Kannattaako yhteiskuntapolitiikkaa lukea?

työvaiei

Antaako yhteiskuntapolitiikka pääaineena hyvät mahdollisuudet työllistymiseen?

Tähän toki vaikuttaa mahdolliset työharjoittelut, omat verkostot ja sivuaine valinnat, mutta noin yleisesti ottaen.

Mitä yleensä yhteiskuntapolitiikkaa päaaineena lukevat ovat ottaneet sivuaineiksi?

16

838

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rentoeero

      http://www.helsinki.fi/yhteiskuntapolitiikka/tietoa/index.html

      Valtsikan näkökulma aiheeseen on hyvin tutkimuspainotteinen ja oppiaineen riskinä työllistymiselle voi olla liika akateemisuus. Luulen että jos yksityinen konsultointi / ajatusten hautominen kiinnostaa, asiantuntija voi löytää työtä siltäkin sektorilta. Valtiolla, kunnilla ja tutkimuslaitoksilla tietysti on paljon ihmisiä, jotka työskentelevät yhteiskuntapolitiikan painopisteiden parissa. Koulutustaustat ovat varmasti monipuolisia.

      Sosiaalityö työllistää varmemmin.

    • Mietipä vielä

      "Antaako yhteiskuntapolitiikka pääaineena hyvät mahdollisuudet työllistymiseen? "

      Viiden vuoden työttömyyden kokemuksella voin sanoa, että eipä sitä työllistymisen toivossa ainakaan kannata lukea. Jos et usko, niin lue mol.fi sivuja eli niitä, missä on luetteloita avoimista työpaikoista. Yhtään sellaista ilmoitusta en vielä ole nänyt, jossa selväsanaisesti etsittäisiin yhteiskuntapolitiikan osaajia.

      Eipä siellä juuri ole muillekaan yhteiskuntatieteiden/valtiotieteiden maistereille työpaikkoja tarjolla. Tämä tarkoittaa siis sitä, että niistä valmistuttuasi joudut itse keksimään, miten opiskelemasi korkealentoiset teoriat muutetaan työpaikaksi ja ansiotuloksi. Tämähän on aivan oma osaamisen alueensa, ja siinä kukaan ulkopuolinen ei kokemukseni mukaan osaa auttaa.

      Alan työllisyys on niin surkea, että Joensuussa opiskellessani edes mitään harjoittelupaikkaa ei järjestynyt, siis ei, vaikka työnantajan ei olisi tarvinnut maksaa palkkaa. Ja sitten nuo sivuaineet: Ei kukaan työnantaja ole kiinnostunut siitä, mitä sivuaineita maisteriksi valmistunut on lukenut. En vielä ole keneltäkään kuullut, että näin olisi käynyt. Niiden merkitystä joudutaan vain oppilaitoksen henkilökunnan toimesta korostamaan, että ne tuntuisivat jotenkin mielekkäiltä opiskella.

    • magic bullet

      Riippuu niin paljon tyypistä tuo ykp:n sopivuus. Sanoisin kuitenkin että on tärkeää että olet kyvykäs luomaan verkostoja, sillä suhteillahan tämä maailma pyörii. Yhteiskuntatieteelliset työpaikat eivät tosiaan ole usein sitä mol.fi-osastoa, joten saadakseen mielenkiintoisista mahdollisuuksista tietoa, tulee tuntea oikeita ihmisiä.

      Toki mikään pakkohan ei ole tavoitellakaan niitä oman alan duuneja, vaan voihan sitä mennä töihin muihinkin hommiin esim. kaupan alalle.

      Ykp voi olla pääsylippusi vaikkapa Brysseliin komeaan virkaan ja 6000 euron kuukausipalkoille, mutta yhtä hyvin voit löytää itsesi tekemässä määräaikaisduuneja pienellä palkalla eri projekteissa. On hyvin pitkälti kiinni sinun omista kyvyistäsi (etenkin sosiaalisista) ja kiinnostuksistasi millaiseksi urasi muodostuu.

      • Mietipä vielä!

        Niin, siinähän se karmeus piilee, että samalla kun lääkäriksi valmistunut voi hakea lääkärin töitä, tuomari tuomarin ja diplomi-insinööri insinöörin töitä, suuri enemmistö yhteiskuntatieteistä/valtiotieteistä maisteriksi valmistunut ei tiedä itsekään mitä töitä hän voisi papereillaan hakea.

        Tai voi kai sitä hakea mitä työtä vaan, mutta sellaisia työpaikkoja vain ei ole tarjolla, joissa hänen osaamistaan ilmoitettaisiin tarvittavan. Kun olen purnannut tästä älyttömyydestä eri tahoille, on vastaus luokkaa voi, voi ...

        Onhan se kyseessä olevien oppiaineiden opetuksen mielekkyys melko huteralla tasolla, kun valmistuneiden työllistymiseksi ei voi muuta neuvoa antaa, kuin että verkostoitukaa, luokaa suhteita, olkaa avoimia luonteita yms. Nämähän ovat ominaisuuksia, joiden edellytykset ihmisillä joko on syntymälahjana tai sitten ei ole. Niiden olemassaolo siis pitäisi selvittää jo opiskelijoita vuosikursseille karsittaessa.


    • htm 2

      Suosittelen hallintotieteitä jos pitää yhteiskuntatieteitä opiskella. Sillä pääsee varmemmin julkisen hallinnon työkentälle ja sivuaineena voi lukea samassa tiedekunnassa valtiotieteitä.

      • 14+11

        "Suosittelen hallintotieteitä jos pitää yhteiskuntatieteitä opiskella."

        Minä suosittelen vanhaa kunnon taloustiedettä. Ekonomistit hakkaa muut yhteiskuntatieteilijät mennen tullen.


    • työvaiei

      Kiitos kaikille hyvistä vastauksista.

      Sosiaalityötä en halua pääaineenani lukea, sillä sosiaalityöntekijän työtä en halua tehdä.

      Myöskään taloustiede ei herätä kummoisia tuntemuksia, ainakaan positiivisia, vaikka hyvä vaihtoehto se varmasti joillekin on (ja rahaa tulee).

      Itselläni on jo suhteita mm. isoihin järjestöihin. Tällä hetkellä ja tällä koulutuksella pystyisin tekemään esimerkiksi järjestöassistentin hommia, mutta haluan haastavampia tehtäviä, jotka taas vaativat teoreettista taustaa.

      Mitenkäs yleinen kasvatustiede? Kyllä se yhteiskuntapolitiikka eniten kiinnostaa ja itse uskon kyllä että omalla aktiivisuudella töitä kyllä löytyy.

      Tuntuu oudolta se, ettei töitä löytyisi kun kyse on kuitenkin niin kattavasta ja tärkeästä alasta. Toki näin voi olla, en sitä epäile kun tuntuu vanhojakin keskusteluja lukiessa että monet työttömyydestä valittaa. Haluaisin uskoa, että kyse on ainoastaan henkilöistä jotka hakevat tutkinnollaan eivätkä omalla osaamisellaan yms. mutta en tiedä.

      • Mietipä vielä

        "Itselläni on jo suhteita mm. isoihin järjestöihin. Tällä hetkellä ja tällä koulutuksella pystyisin tekemään esimerkiksi järjestöassistentin hommia, mutta haluan haastavampia tehtäviä, jotka taas vaativat teoreettista taustaa."

        Kyllä minäkin tältä, mainitsemaltasi lähtötasolta uskallan suositella yhteiskuntapolitiikan lukemista. Sinullahan näyttää olevan työpaikka jo valmiiksi tiedossa. Juuri kaltaisillesi henkilöille ja poliitikon uraa havitteleville sitä ainoastaan voi suositella. Samaa voi sanoa myös valtio-opin opiskelusta.


    • magic bullet

      Joo kyllähän töitä löytyy lähestulkoon varmasti jos olet vain normaali, edustuskelpoinen tyyppi. Mitä olen tutkimuksia nähnyt niin yhteiskuntatieteistä valmistuneista suurin osa on ihan normaalisti työelämässä, tosin etenkin uran alkupuolella määräaikaiset suhteet ovat yleisiä.

      Eri asia ovat sitten ne keskitasoa himotummat työtehtävät joihin olisi paljon tulijoita. Niihin päästäkseen suhdeverkostojen tulee olla kunnossa, sillä harvemmin yhteiskuntapolitiikasta valmistuneella on mitään ns. kovaa osaamista jonka vuoksi juuri hänet palkattaisiin. Silloin aiemman työkokemuksen ja suhteiden merkitys korostuu valintoja tehdessä.

      • Mieti sinäkin

        "Joo kyllähän töitä löytyy lähestulkoon varmasti jos olet vain normaali, edustuskelpoinen tyyppi."

        Jos olet sellaisessa asemassa, että tutkit YKP:ta työllistyneitä, niin koeta hyvä ihminen kehitellä parempia visioita alan työllisyyden parantamiseksi. Kun kerta olet laitoksen tutkijana, niin voit vaikuttaa asiaan.

        Väität, että valmistuneista suurin osa on ihan normaalisti työelämässä. On kai ne, mutta ne työtehtävät, joissa suuri osa työskentelee, eivät edellytä mitään ylioppilas- tai maisterintutkintojen suorittamista.

        Homma pitää muuttaa siten, etteivät tulevaisuusnäkymistä tietämättömät opiskelijat harhaile (vieraskielisten) tenttikirjavalikoimien parissa omin päin ja valitse niitä paksuuden mukaan.Ja metodologiaan painottunut syventävien opintojen jakso on kaikille pakollisena sisällöltään täysin kaheli. Eihän vuosikursseistaan valmistu tutkijoiksi kaikkina vuosina edes yhtä ainoaa. Ja laitoksen ulkopuolisessa maailmassa ei mitään tutkijan töitä, eikä varsinkaan tästä työstä palkkaa maksavaa tahoa ole edes olemassa. Katso mol.fi sivuja, jos et usko.

        Teidän pitää haaraukoida sellaisia työmarkkinoilla olemassa olevia työtehtäviä, mitä kyseisen oppiaineen perusteella on mahdollista harjoittaa, ja räätälöidä opinnot niiden mukaan. Vuosikursseilta pitää erotella oppilaita, jotka erikoistuvat näihin todellisiin ammatteihin ja kehittää niitä varten valmistavia opinto-ohjelmia.Siihen pitää sisällyttää harjoituksia todellisissa olosuhteissa, että valmistuneella on kanttia rehellisin naamoin kertoa työnantajalle konkreettisesta osaamisestaan. Se, että valmistumisen loppuvaiheessa käydään jossakin virastossa suojatyöpaikanomaisesti istumassa, ei valmista ketään mihinkään todelliseen työtehtävään

        Ei teidän tehtävänne pääsisältö saa olla se, että siloitellaan tietä niille muutamille harvoille opiskelijoille, jotka tähtäävät samoihin tutkijan tehtäviin, joihin henkilökunta on koulun penkkiä kuluttamalla itsensä saattanut. Ja jos resurssipulaan pitää vedota, niin vuosikurssit pitää silloin supistaa niin pieniksi, että homma tulee kunnolla hoidettua. Ei nykyistä verovaroja tuhlaavaaa, työttömyyksiä tuottavaa kolutusohjelmaa kannata enää jatkaa.


      • Vastarannalta
        Mieti sinäkin kirjoitti:

        "Joo kyllähän töitä löytyy lähestulkoon varmasti jos olet vain normaali, edustuskelpoinen tyyppi."

        Jos olet sellaisessa asemassa, että tutkit YKP:ta työllistyneitä, niin koeta hyvä ihminen kehitellä parempia visioita alan työllisyyden parantamiseksi. Kun kerta olet laitoksen tutkijana, niin voit vaikuttaa asiaan.

        Väität, että valmistuneista suurin osa on ihan normaalisti työelämässä. On kai ne, mutta ne työtehtävät, joissa suuri osa työskentelee, eivät edellytä mitään ylioppilas- tai maisterintutkintojen suorittamista.

        Homma pitää muuttaa siten, etteivät tulevaisuusnäkymistä tietämättömät opiskelijat harhaile (vieraskielisten) tenttikirjavalikoimien parissa omin päin ja valitse niitä paksuuden mukaan.Ja metodologiaan painottunut syventävien opintojen jakso on kaikille pakollisena sisällöltään täysin kaheli. Eihän vuosikursseistaan valmistu tutkijoiksi kaikkina vuosina edes yhtä ainoaa. Ja laitoksen ulkopuolisessa maailmassa ei mitään tutkijan töitä, eikä varsinkaan tästä työstä palkkaa maksavaa tahoa ole edes olemassa. Katso mol.fi sivuja, jos et usko.

        Teidän pitää haaraukoida sellaisia työmarkkinoilla olemassa olevia työtehtäviä, mitä kyseisen oppiaineen perusteella on mahdollista harjoittaa, ja räätälöidä opinnot niiden mukaan. Vuosikursseilta pitää erotella oppilaita, jotka erikoistuvat näihin todellisiin ammatteihin ja kehittää niitä varten valmistavia opinto-ohjelmia.Siihen pitää sisällyttää harjoituksia todellisissa olosuhteissa, että valmistuneella on kanttia rehellisin naamoin kertoa työnantajalle konkreettisesta osaamisestaan. Se, että valmistumisen loppuvaiheessa käydään jossakin virastossa suojatyöpaikanomaisesti istumassa, ei valmista ketään mihinkään todelliseen työtehtävään

        Ei teidän tehtävänne pääsisältö saa olla se, että siloitellaan tietä niille muutamille harvoille opiskelijoille, jotka tähtäävät samoihin tutkijan tehtäviin, joihin henkilökunta on koulun penkkiä kuluttamalla itsensä saattanut. Ja jos resurssipulaan pitää vedota, niin vuosikurssit pitää silloin supistaa niin pieniksi, että homma tulee kunnolla hoidettua. Ei nykyistä verovaroja tuhlaavaaa, työttömyyksiä tuottavaa kolutusohjelmaa kannata enää jatkaa.

        Nyt olet täysin väärässä. yhteiskuntapoliikka ja yhteiskuntatieteet yleensäkin ovat erinomaisia yliopistollisia aineita. Niiden opetus voidaan järjestää lähes kokonaan massaluennoilla ja kirjatenteillä, eikä tarvita kalliita laboratorioita tai edes pienryhmäopetusta. Lisäksi vaatimukset voidaan helposti rukata sellaisiksi, että opiskelu sujuu ja opintopisteitä kertyy nopeaan.

        Koska koulutus ei johda mihinkään varsinaiseen ammattiin, kukaan ei edes pääse ihmettelemään tutkintonsa suorittaneiden osaamattomuuttakaan, joten tuollainen on mitä mainioin koulutusala: tuottaa halvalla ja nopeasti maistereita.

        Se taas, mihin koulutettuja tarvitaan, mitä he osaavat tai mitä hyötyä he tuottavat yhteiskunnalle, ei nykyään näytä kiinnostavan sen kummemmin OKM:ää kuin muitakaan koulutusalan päättäjiä.


      • Mieti sinäkin
        Vastarannalta kirjoitti:

        Nyt olet täysin väärässä. yhteiskuntapoliikka ja yhteiskuntatieteet yleensäkin ovat erinomaisia yliopistollisia aineita. Niiden opetus voidaan järjestää lähes kokonaan massaluennoilla ja kirjatenteillä, eikä tarvita kalliita laboratorioita tai edes pienryhmäopetusta. Lisäksi vaatimukset voidaan helposti rukata sellaisiksi, että opiskelu sujuu ja opintopisteitä kertyy nopeaan.

        Koska koulutus ei johda mihinkään varsinaiseen ammattiin, kukaan ei edes pääse ihmettelemään tutkintonsa suorittaneiden osaamattomuuttakaan, joten tuollainen on mitä mainioin koulutusala: tuottaa halvalla ja nopeasti maistereita.

        Se taas, mihin koulutettuja tarvitaan, mitä he osaavat tai mitä hyötyä he tuottavat yhteiskunnalle, ei nykyään näytä kiinnostavan sen kummemmin OKM:ää kuin muitakaan koulutusalan päättäjiä.

        Näinhän se on. Voihan asiasta löytää joidenkin kannalta myös hyviä puolia. Kerroit toisin sanoin sen, mihin tulokseen olen itsekin työttömäksi valmistuuttuani tullut.

        Minulla taitaa olla tämän alennustilani takia tästä yhteiskuntatieteiden maisterien tehtailusta hieman subjektiivinen näkemys.


      • Vastarannalta
        Mieti sinäkin kirjoitti:

        Näinhän se on. Voihan asiasta löytää joidenkin kannalta myös hyviä puolia. Kerroit toisin sanoin sen, mihin tulokseen olen itsekin työttömäksi valmistuuttuani tullut.

        Minulla taitaa olla tämän alennustilani takia tästä yhteiskuntatieteiden maisterien tehtailusta hieman subjektiivinen näkemys.

        Itse taas olen ihmetellyt eri aloille koulutettavien ihmisten määriä ja heidän todellista tarvettaan, koska monillakin opintoaloilla on jo pitkään vallinnut suoranainen massatyöttömyys. Lisäksi olen kummissani siitä, kun vain koulutusmäärillä, koulutuksen halvalla hinnalla ja opintojen nopeudella näyttäisi olevan päättäjille merkitystä. Osaamisesta ja suoranaisesta osaamistason laskusta ei kukaan ole huolissaan, vaikka juuri osaaminen määrittää pienen kansan menestymisen mahdollisuudet.

        Mutta onhan suuren päättäjän mahtavaa elvistellä kansainvälisissä yhteyksissä sillä, kuin suuri osuus ikäluokastaan Suomessa on korkeasti koulutettuja. Kukaan ei niissäkään ympyröissä kysy, mitä nuo koulutetut todella osaavat tai mihin heitä Suomessa tarvitaan. Tietysti koulutettu työtön on potentiaalisesti parempi tapaus kuin kouluttamaton, sillä hänet voi tarvittaessa helpommin muuntokouluttaa.

        Ei minunkaan näkemykseni ole objektiivinen, mutta olen huolissani Suomen yliopistopolitiikasta, vaikka se ei minuun enää omakohtaisesti millään tavalla vaikutakaan.


      • magic bullet
        Mieti sinäkin kirjoitti:

        "Joo kyllähän töitä löytyy lähestulkoon varmasti jos olet vain normaali, edustuskelpoinen tyyppi."

        Jos olet sellaisessa asemassa, että tutkit YKP:ta työllistyneitä, niin koeta hyvä ihminen kehitellä parempia visioita alan työllisyyden parantamiseksi. Kun kerta olet laitoksen tutkijana, niin voit vaikuttaa asiaan.

        Väität, että valmistuneista suurin osa on ihan normaalisti työelämässä. On kai ne, mutta ne työtehtävät, joissa suuri osa työskentelee, eivät edellytä mitään ylioppilas- tai maisterintutkintojen suorittamista.

        Homma pitää muuttaa siten, etteivät tulevaisuusnäkymistä tietämättömät opiskelijat harhaile (vieraskielisten) tenttikirjavalikoimien parissa omin päin ja valitse niitä paksuuden mukaan.Ja metodologiaan painottunut syventävien opintojen jakso on kaikille pakollisena sisällöltään täysin kaheli. Eihän vuosikursseistaan valmistu tutkijoiksi kaikkina vuosina edes yhtä ainoaa. Ja laitoksen ulkopuolisessa maailmassa ei mitään tutkijan töitä, eikä varsinkaan tästä työstä palkkaa maksavaa tahoa ole edes olemassa. Katso mol.fi sivuja, jos et usko.

        Teidän pitää haaraukoida sellaisia työmarkkinoilla olemassa olevia työtehtäviä, mitä kyseisen oppiaineen perusteella on mahdollista harjoittaa, ja räätälöidä opinnot niiden mukaan. Vuosikursseilta pitää erotella oppilaita, jotka erikoistuvat näihin todellisiin ammatteihin ja kehittää niitä varten valmistavia opinto-ohjelmia.Siihen pitää sisällyttää harjoituksia todellisissa olosuhteissa, että valmistuneella on kanttia rehellisin naamoin kertoa työnantajalle konkreettisesta osaamisestaan. Se, että valmistumisen loppuvaiheessa käydään jossakin virastossa suojatyöpaikanomaisesti istumassa, ei valmista ketään mihinkään todelliseen työtehtävään

        Ei teidän tehtävänne pääsisältö saa olla se, että siloitellaan tietä niille muutamille harvoille opiskelijoille, jotka tähtäävät samoihin tutkijan tehtäviin, joihin henkilökunta on koulun penkkiä kuluttamalla itsensä saattanut. Ja jos resurssipulaan pitää vedota, niin vuosikurssit pitää silloin supistaa niin pieniksi, että homma tulee kunnolla hoidettua. Ei nykyistä verovaroja tuhlaavaaa, työttömyyksiä tuottavaa kolutusohjelmaa kannata enää jatkaa.

        "Jos olet sellaisessa asemassa, että tutkit YKP:ta työllistyneitä, niin koeta hyvä ihminen kehitellä parempia visioita alan työllisyyden parantamiseksi. Kun kerta olet laitoksen tutkijana, niin voit vaikuttaa asiaan."

        "Ei teidän tehtävänne pääsisältö saa olla se, että siloitellaan tietä niille muutamille harvoille opiskelijoille, jotka tähtäävät samoihin tutkijan tehtäviin, joihin henkilökunta on koulun penkkiä kuluttamalla itsensä saattanut."

        :D

        Turhaan puhuttelet mua jonain laitoksen tutkijana - en ole missään sanonut olevani sellainen.

        Yksi tärkeimpiä taitoja joita yhteiskuntatieteellisessä voi muuten kehittää, ovat viestintäkyvyt. Tällä työttömällä maisterilla luetun ymmärtäminen ei ole kyllä koskaan tainnut olla kovin korkealla tasolla.


      • Mieti sinäkin
        magic bullet kirjoitti:

        "Jos olet sellaisessa asemassa, että tutkit YKP:ta työllistyneitä, niin koeta hyvä ihminen kehitellä parempia visioita alan työllisyyden parantamiseksi. Kun kerta olet laitoksen tutkijana, niin voit vaikuttaa asiaan."

        "Ei teidän tehtävänne pääsisältö saa olla se, että siloitellaan tietä niille muutamille harvoille opiskelijoille, jotka tähtäävät samoihin tutkijan tehtäviin, joihin henkilökunta on koulun penkkiä kuluttamalla itsensä saattanut."

        :D

        Turhaan puhuttelet mua jonain laitoksen tutkijana - en ole missään sanonut olevani sellainen.

        Yksi tärkeimpiä taitoja joita yhteiskuntatieteellisessä voi muuten kehittää, ovat viestintäkyvyt. Tällä työttömällä maisterilla luetun ymmärtäminen ei ole kyllä koskaan tainnut olla kovin korkealla tasolla.

        "Yksi tärkeimpiä taitoja joita yhteiskuntatieteellisessä voi muuten kehittää, ovat viestintäkyvyt. Tällä työttömällä maisterilla luetun ymmärtäminen ei ole kyllä koskaan tainnut olla kovin korkealla tasolla. "

        Vaan analysoipa itse tekstini sisältöä. Kiinnostaisi kuulla, mitä toimivia ratkaisuja sinulla on esiin nostamiini epäkohtiin.

        "Turhaan puhuttelet mua jonain laitoksen tutkijana - en ole missään sanonut olevani sellainen."


        En kyllä yhtään ihmettele, jos kukaan ei halua esiintyä vastuullisena näiden työttömyyksien tehtailusta, joita tällä nykyisellä yhteiskuntatieteiden maisterikoulutuksella tuotetaan.


    • 818

      Harrastusmielisenä sivuaineena hyvä. Jos haluat töitä, opiskele juristiksi.

      En tiedä ketään alalta valmistunutta ja oikeasti työllistynyttä, jolla ei olisi vankka puoluetausta. Ilmapiiri on sen myötä vähän vaikea, kun opinnoilla ei ole oikeasti mitään väliä mutta kuppikuntaisuus ja selän takana juonittelu on runsasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.

      Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.
      Terveys
      321
      7635
    2. Viiimeinen viesti

      Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill
      Suhteet
      66
      2176
    3. Mikä olisi sinun ja kaivattusi

      Tarinan kertovan elokuvan nimi?
      Ikävä
      177
      1856
    4. epäonnen perjantain rikos yritys

      onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä
      Kajaani
      16
      1392
    5. Onko kaivattusi täysin vietävissä ja

      vedätettävissä?
      Ikävä
      112
      1287
    6. Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"

      Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1261
    7. Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa

      - Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 18
      Maailman menoa
      170
      1231
    8. RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.

      Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j
      Puolanka
      57
      1186
    9. Kirjoitin sinulle koska

      tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j
      Ikävä
      41
      1081
    10. Martina pääsee upeisiin häihin

      Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      290
      1029
    Aihe