Mikä .pt taloudessa mättää?

Ihmetteleväinen

Portugalissa kuulutaan nousseen barrikaadeille veronkiristysten ja hinnannousujen vuoksi. Mikä siellä on ongelman ydin kun Suomessa maksetaan kaikesta mukisematta jopa 3-10 kertaa kalliimmin, eikä hölmölandian palkat ole hyvin häävejä. Suomen verorasitus on pommin varmasti kovempaa kuin Portugalissa.

Muutama hintaesimerkki: Espresso Lissabonissa 0,5-0,65 e. Suomessa 1,90-3,80. Frisee-salaatti suomessa ~1,80/100 gr. Lissabonissa 1,49 /kg. Paikallisliikenne Lissabonissa 1,15, suomessa 3,30-3,60. Taksit suomessa maksaa n. 5 x sen mitä portugalissa.

5

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • palkoissa eroa

      Kyllä se maidemme tulotaso hyvin erilainen..

      Suomen Portugalin suurlähetystön sivuilta voi lukea seuraavaa:

      "Noin 20 prosenttia portugalilaisista elää köyhyydessä tai on vaarassa ajautua köyhyyteen. Köyhyysrajana Portugalissa pidetään 440€ kuukausituloja (sisältäen sosiaalituet). Ilman sosiaalitukien vaikutusta köyhiksi laskettaisiin joidenkin arvioiden mukaan noin jopa 40 prosenttia väestöstä.

      Portugalissa tuloerot ovat Euroopan suurimpia. Maan minimipalkka on 485 euroa kuukaudessa (2012), keskipalkka 971,5 euroa (peruspalkka vuonna 2011) ja keskiansiot noin 1142,6 euroa kuukaudessa (2011). "

      Suomalaisten keskiansio vuonna 2011 oli Tilastokeskuksen mukaan 3 109e.

      Monet asiat Portugalissa ovat hämmästyttävän kalliita tuohon keskiansioon verrattuna: esim auton ostohinta ja bensan/dieselin hinnat ovat Suomen tasoa, sähkö on kallimpaa kuin Suomessa.

      • Ihmetteleväinen

        Luku 3109 e/kk kertonee vain työssäkäyvien ansiotason. Suomessa on yli miljoona eläkeläistä. Tilastotieto kolmen vuoden takaa kertoo että opiskelijat, eläkeläiset ml suomalaisten keskitulo olisi ~2000 e/kk.

        Ei ole elämä hyvin häävissä kantimissa suomessakaan mm opiskelijoilla ja eläkeläisillä. Opiskelijoiltakin nyhdetään opintotuesta 20 % vero.


    • et3w4ty

      Ihmettele vaan, tyhmä kun oot. saavilla ei voi ammentaa kun kauhalla annettu. et itse ole kovin köyhä kun on ollut varaa matkustaa hintoja testailemaan. ole siis tyytyväinen osaasi.

    • Tietäväinen.

      Olet oikeassa, Suomalaisten ilmoitettu keskipalkka 3109€/kk on työssä käyvien ansio. Portugalissa työssä käyvien keskipalkka 971,5 euroa. Elinkustannukset ovat noin 70% Suomen tasosta, joten ovat kyllä todella köyhiä suomalaisiin verrattuna.

    • Tietäväinen.

      Ihmetteleväinen laskee täyttä luikuria, vaikka tietää kyllä miten asiat ovat.

      Taksi maksaa Portugalissa euron kilometri, enemmäkin joutuu maksamaan jos ei vahdi niitä huijareita ajamasta turhaa rinkiä. Suomessa hinta on yhden-kahden matkustajan kanssa 1,48 kilometri, eikä suharit yritä huijata.

      Lissabonissa matka kentältä keskustaan on 6-7 kilometriä reitistä riippuen ja maksaa kympin, Suomessa vastaava matka maksaa 15 euroa.

      Kukaan ei usko jonkun pölhän ihmetteleväisen tarkkaan valikoituja ja osin suoraan valheellisia hintaesimerkkejä, kun on itse käynyt maassa ja nähnyt kokonaishintatason, mistä on toki tutkittua, tasapuolista tietoakin saatavissa (Eurostat ja paikallisten liikkeiden hinnastot).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe