Kiinnostaako ihmisiä käytetyt matkapuhelimet?

kapula_www

Hei,

olen seuraillut ihmisten mielenkiintoa käytettyjä kännyköitä kohtaan. Olen huomannut, että monet ihmiset ostaessaan uuden puhelimen toivoisivat että voisivat palata vanhaan puhelin malliinsa. Mutta missään ei enää myydä käytettyjä matkapuhelimia, niin kuin ennen. Tietenkin tähän vaikuttaa se, että uusien matkapuhelimien hinnat ovat tulleet aika alas. Vanhoissa puhelimissa on kuitenkin se, että ne ovat paljon kestävempiä ja helppokäyttöisempiä kuin uudet puhelimet. Kiinnostaako teitä vanhat puhelimet? Entäs jos näille puhelimille on myönnetty yhden vuoden takuu?

32

1617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalakkuna

      No ei todellakaan kiinnosta palata ysäriajoille kun älykännyköitäkin saa.

    • Ehkä varapuhelimena vanhempi malli olisi hyvä mutta ei enää pääkännykkänä.

      • fecking ridiculous

        Mikä on varapuhelin? Kaupasta saa uusia jos vanha hajoaa tai katoaa, senkus hakee kun vakuutus korvaa, höh. Nuijat pitää jotain ikivanhaa kännyä kaapissa "jos tälle pääpuhelimelle käy jotain" :DDDD


    • asdfv

      Kaikki vanhat tallessa, lukuunottamatta vanhaa raahattavaa 900-mallia, joka varastettiin. Käyttöä vanhoille on ollut miltei jatkuvasti.

      • Kalakkuna

        Tarkoitatko Nokia N900 mallia?
        Eihän se ole raahattava ja sehän on älykännyköiden kuningas, no sovellusten puutteen vuoksi ei kauhean loistokas enää mutta nettilaitteena ehdoton.

        Itselläkin sellainen vielä pääkäytössä, menee tosin kesällä ehkä vaihtoon, Lumian tai Androidin tuossa laitan jos ei muita ihmeitä tule markkinoille.


      • Kalakkuna kirjoitti:

        Tarkoitatko Nokia N900 mallia?
        Eihän se ole raahattava ja sehän on älykännyköiden kuningas, no sovellusten puutteen vuoksi ei kauhean loistokas enää mutta nettilaitteena ehdoton.

        Itselläkin sellainen vielä pääkäytössä, menee tosin kesällä ehkä vaihtoon, Lumian tai Androidin tuossa laitan jos ei muita ihmeitä tule markkinoille.

        Nokia N900 oli ennen huippu ja suosittu luuri mutta nykyään se alkaa jäämään Android ja WP8 malleille käyttikseltään ja raudaltaan.


      • Kalakkuna
        vapunen kirjoitti:

        Nokia N900 oli ennen huippu ja suosittu luuri mutta nykyään se alkaa jäämään Android ja WP8 malleille käyttikseltään ja raudaltaan.

        No tottakait se jää jalkoihin tehoiltaan mutta nimenomaan tykkään siinä itse tuosta näppiksestä joka on uskomattoman paljon nopeampi kuin kosketusnäyttö kirjoittamiseen ym. hyötykäyttöön.

        Saahan nuita vissiin nykyään bluetooth näppiksiä ihan näihin uusiin kosketusnäyttöpuhelimiinkin, pitää sellaistakin harkita kun vaihdan galaxyyn tai Lumiaan.


    • jere_7

      Mistä näitä vanhoja kännyköitä sitten enää saa?

    • www.huuto.net
      www.tori.fi

      • asdffe

        www.kapulanetti.com


    • essi_43

      Kirjoita Googleen käytetyt matkapuhelimet niin löydät jotain..

    • asdfv

      Nokian 450 ja 900 mallit -olivat mielestäni raahattavia. Painoa oli n. 4,5 kg ja kokoa miltein 6-pacin verran. HInta 14000 mk eli noin 2650 euroa, mitä lienee sitten nykyarvoltaan. Paljon joka tapauksessa. Em. puhelimien tarkaa tyyppikoodia en muista, mutta ilmeisesti se ei ainakaan ollut N900. Olisiko GSM 900 tai NMT 900 ollut lähempänä totuutta. Niin, ja olihan mulla myös raahatta ARP 450. So onkin vielä tallessa, mutta keskus ei enää vastaa :).....

      • Anonyymi

        "Nokian 450 ja 900 mallit -olivat mielestäni raahattavia. Painoa oli n. 4,5 kg ja ..."

        Entäpä tällainen "välimalli".... nykykännyköihin verrattuna iso ja painava, mutta noihin mainittuihin verrattuna pieni ja kevyt. Mahtuu jopa farkkujen taskuun (tosin mitään muuta siihen samaan taskuun ei samanaikaisesti mahdukaan, ja vetää taskun rumasti vinoon):

        Ericsson GH-174. Tästä mallista löytyy soittajan numeron näyttö vakiotoimintona, mikä sen edeltäjästä GH-172:sta puuttuu.


    • Itseltäni löytyy vielä vanha Nokialainen aurinkokenno akulla varustettu puhelin. täysin toimiva vielä mutta akku kestää muutaman minuutin.

    • Lili Marlene

      Mua kiinnostaisi joku E7 uudella käyttiksellä. Nykyistä ei voi päivittää ilna Windows tietokoneta.

      • Kalakkuna

        Näissäpä vaan on sellainen hauska homma että vnhempia malleja ei voi päivittää millään tavalla kun tuki on lopetettu.


      • Kalakkuna kirjoitti:

        Näissäpä vaan on sellainen hauska homma että vnhempia malleja ei voi päivittää millään tavalla kun tuki on lopetettu.

        Tämä ei koska yleensä Android malleja. Niihin voi asentaa custom romeja joiden tuki kestää niin kauan kun niiden kehittäjät julkaisevat niihin päivityksiä.


    • hihfdsfh

      ei kiinnosta nytkin on nurkat täynnä vanhoja(mutta toimivia)kännyjä

    • i phone 5 64 gb 320e

      jos kiinostaa i phone 5 64 giganen 4 kuukautta vanha mulle vaa tiellä lähtis halvalla 320e soittele jos kiinostaa. 358451444642

    • Suomi rulaa kaiken!

      Tottakai kiinnostaa! Nokia puhelimissa säilyy arvo todella hyvin.
      Vanhemmat mallit, kuten iPhonen tappajaksi tituleerattu N97 on aivan loistava puhelin, ja täydelliseksi yhrityspuhelimeksi kehuttu E7 viedään käsistä käytettyjen puhelinten marrkinoilla.

      • Et sillein

        Häpeäisin kuitenkin puhua Nokian puhelimeen ollaan iphonesta mitä mieltä vain. Jälkimarkkinat ovat erittäin hyvät i phonen mitä Nokian puhelimilla ei ole.


      • Suomipärkele
        Et sillein kirjoitti:

        Häpeäisin kuitenkin puhua Nokian puhelimeen ollaan iphonesta mitä mieltä vain. Jälkimarkkinat ovat erittäin hyvät i phonen mitä Nokian puhelimilla ei ole.

        Tarkoitat kai että nokian jälkimarkkinat ovat hyvät, toisin kuin iphonen. Täytyy muistaa että suomalaisina me ostamme suomalaista, ja tuemme suomalaista työtä, näin saadaan jatkossakin mittavat yhteisöverot suomeen. Ja totuushan on se että Ei sitä N97 turhaan kehuttu. Aivan fabilous-puhelin. jokaisen isänmaallisen jannun unelmalaite!


    • honar

      minä haluan paljon puhelimia esim-i phonit tai samsung galaxyt niin muutkin niin ja mistä voin löyttää?

    • Vanhat paskat

      Kyllä hyvät, mutta vähänkin siipeensä saanut on kuraa...

    • ------

      Selasin jostakin vähän käytetty älypuhelin 50 euroa.
      En ostaisi kun niitä saa senverran edullisesti uutena.
      Peruspuhelin on hyvä olla kakkosena, koska puhelinta tarvitaan heti, monta kertaa nähty oven taakse jääneitä asukkaita jotka kysyvät onko sulla puhelin mukana että saan ovenaukaisijan paikalle. Ja jos itte hukkaa toisen ei tuu paniikkia.

    • fiksu_luurinkäyttäjä

      Itseä todellakin kiinnostaa käytetty!

      Mutta myös:

      Jos usea myyjä myy samaa UUTTA android -puhelinta samalla hinnalla, ostan sellaiselta myyjältä, jolta saa kaupan päälle käytetyn puhelimen, jossa sama android -versio kuin uudessa.

      Miksikö:

      Kerronpa, mitä aion tehdä käytetyllä puhelimella:

      1. Luon sillä käytetyllä puhelimella uuden Google -tilin.
      Väärällä nimellä, mutta pidän parhaan kykyni mukaan huolta siitä, etten käytä sellaista nimeä, joka myös oikeasti olemassaolevalla henkilöllä on.

      2. Laitan juuri luomani Google -tilin puhelimen oletus - Google -tiliksi.

      3. Puhelin Wi-Fi:n avulla nettiin ja virta päälle, laturi kiinni puhelimeen ja pistorasiaan

      4. Lataan netsitä GooglePlayDownloader -ohjelman.
      Tuo vaatii toimiakseen Google -tilin, ja nimenomaan sellaisen google -tilin, joka on samanaikaisesti puhelimessa oletuksena eli aktiivisena

      5. Lataan haluamani ilmaiset Android -sovellukset Google Play:sta em. downloaderilla suoraan oman PC -tietokoneeni kiintolevylle.

      6 Kun lataus / latukset ovat kokonaan valmiita, kopioin sovellukset kiintolevyltä datakaapelilla omaan Android -puhelimeeni (johon en milloinkaan tule laittamaan Google -tiliä).

      7. Nyt voin katkaista virran tuosta käytetystä puhelimesta.

      Sitten vain käytetty puhelin pöytälaatikkoon odottamaan, kunnes seuraavan kerran haluan ladata jonkin ilmaisen Android -sovelluksen. Kun näin tapahtuu, palataan kohtaan 3.

      Vaikka tämä mahdollisesti on Google -tilin ehtojen vastaista, ei kiinnosta pätkääkään. Google -tilin ehtojen rikominen ei ole Suomen rikoslain mukaan rangaistava teko.
      Lisäksi tämä menettely ei aiheuta kenellekään vahinkoa.

      Jos esim. VR, HSL ja S-Ryhmä jakaisivat ilmaisten Android -sovellustensa .apk -loppuisia asennuspaketteja suoraan omalta web -palvelimeltaan, koko menettelyä ei tarvittaisi.

      Mutta kun eivät jaa, tämä on ainoa keino saada ko. sovellukset puhelimeensa, ottaen huomioon, että yksityisyyden suojan takia en koskaan laita itse käyttämääni puhelimeeni Google -tiliä.

      Mielstäni on törkeää, että sovellusten tekijät / jakajat (kuten esim. VR, HSL ja S-Ryhmä) eivät itse salli sovellustensa imuroimista muulla tvalla kuin Google -tiliä käyttämällä.

      Tässä on kyse ns. kansalaistottelemattomuudesta tämän ongelman kiertämiseksi.

      En näkisi mitään pahaa siinä, että haluan ostaa esim. junalippuja tai hyödyntää S-Ryhmän mobiilisovellusta ilman, että joutuisin luovuttamaan omia henkilötietojani Googlelle.

      Myös nimi on henkilötieto.
      Mitä vähemmän olen Googlen kanssa tekemisissä, sen parempi.
      Jos nuo hyödylliset sovellukset saisi käyttöönsä täysin ilman kontaktia Googlen kanssa, tämä olisi parempi vaihtoehto.

      Myyjät: käyttäkää tilaisuus hyväksenne, ja kertokaa, jos suostutte antamaan käytetyn Android -puhelimen kaupan päälle kun myytte uuden.

      Ette te niillä muioden asiakkaiden palauttamilla muutenkaan mitään tee, SER -kierrätykseenhän ne muuten olisivat matkalla.

      Toki, jos joku myyjä ei halua luovuttaa sitä käytettyä, han sama, jos myyjä suostuu laittamaan siihen keksityllä nimellä tehdyn Google -tilin ja luovuttamaan ko. Google -tilin käyttäjätunnukse ja salasanan sekä pitämään puhelimessa virran päällä ja Wi-Fi nettiin kytkettynä.

      Eli, mistä ostan seuraavan puhelimeni?

      Elisa, dna ja Telia älkööt vaivautuko, niin kauan kun valehtelette, etteikö markkinoilla ole tupla sim -puhelimia, joihin saa samaan aikaan:

      2 sim -korttia
      MicroSD -muistikortti

      ja

      puhelimen akun pitää olla käyttäjän vaihdettavissa.

      Kyllä tällaisia ON markkinoilla, mutta operaattorien kaupat eivät niitä suostu myymään, MIKSI ?

      Onko teille operaattorit uhka se, että voisin tuplaSIM -puhelimen toiseen SIM -paikkaan laittaa vaikkapa AIS:n sim -kortin (prepaid) kun matkustan Thaimaahan? Samalla kun toisessa paikassa on kotimaisen operaattorin SIM -kortti ?

      En halua maksaa kalliita Roaming -hintoja ulkomailla (EU:n ulkopuolella), siksi ulkomainen prepaid SIM = hyvä matkustaessa.

      • meitäonmoneenjunaan

        Laitatko myös valepuvun päälle, kun menet kauppaan ostoksille, ettei vaan kukaan saa selville henkilöllisyyttäsi? Ostokset maksat tietysti käteisellä, ettei pankkikortisi tapahtumia voida seurata.


      • StopGo_ogleSpying
        meitäonmoneenjunaan kirjoitti:

        Laitatko myös valepuvun päälle, kun menet kauppaan ostoksille, ettei vaan kukaan saa selville henkilöllisyyttäsi? Ostokset maksat tietysti käteisellä, ettei pankkikortisi tapahtumia voida seurata.

        "Laitatko myös valepuvun päälle, kun menet kauppaan ostoksille,"

        toistaiseksi en.

        Mutta jos joku kauppa ulkoistaa videovalvontajärjestelmänsä Googlelle, sitten olisi varmaan syytä laittaa.

        "Ostokset maksat tietysti käteisellä, ettei pankkikortisi tapahtumia voida seurata. "

        ei mitään syytä. Maksukorttitapahtumat eivät joudu (ainakaan niiden ei pitäisi joutua) Googlen tietoon.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Yhden käytetyn olen ostanut ja toista en osta, jonkin aikaa toimi ja sitten pullautti takakuoren irti kun akku turposi.

    • Anonyymi

      Kyllä kiinnostaa. Tyhmää on ostaa täysin uutta. Itse olen ostanut aina käytettynä tai uudenveroisena.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3168
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1962
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1821
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1375
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1365
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1089
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1008
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      834
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe