Vatsamigreeni

Huolestunut äippä

Kokemuksia vatsamigreenistä? Oireet ja kuinka sitä hoidetaan? 7-v tyttärelläni tosi kurjia vatsakipu ja oksennuskohtauksia mitkä kestää yleensä usean tunnin ajan. Kaikkea on testattu, ultrattu ym ym mutta mitään ei löydetä. Viime lääkärikäynnillä lääkäri kertoi että on olemassa vatsamigreeni, ei kauheasti osannut siitä kertoa eikä netissäkään kauheasti tietoa ole. Oireet sopisivat kyllä meidän tyttöön. Voiko tätä diagnosoida mitenkään? Kiitos kaikille jotka vastaa!

9

2102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tsemppiä toivotan

      Minulla ilmeisesti on kokemuksia vatsamigreenistä. Aina kun tapahtui jotain jännittävää, niin minä oksensin ja päätä särki. Yökylästä minut piti tuoda pois. Leirillä en voinut olla sairastumisen takia jne.
      En osaa kuitenkaan auttaa sinua. Vasta lukuisia vuosia myöhemmin minulla diagnosoitiin migreeni, joka yleensä tulee kuukautisten aikaan, jos tulee. Oletan lapsuuden migreenin ensin muuntuneen voimakkaaksi päänsäryksi ja sitten migreeniksi.
      On tärkeää yrittää löytää keino siihen pahoinvointiin. Usein niihin jännittäviin tilanteisiin liittyi myös syöminen vieraiden ihmisten kanssa. Olin jo pitkällä kehittää itselleni anoreksian sekaisen syömishäiriön, kun kaverini puuttui asiaan.

      • Huolestunut äippä

        Jännityspä hyvinkin laukaisee tuon meidän neitokaisenkin kohtauksen. Viimelääkärikäynnistä en tarkkaa päivää tytölle kertonut ettei jännittäisi mutta lääkärin jälkeen ensin illalla vatsa tuli kipeäksi, yö meni hyvin, mutta aamulla alkoi oksentaa. Joskus särkee päätä ja joskus ei. Tosi kurja homma sikäli jos ei mitään lääkettä esim ole ja tyttö kova jännittämään kuten äitinsä pienenä. :(


    • Mutsimiina

      Onko sinulla itselläsi migreeniä? MIgreeni yleensä voi periytyä juuri äidin puolelta. Minun tyttärelleni lääkäri on diagnosoinut vatsamigreenin lapsuusiän mahaongelmista vasta nyt kun tyttö on 16 ja hänelle on puhjennut "normaali" aurallinen migreeni.

      Ymmärsin hoitaneen lääkärin puheista, että vatsamigreenin varsinaisia oireita on juur' mahaoireet, ei varsinaisesti päänsärky.

      Tyttäreltäni myös tutkittiin oireita melko runsaasti, ilman että löytyi muuta selittävää syytä kuin tuo mahamigreeni. Ainoa auttava asia meille oli mahdollisimman rauhallinen ja tasapainoinen elämä.

      Tsemppiä teille ja jos oikeasti haluat asiaa mahdollisimman hyvin selvittää, tytär kannattaa viedä neurologin vastaanotolle.

      • Huolestunut äippä

        Minun äidilläni on ollut migreeniä, nykyään ei kylläkään. Itselläni ei ole enkä tiedä että isän puolellakaan sitä olisi. Pahin aika meillä taisi olla viime vuoden heinä-elokuu tai silloin muistaakseni kaikki alkoi. Ensimmäisiin kohtauksiin kun en niin osannut kiinnittää huomiota että voisi olla "vikaa". Niihin aikoihin kuitenkin meille oli syntymässä toinen lapsi ja tyttö oli aloittamassa ekaluokan, siispä kaikkea uutta ja jännittävää. Sen jälkeen niitä onkin ollut enemmän ja vähemmän, tässä kuussakin jo pari kertaa.


    • apua ongelmiin

      Kannattaisi tutkia kunnolla, ja hankkia helpottavia lääkkeitä ja neuvoja varalle. Ei ole hyvä kärsiä vaivoista liikaa lapsena.

    • muutkin jännittävät

      Jos muut perheenjäsenet osaavat olla rentoja, se helpottaa tyttöä. Jos hänen ei tarvitse jännittää, osaako hän tehdä jonkun asian oikein.
      Tytön itsetunto tarvitsee vahvistusta sekä koulussa että kotona. Erilaisten taitojen oppiminen auttaa. Sosiaalisia tilanteita hän pelkää, joten niihin pitää vähitelleen totuttautua..
      On hyvä, jos tytön ympärillä on ihmisiä, jotka joskus mokaavat ja nauravat itselleen. On hyvä, jos tytön lähipiiri tekee asioita monella tavalla esim. äidin tavalla ja isän tavalla ja molemmat ovat oikein.
      On tärkeää, että tyttö saa huomiota ilman mahakipua, vaikka vauvaikäinenkin tarvitsee vanhempia. Hän on nyt yhtä aikaa liian iso ja liian pieni ja molemmille pitäisi olla tilaa.
      tietääkö tyttö, että muutkin ihmiset jännittävät?
      Mitä asioita hän voi tehdä, vähentääkseen jännitystä? Leikkiä nukeilla, piirtää, soittaa mummulle, leikkiä ystävän kanssa, juosta, kiivetä puuhun, päästä äidin syliin, ..

      • Huolestunut äippä

        Kiitos tästä edellisestä viestistä! Paljon hyviä asioita ja miettimisen aiheita. Tuntuu että jutteleminen ei auta tyttöä yhtään. Jos häntä jännittää niin sitten jännittää eikä siihen auta kuin oksentaminen. Esim joulujuhlaesitys jännitti kovasti, vatsa tuli juhlapäivänä kipeäksi ja sovin opettajan kanssa että tyttö on kanssani katsomossa. Ei auttanut tyttöä vaan alkoi oksentaa ja oksensi vielä senkin jälkeen kun sanoin että emme mene juhlaan. Kerran tyttö oli menossa papalle yöksi ja vatsa tuli kipeäksi. Pappa sai houkuteltua tytön kuitenkin mukaansa. Tyttö ei oikein syönyt illalla vatsan takia mutta ei myöskään oksentanut. Eikä tyttö taida osata purkaa jännitystä kuin oksentamalla. Kerrankin kun vatsa oli kipeä, yritin että mentäisiin ostamaan uusi puhelin, mutta edes se ei ollut hyvä idea..


    • muutkin jännittävät

      Jännittämiseen ei ole oikein hokkuspokkus temppuja. Sen hallintaa oppii vähitellen.
      Jännittäminen on epäonnistumisen pelkoa. Jännittäjä tahtoo olla hyvä, tosi hyvä. Jännittäminen kertoo myös siitä, että tilanne on jännittäjälle tosi tärkeä, esimerkiksi se papan luona kyläily. Pappa oli kuitenkin tärkeä ihminen, eikä pakottanut tyttöä syömään.
      Joskus kun oikein jännitti, niin söin ihan lintusen paloja leipää pureskellen sen tosi hyvin.
      On harmi, jos tyttö menettää monia kivoja lapsuuden kokemuksia jännittämisen takia. Eivät ne tietysti jännittäjälle kivoja ole.
      Monet esiintyvät taiteilijatkin jännittävät ihan hirveästi, esimerkiksi näyttelijät ennen ensi-iltaa. Heille se näytteleminen on niin tärkeää, että he sietävät erilaiset vatsavaivansa. He tietävät, että oireet hellittävät pian näytöksen alettua.
      Jännitys on myös hyvä asia. Silloin valmistautuu erilaisiin tilanteisiin hyvin. Kaikki esiintyjät tarvitsevat sitä, mutta usein se on vain sykkeen nousua esityksen alkuvaiheessa.
      Omia rentoutumiskeinojaan voi etsiä monia teitä, myös mielikuvilla. Kun jännittää, voi alkaa tietoisesti ajatella jotain muuta hyvää: laulaa lempilauluaan, muistella kaunista kukkaniittyä, mielessään silittää lempinallea.
      Joskus jännityksen hallitsee paremmin ja joskus heikommin.
      Muistan, miten ihailin yhtä 10-vuotiasta poikaa, kun hän reippaasti kertoi harrastuksestaan tärkeälle henkilölle, joka oli lupautunut suuren partiotapahtuman suojelijaksi. Itse oli noin 20-vuotias ja jännitin ihan sikana. Sitä tilannetta seuratessasni, ajattelin, että se tärkeä mies oli ihan tavallinen ihminen virka-arvostaan huolimatta ja se poika selvisi ihan hyvin. Minäkin voisin selvitä erilaisista tilanteista ihmisten kanssa ihan hyvin.
      tytölle on tärkeää, että hänet hyväksytään silloinkin, kun hän ei suorita mitään. Toisaalta opettelmalla erilaisia uusia taitoja, hän saa myös itseluottamusta.

      • Huolestunut äippä

        Pieni jännityshän tuntuukin mukuvalta, muistan pienenä esim joulun kuinka ihanan jännittävää aikaa se oli. Mutta kun se on sitä että oksentaa muutaman tunnin ja pari kertaa puolessa tunnissa niin se on kaukana mukuvasta. Tyttö on niin hoikkakin että ei ole kohta kuin ranka jäljellä. Oksentaminen loppuu kuin seinään ja tyttö on kuin ei olisi koskaan oksentanutkaan, on virkeä ja ruoka maistuu tosi hyvin! Tästä on varmaan tullut jo jonkin sortin kierre tytölle. Hän varmaan ajattelee että aina kun tapahtuu jotain niin silloin tulee maha kipeäksi ja helpostihan se sitten tulee kipeäksi. Lueskelin yhdeltä sivulta migreenilääkkeistä ja estolääkkeistä. Nekin on aika pelottavia kun lueskeli niiden sivuvaikutuksista. Eihän ne toki varmaan kaikille tulekaan, mutta aika hurjaa luettavaa kuitenkin..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      8992
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2400
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1267
    Aihe