On valittu.
En katsonut tarkemmin, äsken oli karmea mainos telkkarissa. Voittaja on kuitenkin ties kuinka monennen kerran jokin K-ketjun kauppa jostain suomesta. Valitsijana oli käsittääkseni ihan olemassa oleva Suomen leipuriliitto.
Niinno, Kaupoissa ei leivota yhtään mitään. Leivät tulee pakasteina tai vakuumipakattuina keskusliikeen tukusta ja ne sulatetaan ja paistetaan kaupassa myyntiin. Sitten höpistään "vastaleivotusta ja tuoreesta leivästä".
Mitä katellut, lähes kaikissa leipätiskeissä, missä kaupassa myydään "tuoretta" leipää on jokin Fazerin logo ja leivät pakataan Fazerin pusseihin. Hiton iso leipomoketju olisi, jos kaikissa suomen K- kaupoissa olisi leipomot.
Sama asiahan on näissä "lämmintä ruokaa" tiskeissäkin. Ne tulee tukusta, kaupassa ne kuumennetaan myyntiä varten. Hah, joku tuttu kertoi kerran udelleensa, että eikö niitä lihapiirakoita tänään olekkaan myynnissä. Joopas, myyjä oli marssinut eineshyllylle, ottanut paketin lihapiirakoita, avannut pussin ja lämmittänyt ne jossain mikrossa, laittanut myyntitiskille ja myynyt sitten asiakkaalle "oman keittiön" tekemää ruokaa.
Tuli vaan mieleen aihe. Ostin tässä jokupäivä tosta lähi K-kaupasta poistolaarista paketin, jossa tuotteen nimenä "wiener". Oletin ostaneeni edullisia wiinereitä. Kotona kun tutkailin sitten ostostani, ilmeni, Pussissa oli kaksi wieninleikettä, ilman sitruunaa. Net oli sellaisess foliopussissa, mistä nyt lämpimät ruuat saa, en hokannut asiaa kaupassa.No koitettiin me sitten nekin syödä. Tiedä oikein mausta, mutta ne oli ällistyttävän kivikovia. Jostain tukusta tullut kauppaan leikkeitä tiskiin, joita kukaan ei ollut päiväkausiin ostanut, lopuksi vitsikäs kauppias myi ne viinerin nimellä. Hauska leike muutem, kun skippasin syömättä jääneet palat leikettä biojätekoriin, kuului kolahdus :D
Tosta ois pitänyt tehdä juu reklamaatio, mutta ei siitä olisi ollut mitään hyötyä. Kauppias ois ottanut viinerinsä takaisin ja iskenyt käteen jotain muuta vanhentunutta shittiä tilalle.
Kauppa se on joka kannattaa.
=DW=
Vuoden leipäkauppa
33
477
Vastaukset
- uatu .
Kun hankit ruis-, ohra- tai kauraleiväksi nimitettyä tuotetta, niin vilkaisepa sattumoisin, mikä siinä on kyseisen viljalajin osuus!
Pääosa siihen käytetystä viljasta voikin olla yleisviljaa vehnää.
Leipää voidaan mainostaa reiluksi, kunnon ym. ruisleiväksi. Siitä huolimatta sen ainesosista voi olla vain 40 % ruista. Veden osuus ruisleivässä on noin 25 % painosta.
Eräiden leipälajien pakkauksissa on asiaa kaunisteltu siten, että leivän viljassa olevan rukiin määrä, jolloin eivät ole mukana vesi, suola ja mahdollinen hiiva. Äskeisessä esimerkkitapauksessa saadaan rukiin osuus nousemaan 60 %:iin leipään käytetystä viljasta.
Meikäläinen arvostaa leipäkauppaa sen perusteella, miten siellä on aitoa ruisleipää ja nimenomaan täysjyväruisleipää, jota ei ole laimennettu vehnänmössöllä ja joka ei ole ostettaessa muovipussissa.
Parhaat leipäkaupat löytyvät ainakin tässä suhteessa Tampereen, Hämeenlinnan, Lahden ja Heinolan rajoittamalla alueella, eli yleisesti ottaen Hämeessä. Aito ruisleipä ei mielestäni sisällä vehnää yhtään, eikä muitakaan viljalajeja. Muutenhan se on sekaleipä.
- ...
Ruis
Jepulis, tullut tutkailtua ruisleipien tuoteselosteita, rukiilla värjättyjä vehnäleipiähän ne on melkein aina. Ruista vain värinä ja makuna.
Oikean ruisleivän saaminen olisi helpointa, jos viitsisi leipoa ite, aika harvassa leipomossakaan on asiallista ruisleipää. Kaikki riippuu liiketaloudesta. Rukiista tehty leipä aivan eri hintaista myydä, kuin vehnäpulla. Suomi muuten ei ole omavarainen rukiista, sitä tuodaan ulkomailta, koska kotimainen vilja hinnoiteltu niin alas, että ei tuottajien kannata sitä kasvattaa. Kuluttajat kattoo vain hintalappua, se ja sama, mistä se on valmistettu.
Viimeksi saanut "oikeaa" ruisleipää kai joskus -60 luvulla, oli ruista kotipellossa. Meillä ei ollut orsia leipien säilyttämistä varten, niitä säilytettiin kuivamuonakaapissa. Äärettömän hyvää se oli, tosin, suunnilleen kuin toi aloituksessa mainitsemani viineri. Kivikovaa, mutta äärettömän hyvää. Viineri oli kovaa, eikä edes viineri, mutta mausta jäi lähinnä mieleen, maistui siltä, kun ei olisi syönyt mitään.
En muista, onko tullut naristua aiheesta. Kaikki aikanaan intin käyneet muistaa panssarinäkkileivän. Sen tuoteselosteesta ei ole hajuakaan, mutta hyvää oli, ja erittäin kovaa. Joopas, kai jotain ajat sitten pv oli pakotettu kilpailuttamaan hankintojaan. Suomen armeija marssii tänä päivänä ruotsalaisella näkkileivällä, millä ei ole mitään tekemistä ruisnäkkileivän kanssa. Nykykultamussukoilla kun pitää olla pehmeää leipää, ihan samanlaista kun syöjänsä.
=DW=- kotileipurix
Kaupassa myytävän ruisleivän rukiin osuus myytävästä tuotteesta on alle 10%, joten se vaikuttaa aika vähän lopputulokseen.
- kotileipurix
kotileipurix kirjoitti:
Kaupassa myytävän ruisleivän rukiin osuus myytävästä tuotteesta on alle 10%, joten se vaikuttaa aika vähän lopputulokseen.
siis rukiin hinnan osuus leivän myyntihinnasta
Tällä hetkellä syön vain tietyn lahtelaisen leipomon 100% ruisleipää.
Jälkiuuni ruispalat, josta ruista 82%, lisänä merisuola, hiiva ja vesi.
Se maistuukin kuin ennen vanhaan, aidolle rukiille.- meeriamanda
Tiedän leivän, hyvää on. Joku aika sitten oli aamunlehdessä artikkeli ruisleivästä ja sen koostumuksesta.
Karppaajat kyseli et miksi se on kuitenkin sekaleipää vaikka myydään ruisleipänä?
Jonkun leipomon leipurimestari kertoi et muita jauhoja on pakko laittaa mukaan saadakseen sen rukiisen pysymään leivottavana massana ja taikina tarvii kuohkeutensa.
Kyllä tarkasti luen ns. ruisleipäselosteet. - ...
Liian isot pakkaukset.
Mä nopeesti muistelin, noita tullut joskus ostetuksi. leivässä se huono puoli, ei kaikki tarvi älyttömiä määriä, meillä kai ois parasta, että sais ostetuksi siipaleittain. Noh, jossain torilla se onnistuukin, mutta kuka käy päivittäin torilla? Meitsi käynyt viimeksi torilla kun Lord voitti euroviisut, ei ollut kaupat auki.
Mutta tossa reseptissä on perusidea kohdillaan. Kuivassa säilytettynä oikea leipä ei pilaannu ikinä ja maku vaan paranee. Ei ole mitään, mikä alkais mätäneen. Vehnäleivissä asia hoidettu lisäainein. Ei saa "paahtoleipääkään helpolla mätänemään jääkaapissa ja pöydällä se kuivuu sitten korpuksi. Vehnä ja ruis kuitenkin kaksi eri viljalajiketta.
Suurimmassa osassa kaupoissa yleisesti myyvistä "ruisleivistä" on pelkkää nimityksillä kikkailua. Muistelen kuluttaja-asiamieskin joskus ärissyt asiasta.
Pitäis muuten ostaa pakastimeen mämmiä, sen verran kuin mahtuu. Mämmiä ei saa kaupasta kuin sesonkiaikana, sama vika kuin rosollissa. Ite kukaan viiti kesällä grillipileitä varten tekemään mämmiä tai vääntämään rosollia. Otetaan lähiruokaa lähikaupasta, jotain pottusalaattia ja vanukasta.
Alan vanhemmiten olemaan kuitenkin Juha Miedon linjoilla ruoka-asioista. Olkoon lähi/kauko/etä/luomu, mitä lie ruokaa. Ruuan pitää olla kunnollista. Oikeastaa tulikin hyvä idea, pitää kesällä pitää mökillä grillipileet.. Aluruuaksi Koskenkorvaa Pääruuaksi rillattuja lehmän sisälmyksi, lisäkkeeksi rosollia. Jälkiruuaksi mämmiä ja Koskenkorvaa. Varmaan suuri suosio.....
=DW= - satun naisia
... kirjoitti:
Liian isot pakkaukset.
Mä nopeesti muistelin, noita tullut joskus ostetuksi. leivässä se huono puoli, ei kaikki tarvi älyttömiä määriä, meillä kai ois parasta, että sais ostetuksi siipaleittain. Noh, jossain torilla se onnistuukin, mutta kuka käy päivittäin torilla? Meitsi käynyt viimeksi torilla kun Lord voitti euroviisut, ei ollut kaupat auki.
