Kattourakan sopimusehdot

selustan varmistus

Olen miettimässä minkalaisilla sopimusehdoilla hyväksyisin peltikaton uusimisen vanhaan taloon. Urakkasopimuksessa olisi mielestäni hyvä olla urakan viivästymisestä joku prosentti , jolla määriteltäisiin minkä osuuden firma maksaa tilaajalle. Näin esim. jos työn aloittaminen viivästyy sovitusta tai, jos urakan valmistuminen jää roikkumaan. Kysyisinkin mitä tarkoittaa esim. teksti , että kauppasummaa alennetaan 0,5 % haitasta alkavalta täydeltä viikolta ensimmäisen kolmen viikon ajan. Haitan suuruus on enintään kauppasumma. Eli olisiko kolmen viikon myöhästyminen 13200 kaupassa 66e viikko, yhteensö 198e vai onko "sakko" per päivä eili 66 euroa päivältä.

5

333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyytyväinen KL

      Minulla urakoitsija mainitsi viime kesänä sopimuksessa (14200e), että koko summa maksetaan, kun työ on valmis ja olen sen allekirjoittamalla hyväksynyt. Asennus ajan kohdaksi kirjattiin Elokuun, ja perässä maininta "urakka hinta pienenee 100e/vrk, mikäli ei ole valmis elokuun viimeinen päivä klo 24:00".
      Valmista tuli n viikkoa ennen määräaikaa.
      Vaadi maksutapa ja reilu sakko KIRJALLISENA.

    • kokemusta on.

      Muistappas kysyä kuka urakan OIKEASTI tekee ! kattopuolella on paljon firmoja jotka vaan myyvät hommia ja joku virolainen alihankkija sitten tekee homman ! Kun tulee tarvetta reklamoida tai tehdä jotakin takuuseen alkaakin kauhea polemiikki kuka vastaa ja mistä, parhaassa tapauksessa kestää ikuisuuden kun hommat korjataan / se vastuullinen henkilö löytyy! Firman taustat kannattaa myös tarkistaa ettei verot jää sinun maksettavaksi kas kun urakoitsija ei olekkaan maksanut töistä verojaja ne lankeaakin toiseen kertaan sinun maksettavaksi !!!!!!!!!!!!!!!!

      • Tyytyväinen KL

        Kuten ylempänä kirjoitin, koko summa maksetaan vasta työn valmistuttua ja itse työn hyväksyttyäni. Minulla teki firman omat asentajat, mutta ihan samanlaisia ovat virolaisetkin, ihmisiä jotka syö kauraa ja tottelee lyijyä.
        Eriasia on sitten mainitsemasi mahdollinen takuukorjaus, siihen ei tänäpäivänä auta, kun uskominen sopimukseen, jos olet eri mieltä, niin kerro miten pitää toimia sopimusta kirjoitettaessa tai mahdollisen takuu ongelman synnyttyä. Pakkohan monen on katto vaihtaa ja kaikki eivät ole timpureita, joten muilla on teetettävä.


    • kokemuksia on

      Takuuasiat on huomattavasti helpompi hoitaa silloin kun tilaamasi yrityksen omat tekijät tekevät työn! mitä enemmän porukkaa on soppaa hämmentämässä sen vaikeemmaksi yleensä takuun saaminen menee. Syytellään työn rahastajaa ja rahastaja syyttää työn tekijöitä = prosessi on pitkä ja kivinen silloin! Kannattaa siis pitää huolta siitä että firman omat tekijät tekevät työn ja verot on maksettu. Firmojen asiat on helppo nykyisin tarkistaa tilaajavastuu.fi sivuilta, tosin siellä ei näy teettääkö firma työt kolmannella osapuolella mutta senhän voi eliminoida sillä että sopimukseen laittaa työn tekijäksi firman omat tekijä / Suomalaiset. KANNATTAKAA siis Suomalaisia työntekijöitä ja sitä että verot maksetaan meidän kaikkien Suomalaisten eduksi. Halvalla ei yleensä saa kun pask.. jälkeä ja veroseuraamuksia perässä.

    • kyg

      Puoli prosenttia 3:lta ensimmäiseltä viikolta ja sen jälkeisiltä viikoilta koko prosentti on rakennusalan sopimusehtojen mukainen sakko.
      Naurettavan pienestä sanktiosta on kyse.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1394
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      374
      717
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe