
- 981420
- 781351
- 1181205
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n2741111- 691011
- 38982
Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o18975