Mutta tossa reseptissä on perusidea kohdillaan. Kuivassa säilytettynä oikea leipä ei pilaannu ikinä ja maku vaan paranee. Ei ole mitään, mikä alkais mätäneen. Vehnäleivissä asia hoidettu lisäainein. Ei saa "paahtoleipääkään helpolla mätänemään jääkaapissa ja pöydällä se kuivuu sitten korpuksi. Vehnä ja ruis kuitenkin kaksi eri viljalajiketta.
Suurimmassa osassa kaupoissa yleisesti myyvistä "ruisleivistä" on pelkkää nimityksillä kikkailua. Muistelen kuluttaja-asiamieskin joskus ärissyt asiasta.
Pitäis muuten ostaa pakastimeen mämmiä, sen verran kuin mahtuu. Mämmiä ei saa kaupasta kuin sesonkiaikana, sama vika kuin rosollissa. Ite kukaan viiti kesällä grillipileitä varten tekemään mämmiä tai vääntämään rosollia. Otetaan lähiruokaa lähikaupasta, jotain pottusalaattia ja vanukasta.
Alan vanhemmiten olemaan kuitenkin Juha Miedon linjoilla ruoka-asioista. Olkoon lähi/kauko/etä/luomu, mitä lie ruokaa. Ruuan pitää olla kunnollista. Oikeastaa tulikin hyvä idea, pitää kesällä pitää mökillä grillipileet.. Aluruuaksi Koskenkorvaa Pääruuaksi rillattuja lehmän sisälmyksi, lisäkkeeksi rosollia. Jälkiruuaksi mämmiä ja Koskenkorvaa. Varmaan suuri suosio.....
=DW=Aijai, sä pyydät grillivieraita ensin koskemaanetusormella korvaa ja sitten syömään.........
- Lorena*
Nyt matkaan, tosi hyvän ruisleivän maisteluun. VR:n raiteilla matka sujuu eläkeläishintaan Kouvola-Mikkeli- Kajaani. Tässä ostospaikkoja, paremmaksi ruisleipä ei voi tulla.
Ostakaa vaikka kokeilumielessä Marskin ruisleipää, jota valmistetaan Mikkelin seudulla. Ei turvotusta jälkioireena, sisältää ruisjauhoja, suolaa ja vettä.
Toinen hyvää ruisleipää valmistava kohde on Kenkävero, sekin ruisleipä ei sisällä hiivaa ainoastaa ruista, suolaa ja vettä maku voittamaton.
Kajaanissa on vanha leipomo Pekka Heikkinen, jossa valmistettu, puu-uunissa paistettu ruisleipä on niin hyvää että leivästä syö vähintäin heti puolet voin ja maidon kanssa.
Perinteisesti yli 90 vuotta vanhaan juureen kotimaisista jauhoista käsin leivottu ja koivuhaloilla lämmitettävässä uunissa paistettu ruisleipä. Ei sisällä leivontahiivaa, suolaa 0,7%.
800 g, n. 35 viipaletta.
Voihan sitä leipomoissa käydessä hankkia taikinan juurta ja valmistaa itse hyvää ruisleipää.Hyvän ruisleivän kanssa maistuvat keitot mitä parhaiten. Suosittelen perinteisiä keittoja ei mitään nakki-siskonmakkara keittoja pakaste juureksilla!- ...
Juuri !
Osuit syvälle asian perusytimeen, Ilman kunnon juurta, ruisleipä mahdoton valmistaa. Se oli asia, mikä mullakin oli hakusessa, mutta kirjoittamisen kiihkossa ei saanut mieleen.
Keitoista samoilla linjoilla, rössöpottua sen pitää olla :D
=DW= - demeter1
... kirjoitti:
Juuri !
Osuit syvälle asian perusytimeen, Ilman kunnon juurta, ruisleipä mahdoton valmistaa. Se oli asia, mikä mullakin oli hakusessa, mutta kirjoittamisen kiihkossa ei saanut mieleen.
Keitoista samoilla linjoilla, rössöpottua sen pitää olla :D
=DW=Minulle on monien kokeilujen jälkeen tullut sellainen vakaumus, että ruisleivän valmistaminen on taitolaji.
Saimme juuren maalta. Sitä kokeiltiin erilaisilla ohjeilla, taitajien opastuksella. Maku oli aina "aito", mutta leipä oli sellainen likilaskuinen - hiivaa eikä muita jauhoja leipään laitettu. Vika voi tietenkin olla sähköuunissa. Se ei vain sovellu ruisleivän valmistukseen.
Toinen hankaluus oli hidas ja voimia vaativa valmistusprosessi. Puolisolla riitti vaivaamiseen poveria, minun nivelrikkoisista käsistäni ei siihen ollut.
Juuri on kuitenkin meillä pakastimessa tallella. Katsotaan nyt, josko se sieltä vielä otetaan esille... - parasta mitä tiedän
Heti kun Päijänteestä jäät lähtee niin menemme saareen, matkalla pysähdytään Sysmässä ostamassa Sysmän Leivän ruisleipää, aitoa, oikeaa, rapeakuorista, lisäaineetonta, kotimaisesta rukiista leivottua. Hieman se tuottaa vatsalle vaikeuksia sopeutua, vaan kyllä saaressa ilma vaihtuu.
- ...
demeter1 kirjoitti:
Minulle on monien kokeilujen jälkeen tullut sellainen vakaumus, että ruisleivän valmistaminen on taitolaji.
Saimme juuren maalta. Sitä kokeiltiin erilaisilla ohjeilla, taitajien opastuksella. Maku oli aina "aito", mutta leipä oli sellainen likilaskuinen - hiivaa eikä muita jauhoja leipään laitettu. Vika voi tietenkin olla sähköuunissa. Se ei vain sovellu ruisleivän valmistukseen.
Toinen hankaluus oli hidas ja voimia vaativa valmistusprosessi. Puolisolla riitti vaivaamiseen poveria, minun nivelrikkoisista käsistäni ei siihen ollut.
Juuri on kuitenkin meillä pakastimessa tallella. Katsotaan nyt, josko se sieltä vielä otetaan esille...Sähköuunihan se.
Aiheesta oli jankutusta jossain ketjussa. Leivän paistaminen perustuu arinaan, kiertelevään lämpimään kiertoilmaan. Ikinä en ole kuullut kenenkään onnistuneen paistamaan yhtään rieskaa kotiuunissa, ja pitsassa aivan sama asia.
Mainitaan nyt Lavassi. Se on turkkilaistyyppistä rieskan tapaista leipää. Se paistetaan niin, että ensin lämmitetään kuumaksi kivistä rakennettu uuni, joka pyöreä, ylhäältä avoin. Sitten kun se tarpeeksi kuuma, ohuet leivät peistetaan nopeasti hiilloksen päällä, kuumia seiniä vasten nopeasti.
Perinteinen kivileivänuuni on leipomista varten. Siinä leipä on kontaktissa pohjastaan kiveen, ja kivien alla hiillos, että kivet varmasti ovat tarpeeksi kuumia. Leivinuunissa paistaminen on taitolaji, lämpötilaa tai paistoaikaa osaa arvioida vain kokemuksen kautta, ei digitaalisesti lämpöä säätämällä elektronisesti.
Kai nyt kaikki on syöneet joskus pitsaa ja nähneet pitserioitten uunit. Ne on juu sähköuuneja. Mutta pitsat lyödään leipälapiolla suoraan uunin pohjalle lyheksi aikaa. Kotisähköuunissa paistamisen voi jotenkuten saada onnistumaan, jos laittaisi jonkin paksun parilautaparilan uuniin, alalämpö ja se 300 astetta.
Grilleissähän käytetään pariloita. Itellä parikin kaasugrilliä, joissa parilat. Niissä paistaminen voisi jopa onnistuakin, en tiedä kun en ole kokeillut. Grilleista kyllä kuvia jokapaikassa. Tein tosiaan pitkään kaikki ruuat kaasugrillissä, kun oli keittiöremontti. Mutta mä en leivo, suosin lähiruokaa ja ostan leipäni lähikaupasta. Leipä suomessa halpaa, eikä pienelle porukalle ole järkeä alkaa itse leipomaan. sitäpaitsi, missähän ne kaupan jauhot lie viljelty?
Aikanaan muuten Hikiällä akat nosti metelin, kun uusivat paikalliseen myllyyn uudempaa teknologiaa. Ei kuulemma rieskojen tekeminen enää onnistunut, koska jauhojen karkeus väärä. Yks kaveri oli käynyt traktorilla kuskaamassa myllylle vanhat, myllykivet takaisin ja kai siinä myllärikin oppinut oli jotakin. Mutta nyt Hikiältä saa rieskajauhoja, jos joku haluaa leipoa itse, oikeaa rieskaa leivinuunissa.
=DW=
- RosaLiiin
Joskus pitäisi valita vuoden leipäkaupaksi joku suoramyyntipiste, tai oikeammin joku kotileipuri. Yleensä he markkinoivat suoramyyntipisteiden kautta.
Saattavat jopa kuljettaa leivän kotiin leipomispäivänä jos onnistuu lähiseudulta löytämää sellaisen aaarteen.
Maaseudulta löytyy oikean ruisleivän leipojia suoramyyntipisteistä. Melkein joka kunnassa on jonkinmoinen suoramyyntipiste ja siellä oman pellon rukiista puu-uunissa leipova perinteen hallitseva leipuri.
Ei muuta kuin googlettamaan... - .............
Tuntuu siltä,että enempi ulkoilu olisi sinullekin hyväksi, siinä huomiokykykin terävöityy. Itse sinä päätät,mistä leipäsi ostat ja missä asut, jos nyt välttämättä haluat asua alueella, jossa kauppa tai kaupat tarjoavat vain muovitettuina eri muodoissa tarjottavat tavarat.
K-ryhmän kaupoista ymmärtääkseni saa tuoretta leipää, aivan varmasti on myös tänään leivottua. Lidl tarjoaa joissakin myymälöissä myös paikan päällä paistettua leipää ja konditoria-tuotteita. Muistaakseni olet aikaisemmin retostellut, että sinulla sitä rahhaa riittää ja surkutellut meitä muita luusereina. Mene ihmeessä Stokkalle, sieltä saa kaiken, mitä ihminen tarvitsee paitsi aivoihin lisää toimivia soluja. Lentsikankin voit vuokrata, jollei muuten matka edisty.
Kyllä tämä aloitus on taas sellainen ruikun ruikun, tyhjästä nyhjäisty. Maassa, jossa on varaa polkea leipää tielle ja panna sitä roksikseen tonneittain ja tämä valittaa, kun ei muka viitsi hakea itselleen tuoretta leipää kaupasta tai katsoa,mitä ostaa. Leivo itse leipäsi, niin saat varmasti tuoretta: Leipäkonekin on keksitty aikaa sitten. Siitä vaan hihat heilumaan.- ...
Siiiiiiiiis
Lukemisen ymmärtäminen.
Mikään kauppa ei itse leivo kerrassaan mitään, ne vain paistelevat tukusta tilaamiaan leipiä, yleensä Fazerin tehtaalla valmistettuja pakasteita. leipomiseen kuuluu muutakin, kuin, että osaa laittaa uunin päälle. Lidlin "tuoreet leivät" leivotaan saksassa ja paistetaan myymälöissä.
Edelleen- Lähiruoka on sitä, mitä saa lähikaupasta.
Lopuksi, meillä tosiaankin on leipäkone, se oli tarpeen aikanaan, kun asuttiin maassa, missä leipä oli kortilla, jauhoja sai tilatuksi ulkomailta kuriirilla.
En oikein ymmärrä. Oli aiheena mikä tahansa, ihmisillä tapana mennä henkilökohtaisuuksiin. Olisiko ulkoilma tarpeen, ???
=DW= - bessie*
... kirjoitti:
Siiiiiiiiis
Lukemisen ymmärtäminen.
Mikään kauppa ei itse leivo kerrassaan mitään, ne vain paistelevat tukusta tilaamiaan leipiä, yleensä Fazerin tehtaalla valmistettuja pakasteita. leipomiseen kuuluu muutakin, kuin, että osaa laittaa uunin päälle. Lidlin "tuoreet leivät" leivotaan saksassa ja paistetaan myymälöissä.
Edelleen- Lähiruoka on sitä, mitä saa lähikaupasta.
Lopuksi, meillä tosiaankin on leipäkone, se oli tarpeen aikanaan, kun asuttiin maassa, missä leipä oli kortilla, jauhoja sai tilatuksi ulkomailta kuriirilla.
En oikein ymmärrä. Oli aiheena mikä tahansa, ihmisillä tapana mennä henkilökohtaisuuksiin. Olisiko ulkoilma tarpeen, ???
=DW=Tuota...
Marketeissa on kyllä jo pitkään ollut ihan oikeita leipomoita, siis sellaisia joissa leipä ja pullat ym. leivotaan alusta loppuun asti itse.
Enemmän toki on pelkkiä paistopisteitä, mutta siis leipomoitakin on ja lisääkin taitaa olla tulossa luulen.
100 % ruisleipää isojen kauppaketjujenkin valikoimiin rupesivat kuluttajat jo vuosia sitten vaatimaan ja sitä on myöskin ihan hyvin ollut saatavissa.
Pieniä leipomoita seudulla kuuluisine leipineen on vielä niitäkin, luultavasti ympäri Suomen, mutta ei tietenkään joka töllin vieressä.
Esimerkkinä, täältä Espoostakin monet piipahtavat Helsingissä ostamassa Avikaisen ruisleipää.
Leipiä, piirakoita, pizzoja ym. pystyy paistamaan melkein uunissa kuin uunissa. - ...
bessie* kirjoitti:
Tuota...
Marketeissa on kyllä jo pitkään ollut ihan oikeita leipomoita, siis sellaisia joissa leipä ja pullat ym. leivotaan alusta loppuun asti itse.
Enemmän toki on pelkkiä paistopisteitä, mutta siis leipomoitakin on ja lisääkin taitaa olla tulossa luulen.
100 % ruisleipää isojen kauppaketjujenkin valikoimiin rupesivat kuluttajat jo vuosia sitten vaatimaan ja sitä on myöskin ihan hyvin ollut saatavissa.
Pieniä leipomoita seudulla kuuluisine leipineen on vielä niitäkin, luultavasti ympäri Suomen, mutta ei tietenkään joka töllin vieressä.
Esimerkkinä, täältä Espoostakin monet piipahtavat Helsingissä ostamassa Avikaisen ruisleipää.
Leipiä, piirakoita, pizzoja ym. pystyy paistamaan melkein uunissa kuin uunissa.Sinäpä sen tiivistit.
Isoja marketteja harvassa. Muutama kymmenen kilsaa autolla, että saa tuoreen leivän, joopas, lähiruokaa ja vastapaistettua :D
Oikeaa ruisleipää saa juuri mistään, tsekkaile tuoteselosteita.
Pienleipomoita on muutamissa isoimmissa kaupungeissa muutamia, pöndellä ei oikein missään. Taas, tuoretta lähiruokaa, kun ajelet sata kilsaa autolla etsimään tuoretta leipää. Kuten itse kirjoititkin, Espoostakaan ei löydu tietojesi mukaan leipomoa.
Leipää, pitsaa, piirakoita juu pystyy paistamaan vaikka mikroaaltouunissa tai automaalaamon polttouunissa, lopputulos eri asia :DDDD
=DW= - bessie*
... kirjoitti:
Sinäpä sen tiivistit.
Isoja marketteja harvassa. Muutama kymmenen kilsaa autolla, että saa tuoreen leivän, joopas, lähiruokaa ja vastapaistettua :D
Oikeaa ruisleipää saa juuri mistään, tsekkaile tuoteselosteita.
Pienleipomoita on muutamissa isoimmissa kaupungeissa muutamia, pöndellä ei oikein missään. Taas, tuoretta lähiruokaa, kun ajelet sata kilsaa autolla etsimään tuoretta leipää. Kuten itse kirjoititkin, Espoostakaan ei löydu tietojesi mukaan leipomoa.
Leipää, pitsaa, piirakoita juu pystyy paistamaan vaikka mikroaaltouunissa tai automaalaamon polttouunissa, lopputulos eri asia :DDDD
=DW=Kuka on ehdottanut, että tuoreen leivän saadakseen pitäisi lähteä ajamaan muutama kymmenen kilsaa, en minä ainakaan. Jos haluan vastapaistettua, leivon itse.
Saan myös ihan tavallisesta pienestä lähikaupasta minulle riittävän tuoretta leipää, ja ihan ilman lisäaineita. Sekä 100 % ruisleipää, että esim. 100 % kauraleipää. Arvelisin näitä löytyvän melkein kaikista kaupoista.
En myöskään sanonut, että Espoossa ei ole leipomoa. Kyllä täällä on, on suurleipomo jossa erittäin edullinen "tehtaanmyymälä" ja ainakin yksi oikein hyvä perinteikäs pienempi leipomo. Leivän takia en itse lähde kauemmaksi ostoksille, mutta jos muutenkin menen vaikkapa Hakaniemen hallissa käymään, niin ilmeisesti ostan leipääkin samalla reissulla.
Lopputulos nyt riippuu enimmäkseen muusta kuin uunista, eikä kai kukaan siitä lähde, että leivän pitää olla ehdottomasti ja vain ja ainoastaan määrätyn laisessa uunissa paistettua.
Ne leivät joita leivon, ovat aina erittäin hyviä, mutta ne eivät ole kiviarinauunissa paistettuja. Niin yksinkertaista se on. - ...
bessie* kirjoitti:
Kuka on ehdottanut, että tuoreen leivän saadakseen pitäisi lähteä ajamaan muutama kymmenen kilsaa, en minä ainakaan. Jos haluan vastapaistettua, leivon itse.
Saan myös ihan tavallisesta pienestä lähikaupasta minulle riittävän tuoretta leipää, ja ihan ilman lisäaineita. Sekä 100 % ruisleipää, että esim. 100 % kauraleipää. Arvelisin näitä löytyvän melkein kaikista kaupoista.
En myöskään sanonut, että Espoossa ei ole leipomoa. Kyllä täällä on, on suurleipomo jossa erittäin edullinen "tehtaanmyymälä" ja ainakin yksi oikein hyvä perinteikäs pienempi leipomo. Leivän takia en itse lähde kauemmaksi ostoksille, mutta jos muutenkin menen vaikkapa Hakaniemen hallissa käymään, niin ilmeisesti ostan leipääkin samalla reissulla.
Lopputulos nyt riippuu enimmäkseen muusta kuin uunista, eikä kai kukaan siitä lähde, että leivän pitää olla ehdottomasti ja vain ja ainoastaan määrätyn laisessa uunissa paistettua.
Ne leivät joita leivon, ovat aina erittäin hyviä, mutta ne eivät ole kiviarinauunissa paistettuja. Niin yksinkertaista se on.Fazer ja kaksi keskusliikettä.
=DW= - bessie*
... kirjoitti:
Fazer ja kaksi keskusliikettä.
=DW=Nyt en oikein ymmärrä? Viittaatko mainitsemiini espoolaisiin leipomoihin?
Niistä ei tietenkään voi puhua mainitsematta ensimmäiseksi Emil Halmeen leipomoa.
Fazerhan tosiaan taisi ostaa Primulan, jolla on/oli leipomo kauppakeskus Sellossa. bessie* kirjoitti:
Kuka on ehdottanut, että tuoreen leivän saadakseen pitäisi lähteä ajamaan muutama kymmenen kilsaa, en minä ainakaan. Jos haluan vastapaistettua, leivon itse.
Saan myös ihan tavallisesta pienestä lähikaupasta minulle riittävän tuoretta leipää, ja ihan ilman lisäaineita. Sekä 100 % ruisleipää, että esim. 100 % kauraleipää. Arvelisin näitä löytyvän melkein kaikista kaupoista.
En myöskään sanonut, että Espoossa ei ole leipomoa. Kyllä täällä on, on suurleipomo jossa erittäin edullinen "tehtaanmyymälä" ja ainakin yksi oikein hyvä perinteikäs pienempi leipomo. Leivän takia en itse lähde kauemmaksi ostoksille, mutta jos muutenkin menen vaikkapa Hakaniemen hallissa käymään, niin ilmeisesti ostan leipääkin samalla reissulla.
Lopputulos nyt riippuu enimmäkseen muusta kuin uunista, eikä kai kukaan siitä lähde, että leivän pitää olla ehdottomasti ja vain ja ainoastaan määrätyn laisessa uunissa paistettua.
Ne leivät joita leivon, ovat aina erittäin hyviä, mutta ne eivät ole kiviarinauunissa paistettuja. Niin yksinkertaista se on.Eikös perkkaalla ainakin ole yksi pienleipomo? Ei koskaan ole siellä tullut käytyä, mutta dösällä olen monesti ohi mennyt.
- ...
Tarkistin
Suomen leipurien liittoon kuuluu tietenkin Fazer, yksi maan suurimmista leipomoista, jolla paistopisteet "vastaleivotulle leivälle" K- kaupoissa ympäri maan.
Niettä joopajoo.
Sivusta mainiten. Olen jauhanut "Lähiruoka"- mainoslauseesta. Nythän mä hokasin Hikiällä kolme kauppaa, keskellä pottupeltoja. Niinno, osulasta saa pottua, joka tulee tukusta. Oletettavasti osa potuista saattaa olla kasvanutkin osulan takapellolla, muta sieltä se monimutkaisin logistisin ketjujen kautta kierrätetään Hikiän osulaan. Ja joka välissä jokainen vetää välistä. Hikiäläinen potunviljelijä ei saa kunnollista tuotanto hintaa ja täyttelee tukiaishakemuksia talviehtoot potun tervaamisen ohessa.
Niettä joopajoo.
=DW=- ...
Vielä yksi pointti.
Paistopisteet olleet valtava pisnes suurleipomoille. Se tappoi melkein kaikki pikkuleipomot. Aikanaan tutuilla oli Hikiällä pienleipomo. En muista, leipää ne leipoi. Mutta sen muistan, ne meni aamuyöstä leipomaan leipää, että kerkesivät toimittamaan tuoreet leivät aamuksi kauppoihin.
Josain vaiheessa kaikki suomalaiset nostivat metelin aiheesta "Ei haluta ostaa vanhaa leipää". Siis, kuka rientää aamulla ensimmäiseksi ostamaan kaupasta tuoretta aamiaisleipää? Itse itselleni vastaten, ei kukaan. Ihmiset käy kaupassa töitten jälkeen kotio mennessään. Erilaiset työajat jne.
Selkeä markkinarako suurille leipomoille. Ei pienleipomolla ole resursseja perustella pientoimipisteitä eri kauppoihin. Se niistä pienleipomoista. Muutama suuri leipomo leipoo lähen kaiken suomessa syötävän leivän. Ja sitten luovuttelevat itselleen palkintoja "Vuoden leipomo", yhdessä K- ketjun kanssa.
=DW=
- SAS*
Tehkää leipänne itse leipäkoneella. Tietää tarkkaan mitä jauhoja se sisältää.
Oma suosikkileipäni sisältää: Spelttijauhoja 4 dl,kaurahiutaleita 2 dl, ruisjauhoja 1 dl, vehnäjauhoja 2 dl ja maltaita 0,5 dl. Auringonkukansiemeniä ja pellavansiemeniä yht, 0,5 dl. Rusinoita myös vähän.
Nesteitä vesi 5 dl sekä öljyä ja siirappia vähän.- Makriina ek
Leipäkoneen reseptit tarvitsevat paljon enemmän jauhoja kuin suurleipomoiden vaahdoksi vatkatut taikinat.
Leipäkoneinnostuksen aikana sen huomasimme, kun samalla leivänkulutuksella alkoi paino nousta pelottavasti.
Koneella leivottu leipä oli kyllä maukasta, joten jos ei paino-ongelmia pelkää, niin suosittelen. Oma kone on annettu pois. - SAS*
Makriina ek kirjoitti:
Leipäkoneen reseptit tarvitsevat paljon enemmän jauhoja kuin suurleipomoiden vaahdoksi vatkatut taikinat.
Leipäkoneinnostuksen aikana sen huomasimme, kun samalla leivänkulutuksella alkoi paino nousta pelottavasti.
Koneella leivottu leipä oli kyllä maukasta, joten jos ei paino-ongelmia pelkää, niin suosittelen. Oma kone on annettu pois.Olet oikeassa, painosta tuntee mikä on leipää ja mikä ilmaa. Olen huomannut, että sitä ei tarvitse syödä niin paljon kuin kaupan leipää, tullakseen kylläiseksi.
Särpimiä kuluu vähemmän, kun ei tarvitse syödä montaa leipää.
- mimmimummi*
Minulla näkkileipäkausi meneillään... 73%täysjyväruisjauhoa...18% lestyruisjauhoa...ei sano höläyksenpöläystä tuo lesty-sana..hyvää ruisleipää .ei liian kovaa..eikä ihan haperaakaan.. Kauraleipä jota olen käyttänyt on pienen leipomon tuote...sopii vaikka aamukahvin kera.. Meillä on kyllä varaa valita leivissä...ei ole pelkkää ranskanbullaa..
- ...
Pahasti meni sivuraiteille.
Kyse oli kaupasta ostettavasta leivästä ja sen harhaanjohtavasta markkinoinnista. Kyse ei ollut alkaa riitelemään siitä, miksei muk voi leipoa kotona. KAikki ei leivo kotona, itseasiassa ei juuri kukaan nykyaikana. Harvoille leivinuunia, juuri kellään ei aikaa ja kun suomalaisista noin 40% yhdenhengentalouksia, kuka viitsii alkaa joka päivä leipomaan muutamaa leivänpalaa?
Ja kuten todettu, leipäkoneella saa vehnäleipää, ei muuta. Jauhojen alkuperä muuten aina arvoitus, se ja sama mitä paketissa lukee, maahan tuodaan ruista ulkomailta, samaten vehnää, muutakin satunnaisesti, riippuu satokaudesta. Suomessa yksi satokausi, jos se menee pilalle, elintarvikkeita tuotava ulkomailta, myös viljaa.
Eikä niitä lähileipomoita ole oikein missään. Isot kauppaketjut petkuttavat asiakkaita väitteillään. Just ostin paketin karjalanpiirakoita. Mainoslauseena paketissa oli "Paistopisteiden suosituimpia piirakoita, Nyt myös kaupoissa!"
Samoja piirakoita myydään samassa kaupassa, mistä tuon piirakkapussin ostin, just samaa kamaa "Kaupan leipomon tuotteina". Ero on hinnassa, pussipiirakat paistettu tehtaalla, paistopisteen piirakat kaupassa. Piirakkapussin hinnalla saa samaa piirakkaa kaupan pisteestä kappaleittain pari kappaletta. Valmistaja muuten Fazer. Joka siis myönsi itselleen "Vuoden leipäkauppai" palkinnon. Samaa eineskamaa kaikki.
Näin yksinkertaisilla keinoilla maksavia asiakkaita kusetetaan. Kai nyt kaililla mikrouunio on, jos eineksiä haluaa "vastaleivottuna" ????
=DW=- ''''''''
Naurettava koko titteli, pelkkää mainostemppua.
Kunhan saadaan aina vaihtuvat naamat mainoksiin, roskapapereihin. - ...
'''''''' kirjoitti:
Naurettava koko titteli, pelkkää mainostemppua.
Kunhan saadaan aina vaihtuvat naamat mainoksiin, roskapapereihin.Onhan niitä.
Saunalahdella "The Rich & Brainless"- kampanjan näyttelijät kaikki uusia naamoja telkkarissa. Monia muitakin DNA:ssa ei ole julkkiksia mun muistin mukaan ikinä ollutkaan ""Elämä on"- on jne.
Julkkis taas varma valinta tiettyihin asioihin, millä haetaan erilaista kohderyhmään, Loiri mainosti just jotain jossain, en muista mitä, enkä missä :D
Kaikki perustuu pelkkään matematiikkaan tilastotieteeseen ja todennäköisyyslaskelmiin.
=DW= - ärrärärrärrää
... kirjoitti:
Onhan niitä.
Saunalahdella "The Rich & Brainless"- kampanjan näyttelijät kaikki uusia naamoja telkkarissa. Monia muitakin DNA:ssa ei ole julkkiksia mun muistin mukaan ikinä ollutkaan ""Elämä on"- on jne.
Julkkis taas varma valinta tiettyihin asioihin, millä haetaan erilaista kohderyhmään, Loiri mainosti just jotain jossain, en muista mitä, enkä missä :D
Kaikki perustuu pelkkään matematiikkaan tilastotieteeseen ja todennäköisyyslaskelmiin.
=DW=Minua ärrrrsyttää Veikkaus/Lotto-mainos, jossa muka "taviksina" näyttelijöitä, kunnanjohtaja Kiiskikin Maalaiskomedioista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan2236809Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää391209Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka271022- 75881
Hävettää muuttaa Haapavedelle.
Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal47814Katseestasi näin
Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a59804Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä
Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.93774Toinen kuva mikä susta on jäänyt on
tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.38771Tietenkin täällä
Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.14716- 43713