Palkkatuki +normaali palkka

Tuet takaisin

Kelataanko palkkatuki takaisin työnantajalta, jos työntekijä saa työsuhteen alussa normaalia palkkaa erillisellä työsopimuksella palkkatukisopimuksen lisäksi, sanotaan esim. vaikka 13e/h ja samaan aikaan työnantajalle tulee palkkatuki, jonka siis pitää itsellään. Pelkkä palkkatukihan voi olla vain 6-9 e/h, joten työnantajan maksettavaksi jää omasta pussista 4-7 e/h.

22

542

  Vastaukset

  • Sopimusta ei saa tehdä ilman työkkärin suostumusta. Tukea ei makseta ollenkaan jos se tehdään etukäteen tai väärin tai aloittaa työn ennen papereiden kirjoitusta. Työkkäri tarkastaa ensin että työpaikka on edes tukikelpoinen. Päätös voi olla kielteinenkin jos firma ei täytä vaatimuksia.

   • Juuri näin. Työkkäri saattaa hyvinkin evätä koko palkkatuen jos kaikki kriteerit ei täyty työnantajan osalta ja töitä ei saa aloittaa ennen kun lupa siihen saatu.


  • Palkkatuen tarkoitus ei toki ole työttömän työllistyminen normaalipalkalla, eikä työntekijän löytyminen työnantajalle normaaliehdoin. Tämä on työkkärin muijien työllistämiseksi ja työnhakijoiden nöyryyttämiseksi ja "kuntouttamiseksi" laadittu menetelmä.

  • "Sopimusta ei saa tehdä ilman työkkärin suostumusta. Tukea ei makseta ollenkaan jos se tehdään etukäteen tai väärin tai aloittaa työn ennen papereiden kirjoitusta. Työkkäri tarkastaa ensin että työpaikka on edes tukikelpoinen. Päätös voi olla kielteinenkin jos firma ei täytä vaatimuksia. "

   Mitä merkitystä sillä on. Työnantaja ja työntekijä voi tehdä etukäteen keskenään työsopimuksen, sen lisäksi voidaan hakea anoa palkkatukea.
   Esim. työsopimus kk ajaksi, tuskin siinä enempää kuukautta mene kun
   päätös palkkatuesta tulee. Näyttää nyt siltä, että palkkaa ei saa maksaa
   palkkatuen lisäksi, joten niinkuin edellinen vastaus totesi, että palkkatuen tarkoitus ei ole työttömän työllistyminen normaalipalkalla, vaan halutaan
   että työtön tekee töitä surkealla palkalla ja mahdollisimman pitkään.

   Toinen vaihtoehto on, että tehdään erillinen sopimus työntekijän ja työnantajan välillä jossa sovitaan työtunnit palkkatukea vastaan esim. palkkatuki työntekijälle on 1000 e/kk bruttona. Sille sitten lasketaan tunnit 15e/h tai 20e/h mukaan.

   Tai maksetaan pimeästi käteen lisäosa.

   Katsos pitää antaa takaisin, jos kerran tarkoitus on huijata ja alistaa työntekijää.

   • Jos työntekijä on palkkalistoilla firmassa edes sen kuukauden, ei palkkatukea enää myönnetä. Jos haluaa mokata koko palkkatukensa niin siitä vaan jos työnantaja haluaa maksaa normipalkkaa omasta pussistaan, mutta palkkatukea siinä vaiheessa enää turha hakea.


  • 400 e/kk nettona korvausta siitä, ettei työssäoloehto täyty normaalisti.

  • "Jos työntekijä on palkkalistoilla firmassa edes sen kuukauden, ei palkkatukea enää myönnetä. Jos haluaa mokata koko palkkatukensa niin siitä vaan jos työnantaja haluaa maksaa normipalkkaa omasta pussistaan, mutta palkkatukea siinä vaiheessa enää turha hakea."

   TODELLA TYÖLLISTÄVÄ VAIKUTUS SITTEN. Mikä estää maksamasta lisäosan vaikka pimeästi. Ei mikään.

   • Tai palkkatuki voi olla vaikka 700 e/kk. Merkataan täydet tunnit te-toimistolle ja sovitaan työntekijän kanssa tunnit erikseen. Esim. tuolle summalle tekisin 8h/viikossa ja työnantaja saa ilmaisen työntekijän, minä ison tuntipalkan ja rutosti vapaa-aikaa.


   • Näin. kirjoitti:

    Tai palkkatuki voi olla vaikka 700 e/kk. Merkataan täydet tunnit te-toimistolle ja sovitaan työntekijän kanssa tunnit erikseen. Esim. tuolle summalle tekisin 8h/viikossa ja työnantaja saa ilmaisen työntekijän, minä ison tuntipalkan ja rutosti vapaa-aikaa.

    Nettosummista puhutaan..


  • Suurin osa työnantajista hoitaa homman siten, että kun palkkatukea tulee tietty määrä/kk, niin sen pitää kattaa työntekijästä tulevat kulut, MYÖS SIVUKULUT! Tuo tarkoittaa sitä, että tuntiliksa on olemattoman pieni, tuntimäärä olemattoman pieni (ja soviteltuahan ei muuten sitten saa osa-aikaisuudesta huolimatta!!!) ja kas, työnantajalle ei koidu sentinkään kustannuksia, kun se palkkatuki kattaa sekä palkan, että sivukulut... siinäpä sitten orjailet vuoden MÄÄRÄAIKAISESSA pestissä (kun määräaikaisesta ei voi lähteäkään!), työssäoloehtoa kertyy 6kk (päivät ei nollaudu!!!) ja työtoikkariin & työppärinn tietoihin tulee maininta "Tukityöllistetty"!!!!!

   Tuollasella työhistorialla saakin sitten pyyhkiä persauksensa, sitä ei arvosta työnantajat, eikä edes te-keskuksen ämmät!

   BTW, ne nettotulot jää jotain 900€/kk ja sillä on pärjättävä!

  • Normaalia palkkaa et saa palkkatukityössä. Vaikka onkin 'TESS' palkkaus

   Jos saakin, se tuki vähennetään työnantajalta. Nollille menee!

   Eli sulle tonni ja kohdistetaan tuntimäärä siten että täsmää tessin kanssa.

   Työnantaja saa, jos saa korotetuinta 1300/kk. työllistämiseen sivukulut. Sinä 850/kk.

   Eli osapäivätöitä, eikä palkalla elä. Suomeksi tämä on sumutusta!

   Ei TE-tantta tahdo, että sinä saat kunnon palkkaa. Muuten ei saa sitä tukea, pitää saada kyykyttää

   Taas käy tie sossun ovelle. Muista äänestää paremminvointivaltion kyky-kokkareita tästäkin edisonin-keksinnöstä.

   Hei, me tehdään businesta tällä, ja tää on fantastista!!

   • Entäs mikäs se tää TYPPI on, ja minä kun tarvitsisin vaan happea ihan normaalipalkkaiseen työhön!

    Siis on Typissä tarkoitus kyykyttää työtön, pitkäaikainen työtön ns. ilmaiseksi orjatyövoimalaiseksi puljuun kuin puljuun, palkkana työttömyyskorvauksen määrä 9 euron veroton kulukorvaus?


   • vai mikä se on? kirjoitti:

    Entäs mikäs se tää TYPPI on, ja minä kun tarvitsisin vaan happea ihan normaalipalkkaiseen työhön!

    Siis on Typissä tarkoitus kyykyttää työtön, pitkäaikainen työtön ns. ilmaiseksi orjatyövoimalaiseksi puljuun kuin puljuun, palkkana työttömyyskorvauksen määrä 9 euron veroton kulukorvaus?

    Happi loppuu viimeistään kun typpiin astuu sisään.


  • 20 min töitä voin tehdä 9 eurolla, loppuajan vietän kotona. Eikö voisi tehdä pitempään tuolla palkalla. Kovin lyhyeksi jää työpäivä muuten?

  • Palkkatukityössä on tavallaan kyse kuntouttamisesta.
   Mikäli kykenee omatoimisesti työllistymään täysipäiväisesti, tuki työnantajalle vähenee olemattomaksi. Näin tässä työnantajaakin kannustetaan pätkä ja silpputöiden järjestelyyn työkohteessa.

   Ja sama kaava on TYPissä käytössä. Olet tuloloukussa, pakotettuna asioimaan sossussa. Olet minulle 100% ilmainen työntekijä, valtio maksaa palkkasi, en minä.
   Edellyttää, etten sinulle vahingossakaan maksa yli tonnin palkkaa.

   • Ja hevonpeet sanon minä! Ainakin itse olen ollut palkkatuetussa työssä IHAN TÄYSIN NORMAALISTI NISKA LIMASSA RAATAVA DUUNARI, eikä mikään kuntoutuja. Olen itseasiassa tehnyt aina vielä ne raskaimmat pestit, mitä ns "oikeasti palkatut" eivät ole suostuneet omalla palkallaan tekemään... Mistähän kohtaa tuo on ns "kuntoutusta"? Ei mistään, paitsi siitä, ettei sillä työtoikkarilla oikeasti ole vessapaperia kummoisempaa arvoa.


  • Olen itse ollut yhdistyksessä rahastonhoitajana ja meillä oli palkkatuella eri työntekijöitä usean vuoden ajan. Paperirumba on isohko ja ihan kuka tahansa työnantaja ei voi palkkatuettua työntekijää saada itselleen.

   Palkkatukisuhteen loppuessa jouduttiin toimittamaan työntekijän palkkakuitit työkkäriin, joista käy ilmi maksetut palkat. Ilman pimeää toimintaa ei siis voi mitään normipalkkoja maksella ja ottaa valtiolta avustusta.

  • """"Palkkatukisuhteen loppuessa jouduttiin toimittamaan työntekijän palkkakuitit työkkäriin, joista käy ilmi maksetut palkat. Ilman pimeää toimintaa ei siis voi mitään normipalkkoja maksella ja ottaa valtiolta avustusta. """

   Selitäppäs uudestaan.
   Kyllä se nyt vaan on sillein, että työntekijä ja työnantaja sopivat sen palkan keskenään (vähintään TES)

  • KAKSI ERI ASIAA, riippuen siitä onko YHDISTYS vai YRITYS!

   Yrityksen pitääkin maksaa Tessin mukainen palkka,
   mutta yhdistys saa maksaa vain sen mitä palkkatuen
   kulujen jälkeen jää.

   Yhdistys voi siis palkata 100% palkkatuella jonkun
   jonka palkka tulee siis olemaan palkkatuki - työnantajan kulut n. 35% palkasta).

   Eli jos palkkatukea maksetaan yhdistykselle vaikka 1000 e/kk,
   niin yhdistyksellä töissä oleva saa palkkaa ehkä jotain 700-800 e/kk
   josta maksaa n. 20% veroo eli käteen jää reilut 600e/kk.

   Mutta täysin eriasia on jos on palkkatuella YRITYKSESSÄ.
   Sillon on saatava kunnon palkkaa, johon yritys saa osan
   palkasta palkkatukena, ei koskaan kaikkea!

  • Mikäli alan TES on korkea, vähennetään tunteja alaspäin.
   Jo 300 pv olleet luetaan kuntoutettaviin sekä erityistoimien piiriin.
   Normaalia palkkaa saa ilman palkkatukea.

   2 pätkäpäiväläistä tuella on edukkaampi kuin täysipäiväinen, tuen alenemisen johdosta. Tuki alenee työanantajalle, mikäli kuntoutettava saa yli tonnin palkkaa.

   Joten on selvää että kuntoutettava joutuu asioida tulovajeen takia sosiaalitoimessa myös jatkossa.

   Ei heille voi maksaa normaalia tuntipalkkaa, koska työnteko on notkumista sekä nortinvetoa.

  • """Yrityksen pitääkin maksaa Tessin mukainen palkka,
   mutta yhdistys saa maksaa vain sen mitä palkkatuen
   kulujen jälkeen jää."""

   Niin mihin lakiin tämä perustuu?

  • Minulle virkailija sanoi, että kyllä työsuhteen voi solmia normaalilla sopimuksella (eli työnantaja ja työntekijä), ja työnantaja voi hakea sitten palkkatukea sen päälle.
   Ei siitä erillisestä sopimuksesta kannata mitään työkkärille laverrella.
   Tämähän toimii varsin hyvin sitten, mutta jos myönnetään korotettua palkkatukea, niin sehän kasvattaa työssäoloehtoa puolet hitaammin, mutta koska palkkatuki ei tule työntekijälle, vaan työntekijä saa normaalin sovitun palkan, niin työssäoloehto täyttyy normaalisti.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   1780
  2. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   79
   951