Papin koulutus, työ ym?

ps 4

Hei! Elikkäs olen kohta lukioni käynyt ja nyt olisi aika miettiä jatkokoulutus paikkoja. Mielessä on ollut papin ammatti jo jonkin aikaa. Olisi kiva kuulla kokemuksia papin koulutuksesta, pääsykokeista, työstä ja kaikesta mitä tulee mieleen asiaan liittyen! Olen tässä yrittänyt etsiä kokemuksia yms. muttei oikeen mitään hyvää ole löytynyt. Eikö suomessa olekin kolme yliopistoa, jossa on mahdollisuus teologiaa opiskella? Kertokaa kaikkea aiheeseen liittyvää! Kiitoksia etukäteen vastanneille! :)

13

1560

Vastaukset

 • Harkitse jotain muuta alaa, sillä kirkko on pian kokonaan pois tapetilta, kuten toisetkin uskonnot. Näin tapahtuu, sillä vanhojen primitiivisten uskontojen on aika väistyä syrjäään sekoittamasta ihmisten päätä. Todellinen sivistys tulee olemaan tulevaisuuden uskonto. Siihen ei kuulu mitään harhaoppeja ja vanhoja käsityksiä.

  Oikeudenmukaisuus ja korkea henkinen sivistys ilman uskontoja tulee olemaan se uskonto, johon kaikki viisaat uskovat.

 • kiitos palautteesta! Et ilmeisesti itse ole pappi? Onhan noita muitakin vaihtoehtoja, mutta pappi on tuntunut parhaimmalta vaihtoehdolta :)

  • "Harkitse jotain muuta alaa, sillä kirkko on pian kokonaan pois tapetilta, kuten toisetkin uskonnot. Näin tapahtuu, sillä vanhojen primitiivisten uskontojen on aika väistyä syrjäään sekoittamasta ihmisten päätä. Todellinen sivistys tulee olemaan tulevaisuuden uskonto. Siihen ei kuulu mitään harhaoppeja ja vanhoja käsityksiä.
   Oikeudenmukaisuus ja korkea henkinen sivistys ilman uskontoja tulee olemaan se uskonto, johon kaikki viisaat uskovat"

   Täähän on ehkä maailman jämähtänein mielipide. Millä muulla alalla hoetaan vielä 1800-luvulta peräisin olevia valistusaatteellisia fraaseja ja vielä kehdataan kertoo niitä omina ajatuksina.:D
   Oikeesti tragikoomista miten ihmisillä ei oo MITÄÄ käsitystä mitä teologia pitää sisällään.:D


 • Lue hyvin pääsykokeisiin. Ei oppi ojaan kaada (ellei kyseessä ole humanistinen koulutusala).

 • Luitko paljon kokeisiin? Milloin hait? Kannattaa yrittää vaan uudestaan hakea, Tsemppiä!! :) Kyllä se siitä! Mitä yleisesti olit mieltä kokeesta?

  • Teologiseen tiedekuntaan on suhteellisen helppo päästä sisään, jos viitsii hiemankin paneutua pääsykoekirjoihin.

   Ongelmana ei siis ole tuo sisäänpääsy, van se, että tulevaisuuden työtehtävät vähenevät kovaa vauhtia. Syynä on kirkon jäsenten väheneminen, josta seuraa seurakuntien taloudellista ahdinkoa. Seurakuntia yhdistellään ja omaisuutta myydään, virkoja vähennetään. Tulevaisuudessa ei enää ole papeille siinä määrin kysyntää kuin nykyisin.

   Suosittelen lämpimästi joitain muita ammatteja - mielellään sellaisia, joissa et ole "muiden armoilla", van voit työllistää tarvittaessa itse itsesi (esim. lääkäri, hammaslääkäri tms.).


 • Oletko ollut teologisessa tai toiminut pappina Kaiken kokenut? :) Olisi kiva kuullu kommentteja myös siihen liittyen.Kiitos palautteesta!

 • Tähän voi kertoa vielä paaljon myöhemminkin kokemuksia yms. käyn täällä vielä tsekkailemassa silloin tällöin mitä on tullut! ;) olisi kiva kuulla käytännön kokemuksia enemmä, vaikkapa papilta itseltään tai seurakunnassa muuten työskentelevältä! :)

 • Olen kohta valmis kirkollisen suuntauksen teol. maist., joten voin kertoa ehkä jotain omia kokemuksiani viiden vuoden ajalta.

  Jos papin ammatti tai teologiset opinnot kiinnostavat, voin lämpimästi suositella ainakin Helsingin teologista tiedekuntaa. Perusopinnot ovat pakollista kauraa, mutta aine- ja syventävien opintojen tasolla voi ja saa itse vaikuttaa kurssiensa sisältöön. Kannattaa selailla läpi opinto-opas. Koulutus kestää viisi vuotta ja ainakin itselläni on viimeiset pari vuotta painottunut pitkälti kirjatentteihin tai esseesuorituksiin. Eli luennoilla ei ole pakko istua koko ajan.

  Papin työhön pääsee tutustumaan kuukauden mittaisella harjoittelujaksolla. Lisäksi opintoihin kuuluu "kuivaharjoittelua" eli pienryhmissä tehtäviä kirkollisten toimitusten yms. harjoituksia.

  Työllisyystilanne on kieltämättä hieman haastava tällä hetkellä ja tulevaisuudessa. Etenkin pätkätyöt ovat iso ongelma ja se, että suurin osa työpaikoista sijaitsee pk-seudun ulkopuolella. Myös taloudellinen tilanne ja yhteiskunnan ajatusilmapiirin muutos luovat haasteita. Oheinen kirkon nelivuotisraportti valottaa asiaa: http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/0/E263C7D8B306DB22C2257A9B002C24EA/$FILE/Haastettu kirkko.pdf

  Sen vuoksi onkin suositeltavaa, että mikäli papin uran haikailet, niin sisällytät tutkintoosi jonkin hyödyllisen sivuaineen, esimerkiksi johtamisen lyhyen sivuaineen. Ihan vain varmuuden vuoksi, sillä on hyvä olla vaihtoehtoja tulevaisuuden varalle. Itse en ole katunut alavalintaani, sillä opiskelu on ollut erittäin antoisaa ja mielenkiintoista. Toivottavasti se myös hyödyttäisi taloudellisesti :D

 • Kiitos paljon kattavasta vastauksesta juuri tälläistä komenttia tarvittiin! Kuulostaa ihan hyvältä, tosin juuri tuo työllistymis tilanne huolestuttaa mutta kyllä senkin saa järjestettyä jotenkin! Kiitos! : )

 • Kyllä Suomessa voi opiskella teologiaa 3 paikassa. Helsinki, Joensuu ja sitten Turku jossa se on ruotsiksi.

  Luulisi että Joensuu olisi monelle hyvä paikka koska elinkustannukset siellä on pienemmät kuin Hesassa.

  Muutenkin Hesassa on ihan liikaa erilaisia koulutuksia Turhaa että sinne änkeää niin paljon väkeä muualta.

  Suurin osa teol.opiskelijoita on maan itäisistä ja pohjoisista osista. Eli kun puhutaan että koulutusta pitää olla muuallakin niin tuon Hesan teologisen pitäisi siirtää esim. Ouluun.

 • moi

 • OLEN 73 . OLEN IKI-ONNELLINEN,ETTÄ ET PRVOSOITUT MUIDEN MIELIPITEISYÄ.PYSYIT MALTILLISENA VASTAUKSISSASI.EN YLEENSÄ OTA KANTAA NÄIHIN ASIOIHIN ,MUTTA MINÄKIN OLN KUULEMA KANNIBAALI, KUN OTAN VASTAAN PYHÄN EHTOOLLISEN.MINÄKUULUN TUOHON LASTENKASTAJST,ry:hyn.VÄLTÄ TURHIA VÄITTLYJÄ.SAAT OSAKSRSI HALVEKSUTAA.MINUSTA OLET MALTILLINEN. ELÄMÄMME ON JOHDATUSTA PYHÄN KOLMINAISUUDEN KANSSA.ELÄMÄÄMMEEI OLE KOHTALO. MUISTA AINA HEIKKONA HETKNÄ ,RISTINKUOLMA JA YLÖSNOUSEMS JEESUKSEN PELASTUSTYO. ELÄMÄSSÄNI ON NIIN MONIA YLLÄTYKSIA.IHNETTELEN ETTÄ KIRJOITAN TÄTÄ.KAIKKEA HYVÄÄ SIULLE VAATIVAA TYÖHÖSI.TASA-ARVO,TUTUSTU MYÖS MUHIN USKOTOIHIN JA HEIDÄN MOTIIVINSAA. MUMMONI SANOI:KYLLÄ HERRA HULUUNSA HOITAA ,KUNHAN VIIST VARRAANSA PITÄÄ,KAIKILLA ON PAIKKA YHTEISKUNNASSA!!teuvo

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  141
  2669
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  62
  1562
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  5
  775
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  727
 5. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  12
  519