Mikä laji naiselle?

Pygmi.

Olen 160 senttinen pihatonttumalli naisesta ja etsin kamppailulajia josta olisi myös käytännönhyötyä jos joskus tulee tiukkapaikka. Ongelma on lajien laaja skaala josta en osaa valita. MMA tuntuu olevan se mitä suositellaan jokaiselle jos hakee monipuolista ja tehokasta lajia, silti se miten lajissa päädytään lähes poikkeuksetta mattoon pistää epäilemään onko laji mulle koska a. Hyväksyn faktat että jos joskus tulee tilanne ja mies saa mut mattoon niin ei siinä auta enää että hallitsisin "oikean tekniikan" ja b. Haluaisin kehittää etenkin lyöntejä potkuja ja heittoja. Vinkkejä lajeista?

Kiitos jo etukäteen!

5

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mustanaaamio

      a. siellä matossa heikompi ja pienempikin voi pärjätä. pystyssä se vaatiikin jo paljon enemmän osaamista, jos munille potkimista ei lasketa. munille potkimista varten ei tarvitse kamppailulajiopetusta.

      b. lyöntejä potkuja ja heittoja ei opi kovin hyviksi samassa lajissa. heittolajeissa judo on täysin omaa luokkaansa, muualla opit vain luulemaan että osaat heittää (paitsi jos alat painimaan). judossa opit myös lukottamaan ja kuristamaan matossa. lyömiseen ja potkimiseen on enemmän vaihtoehtoja, esim. nyrkkeily tai thainyrkkeily.

    • nastamuuumio

      MMA on monipuolinen laji, mutta toisaalta monipuolisuus ei ole kaikki kaikessa: Mitä useampaa eri asiaa yrittää opetella samanaikaisesti, sitä enemmän harjoittelua tarvitaan jotta tulisi hyväksi missään ja pystyisi ylläpitämään taitojaan. Onko parempi hallita joku tarkkaan rajattu kamppailun osa-alue kohtalaisen hyvin vai olla kaikessa aika huono? Siinä on kysymys, johon kukaan ei voi antaa yleispätevää vastausta. Kysy kuitenkin itseltäsi, kuinka paljon aikaa olet valmis uhraamaan harjoitteluun ja millaiseen kehittymiseen se riittää?

      Lisäksi kannattaa huomata, että MMA on kilpailemiseen tarkoitettu kehälaji eikä sitä ole tarkoitettu itsepuolustukseen. Siinä ei siis oteta lainkaan huomioon, että hyökkääjä voi olla päätä pidempi, tuplasti painavampi ja aseistautunut, sillä voi olla yksi tai useampi kaveri mukanaan jne. Lisäksi siinä pyritään voittamaan ottelu - ei irtautumaan yllättävästä tilanteesta ja pakenemaan paikalta heti kun siihen saa tilaisuuden.

      Täydellistä lajia ei ole olemassa, ei edes absoluuttisesti parasta. Yksi laji antaa parhaat eväät tietynlaiseen tilanteeseen, toinen laji toiseen. Jos et ole erityisen suuressa vaarassa joutua väkivallan uhriksi (jolloin motivaatiosi riittää vaikka mihin), valitse sellainen laji, josta olet aidosti kiinnostunut ja jonka harjoituksissa käyt mielelläsi. Pitkällä tähtäimellä siitä on 99% varmasti enemmän hyötyä kuin jostain sinänsä tehokkaammasta pakkopullasta, jonka lopetat puolen vuoden sisällä tai jaksat alkuinnostuksen lopahduttua raahautua treeneihin kerran tai pari kuussa.

    • penispitääolla

      Naiset eivät pärjää miehille eikä hyökkääjä ole kovin usein nainen. Älä siis haihattele mitään kung fuuta vaan osta vaikka kyynelkaasua tai hanki poikaystävä, joka vaikka nyrkkeilee/judoaa tai jtn.

      • 13+9

        Eiköhän aloittajan kannattaisi ennemmin valita poikaystäväksi sellainen lyhyt ja laiha nörtti, joka ei tarjoaisi kunnon vastusta edes 5-vuotiaalle lapselle. Naisethan joutuu väkivallan uhreiksi useimmiten lähisuhteessa, joten siinä olisi yksi uhka vähemmän :)


    • No kokeiles eka

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      82
      5896
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2536
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2027
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1785
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe