Mistä lennot Thaimaahan?

Thaifani

Ensi tammikuussa tarkoitus mennä viikoksi Ao Nangiin ja toiseksi viikoksi Khao Lakiin.Lentäähän voisi siis joko Phuketiin tai Krabille?! Emme halua välilaskuja.
Mistä siis liput?Olen tarkastellut hotelleja ja huomannut,että kiire alkaa olla varata,jos joistain kriteereistä aikoo pitää kiinni,esim hotelli rannalla jne.
Mikähän olisi helpoin paikka varata hotellit?
Kiitoksia vastauksista:)

9

319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reissuun

      Jos vaan voit eli lomapäiviä ei ole ihan vielä pakko löydä lukkoon niin kokemuksesta voin sanoa että kannattaa odottaa ns. äkkilähtöjä, ja varata siis pelkät lennot esim. Finnmatkoilta. Itse olen varannut 4 kertaa peräkkäisinä vuosina lennot Krabille tai Phukettiin hintaan 500 euroa MUTTA tänä vuonna oli poikkeus sillä halvimmat lentoliput jotka löysimme maksoivat 840 euroa. Tämä siis myös suora lento Phukettiin. Edullisia lentoja / matkoja ei juurikaan ollut tänä vuonna tarjolla, ei edes äkkilähtöinä. Itse teen aina niin että varaan vain lennot ja hotelli sitten netin kautta. Yleensä otan hotellinkin vain muutamaksi ekaksi päiväksi ja jos hotelli ok niin jatketaan sitten samassa mutta ellei niin hotellin vaihto on helppoa. Varaussivustoja on vaikka kuinka, (Agoda, Asiarooms, Sawadee, Latestays, Booking jne) - siitä vaan selaamaan. Hotelli kyllä löytyy (tammikuunkin ajaksi) vaikka vasta paikan päältä mutta tietysti jos haluaa just jonkin tietyn hotellin niin varaus kannattaa tehdä ajoissa.

      Jos haluat nimenomaan yhdistelmän Krabi & Khao Lak niin voi olla ettei matkatoimistoilla löydy ko. yhdistelmälomaa eli vaihtoehtona olisi siis mennä omatoimisesti. Suosittelen, lentojen ja hotellin varaaminen on helppoa ja turvallista, ei ole koskaan ollut ongelmia.

      • Thaifani

        Kiitos! Joo,siis kyllä löytyy valmismatkoina Krabi-Khao Lak,mutta melko suolaiseen hintaan.Ajattelin siis säästää.Hotellin tosiaankin haluttais olevan rannalla ja varsinkaan Ao Nangissa ei näytä olevan sellaisia kovinkaan paljon,joten siksi olen kiireessä jo varaamassa hotelleja.Khao Lakissa ja Koh Lantalla ollaan oltu ihan rannalla je ne rannathan ovat siellä todella ihanat!
        Olisiko typerää varata ensin hotellit ja vasta myöhemmin lennot??
        Meillä ei ole päivän päälle,milloin lähdetään.Olemme onnellisessa asemassa ja päätämme itse loma-aikamme :)
        Paljonko aikaisemmin tarkalleen ottaen varasit lennot?Olit ilmeisesti hiljattain reissussa?


    • reissuun

      Juu, viime reissulta kotiuduin viikko sitten ja uudet lennot on jo varattu :) Tällä kertaa Bangkokin kautta koska matkatoimistot eivät tee matkoja vielä syyskuussa. Bankokista sitten suunta Krabille (ja paluumatkalla pari päivää ehkä Bangkokissa sohoppailuun tms.).

      Äkkilähdöt olemme varanneet 2,5 - 1 kuukautta ennen lähtöä. Itsekin kun pystyn jonkun verran pelaamaan lomapäivien suhteen niin voidaan kytätä näitä äkkilähtöä. Tänä vuonna säästö jäi aika pieneksi, johtuen ainakin osaltaan että matkat menivät muutenkin kaupaksi joten hinnat eivät laskeneet niin alas kuin aikaisempina vuosina. Matkustusajankohdat on meillä ollut maalis / huhti / kesäkuu - vaihdellen siis eri vuosina. Etukäteen on tietysti mahdoton sanoa mihin hintaan lennot saa, tilanne kun vaihtelee joka vuosi.

      Hotellit voi varata etukäteen mutta sitten kannattaa katsoa että varausehdoissa on peruutusturva. Tällöin varauksen pystyy perumaan vielä ihan loppumetreillä, yleensä ilman mitään kuluja, jos vaikka suunnitelmat vielä muuttuvat. Mutta tarkkana - eri sivustoilla / hotelleilla on erilaiset ehdot. Yleensä otamme myös hotellin joka maksetaan vasta paikan päällä, ei siis etukäteismaksua. Asiarooms ja Booking ovat ainakin toimineet hyvin ja luotettavasti. Näitä yleensä käytän.

      Aonangissa ei ole kuin muutama ns. rantahotelli. Mutta eihän niistä muistakaan mikään mahdoton kävelymatka rannalle ole. Hinnatkin ovat korkeat hotelleissa jotka sijaitsevat ihan rannan tuntumassa, jos haluaa säästää niin ottaa hotellin vähän kauempaa. Aonangin oma ranta on ihan jees mutta kaikkein kauneimmat rannat / saaret ovat pitkähäntävenereissun takana. Jotkut voivat pitää tätä hankalana kun pitää hypätä veneeseen mutta itse ainakin nautin näistä venereissuista :)

      Kysele lisää jos tulee jotain mieleen :)

    • tarkennus

      Jos varaa hotellit ennen lentoja niin karsii aikalailla mahdollisuuden valita tarjolle tulevia lentoja jotka sidottu yleensä tiettyyn lentoon/päivämääriin. Ao Nangissa taitaa olla tasan yksi kappale rantahotelleja?

    • IhanaThaimaa

      Suoria lentoja ensi talvella saat vain Tjäreltä, FInnamatkoilta ja Aurinkomatkoilta. Tarkistappa niiden sivuilta lentopäivät, joka päivä ei pääse suoraan. Phuketiin toki useammin kuin Krabille.
      Jos tammikuussa mielit, niin epäilenpä, löydätkö äkkilähtönä lentoja. Ja jos löydätkin, niin hotellit peak ja high seasonilla on kovin kysyttyjä, joten et välttämättä saa juuri sitä mitä haluat.
      Kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jos jotain tiettyä mielit. Toki jos pikkasen suostuu joustamaan ja jos tarvii vaan yhden huoneen esim, niin sellainen on helpompi löytää. Meillä ollut aina kahden huoneen tarve ja lasten takia hotelleille on tietyt kriteerit..

      Me on useana vuonna varattu lennot erikseen (suorat kotimaiselta matkanjärjestäjältä) ja hotellit sitten joko hotellilta suoraan sähköpostitse tai jotain varausjärjestelmää käyttäen. Matka-ajankohta ollut joulu-tammikuun vaihde. Varattu aina lähes vuotta etukäteen lennot ja hotellitkin 10 kk aiemmin. Ensi talvelle ei saatu haluamiamme lentoja, koska ne oli jo mennyt, ennen kuin kotiuduttiin reissusta (tammikuun puolessa välissä). Varattiin sitten poikkeuksellisesti matka hiihtoloman seutuun. Krabille tämä yhdistelmä (koh lanta aonang) tulikin yllättäin halvemmaksi Finnmatkojen kautta, siis koko paketti. Joten nyt mennään pakettimatkalle, ekaa kertaa :)

      • Thaifani

        Kiitoksia molemmille vastauksista ja hyvistä vinkeistä!
        Huomioin itse myös tämän,että jossain tapauksissa pakettimatka ei tule yhtään halvemmaksi...,varsinkaan ,jos ei saa edullisia lentoja ja jos hotellin suhteen on vaatimuksia.Rannalle haluaisimme,mutta Ao Nangin kohdalla on tehtävä poikkeus.
        Ranta ei kait ole kaukana mistään hotelleista.
        Onko muuten Nopparat jokin erillinen alue ja onko kaukanakin Ao Nangista?Millainenkohan se seutu on?


      • reissuun
        Thaifani kirjoitti:

        Kiitoksia molemmille vastauksista ja hyvistä vinkeistä!
        Huomioin itse myös tämän,että jossain tapauksissa pakettimatka ei tule yhtään halvemmaksi...,varsinkaan ,jos ei saa edullisia lentoja ja jos hotellin suhteen on vaatimuksia.Rannalle haluaisimme,mutta Ao Nangin kohdalla on tehtävä poikkeus.
        Ranta ei kait ole kaukana mistään hotelleista.
        Onko muuten Nopparat jokin erillinen alue ja onko kaukanakin Ao Nangista?Millainenkohan se seutu on?

        Nopparathin ranta on kävelymatkan päässä Aonangin rannasta, ehkä tuommoinen 10 minsan kävelymatka. Olemme yöpyneet molemmilla alueilla, tuo Nopparathin alue on rauhallisempi kun päärannalla taas on enempi menoa ja meininkiä. Molemmat vaihtoehdot ihan hyviksi koettu. Toki viime reissulla (maalis-huhtikuun vaihteessa) oli ihan älyttömän kuuma, joinakin päivinä 40 astetta niin silloin kyllä lyhyempikin kävelymatka tuntui todella pitkältä ja hikeä pukkasi pintaan :) Aonangin "omasta" rannasta sen verran että kyllä sekin kelpaa auringonottoon ja uimiseen vaikkei vesi yhtä kirkasta olekaan kuin lähisaarilla. Ellei joka pv jaksa hypätä veneen kyytiin.


    • mynsteri

      Ei kannata poissulkea Bangkokin lentoja, esim. nyt suora lento tammikuussa e-bookersilta n. 850e. Itse ottaisin hotellin yöksi tai pariksi Chinatownista rautatieaseman läheltä ja menisin yöjunalla Surathaniin , katso viestini "Junalla Krabille". Säästää yhden hotelliyön hinnan ja on kiva kokemus.Krabin Sheraton on rannalla, mutta 12 km Ao Nangista ja kallis. Me kuljimme matkat mopolla.AirAsialla takaisin Bangkokiin.Ystävät ovat aina Aurinkomatkojen hotellissa Nopparatin rannalla ja jaksavat kävellä Ao Nangiin. Olen samaa mieltä muiden kanssa, Ao Nangin hotellissa riittää allas, uimarannoille mennään veneellä. On helppoa ja halpaa, vaikka itse ensin kapinoinkin ajatusta, että aina joutuu maksamaan siitä, että pääsee mereen. Rannoilla on paljon muutakin katsottavaa.

    • jäitä hattuun

      joulu on se kallein ja mutta tammikuussa kyllä pääsee helposti alle tonnin...ja mitään kiirettä ei hotellin tai oman talon hankkimisessa ole sillä nitä kyllä riittää. Norweig aloittaa lennot myös ja mukava nähdä mikä on hinta? Ja koukkaamalla pääsee lähes minkä euroopan maan kautta haluaa....ei tule mitään ongelmia. Äkkilähtöjä on turha haikaila sillä niitä ei tammikuussa ole...tai on mutta harvoin edes kahdelle saati useammalle lähtijälle. Joka vuosi viimeiset 12 vuotta olen lennot varannut elo/syyskuussa ja menemme aina ennen joulua n. 12.12. paikkeilla....nyt 14.12 ja singaporen kautta......

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      92
      1938
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      415
      1504
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      90
      1280
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      13
      1059
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      69
      996
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      966
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      953
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      939
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      244
      898
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      827
    Aihe