Papin koulutus, työ ym?

ps 4

Hei! Elikkäs olen kohta lukioni käynyt ja nyt olisi aika miettiä jatkokoulutus paikkoja. Mielessä on ollut papin ammatti jo jonkin aikaa. Olisi kiva kuulla kokemuksia papin koulutuksesta, pääsykokeista, työstä ja kaikesta mitä tulee mieleen asiaan liittyen! Olen tässä yrittänyt etsiä kokemuksia yms. muttei oikeen mitään hyvää ole löytynyt. Eikö suomessa olekin kolme yliopistoa, jossa on mahdollisuus teologiaa opiskella? Kertokaa kaikkea aiheeseen liittyvää! Kiitoksia etukäteen vastanneille! :)

16

5479

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • oikealla tiellä

   Harkitse jotain muuta alaa, sillä kirkko on pian kokonaan pois tapetilta, kuten toisetkin uskonnot. Näin tapahtuu, sillä vanhojen primitiivisten uskontojen on aika väistyä syrjäään sekoittamasta ihmisten päätä. Todellinen sivistys tulee olemaan tulevaisuuden uskonto. Siihen ei kuulu mitään harhaoppeja ja vanhoja käsityksiä.

   Oikeudenmukaisuus ja korkea henkinen sivistys ilman uskontoja tulee olemaan se uskonto, johon kaikki viisaat uskovat.

  • ps 4

   kiitos palautteesta! Et ilmeisesti itse ole pappi? Onhan noita muitakin vaihtoehtoja, mutta pappi on tuntunut parhaimmalta vaihtoehdolta :)

   • Hohhoijaaaaaaaaa

    "Harkitse jotain muuta alaa, sillä kirkko on pian kokonaan pois tapetilta, kuten toisetkin uskonnot. Näin tapahtuu, sillä vanhojen primitiivisten uskontojen on aika väistyä syrjäään sekoittamasta ihmisten päätä. Todellinen sivistys tulee olemaan tulevaisuuden uskonto. Siihen ei kuulu mitään harhaoppeja ja vanhoja käsityksiä.
    Oikeudenmukaisuus ja korkea henkinen sivistys ilman uskontoja tulee olemaan se uskonto, johon kaikki viisaat uskovat"

    Täähän on ehkä maailman jämähtänein mielipide. Millä muulla alalla hoetaan vielä 1800-luvulta peräisin olevia valistusaatteellisia fraaseja ja vielä kehdataan kertoo niitä omina ajatuksina.:D
    Oikeesti tragikoomista miten ihmisillä ei oo MITÄÄ käsitystä mitä teologia pitää sisällään.:D


  • pettynyt024756

   Lue hyvin pääsykokeisiin. Ei oppi ojaan kaada (ellei kyseessä ole humanistinen koulutusala).

  • ps 4

   Luitko paljon kokeisiin? Milloin hait? Kannattaa yrittää vaan uudestaan hakea, Tsemppiä!! :) Kyllä se siitä! Mitä yleisesti olit mieltä kokeesta?

   • Kaiken kokenut

    Teologiseen tiedekuntaan on suhteellisen helppo päästä sisään, jos viitsii hiemankin paneutua pääsykoekirjoihin.

    Ongelmana ei siis ole tuo sisäänpääsy, van se, että tulevaisuuden työtehtävät vähenevät kovaa vauhtia. Syynä on kirkon jäsenten väheneminen, josta seuraa seurakuntien taloudellista ahdinkoa. Seurakuntia yhdistellään ja omaisuutta myydään, virkoja vähennetään. Tulevaisuudessa ei enää ole papeille siinä määrin kysyntää kuin nykyisin.

    Suosittelen lämpimästi joitain muita ammatteja - mielellään sellaisia, joissa et ole "muiden armoilla", van voit työllistää tarvittaessa itse itsesi (esim. lääkäri, hammaslääkäri tms.).


  • ps 4

   Oletko ollut teologisessa tai toiminut pappina Kaiken kokenut? :) Olisi kiva kuullu kommentteja myös siihen liittyen.Kiitos palautteesta!

  • ps 4

   Tähän voi kertoa vielä paaljon myöhemminkin kokemuksia yms. käyn täällä vielä tsekkailemassa silloin tällöin mitä on tullut! ;) olisi kiva kuulla käytännön kokemuksia enemmä, vaikkapa papilta itseltään tai seurakunnassa muuten työskentelevältä! :)

  • meskel

   Olen kohta valmis kirkollisen suuntauksen teol. maist., joten voin kertoa ehkä jotain omia kokemuksiani viiden vuoden ajalta.

   Jos papin ammatti tai teologiset opinnot kiinnostavat, voin lämpimästi suositella ainakin Helsingin teologista tiedekuntaa. Perusopinnot ovat pakollista kauraa, mutta aine- ja syventävien opintojen tasolla voi ja saa itse vaikuttaa kurssiensa sisältöön. Kannattaa selailla läpi opinto-opas. Koulutus kestää viisi vuotta ja ainakin itselläni on viimeiset pari vuotta painottunut pitkälti kirjatentteihin tai esseesuorituksiin. Eli luennoilla ei ole pakko istua koko ajan.

   Papin työhön pääsee tutustumaan kuukauden mittaisella harjoittelujaksolla. Lisäksi opintoihin kuuluu "kuivaharjoittelua" eli pienryhmissä tehtäviä kirkollisten toimitusten yms. harjoituksia.

   Työllisyystilanne on kieltämättä hieman haastava tällä hetkellä ja tulevaisuudessa. Etenkin pätkätyöt ovat iso ongelma ja se, että suurin osa työpaikoista sijaitsee pk-seudun ulkopuolella. Myös taloudellinen tilanne ja yhteiskunnan ajatusilmapiirin muutos luovat haasteita. Oheinen kirkon nelivuotisraportti valottaa asiaa: http://sakasti.evl.fi/sakasti.nsf/0/E263C7D8B306DB22C2257A9B002C24EA/$FILE/Haastettu kirkko.pdf

   Sen vuoksi onkin suositeltavaa, että mikäli papin uran haikailet, niin sisällytät tutkintoosi jonkin hyödyllisen sivuaineen, esimerkiksi johtamisen lyhyen sivuaineen. Ihan vain varmuuden vuoksi, sillä on hyvä olla vaihtoehtoja tulevaisuuden varalle. Itse en ole katunut alavalintaani, sillä opiskelu on ollut erittäin antoisaa ja mielenkiintoista. Toivottavasti se myös hyödyttäisi taloudellisesti :D

  • ps 4

   Kiitos paljon kattavasta vastauksesta juuri tälläistä komenttia tarvittiin! Kuulostaa ihan hyvältä, tosin juuri tuo työllistymis tilanne huolestuttaa mutta kyllä senkin saa järjestettyä jotenkin! Kiitos! : )

  • nnnnng

   Kyllä Suomessa voi opiskella teologiaa 3 paikassa. Helsinki, Joensuu ja sitten Turku jossa se on ruotsiksi.

   Luulisi että Joensuu olisi monelle hyvä paikka koska elinkustannukset siellä on pienemmät kuin Hesassa.

   Muutenkin Hesassa on ihan liikaa erilaisia koulutuksia Turhaa että sinne änkeää niin paljon väkeä muualta.

   Suurin osa teol.opiskelijoita on maan itäisistä ja pohjoisista osista. Eli kun puhutaan että koulutusta pitää olla muuallakin niin tuon Hesan teologisen pitäisi siirtää esim. Ouluun.

  • HehLollol

   moi

  • teukkahalonen

   OLEN 73 . OLEN IKI-ONNELLINEN,ETTÄ ET PRVOSOITUT MUIDEN MIELIPITEISYÄ.PYSYIT MALTILLISENA VASTAUKSISSASI.EN YLEENSÄ OTA KANTAA NÄIHIN ASIOIHIN ,MUTTA MINÄKIN OLN KUULEMA KANNIBAALI, KUN OTAN VASTAAN PYHÄN EHTOOLLISEN.MINÄKUULUN TUOHON LASTENKASTAJST,ry:hyn.VÄLTÄ TURHIA VÄITTLYJÄ.SAAT OSAKSRSI HALVEKSUTAA.MINUSTA OLET MALTILLINEN. ELÄMÄMME ON JOHDATUSTA PYHÄN KOLMINAISUUDEN KANSSA.ELÄMÄÄMMEEI OLE KOHTALO. MUISTA AINA HEIKKONA HETKNÄ ,RISTINKUOLMA JA YLÖSNOUSEMS JEESUKSEN PELASTUSTYO. ELÄMÄSSÄNI ON NIIN MONIA YLLÄTYKSIA.IHNETTELEN ETTÄ KIRJOITAN TÄTÄ.KAIKKEA HYVÄÄ SIULLE VAATIVAA TYÖHÖSI.TASA-ARVO,TUTUSTU MYÖS MUHIN USKOTOIHIN JA HEIDÄN MOTIIVINSAA. MUMMONI SANOI:KYLLÄ HERRA HULUUNSA HOITAA ,KUNHAN VIIST VARRAANSA PITÄÄ,KAIKILLA ON PAIKKA YHTEISKUNNASSA!!teuvo

  • Anonyymi

   Lol

  • Anonyymi

   Pidätellyt eilisaamusta. Nyt on pakko avautua, en kestä enää: rokotusaika ensi tiistaille!!

   • Anonyymi

    On ihanaa, että sait Mikael Agricolan päivänä varatun koronarokotusajan ensi tiistaille


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   153
   1664
  2. Kimmo Kivelä mikä pösilö.

   Kirkkoherra kehtaa kitistä saamastaan kunniamerkistä. Onpa törkee äijä. Ei niin pientä ojaa että meidän kirkkoherralla
   Kiuruvesi
   19
   1150
  3. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   88
   1080
  4. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   42
   1057
  5. Kulta miten menee

   Mitä tunnet nyt.
   Ikävä
   66
   881
  6. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   107
   856
  7. No jos sulla on muitakin ottajia

   niin siitäpä sitten vaan. Ehkä niitä on sitte helpompi lähestyä! Eikait tämmöistä vaikeaa ujoa tapausta hittovie kannata
   Ikävä
   45
   808
  8. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   794
  9. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   183
   778
  10. Nyt faktoja tiskiin mies

   Kerro kaikki syyt miksi en kiinnosta. Arvaan jo joitain, mutta haluan kuulla ne sinulta.
   Ikävä
   68
   761
  Aihe