Nukkuminen kuukautisten aikana

Sweet dreams

Olen nyt lähes 16-vuotias tyttö. Mulla on ollut menkat nyt 2 vuotta. Ne on erittäin runsaat ja kestää 6-7 päivää. Käytän pelkästään siteitä.
mä nukun yöllä selällään, et voin olla varma että side pysyy paikallaan. Joskus tulee ihan pikkasen yli (eli pikkareitten takaosaan). Mut ei lakanalle.
Oon vaan miettinyt, että voisko mitenkään olla mahdollista et mä voisin nukkua esim. Kyljellään tai siis ylipäänsä toisin päin? Mä en nuku hyvin kun nukun vaan siis yhdessä asennossa koko yön, selällään. Aamulla oon tosi väsynyt. Pelkään vaan sitä, et tulisko yli jos nukkuisin toisessa asennossa. Monet sanoo et mun pitäs laittaa pyyhe siihen alle, mut come on! Veren on ensi tultava pikkareitten JA housujen läpi ennenku se tulee pyyhkeelle. Ja mä en todellakaan halua pilata niitä sillä!
Haluisin kommentteja sellasilta ihmisiltä jotka on ollut tässä tilanteessa ITSE, en tietämättömiltä skeida-aivoilta. Kiitos.

22

6014

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Apuaa!

      Mullekkin toi tieto ois tarpeen! Tosin mulla alko menkat eilen...

    • tytsy6

      Minä käytän yöllä yö siteitä. On tosi hyviä ja eikä haittaa vaikka pyörii :)

      • Sweet dreams

        no nii mäki, mietin vaa et tuleeko ne sen yli..........


      • jeejee1111
        Sweet dreams kirjoitti:

        no nii mäki, mietin vaa et tuleeko ne sen yli..........

        tuskin tulee yli kun ne yösiteet on niin "pitkiä" (ainaki ne mitä ite käytän)


    • vanhempi nainen..

      Tuo selällään nukkuminen ainakin itselläni aiheuttaa just sen, että vuoto tulee yli pikkuhousujen takaosaan, siksi vältän sitä asentoa ja nukun kyljelläni. Pitkä yösidekään ei estä tuota takaosaan tulevaa vuotoa, eli omalla kohdallani juuri kylkiasento on se paras.

      Mitään kamalaa ei tapahdu vaikka kokeilee eri asentoja. Pyyhkeenkin voi laittaa jos se rauhoittaa. Pääasia on, että nukkuu kunnolla.

    • ssdsdsd

      Mä tein (silloin kun vielä sinnikkäästi kärsin ja käytin siteitä) niin, että tein talous- tai vessapaperista sellaisen pötkylän pakaroiden väliin. Se toimi vähän niin kuin tamponina ettei veri nouse persvaosta ylös. Tarpeeksi tiukat ja jämäkät alushousut ovat myös tosi tärkeät.

      Mä olen kyllä kokenut tamponit ja kuukupin paljon mukavammaksi kuin siteen. Siteen kanssa se elämä on just tuollaista kuin kuvailet.

    • qwertyuiop987

      millasia siteitä käytätte? Suosittelen sitä isoa always yö sidettä ja sen jos laittaa vaikka vähän reippaammin taaksepäin kun normaalisti siis jonkun 5 cm korkeentaan ja sit laittaa sellasen always ison siivettömän siihen etuosaan niin sillon saa aika hyvin pyöriä yöllä, vielä jos laittaa halvan perus vuokkosen, sellasen vanhanaikasen paksun, siihen päälle niin jos yöllä käy veskis muutenkin voi heittää sen pois.
      Itselleni riittää yö always ja vuokkoset halpis siinä päällä, ennen en uskaltanut kanssa liikkua mutta nykyään nukun melkein kyljellänikin. Kannatttaa käyttää isoja hyviä siteitä ja vaikka useampia limittäin, ja toki eri merkkisetkin voi olla hyviä itse vaan tiedän noista.

    • Sophiia.

      Ota joku vanha pyyhe menkkapyyhkeeksi. Ei sitä ole pakko seuraavalla viikolla kasvopyyhkeenä käyttää. Ja mieluummin uhraan yhden halvan pyyheliinan, kuin patjan/petarin.

    • hhhhh94543

      Laita se pyyhe sinne housuihin vaan. Tai siirry tamponien käyttöön.

      • suosittelen

        Sinänsä hyvä idea, sillä ainakin itse olen nukkunut yöni hyvin kestositeisiin siiryttyäni, ennen en juuri kuukautisten aikana nukkunut. Kestoissa on hyvä imukyky ja jos muuten ne tuntuu ällöttäviltä niin suosittelen edes kokeilemaan jos ei päivällä niin ainakin yöllä, Ja mikä parasta niitähän voi tehdä vaikka itse vanhoista pyyhkeistä eli kokeilu ei edes välttämättä tule kalliiksi.


    • Jokaheksanuotta

      Käytä tamponia niin elämänlaatusi ainakin noiden öiden ajalta parantuu huomattavasti.

      • Sweet dreams

        en voi, ku niitten käyttäminen ei oikeen multa onnistu. et pysyttelen siteissä.


      • Hyvää yötä!

        Tamponi ei yksinään riitä koko yöksi silloin, jos on runsas vuoto. Tietysti tamponi side yhdessä kestää pitempään.

        Käytä yöllä jotain huonoja alkkareita. Osta vaikka Tokmannilta kukallisia mummoalkkareita nippu, niin ei tarvitse sääliä niitä. Laita alimpiin hyvälaatuinen yöside ja seuraaviin talouspaperia. Lakanalle menee jossain vaiheessa joka tapauksessa, niin että hommaa huono lakanakin. Sitten ei tarvitse pelätä, ja voit keskittyä pääasiaan eli nukkumiseen. :)


    • käyttäjä

      Osta kuukuppi esim. Lunette ja ongelmasi on kadonnut =)

    • ööööööömmgg

      Sama ongelma mulla. Oon 12 xd ei voi nukkuu kylellään tai mahallaan, menee ylite

    • ikjuhghyujik

      Laittakaa joku vanha pyyhe housuihin....

    • VINKKI: Ottakaa jos on sen verran iso pyyhe ja laittakaa pyyhe sängylle ja jos se yltää molemmilta puolilta patjan alle hieman niin se ei liiku niin helposti (laita se pyyhe pepun kohdalle). Laittakaa normi side etupuolelle hieman ja Libressen yöside päälle niin että se menee vähän sen normi siteen päälle. Jos haluaa niin voi laittaa vessapaperia housujen sivuun jos tulee yli niin se menee paperille.


      Tää toimii itellä tosi hyvin :)

    • Tyttö13w

      Mulla alko tässä tiistaina eli 3 päivää sitte meni yli jos nukun selällää tai mahallaa... mut oon todennu nyt 3 yön aikana et pakko se on nukkuu kyljellää ja jalat puristettuna yhtee ja pikkarit vedettynä korvii et sillee onnistuu ku ei oo yö sidettä koska oon mummolassa ja äiti ei oo ees samassa kaupungissa et on ongelma xc

    • Hannnsa

      Ite nukun kk aikaan vatsallani .siis ihan normaalisti. Oon kekannu laittaa yösiteen takaosaan ts pepun kohalle poikittain vielä pikkusiteen. Toimii

    • Anonyymi

      Voin sanoa että tampooni helpottaa HUOMATTAVASTI suosittelen vaihtamaan siihen tai kuukuppiin

    • Anonyymi

      itsellä normaalit/niukat menkat, mutta silti nukun pyyhe alla aina kk aikaan. miul ei tuu ees öisin oikeestaan yhtään vuotoa, mut varmuuden vuoks. teille runsasvuotoisille, niin kunnon yöside vaan paikalleen, voit laittaa vaikka montakin sidettä vierekkäin/peräkkäin, tiukat alkkarit ja jotkut yöhousut, jossa ei haittaa että tulee vuotoa niihin. sitten vaan kunnon paksu pyyhe alle niin eiköhän sillä pärjää ja voi huoletta nukkua missä asennossa tahansa. eikä se ole maailmanloppu, jos verta tulee sänkyyn.

    • Anonyymi

      Vuodon runsaudesta riippuen kai olekko nää tamppooneja harkinna yöksi kun yösiteet si taas ol joskus erikseen myynnissä ja siksi niissä siivekkeissä lie ne teipit nykyjään jot side pysyy paikoillaan ja yleensä kuukkisten aikaan olis kai naisen syyt käyttää iha perinteisiä alkkareita ns. Mummokalsonkeja josai kohti oli kai saatavil sitehii ni vitun stringeihinkin mu tuskin ol toimiva idea kun vittu ole kun naru jalkojen välis tiedoista arvauksista en ol ihan varma kun itse olen mies

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe