Gallub: Onko väärin näpsästä sormilla koiran kuonolle?

Niimi12

Koira ei usko puhetta tai poistyöntöjä vaan yrittää koko ajan tulla tekemään kiusaa. Onko väärin näpsästä sitä kuonolle, että saisin sen lähtemään pois luotani, koska mitään muuta en enää keksi? Omistaja on valitettavasti haluton tulla hakemaan koiraansa pois ja vaan katsoo kauempaa. Tämän pitäisi olla koulutettu koira, mutta tässä tapauksessa ei kyllä usko pätkääkään!

21

183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dggfghgj

      Jos tuupit ja näpsit koiraa se luulee että leikit.. :)

      Käännä selkä koiralle ja odota että lopettaa.

    • Niimi12

      Koira tulee yleensä, kun istun sohvalle ja mikään ei huomioiminen ei auta.

      • Helppo ratkaisu

        Jos koiran omistaja ei ymmärrä viestiäsi, niin poista omistaja asunnosta. Koira luultavasti seuraa perässä. Ja ellei, niin voithan potkaista sen myös mäelle.


      • dggfghgj

        Nouse ylös sohvalta ja kun koira rauhoittuu istut takaisin.. kädet puuhkaan ja selkä koiraan ..viestit näin ettet leiki koiran kanssa. :)


    • Niimi12

      Kaipailisin vielä vastauksia tuohon Gallub-kysymykseen: Onko väärin näpsästä sormilla koiran kuonolle? Kyllä vai ei?

      • Omistaja tietää

        Kysy siltä omistajalta, minä ainakin suuttuisin, jos joku alkaisi jaella luunappeja koirani yhteen herkimpään paikkaan eli kirsuun.

        Yleensä se omistaja kertoo (ainakin kysyttäessä), mitä koiralle saa ja pitää tehdä, jos sen toiminta ei miellytä. Minun koiraani pitää tuupata kauemmas ja tuijottaa rävähtämättä silmiin, jos sen haluaa pysyvän kauempana. Poikkeuksena ihmiset, jotka tajuavat heti pyytää minua pitämään koirani kauempana, jolloin pari kieltoa riittää tekemään asian selväksi kerralla.


    • lyönti aina väärin

      on väärin, kirsu on arka ja koiralle on nuuskuttelu elinehto

      miksi et sano omistajalle asiasta, hänen tehtävänsä on huolehtia koiran käytöksestä

    • Cappale

      Joku mättää. Ei koirat tee kiusaa ihmisille. Pentukoiran käytöstä, mutta miksi sanot että koulutettu, sellainen voi olla vasta aikuisena.
      Ja siihen galluppiin: väärin on, elä näpsi koiraa. Sillä opetetaan koiralle just pahoja tapoja. Pahimmassa tapauksessa rupeaa näykkäsemään, jos sinä näpsit. Ole tympeä ja reagoimaton, katsele muualle ja välttele koiraa, niin sen pitäisi ymmärtää, ettet halua sen seuraa.
      Elekieltä koira ymmärtää paremmin kuin puhetta tai työntämistä.

    • canis.familiaris

      On väärin ojentaa toisen koiraa, koska se on omistajan homma. On vähintään yhtä väärin myös kutsua sellainen vieras kylään, joka ei ymmärrä hyvän käytöksen päälle.

      • gfhggfhjhjk

        Ja voi olla myös vaarallistakin..vieras koira on vieras koira ja saattaa ottaa haasteen jos komennat tai näpsit ja tuupit.

        Ja ei tietenkään ole oikein näpsiä tuuppia koiraa..se nyt ei kuulosta mitenkään koiran kouluttamiselta vaan ennemmin haastamiselta. :)


      • gfhggfhjhjk kirjoitti:

        Ja voi olla myös vaarallistakin..vieras koira on vieras koira ja saattaa ottaa haasteen jos komennat tai näpsit ja tuupit.

        Ja ei tietenkään ole oikein näpsiä tuuppia koiraa..se nyt ei kuulosta mitenkään koiran kouluttamiselta vaan ennemmin haastamiselta. :)

        "ja voi olla vaarallistakin..." No niimpä.En kyllä ihan ekana kehottaisi ojentamaan muitten koiria,ellei ainakin tiedä minkälaisesta tai minkä kokoluokan koissusta on kyse...Ei tarvi kuin sieluni silmin nähdä,kun vaikka omia rotujani alkaisi vieraat huseeraamaan,jos ei omistajallakaan vielä edes homma ole hallussa...
        Yksinkertaisesti,jos ei omistaja klaaraa koiriaan,ja tuntuu epämukavalta tilanne,niin jättääpi menemättä toiste...


    • >:(

      Niskasta kiinni ja näytät sille kuka määrää!!!!

    • yh-mama

      jutteleppa sen koiran omistajan kanssa tilanteesta.voihan se olla että koira testaa sua ja se arvojärjestys on teidän kahden keskenänne selvitettävä.jotkut koirat vain ovat niin niin juntteja.jos omistaja kieltää kirsunäpsyn niin silloin et voi sitä tehdä.niin,kyllähän koiran pitäisi ei sana tunnistaa..
      jos ei homma pelitä niin vaihda tyylikkäästi seuraa ;)

    • 6+8

      Riippuu ihan koirasta. Kyllähän Cesarkin potkii koiria, ei se fyysinen kuritus väärin ole kunhan se pysyy kohtuuden rajoissa.

      • kuiskaaja Cesar

        Ei Cesar POTKI koiria...hän näpäyttää jalalla (siis koskettaa) koiraan joka esimerkiksi yrittää mennä ohi kävellessä hänestä tms :)


    • ei kuritusta

      Käsitinkö oikein että olisit näpsäsemässä toisen koiraa? Ei missään nimessä saa mennä toisen koiraa kurittamaan edes läpsäsemällä. Jos koira häplii eikä tottele kieltoa/huomiotta jättämistä niin ottaisin hellästi mutta päättäväisesti kuonosta kiinni ja katsoisin silmiin ja sanoisin "ei". Koiran kieltäminen ja komentaminen on kyllä omistajan tehtävä. Koiran luonteesta riippuu, voiko ylipäätään vieras sitä komentaa/käskeä. Meillä ainakin koira yrittää dominoida niitä vieraita jotka joko pelkäävät, tai antavat heti huomiota (katse, puhe, kosketus) ja se ilmenee päälle kiipeilynä, ja muuten häiriköintinä, mutta kun kiellän niin lopettaa heti. Jos vieraat eivät anna heti huomiota niin koira käyttäytyy hyvin. Victoria Stilwell käytti sitä tapaa, että vieraat eivät edes katsoneet koiraan ja jos tuli häiriköimään sohvalle niin vieraat nousivat välittömästi ylös edelleenkin kiinnittämättä huomiota koiraan. Omistajan pitäisi kyllä puuttua tuohon asiaan.

    • Ei luunappeja jaossa

      On väärin näpsäisy sillä koira voi ymmärtää sen väärin. Minulla kaksi koiraa enkä ole KOSKAAN fyysisesti rangaissut. Ei ole tarvetta sillä elekieli riittää. Varsinkaan vieras ei saa sitä tehdä. Omistajassa vika, kun antaa koiransa tunkea vaikka vieras ei halua. Omani lähtevät portin taakse jos eivät rauhoitu. Ymmärrän kyllä pointtisi, mutta näpsäytys voi pitemmän päälle olla virhe.

    • Kerro tarkemmin

      En oikein tajua. Missä tilassa olet jos vieras koira omistajineen on siellä sinun kanssasi?
      Eihän ainakaan yksityiskodissa voi olla tällaista tilannetta...

    • Tällviisiin

      Jos omistaja ei ole paikalla, komentaisin aivan varmasti. Jos omistaja taas on paikalla, ihan yhtä varmasti sanoisin että laitappa koira ruotuun.
      Miksiköhän on haluton ? Vissiin kai siksi että luulee kaikkien ihmisten nauttivan siitä kun koira hilluu ympärillä. Laita omistaja ruotuun, siinä samalla asettuu koirakin.

    • teija2345

      Etkö ole kuullut sanaa auktoriteetti. Nouse per.seeltäs siitä sohvalta ja ota se auktoriteetti päälle ja osoita kädelläs minne koiran tulis mennä tai miten olla. Dominointia. Jos kuonolle tumppaat,niin ajanmyötä koiralla mitta täyttyy, ja se nappaa kiinni ennen kuin ehdit tumpata siihen kuonolle. Siitä on turha sit tulla tänne koiraa syyttelemään. Mietippä ite jos sun naamalle kokoajan yllättäin tökättäis? :) . Tuntuisko pidemmän päälle kivalta ? Pystyisitkö olemaan hermostumatta huonona päivänä kiireessä ???

    • aloittajalle viisaut

      Tässä on samasta asiasta kyse kuin nykyajan lapsenkasvatuksessa. Lapselta pyritään kokonaan poistamaan kaikki ikävät kokemukset ja luomaan lapselle vain postiivisia ja mukavia kokemuksia, ja lapsen tulee saada aina tahtonsa läpi, huolimatta siitä miten koira tai lapsi käyttäytyy.

      Valitettavasti maailma ei ole sellainen, ei koiran eikä lapsen maailma. En sano enempää - Mietipä itse sitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      145
      2020
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      116
      1582
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      95
      1387
    4. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      92
      1318
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1292
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1131
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      48
      1076
    8. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      205
      1066
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1047
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      239
      892
    Aihe