Norjan maahanmuuttopolitiikka,asuminen ja työnteko

santo2

Heips,osaakos joku sanoa jos lähtee työnhaluun Norjaan,riittääkö se että laittaa oman "osoitteensa" posterestanteen ellei vakituista majapaikkaa norjassa ole tiedossa eikä ketään joka voi ottaa esim.alivuokralle ulkomailta tulevaa työnhakijaa? Suomen päässä liitto vaatii että pitää kirjata lomakkeeseen osoite ulkomailla ollessa,joten siksi kysyn aiheesta,riittääkö jos osoitteeksi antaa sen paikallisen posterestanten?

Taustalla voi olla pelko siitä miten Norjan valtio reagoi maahantulevaan "ulkopuoliseen" muukalaiseen,kuten tiedämme maahanmuuttovalvontaa on kiristetty huimasti viimevuonna,ja tämä koskee kaikkialta tulevia ihmisiä nähtävästi,joskaan ei niin paljon lähinaapureista kuten Suomesta ja Ruotsista tulevia,mutta Balttian maista ym "halvoista" maista tulevia ratsataan todella rankalla kädellä.


Kaikki tiedot on tervetulleita!

9

861

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puoli Norski

      Suomen kansalaisena saat tulla Norjaan aivan vapaasti. Tyøskentely taalla vaati ainoastaan verokortin minka saat skattentat konttorista mista tahansa Norjan kunnasta.. tarvitset passin sita anoessasi. Posterestante systeemia taalla ei tietaakseni ole, vaihtoehtona on antaa osoite johonkin pohjoisen pikku kylaan missa ei katuosoitteita ole.
      Ainakin periaatteessa sinulle Suomalaisena kuuluu tasan samat palvelut ja tuet kuin Norjalaisellekkin.. Valilla naista joutuu tosin NAVin (paikallinen KELA tyøvoimatoimisto) henkiløstøa huomauttamaan. Kun tulet mene suoraan NAVin konttoriin ja ilmottaudu tyønhakijaksi samalla voit kysya avoimista paikoista koko Norjassa.. Tøita varmimmin løytynee pohjois norjasta varsinkin jos ei ole niin tarkkaa mita teet tyøksesi... velkomne til Norge

    • santo2

      Puoli Norski: Kiitos kommentista,mutta jaksan ihmetellä minkä takia muka Norjassa ei olisi posterestante systeemiä??? kai sielläkin "hyvinvointi kermaperse maassa" on heitäkin jotka ovat ns. "asunnottomia" eli ihmisiä joilla ei ole omaa kotia,virallista osoitetta,mutta pakko heidätkin on jostain tavoittaa....majailevat sitten omaisten,ystävien ym nurkissa,missä milloinkin,mutta ei se nyt voi olla noin että sä jäät täysin yhteiskunnan rekistereiden ulkopuolelle täysin vain sen takia ettei sulla ole varaa omaan asuntoon tai vuokrata omaa kämppää whatever!!????

      • omistaja1

        On postboks-systeemi eli postilokero, joka on maksullinen.


      • terve tuloo vaan

        Joku osote sulla taytyy olla.. Muuten et saa verokorttia etka sita kautta henkilonumeroakaan... Postpoks osote ymmartaakseni kelpaa mutt se on maksullinen postin palvelu... Joillain paikkakunnilla vaaditaan verokortin saamiseksi lisaksi ns. tyonantaja kirje elikas todistus olemassa olevasta tyopaikasta sama juttu on monilla pankeilla ennen kun avaavat sulle tilin joka on taas pakollinen palkanmaksuun..


    • omistaja1

      pankkitilin saa ilman tyøpaikkaakin, kun maksaa 500 Nkr. pankki tilaa sen asiakkailleen - ja voi olla, ettei niiden ole pakko.
      verokorttia varten tarvitaan todistus tyøpaikasta.
      postboks osite kelpaa pitkälle, mutta on oltava käytiosoitekin! ja totta on, että postolokero on maksullinen palvelu.

    • santo2

      Joo kiitos kommenteista,tiedän nyt voin hommata sen postboxin mutta vakkari asuntoo siellä ei ole mihin laittaa ne paperit kun mies asuu siellä mutta sillä ei oo omaa kotia vaan asuu jaetussa solukämpässä ja mitä tohon pankkitilin aukasemiseen tulee,niin onko mun välttämättä avattava Norjassa oma pankkitili( mm.palkanmaksua varten jos saa duunia) koska Suomessa mulla on Nordea joka on myös Norjassa,joten mitä järkeä vaihtaa pankkia Norjassa ko kerran samaa konsernia? Onko Norjassa paljon Nordean omia pankkikonttoreita,olen kuullut että Norjassa ei tahdo olla konttoreita lähes ollenkaan vaan netin kautta hoidellaan asioita...huh huh on pelottavaa tää teknillistyminen :( Niin ja sanoovat että Norjassa on myös eri pankeilla eri amt-rahannosto-automaatteja mikä tarkottaa sitä että ei pitääs erehtyä nostaan rahaa "väärästä" automaatista,siis eri pankin maatista jos et itse ole sen asiakas,ko voivat nyysiä isonkin summan välityspalkkioita....onko mitään kokemusta?

      • lvövp

        Mitähän sinä niinku yrität selittää?

        Ensin kyselit riittääkö liitolle poste restante ja sen jälkeen jotain selitystä automaattinoston yllätyskuluista.

        Joo-o, liekkö kaikki tarpeet päässä tallella.


      • norjanasiakas

      • Anonyymi

        Nykyisin kukaan työnantaja ei jostain syystä ole halukas maksamaan palkkaa ulkomaille. Minun työnantaja sanoi sen olevan täysin mahdollista, muttei ole sitä "käytäntöä". Nostoautomaateista en tiedä, koska maksan aina kortilla. Joko Suomalaisella tai täkäläisellä. Debit käy Finskissäkin. Tällä kertaa tullessani huomisin byrokratian kiristyneen, mutta jos osaat jonkinverran kieltä, olet pohjoismaalaisena siinä parhaassa kateogoriassa ja kaikki on paljon helpompaa, kuin ent itäblokin väelle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1239
    Aihe