Mikä .pt taloudessa mättää?

Ihmetteleväinen

Portugalissa kuulutaan nousseen barrikaadeille veronkiristysten ja hinnannousujen vuoksi. Mikä siellä on ongelman ydin kun Suomessa maksetaan kaikesta mukisematta jopa 3-10 kertaa kalliimmin, eikä hölmölandian palkat ole hyvin häävejä. Suomen verorasitus on pommin varmasti kovempaa kuin Portugalissa.

Muutama hintaesimerkki: Espresso Lissabonissa 0,5-0,65 e. Suomessa 1,90-3,80. Frisee-salaatti suomessa ~1,80/100 gr. Lissabonissa 1,49 /kg. Paikallisliikenne Lissabonissa 1,15, suomessa 3,30-3,60. Taksit suomessa maksaa n. 5 x sen mitä portugalissa.

5

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • palkoissa eroa

      Kyllä se maidemme tulotaso hyvin erilainen..

      Suomen Portugalin suurlähetystön sivuilta voi lukea seuraavaa:

      "Noin 20 prosenttia portugalilaisista elää köyhyydessä tai on vaarassa ajautua köyhyyteen. Köyhyysrajana Portugalissa pidetään 440€ kuukausituloja (sisältäen sosiaalituet). Ilman sosiaalitukien vaikutusta köyhiksi laskettaisiin joidenkin arvioiden mukaan noin jopa 40 prosenttia väestöstä.

      Portugalissa tuloerot ovat Euroopan suurimpia. Maan minimipalkka on 485 euroa kuukaudessa (2012), keskipalkka 971,5 euroa (peruspalkka vuonna 2011) ja keskiansiot noin 1142,6 euroa kuukaudessa (2011). "

      Suomalaisten keskiansio vuonna 2011 oli Tilastokeskuksen mukaan 3 109e.

      Monet asiat Portugalissa ovat hämmästyttävän kalliita tuohon keskiansioon verrattuna: esim auton ostohinta ja bensan/dieselin hinnat ovat Suomen tasoa, sähkö on kallimpaa kuin Suomessa.

      • Ihmetteleväinen

        Luku 3109 e/kk kertonee vain työssäkäyvien ansiotason. Suomessa on yli miljoona eläkeläistä. Tilastotieto kolmen vuoden takaa kertoo että opiskelijat, eläkeläiset ml suomalaisten keskitulo olisi ~2000 e/kk.

        Ei ole elämä hyvin häävissä kantimissa suomessakaan mm opiskelijoilla ja eläkeläisillä. Opiskelijoiltakin nyhdetään opintotuesta 20 % vero.


    • et3w4ty

      Ihmettele vaan, tyhmä kun oot. saavilla ei voi ammentaa kun kauhalla annettu. et itse ole kovin köyhä kun on ollut varaa matkustaa hintoja testailemaan. ole siis tyytyväinen osaasi.

    • Tietäväinen.

      Olet oikeassa, Suomalaisten ilmoitettu keskipalkka 3109€/kk on työssä käyvien ansio. Portugalissa työssä käyvien keskipalkka 971,5 euroa. Elinkustannukset ovat noin 70% Suomen tasosta, joten ovat kyllä todella köyhiä suomalaisiin verrattuna.

    • Tietäväinen.

      Ihmetteleväinen laskee täyttä luikuria, vaikka tietää kyllä miten asiat ovat.

      Taksi maksaa Portugalissa euron kilometri, enemmäkin joutuu maksamaan jos ei vahdi niitä huijareita ajamasta turhaa rinkiä. Suomessa hinta on yhden-kahden matkustajan kanssa 1,48 kilometri, eikä suharit yritä huijata.

      Lissabonissa matka kentältä keskustaan on 6-7 kilometriä reitistä riippuen ja maksaa kympin, Suomessa vastaava matka maksaa 15 euroa.

      Kukaan ei usko jonkun pölhän ihmetteleväisen tarkkaan valikoituja ja osin suoraan valheellisia hintaesimerkkejä, kun on itse käynyt maassa ja nähnyt kokonaishintatason, mistä on toki tutkittua, tasapuolista tietoakin saatavissa (Eurostat ja paikallisten liikkeiden hinnastot).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      130
      9962
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      52
      2901
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      178
      2690
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      2074
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1834
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      16
      1657
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1562
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      16
      1520
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1518
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe