autolla eurooppaan

Piips

Kyselisin vinkkejä muilta euroopassa matkanneilta. Ollaan lähdössä auton kanssa 3viikoksi kiertelemään eurooppaa. Matka budjettia ois tarkotus pienentää mm. nukkumalla autossa. Netistä ei osattu ettiä/löydetty tietoa esim. vartioiduista rekkaparkeista mihin vois majottua yöksi. Onko kellään mitään tietoa paljonko tuollaisissa yöpyminen maksaa ja mistä sellaisia löytyy? 3viikossa olis tarkotuksena selvii aika pitkä reitti joten majoitusten etsimiseen ei kauheasti oo aikaa käyttää. Yöpaikkoja kaivataan mm. Amsterdamin läheltä, Sveitsin rajoilta (sielt tarkotus suuntailla alpeille), Torino-Monaco-Milano lähettyviltä, Sloveniasta, Slovakiasta ja Puolasta jostain suht läheltä Krakovaa. Joissain paikoissa tottakai nukutaan hotellissa/ hostellissa. Sit tietty jos jollain ois suositella Pariisista jotain hotellia mistä pääsis helposti julkisilla keskustaan ja tietty Disney Landiin. Muitakin neuvoja otetaan tottakai vastaan (se tiedetään jo että kolmessa viikossa tuo reitti on hullujen hommaa, mut pitäähän sit jtn extreamia olla ;) )

3

1322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinna61

      En tämän päivän Euroopassa suosittele nukkumista autossa tien päällä. Kohtuuhinnalla saa kyllä huoneen matkan varrelta, ellei ole liikkeellä heinäkuun lopulla/elokuussa. 'Zimmer frei' saksankielisissä maissa ja idempänä 'sobe' ja Italiassa 'camera' tien varrella kertoo, että huoneita tarjolla ja pikkukylissä keskellä ei mitään ne on halvimmillaan, 12 - 20/yö/nuppi sisältäen yleensä todella hyvän aamupalan, etenkin jos on maatalo kyseessä. Hostellitkin ovat nykyään kalliimpia, jopa dormit ja aamupalastakin saa nykyään maksaa. Säästöä tuo kun välttää maksullisia teitä ja solia, toki silloin pitää varata etenemiseen enemmän aikaa, pikkutiet kun menee usein kylästä toiseen ja nopeusrajoitukset sen mukaan - mutta näkee enemmän ;) Sveitsissä Stein am Rheinissa on kiva retkeilymaja, samoin Reininputouksilla linnassa saarekkeella keskellä kuohuvaa virtaa - muutenkin yksi must-paikka reitin varrella. Aostan laakson pikkukylät ovat halvempia kuin Torino, suosittelen Alppien ylitystä Napoleonin jalanjäljissä St Bernardin solaa pitkin, upeat maisemat eikä maksuja. Riviera on kallista aluetta, siellä majapaikkaa kannattaa etsiä vähemmän turistisista kylistä takakukkuloilta. Ranskassa vähemmän näkyy noita huone-mainoksia.

    • matkaparkit
    • ruotsi

      Ruotsissa hyvin suosittua nukkua rekkamiesten lomassa stellplazteilla.Siistit paikat joissa kemsa ja wc mutta ei suihkua.Ensi kesänä menemme pelkästään ruotsia kiertelemään,niin makeita paikkoja löytyi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe