Mikä laji naiselle?

Pygmi.

Olen 160 senttinen pihatonttumalli naisesta ja etsin kamppailulajia josta olisi myös käytännönhyötyä jos joskus tulee tiukkapaikka. Ongelma on lajien laaja skaala josta en osaa valita. MMA tuntuu olevan se mitä suositellaan jokaiselle jos hakee monipuolista ja tehokasta lajia, silti se miten lajissa päädytään lähes poikkeuksetta mattoon pistää epäilemään onko laji mulle koska a. Hyväksyn faktat että jos joskus tulee tilanne ja mies saa mut mattoon niin ei siinä auta enää että hallitsisin "oikean tekniikan" ja b. Haluaisin kehittää etenkin lyöntejä potkuja ja heittoja. Vinkkejä lajeista?

Kiitos jo etukäteen!

5

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mustanaaamio

      a. siellä matossa heikompi ja pienempikin voi pärjätä. pystyssä se vaatiikin jo paljon enemmän osaamista, jos munille potkimista ei lasketa. munille potkimista varten ei tarvitse kamppailulajiopetusta.

      b. lyöntejä potkuja ja heittoja ei opi kovin hyviksi samassa lajissa. heittolajeissa judo on täysin omaa luokkaansa, muualla opit vain luulemaan että osaat heittää (paitsi jos alat painimaan). judossa opit myös lukottamaan ja kuristamaan matossa. lyömiseen ja potkimiseen on enemmän vaihtoehtoja, esim. nyrkkeily tai thainyrkkeily.

    • nastamuuumio

      MMA on monipuolinen laji, mutta toisaalta monipuolisuus ei ole kaikki kaikessa: Mitä useampaa eri asiaa yrittää opetella samanaikaisesti, sitä enemmän harjoittelua tarvitaan jotta tulisi hyväksi missään ja pystyisi ylläpitämään taitojaan. Onko parempi hallita joku tarkkaan rajattu kamppailun osa-alue kohtalaisen hyvin vai olla kaikessa aika huono? Siinä on kysymys, johon kukaan ei voi antaa yleispätevää vastausta. Kysy kuitenkin itseltäsi, kuinka paljon aikaa olet valmis uhraamaan harjoitteluun ja millaiseen kehittymiseen se riittää?

      Lisäksi kannattaa huomata, että MMA on kilpailemiseen tarkoitettu kehälaji eikä sitä ole tarkoitettu itsepuolustukseen. Siinä ei siis oteta lainkaan huomioon, että hyökkääjä voi olla päätä pidempi, tuplasti painavampi ja aseistautunut, sillä voi olla yksi tai useampi kaveri mukanaan jne. Lisäksi siinä pyritään voittamaan ottelu - ei irtautumaan yllättävästä tilanteesta ja pakenemaan paikalta heti kun siihen saa tilaisuuden.

      Täydellistä lajia ei ole olemassa, ei edes absoluuttisesti parasta. Yksi laji antaa parhaat eväät tietynlaiseen tilanteeseen, toinen laji toiseen. Jos et ole erityisen suuressa vaarassa joutua väkivallan uhriksi (jolloin motivaatiosi riittää vaikka mihin), valitse sellainen laji, josta olet aidosti kiinnostunut ja jonka harjoituksissa käyt mielelläsi. Pitkällä tähtäimellä siitä on 99% varmasti enemmän hyötyä kuin jostain sinänsä tehokkaammasta pakkopullasta, jonka lopetat puolen vuoden sisällä tai jaksat alkuinnostuksen lopahduttua raahautua treeneihin kerran tai pari kuussa.

    • penispitääolla

      Naiset eivät pärjää miehille eikä hyökkääjä ole kovin usein nainen. Älä siis haihattele mitään kung fuuta vaan osta vaikka kyynelkaasua tai hanki poikaystävä, joka vaikka nyrkkeilee/judoaa tai jtn.

      • 13+9

        Eiköhän aloittajan kannattaisi ennemmin valita poikaystäväksi sellainen lyhyt ja laiha nörtti, joka ei tarjoaisi kunnon vastusta edes 5-vuotiaalle lapselle. Naisethan joutuu väkivallan uhreiksi useimmiten lähisuhteessa, joten siinä olisi yksi uhka vähemmän :)


    • No kokeiles eka

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2860
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2135
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe