Thaimaa: Eläkkeellä muutto

- - 14 - -

Kun katsoo suomalaisten keskimääräistä eläketuloa, niin ei ole hämmästyttävää, että se saa harkitsemaan johonkin edullisempaan maahan muttamista pysyväluontoisesti.

Osalle Thaimaa on se vaihtoehto, mutta ikääntyessä riskeeraa tarvita enemän lääkärinhoitoa ja EU:n ulkopuolella vakavempien terveysongelmien ja tapaturmien kohdalla tilanne tulee haastavaksi.

Varsinkin jos omaa asuntoa ei oel työuransa aikana jostakin syytä hankkinut, niin kovin vaikeaa tuolla keskivertoeläkkeellä on tulla toimen. Helsingissä (ainakan vapaiden markkinoiden vuokrila) se ei edes ole mahdollista.

"Suomalaiset saivat viime vuonna keskimäärin 1 486 euroa eläkettä. Naiset saivat pärjätä 370 euroa vähemmällä kuin miehet. "

- http://www.taloussanomat.fi/raha/2013/04/10/suomalainen-saa-elaketta-1-486-euroa/20135186/139

Tiivistettynä: Hakulomake, passi, virkatodistus, rikosrekisteriote, lääkärintodistus, sekä tosite tuloista ja kolme värillistä passikuvaa. Lisäksi hieman rahaa ja postimerkkejä.

- http://www.thaiembassy.org/helsinki/fi/customize/28154-Non-Immigrant-Visa-Type-

21

1246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eksynyt kysyjä

      Mistäs se Kelan ilmoitus teherään ? öö, niin, ja miksi ?

    • Pekka P

      pikkupalkkaisilla on pikku eläkkeet. kuka niitä jakomäkeläisiä thaimaahan ottaa?

    • höpö höpö

      miettisin 2 kertaa että suosittelen että menkää eläkeläiset Thaimaahan....sielläkin eläminen maksaa ja jos on ongelmia viinan kanssa niin loppu elämästä tulee kyllä lyhyt. Pikku eläkkeellä ei siellä pärjää....ei todellakaan.

    • - - 14 - -

      Suomen keskivertoeläke Thaimaassa edustaa jo huomattavan korkeaa tulotasoa. Mikä on vaikkapa bangkokilaisen keskivertotulo vuositasolla http://patkapau.blogit.fi/tag/minimipalkka/ ?

      Oheisia vuoden 2011 päivitettyjä hintoja, vuokria jne. sekä paikallisten keskivertotuloja tarkkaillessa ( keskipalkka/kk, nettopalkka, verot vähennetty 216.70 € ) herääkin kysymys miten paikalliset tulevat pienillä tuloillaan toimeen.

      - http://hintataso.tietoinfo.com/thaimaa.php

      "Länsimaiden eläkeläiset muuttavat yhä useammin auringon ja edullisemman elämän perässä ulkomaille."

      "Espanja on edelleen suomalaistenkin suosikkikohde, mutta viime aikoina suomalaiset ovat alkaneet kiinnostua esimerkiksi Marokosta ja Thaimaasta."

      - http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Eläkeläiset etsivät rikkaampaa elämää köyhistä maista/1135259240568

      - http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/67766/Suomalaiset viettavat elake paiviaan mieluiten Espanjassa

      - http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/ikaantyville/raha_asiani/ulkomailla_asuttaessa/index.html?recursive=true&print=true

      Ps. En ota kantaa tulotason ja yleisen ihmisellisen sivistyksen suhteen, mutta valitettavasti ainakin s24 foorumeille vaikuttaa kasautuvan huomattavan paljon alhaisen mielenlaadun omaavia kirjoittajia. Toivottavasti he ovat vain Suomen pohjasakkaa eivätkä kuvaa suomelaisten mediaania ihmisyyden sivistystä, asenteita ja tapoja, sekä toistensa kohtelua.

    • maukhang

      tehkää työssä ollessanne isompia tilejä niin ei ole pikkusia eläkkeitä.

      idiootit.

    • en suosittele

      kyllä esim. 1500 eläkkeellä pääsee aika korkeelle mutta harva eläkäläinen suostuu asumaan ja syömään kuten he joilla on 50 euroa palkka kk:ssa. Tästä syystä eläminen maksaa ja pienellä eläkkeellä ei pärjää Thaimaassa jos ei suostu asumaan peltihökkelissä. Vähänkin parempi asunto palveluiden lähellä maksaa v. 400-700 euroa kk:ssa. Miten sitten sairaanhoito joka on erittäin kallista. Vakuutus ei toimi enää jos Thaimaassa asuu vaan kaikki menee omaan piikkiin.

      • - - 14 - -

        >> ... mutta harva eläkäläinen suostuu asumaan ja syömään kuten he joilla on 50 euroa palkka kk:ssa....pienellä eläkkeellä ei pärjää Thaimaassa jos ei suostu asumaan peltihökkelissä.

        Miksi näissä kommenteissa mennään toistamiseen äärimmäisyyksistä toisiin? Onko se objektiivistä ja asianmukaisen realististä?

        Ketkä asuvat oheisen suuntaa antavan hinnaston http://hintataso.tietoinfo.com/thaimaa.php asunnoissa? Vainko länkkärit tai paikallisittain poikkeusellisen varakkaat paikalliset?

        Toisaalta paikalle asettuneet normielämää viettävät tuskin ruokailevat ja tekevät hankintansa turistirysäsien keskuksissa, tai syövät päivoittäin länkkärituristien suosimissa ravintoloissa, vaan ostavat ruokatarvikkeensakin paikallisista aivan normiliikeistä.

        Sitten yksi huomioitava asia on terveydenhoito ja sen kustannukset josta jo avauksessa mainitsin. Ikääntyessä ihmiset riskeeraavat tarvita enemmän terveyspalveluita.

        Mutta on se kuitenkin merkilistä jos samalla eläkkeellä tulee toimeen kalliissa Suomessa, mutta ei edullisemmissa kolmansissa maissa.

        - ->

        Myös ilmaston kuumuus ja kosteus voi pidemmän päälle osoittautua haasteeksi ja tilannne ei toki helpotu ikääntyessä. Riippuu yleisestä terveydentilasta, mutta ikääntyessä enempi, voimatkin vähenevät.

        Jokian aika sitten ulkolaisella kanavalla oli kiinnostava dokumentti pohjoisempien EU-maiden eläkeläisistä, jotka ovat myynet omaisuutensa ja sirtyneet etelään kuten Espanjaan ja Portugaliin. Osa heistä joutui palaamaan takaisin kotimaahansa sillä heidän terveytensä ei kestänyt pitkäikaista ja jatkuvaa kuumuutta.

        Eräskin englantilainen jo melko iäkäs pariskunta oli hankkinut kauniin huvilan Portugalin auringosta uima-altaineen viihtyisästä korttelista ja palveluiden läheltä. Hellekautena he olivat käytännöllisesti katsoen päivät sisätiloissa tai terassinsa varjossa ja lopulta joutuivat mymään rakkaaksi tulleen paikkansa ja palaamaan kotimaahansa koska kuumuus oli liikaa terveydelleen.

        Niin tai näin, niin luonnollisestikin edulisempiin maihin muuttoa harkitsevien kannattaa pohjustaa projektinsa huolella harkiten ja ensin käydä pidempi jakso paikan päällä vaikka useampaankin kertaan.


    • Thai

      Maukhang yrittää päteä täällä, kun tuolla klupin puolella ei noteerata riittävästi.
      Ehkäpä peilistä löytää tuon idiootin?

      • - - 14 - -

        "Thai" Vinkki. Ei kannata provosoitua ja ruokkia trolleja ja sivistymättömästi käyttäytyviä, eikä tuhlata aikaansa heihin. Mitä enempi tunkiota kaivaa, sitä enempi se haisee.

        Kieltämättä s24:n monilla palstoilla on vaikea saada aikaan asiallista ja rakentavaa keskustelua.

        Nämä palstat vaikutavat toimivan monille omien moninaisten ongelmien (henkisten) projisointikanavina. Realielämässä samalla käytös-profiililla tekee tyhjää ympärilleen.

        Tämä ei tarkoita, että kaikesta tulisi olla samaa mieltä, mutta koettaa punnita realistisen objektiivisesti asioita puolesta ja vastaan.


    • finskin poika hesast

      Eipä sinne köyhillä eläkeläisillä ole paljon asiaa kuukausiksi/talviksi asumaan eläkeläisviisumilla.Pitää olla tuloja 65 000 bahtia nettona (=1750e) kuukaudessa tai useampi kymppitonni euroja tilillä.
      Toista se minulla,Ilkka

      • Jollanaali

        MIkä Ilkka se siellä nassuttaa? Finskiltä päässyt eläkkeelle?


      • eleäke 1200

        Jos nettotulo ei yksin riitä, loppuosa voi olla pankkitilillä. Nämä voi siis yhdistää. Pankkitilillä pitää siis olla koko vuodeksi laskettu puuttuva osuus.


      • kamreeri-juke
        Jollanaali kirjoitti:

        MIkä Ilkka se siellä nassuttaa? Finskiltä päässyt eläkkeelle?

        kirjanpitäjä ja klupin rahastonhoitaja.


    • näin se on

      tuskin kysyjällä on tätä ongelmaa että rahaa on tilillä...jos on rahaa tarpeeksi niin kai tämä keskustelu on tarpeeton...nyt ei vaan ollut kysymys siitä eli kehottaisin lukemaan aina aloituksen ja sitten vasta voi alkaa viisastella...ja samalla lyijyarkulla tulee köyhä ja rikas eläkeläinen silti kotiin...siinä ei onneksi ole eroa....

      • pysysielsit

        Vittu, meidän veronmaksajien piikkiin. Ei tänne tarvii kuolleena tulla, jos elävänäkään maa ei kelpaa.


    • eläkkeelläx2

      Me olemme eläkeläispariskunta, eläkkeelläoloa takana jo 8 vuotta. Olemme aina kaiket talvet pois Suomesta välillä lokakuun alku- maaliskuun loppu. Yksi talvi kului Aurinkorannikolla, yksi Teneriffalla ja sen jälkeen aina Aasiassa. Tämä talvi kului lähes pelkästään Thaimassa, tosin sitten visa runin pakottamana välillä pyrähdys esim. Myanmariin (se olikin mielenkiint. reissu) ja Malesiaan plus Balilla käytiin tapaamassa lapsia. Emme koe viisumin uusimisia rasitteena, vaan ihan mukavina vaihteluina. Toisaalta eläkkeistä haluame pitää kiinni, joten kokonaan emme Aasiaan halua muuttaa. Ensi talvena suunnitelmissa lähteä Aasiaan plus Australiaan.

      • Tottuus_se_olla_pittää

        Haha hahahaaa! Huvittavaa potaskaa. Voisitteko valheiden räpeltäjät malttaa pitää räpylänne pois näiltä palstoilta.


    • - - 14 - -

      >> Toisaalta eläkkeistä haluame pitää kiinni, joten kokonaan emme Aasiaan halua muuttaa.

      Ulkomaille muuttoa harkitsevien eläkeläisten on järkevää varmsitua ennalta eläkkeenmaksun jatkuvuudesta kohdemaansa tapauksessa. Työeläkkeiden suhteen se ei tuo ongelmia, mutta Kelan kansaneläkkeen suhteen on rajoituksia.

      Toisaalta monelle sopii mainiosti juurikin tuo talvehtiminen lämpöisemmissä maissa ja osa sitten suunnitele kokonaan muuttamista.

      "Pääsääntönä on, että Kela keskeyttää vakinaisesti ulkomaille muuttavan kansaneläkkeen ja perhe-eläkkeen sekä asumistuen. EU- tai ETA-maihin tai Sveitsiin tai sosiaaliturvasopimusmaihin muuttaville eläkettä kuitenkin maksetaan, mutta asumistukea ei."

      "Työeläkkeesi maksetaan ulkomaille kaikkiin maihin. Poikkeuksena on työttömyyseläke, jota maksetaan vain EU- tai ETA-maihin."

      - http://www.suomi.fi/suomifi/suomi/ikaantyville/raha_asiani/ulkomailla_asuttaessa/index.html?recursive=true&print=true

      - https://www.veritas.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elakkeensaajalle/elakkeen-maksu/elakkeen-maksaminen-ulkomaille

      Avauksen pointtina oli eteeni osuneen mediaanieläkkeitä koskevan artikkelin kimmoittamana herättä keskustelua ulkomaille johonkin edulisempaan maahan muutosta tuon eläkkeen turvin, sekä sen plussista ja miinuksista.

    • TapontheFloor

      Paperit Porttoihin, verovapaus päälle ja Pattikselle. Tuohan se kaava on, siihen ei Niinistön pihinät auta.

    • Uurasukko

      Eläkeläisen eläminen Thaimaassa tapahtuu näin: Jos olet vapaa, mutta jotain siteitä Suomeen, on asia aika helppo ja halpa. Täytyy olla osoite Suomessa (lapsi tms), asunto mielipaikassa Thaimaassa (oma tai vuokrattu), halpoja paikkoja turistipaikkojen ympärillä löytyy rutosti.

      Käytäntö: Eläkeläisviisumiin vuodeksi alussa pitää olla 800 000 B pankissa, osoite Thaimaassa, lääkärintodistukset ym,, ja kun tuon eka vuoden viisumin saa, jatko on helppoa. Minulle itselle Immigration officessa, viisumi oli menossa umpeen, sujautettiin puh.no, mistä saan jatkoviisumin joustavasti. Eka viisumin hommasin Suomesta, mutta tuolla säästörahalla ostin talon Thaimaasta, eikä enää säästöjä ollut. Niinpä, maksamalla 20 000 B (500e),puh.no:n rouva lainasi minulle pankkiin vaaditun rahan, pankki kirjoitti minulle todistuksen rahasta, paperit Immigration officeen, jossa vain allekirjoitukset papereihin. Kaikki valmiina palveluna. Passissa taas vuoden viisumi.

      Tuo Kelan juttu: Täytyy olla osoite Suomessa, etteivät katkaise etuuksia. Siihen tarvitaan osoitteen muutos kaksi kertaa vuodessa. Itsellä ollut kansaneläke, n 730e/kk, eivätkä sitä Thaimaahan maksaneet. Näin nettiaikana os.muutos helppo tehdä netissä esim. lapsen osoitteeseen (jos hyväksyvät), esim. 7kk Suomessa, 7kk Thaissa, tuohan on vain virtuaalista.
      Itse olen tehnyt tätä 6v, ja hyvin toimii. Rikon Suomen lakeja, tiedän.

      Puoltolause itselle tähän rikolliseen toimintaan: Tänä aikana en ole käyttänyt Kelan palveluja lainkaan, esim. normaali asumistuki olisi n. 250e/kk=3000e/v, 18 000e/6v, lisäksi lääkekorvaukset ym. Lisäksi mielialani, terveyteni on kohentunut rutosti, tunnen olevani elävä ihminen sen sijaan mitä Suomessa olin: hautaa vaille valmis.

      Lienen rikollinen, mutta nyt minulla tähän hyvään elämään Thaimaassa riittää tuo pieni eläke, jääpä pari sataa e kuussa säästöönkin, mitä ei Suomessa tapahtunut, Kiitollinen siitä Suomelle!

    • Harkitaan

      Tuo 7kk Thaissa, 7kk Suomessa? Olisiko 6/6 tai jotain? Paikallinen korruptio lienee joskus sallittua, kun sen maksaa farangi pienestä eläkkeestään...?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe