DIAPEETES HOITAJAN TEKEMÄ DIETTI

kaali "yäk"

Tuota painoa on päässyt kertymään sinne 140kg vaiheille. Veren sokerit heitteli miten sattui. Ja päätimme aloittaa seuraavanlaisen dietin.
Aamu: Desi valmista puuroa, ruisleivän siivu jonka päällä 2 viipaletta alle 3% lihaleikettä. 150g tomaattia ja kurkkua.

Klo. 9,00 kahvitauko kuppi kahvia, jukurtti 2 dl desi raejuustoa 100g porkkana.

Lounas: 75g lihaa tai 100 g kalaa "Manpäällisiä" kasviksia, kurkku, tomaatti kaali paprika,herkkusienet. Ei papuja juureksia herneitä maissia ei porkkanaa kuin 200g päivä.

n, klo 15.00 jotain vihanneksia tomaatti kurkku.

Päivällinen sama kuin lounas

Iltapala: 2dl alle 50kaloria 100ml. Porkkana.

Siinä se on mitä saisi syödä, kyllä varmaan noilla elää mutta kaali kaikissa muodoissaan teki topin, samoin myös kuivalla pannulla lämmitetyt vihannekset,tai vedessä keitetty kaali ja vihannekset. kurkku ja tomaatti menee, Mutta kun mausteet ovat lihaliemi kasvisliemi on kaikki alkanut maistua samallta. Sitten toinen puoli on se, ettei halua liikkua. Eilen jouduin lapioimaan mökin pihatienpäätä vähän leveämmäksi, ja selkä aivan juntturaan, talvella lapioin normaalisti n.200 m. rantaan menevän polun ilman ogelmia. Koiran kanssa kävelyllä ollessani rupesi kayheesti pakottamaan reisiä ja tuli muutenkin pahaolo. Melkein piti soittaa auto hakemaan. Lenkki ei edes pitkä n. 3 km. Useesti kävelen 10 km. Nyt ei uskalla ja ei edes huvita. Terveyden hoitaja kyllä sanoi että voi vaikuttaa lihaksiin. Tätä pitäisi jaksaa 12v. ei nyt niin kauhean pitkäaika taakse päin ajatellen, mutta eteenpäinn tuntuu iäisyydeltä. Olen saikulla nyt, mutta en usko jaksavani tehdä töitäni tällä rukavaliolla. saahan sitä syödä maanpäälisä vaikka kuinka... mutta kun ei saa nieltyä. Onko tämä teidän mielestä turhaa äijän ruikutusta. Kyllähän mies 12v. on vaikka aidan tolppana, on tietysti. Mutta tässä tulee loppumaan sitten syöminen kokonaan , ja hermot paukkuu nyt jo 2 ja puolivikkoa takana. Nämä kanssaihmiset ovat kovilla. Onko täällä joku joka vois kertoa vaihtoehdon ja tai vinkejä. painoa pitäis saada paljon pois.

4

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuuuuuuri

      Hei, pyydä varamaan itsellesi laillistetun ravitsemusterapeutin vastaanotolta aika terveyskeskuksestasi. Ruokavaliosi on liian niukka, siinä ei ole tarpeeksi valkuaisaineita eikä hiilihydraatteja. Ei kai se terveydenhoitaja vaan ole joku "karppaaja"? Ei tuolla jaksa tehdä töitä, se on ihan selvä. Selvä on tietysti sekin, että laihtua sinun pitää, mutta tuo on hevoskuuri.

    • tila-iita

      Mulla sama ongelma, olen 57 v nainen ja painoa oli jo 160 kg syksyllä. Sokerit alkoivat olla rasitustestissä 6,8 luokkaa.
      Ravitsemusterapeutti käski syödä kaksi lämmintä ateriaa, aamupalan, iltapalan ja pari välipalaa.
      Kaikki sokeri pois. Valkoiset viljat vähemmäksi. Rasvaa vähemmäksi.
      Syön ihan normaalisti mutta olen jättänyt kahvileivät ja namit pois. En pysty syömään kahdesti päivässä lämmintä ruokaa mutta rav. terapeutin mielestä voin noudattaa omia tuntemuksiani tässä. Syön perunaa, riisiä, tummaa pastaa, mysliä, puuroa, kokojyväleipää, ruisleipää ym. En mitään punnitse enkä pahemmin laske. Kokoan annoksen lautasmallin mukaan enkä santsaa.
      Painoa on pudonnut noin 10 kg puolessa vuodessa.
      Miehen kannattaa ssyödä huomattavasti enemmän lihatuotteita että saa proteiinia. Hiilaria tarvitaan myös ja kokojyvävilja, ruis ja kaura ovat hyviä siihen, sekä peruna.
      Tuo kitukuuri on jonkun karppaushullun laatima!
      Ja muista juoda vettä! Terveellisiä rasvoja saa kasvisöljystä ja kalasta.

    • ravinto vaikuttaa

      Ruoka olkoon lääkkeesi!


      Hyviä rasvoja:

      Villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut luomu kasviöljyt (rypsi-, kookos-, ja oliiviöljy). Kylmäpuristuksen ansiosta öljyn rasvahappokoostumus ja vitamiinit säilyvät luonnollisessa muodossaan. Eläinrasvat (luomu parasta).


      EI MARGARIINIA (= kevytlevite), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva ja rasvahappojen mono- ja diglyseridit.


      Hyvää rasvaa tulisi saada vähintään gramma per painokilo (normaali paino). Hyviä rasvoja tarvitsemme kasvuun ja kehitykseen sekä yleisterveyden ylläpitämiseen. Tämä rasva on energian, ruoansulatuksen, aivojen, solujen ja aineenvaihdunnan kannalta välttämätöntä. Rasvan tehtävä on toimia solukalvojen rakennusmateriaalina ja solujen viestinviejien lähtöaineena. mm. hormonaalisten viestien toimivuus on kiinni rasvasta.



      Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan aikuisten tulisi saada päivittäisestä energiansaannista 25-35 % rasvoista. Lasten rasvantarve on suurempi.

      Oman rasvantarpeensa pystyy laskemaan yksinkertaisen kaavan avulla:

      Energian tarve päivässä (kcal) x (25-35) / 100 / 9 = rasvan määrä päivässä (g).

      Esimerkiksi 2000 kilokaloria päivässä tarvitsevan rasvantarve on 56-79 grammaa.

      Tämä rasvan tarve ei mitenkään täyty "kevytmyrkyillä" ja epäterveellisellä margariinilla.




      Proteiinit:

      Proteiinien päivittäinen tarve 0,8-2 grammaa per painokilo (normaali paino) riippuen aktiivisuudesta. Proteiinit ovat elimistölle välttämättömiä rakennusaineita, joita mm. solut, hormonit, aineenvaihdunta ja lihakset tarvitsevat. Proteiinit koostuvat aminohapoista. Keho ei pysty valmistamaan läheskään kaikkia tarvitsemiaan aminohappoja, vaan ne on saatava ravinnosta. Aminohappojen lähteenä voivat olla joko eläin- tai kasviproteiinit. Eläinproteiinien lähteitä ovat kaikki lihat, kalat, äyriäiset, munat, maito ja niistä valmistetut tuotteet. Kaikki eläinproteiinien lähteet tarjoavat jokaisen tarvittavan välttämättömän aminohapon.





      Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan proteiinia tulisi saada n. 10 – 20 % päivittäisestä energiasta. 2000 kcal ruokavaliossa tämä tarkoittaa 50 – 100 g proteiinia päivässä.




      Hyviä hiilihydraatteja:

      Syö kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia (ei vanhaa ravintoköyhää perunaa), hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja) vähintään 500 grammaa päivässä.




      Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukaan hiilihydraattia tulisi saada loput energiasta eli n. 45 % päivittäisestä energiasta. 2000 kcal ruokavaliossa tämä tarkoittaa korkeintaan 225 g hiilihydraattia päivässä.





      Korkeintaan 2 annosta (EI 6-9) täysjyväviljaa jos viljat sopivat?


      Viljat (n. 70% hiilihydraattia), sokeri (100% hiilihydraattia) ja peruna (runsaasti tärkkelystä) nostavat verensokerin nopeasti, jolloin haima alkaa tuottaa runsaasti insuliinia. Liiallinen insuliini veressä laskee verensokerin liian alas ja liian nopeasti. Tällöin ihminen on taas nälkäinen ja haluaa syödä. Insuliinin tehtävä on varastoida ylimääräinen veressä oleva sokeri (glukoosi) kudoksiin rasvaksi. Insuliinitason pysyessä vakaana elimistö polttaa rasvaa. Perunan ja viljat voi korvata kasvikunnan tuotteilla.



      Ravinnolla on keskeinen merkitys aivojen monimutkaisen verkoston toiminnalle ja aivoterveydelle. Sekä neuronit eli hermosolut että viestiä vievät aivojen välittäjäaineet muodostuvat ravintotekijöistä. Ravinto vaikuttavaa lisäksi immuniteettiin eli vastustuskykyyn, mielialaan (esim.masennus, aggressiivisuus), hormonitoimintaan, lisääntymiskykyyn, syöpien kehittymiseen, perimään, unen laatuun, jaksamiseen jne... Keskeisin tekijä on ravinnon vaikutus suolistoon ja aineenvaihduntaan, jossa muodostuu jopa 80% immuniteetistamme. Immuniteettijärjestelmäsi toimiessa huonosti sairastut.


      http://personal.inet.fi/koti/remeli/diabetes.htm

    • Anonyymi

      olen 64v läski tykkään 150kg naisista

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 104
      1899
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1854
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1845
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1360
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1310
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1296
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1281
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1242
    Aihe