Pitääkö jo huolestua?

Outoa?

En halua nyt niiltä kommenttia kenen lapset on kävelly ajoissa ku se on yleistä ja normaalia. Vaan niiltä kenen lapset on alkanu kävelee myöhää :) siis lapsi lähenee 1v3kk. Ja ei millään uskalla alkaa kävelee ite. Se kyllä on jo kuukausia kävelly tukea vasten ja muutamaa askelta ite mut ei vaan rohkaistu kävelee ite..

10

338

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Konttailija

   Itsellä huoli myös vaikka nuorempi lapsi siis kohta 1 v ja edes nouse tukea vasten seisomaan että varmaan tulee myöhään kävely...
   Milloin teillä noustu tukea vasten ylös??

   • nouhätä

    täällä 1v5kk ja edelleen tukia vasten, mut en mä kyl oo huolissani yhtään, jos lapsi osaa kävellä tukia pitkin niin kyl hän jonain kertana päästää irti.


  • nuorempimama

   Mä olin huolissani kun muksun ollessa 10kk ei kontannut vielä (eikä ryöminyt), nousi kyllä istumaan ja siittä sitten tukea vastan seisomaan ja käveli tukea vasten, muttei siis kontannut ollenkaan. No, huoli syntyi vasta kun neuvolassa huolestuttiin ja käskettiin fysioterapeutille. Yhden kerran kun käytiin vain juttelemassa niin jo ennen seuraavaa kertaa konttasi 11kk:n iässä (eli siitä fysioterapiasta ei mitään hyötyä ollut :D).
   Kävelemään oppi 1v2kk:n iässä.
   Muakin alkoi tuolloin huolestuttaa vain siksi kun annettiin ymmärtää että on syytä huoleen, jälkeenpäin ajateltuna ärsyttää kun semmoisen metelin nostivat, lapset kun oppivat asiat omaan tahtiinsa.
   Nyt lapsi on 1v11kk ja moni taivastelee kun ei puhu vielä. Muutamia sanoja sanoo, kuten äiti, muumi, auto, kiitti, en/ei, pappa, mutta ei siis kovin laaja valikoima. Puhetta ymmärtää mainiosti. Itse en ole huolissani puheen kehityksestä lainkaan.
   Ei pitäisi liikaa tuijottaa kirjoja.
   Toista lasta nyt odotellaan ja rennommin on osattava ottaa =)

  • don'tworry

   Ei syytä huoleen! Meidänn tyttö on ollut myöhäinen liikkeellelähtijä niin ryöminnän, konttauksen kuin kävelyn suhteen. Käveleen lähti joskus 1v3kk. En olis huolissani. Toiset lapset pelaa enempi varman päälle, kun toiset taas toheltaa vaikka taitoja olis vähemmän kuin halua :) Odottele rauhassa vaan!

  • yks vaan.

   Oothan muistanu antaa mahdollisuuden lapsen kävelemään opettelulle! Eli et kanniskele lasta jatkuvasti. Ja kannustat lasta kävelemään ensin tuettuna ja muutaman askeleen itekseen vaikka kaatuisikin. En silti olis huolissaan jos raajat liikkuvat normaalisti ja jonkinlaisia motorisia taitoja löytyy jo kuitenkin.

  • bebek

   Meidän poikakin käveli 3kk tukea vasten ja lähti sitten itse 1v 4kk ikäisenä kävelemään. Nyt onkin koko ajan menossa :) Eli en usko että tarvitsee vielä huolestua :)

  • nininn

   Meillä nuorimmainen on nyt 1v 3kk eikä kävele vielä muutamaa askelta enempää ja nekin ottaa vain kun houkuttelee kävelemään. Itsekseen ei siis kävele kuin tukea vasten. On kyllä muutenkin varovainen tapaus, taitaa lähteä vasta sitten kun on tasapaino kunnolla hallussa.

  • Konttailija

   Mites teillä kenellä on lähdetty myöhempään kävelemään niin on noustu seisomaan tukea vasten??

   Meillä siis pian 1 v ja ei nouse...

   • nininn

    Seisomaan tukea vasten nousi 11kk ikäisenä, askeleita tukea vasten alkoi ottaa pari viikkoa myöhemmin.


  • hjkllö887

   Meillä tyttö alkoi kävelemään heti 1,5 v neuvolan jälkeen. Ei vielä kävellyt neuvolassa. Saimme lähetteen neurologille ja tyttärelleni todettiin lievä cp vamma.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   388
   4792
  2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   285
   2641
  3. By the way, olet

   mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
   Ikävä
   154
   1906
  4. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   104
   1628
  5. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   85
   1493
  6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   61
   1347
  7. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   60
   1335
  8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

   Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
   Haapavesi
   62
   1287
  9. Onkohan sulla enää tunteita

   kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
   Ikävä
   48
   1282
  10. Rakkauden riemuvoitto

   Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
   Hindulaisuus
   349
   1091
  Aihe