Nesteenpoistolääke ja haitat?

Huippaa ja heittää

Heippa kaikki te, joilla verenpainelääkkeen lisäksi käytössä nesteenpoistolääke. Tuleeko teille diureeteista jotain sivuvaikutuksia? Mulla Natrilixista laski kaliumarvo niin alas, että sitä sairaalassa tankattiin lisää ja Diovan comp:n diureetti aiheuttaa niin kovaa pyörrytystä, ettei voi autoa ajaa.

Maanantaina kaiketi lääkäri taas määrää jotain uutta, siksi kysynkin, onko täällä diureetin käyttäjää, jolle oma lääke ei aiheuta sivuvaikutuksia. Tiedän, jotta kaikki me ollaan erilaisia, eikä voi yleistää. Pelottaa vaan mitä uusi lääke tuo tullessaan, siksi kysyn kokemuksia?

22

42025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • potilaana ollut

      Vastaan vaikka minulla ei ollut tuota Compia mukana kun kokeiltiin Diovania, vaan se ei käynyt ei yhtään. Hirvittävästi pulssi nousi melkein 90-95 pyöri koko ajan teinpä mitä tahansa. Huippasi ja päässä jyskytti. Normaalisti pulssini on 59-65 ilman kuntoilua jota harrastan n. 3 krt viikossa salilla. Olen 65 v. nainen.

      Mutta minulla oli Cozaar Comp 50 mg, ja se ei haitannut ei millään lailla olotilaa n.15 v,, nykyään minulla on siis pelkka Cozaar 50 mg elikkä n. 5 v. sain nuorena verenpainelääkitysen sukurasitus taustana.
      Olin kuumassa maassa lomalla ja heikotti kamalasti, menin lääkärin ja hän sanoi siellä että miksi minulla on nesteenpoisto laitettu kun luultavasti en sitä tarvitse. Jouduin tiputukseen ja siitä se lähti en tarvii siis nesteenpoistoa ja ihmetteli vielä että siihen ei ole kajottu täällä?. En tiedä mistä hän sen tiesi ja käski vielä juoda vettä n. 2lt päivässä, täälläkin. Ja oikeassa oli, ei ole turvotusta eikä mitään.
      En laittaisi suuhuni Diovania enää mistään hinnasta, hyvä kun selvisin hengissä siitä kokeilusta, minulle se ei käynyt. Cozaarhan on esim. samantapainen lääke kuin diovan, apteekki koettaa muuttaa sen Losartix-nimiseksi se on vaihtoehtolääke ja minä en siihen suostunut syötyäni 3 kk. olo oli kuin merellä ja menin uudelleen lääkäriin ja sanoin että laittaa reseptiin - ei vaihtoa-- tämä.
      Laitan tämän vain tiedoksi jos lääkäri yrittää diovania vielä käyttää. On niitä paljon hyviä lääkkeitä olemassa,, kunhan vain se etsintä sattuu kohdilleen. Paras olisi endokrinologi tietämään lääkityksistä.

    • Huippaa ja heittää

      No kiitos vastauksesta, ei väliä sillä mitä lääkettä mulla on, kysyin yleensä diureeteista. Katselin noita Cozaarin sivuvaikutuksia, niin huimaus oli sielläkin. En tiedä suostuuko lääkäri vaihtamaan kokonaan uuden lääkkeen, kysynpä tuota mahdollisuutta.
      Mulla on ultraäänitulosten mukaan suurentunut sydän ja kaupan päälle vielä vasen haarakatkos. Paineet pitäis saada alas. Huomenna ihan tavallinen tk-lääkäri sitten soittaa, saas nähdä kuin muijan käy.

      • ilman harmejä

        Saitko uudet lääkkeet? Tuttavalla on tuo haarakatkos ja hänellä on lääkitys Emconcor 5 mg ja lisipril vissiin sekin pieni annos siis ACE- estäjä.
        Sai yliopistollisesta sairaalasta lääkkeet sydänpuolelta. Hänelle käy nuo.


    • Kun ette vain syö kolesterolilääkkeitä, jota viitaisvat ko oireisiin. Kolesterolilääkitys on täysin turhaa koska ruuasta saa vain korkeintaan yhden nejänneksen kehon tarvitsemasta tarpeesta ja maksa muodostaa lopputarpeen. Lääkityksellä siiten vaikutetaan maksan toimintaan heikentävästi ja aiheutetaan muita oireita, josta tietysti lääketeollisuus vaikenee.

      Muutama tuttava on saanut melkoiset vapinaoireet ko lääkkeistä ja parhaat on joutuneet teholle hoitoon.

      Toinen uusi tieto (vanhempikin) on että eläinperäiset rasvat oavat sitten taas terveellisempiä kuin nuo "transrasvat" teolliset margariinit ja lisänä vielä nuo teolliset kevyttuotteet.

      No menttiin hieman ohitse kysymyksen, mutta tulee aina mileen kun lääkeistä puhutaa, eli mitä turhaakin meille dyötetään.

      • Anonyymi

        "Kolesterolilääkitys on täysin turhaa koska ruuasta saa vain korkeintaan yhden nejänneksen kehon tarvitsemasta tarpeesta ja maksa muodostaa lopputarpeen. Lääkityksellä siiten vaikutetaan maksan toimintaan heikentävästi ja aiheutetaan muita oireita, josta tietysti lääketeollisuus vaikenee."


        olen syönyt yli 25 vuotta kolesterolilääkettä, ikää on 86v ja ei mitään ongelmia.
        Olen suvun vanhin, kukaan ei ole isän eikä äidin puolenta päässyt yli 80v ikään.
        Ja lopuksi, ajokortti on vielä. Aloitin Lipitorilla, nyt Arnonivastin.


    • Tämä toimii mulla

      Sovittiin lääkärin kanssa, jotta puoli Diovan Compia aamuin illoin. Pysyy huimaus aisoissa. Mulla on haarakatkoksen aih. rytmihäiriöihin propranololia, joka on beetasalpaajaa kuten Emconcorkin, ACE-estäjiä en voi käyttää yskän takia.

      Mä olen jättänyt lihan kokonaan ja reumasta johtuvat nuveltulehdukset on loppuneet. Reumalääkäri ehdotti josko kokeilisin. Samalla ldl-kolesteroli laskenut ja hdl-kolesteroli noussut ja mikä parasta, triglyseridiarvo laskenut.

      Kolesterolilääkkeitä jos joskus tyrkytetään, käytän punariisiä. Se on sama kuin statiini, mutta ilman sivuvaikutuksia. Kasvisterolit laskee kolesterolia myös, lääkkeisiin turvaudun vasta viimeisenä vaihtoehtona. En reuman lisäksi todellakaan kaipaa lisää kipuja.

      Ja margariinien transrasvoista. Kyseessä pelkkä huhu, joka paljastui läpäksi. Missään Suomessa myynnissä olevassa margariinissa ei ole transrasvoja. Mutta mitä siitä, en käytä niitäkään. Proteiinia saan soijasta ja sieniproteiinia Quornista, tarpeelliset öljyt kalasta ja rypsiöljystä . Arvot kohdallaan, näillä jatkan. Mikä sopii mulle, ei sovi välttämättä muille.

    • rey31

      minulla on diurex verenpaine lääke ja hyvin käy

    • nesteenpoist..

      losartan comp. on mulla käytössä ja pissalla saa juosta normaalia enemmän, just tuon diureetin takia.

    • 5+5

      mm. C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin puute nostaa verenpainetta.

      Liika teollinen suola (merisuola tai ruususuola ruuanlaittoon kohtuudella), liikkumattomuus, stressi sekä lihavuus nostaa verenpainetta.

      Ikääntyessään verisuonet tukkeutuvat kalkista. Ja tämä kalkkeutuminen alkaa jo nuorena, jos on väärät elintavat. Kalkkeutuminen nostaa iän myötä verenpainetta. Riittävä D-vitamiinin saanti vaikuttaa kalsiumin aineenvaihduntaan ja kalsium menee suonien sijaan lihaksiin, luihin jne...


      Voi Hyvin 2/2012 lehdessä on lääkärin artikkeli verenpaineen hoidosta elintavoilla eli mene kirjastoon lukemaan lehti.

      Luontaisterveys 3/2013 sivu 34 lehdessä on lääkärin artikkeli verenpaineen hoidosta elintavoilla eli mene kirjastoon lukemaan lehti.


      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (10–20 prosenttia läntisestä väestöstä kärsii uusienkin tietojen mukaan yhä C-vitamiinin puutteesta, Suomessa luultavasti vielä useampi). C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin. C-vitamiinin lisäämisestä ei ole haittaa, sillä sitä ei voi saada liikaa. C-vitamiini on vesiliukoinen ja ylimäärä huuhtoutuu pois virtsan mukana.

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattia) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1

      Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      Vitamin D may help reduce blood pressure in African Americans
      http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-may-help-reduce-blood-pressure-in-african-americans/

      "Yliopistojen yhteistyönä kehitty DASH-ruokavalio on paras ruokavalio verenpaineen alentamiseksi. Nyt uuden meta-analyysin mukaan DASH-ruokavalio alentaa hyvin myös sydän- ja verisuonitautien riskiä. Kaikista olennaisinta DASH-ruokavaliossa on vihannesten ja hedelmien runsas määrä. Niistä saadaan verenpainetta kurissa pitävää kaliumia, mutta myös C-vitamiinia, polyfenoleita ja karotenoideja, joilla on myös lievää verenpainetta alentavaa vaikutusta."
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23466047

      UV exposure directly lowers blood pressure
      http://www.vitamindcouncil.org/vitamin-d-news/uv-exposure-directly-lowers-blood-pressure/

      "D-vitamiinin puute on jo aikaisemmin yhdistetty verenpainetautiin, mutta nyt uusi amerikkalainen tutkimus viittaa siihen, että puutos liittyy myös lievään verenpaineen kohoamiseen."
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2236

      "Tässä tänä vuonna julkistetussa satunnaistettuihin ja kontrolloituihin tutkimuksiin perustuvassa meta-analyysissä C-vitamiini alensi systolista verenpainetta noin 5 elohopeamillimetriä ja diastolista verenpainetta lähes 2 elohopeamillimetriä korkeasta verenpaineesta kärsivillä."
      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22492364?dopt=Abstract

    • V.Paine

      Minulla yhdistelmä teettää julmetun hikoamisen. Silmät ja kroppa ui hiessä. Enkä tarkoita tällaisia ilmoja kun nyt on. Olen ollut esim. työpaikalla, jossa kosteusprosentti lähenteli sataa ja oli kuuma kuin hel**tissä. Ei silloin ollut lähellekään tälläistä. Jotenkin tämä pilaa kesästä nauttimisen. Tiedossa olisi matka lämpimään ja kosteaan paikkaan. Taidan lopettaa syömisen joksikin aikaa...

    • hei sinä,"huippaa ja heittää".ajattelin että jos olet joutunut joskus käyttämään sen nimistä veren ohennus lääkettä,Hydrex semi 25 mg tai tiedät henkilöitä jotka joutuvat käyttämään samaa lääkettä kuin minä.olis hyvä tietää mitä sivuvaikutuksia heille tuli!?tätä verenpaine lääkettä joudun 2 päivässä ottamaan,Carvedilol 12,5 mg.näillä mennään!?

      • Kikka63

        Onko kellään kokemusta hydrex lääkkeestä miten toimii


      • Hydrex
        Kikka63 kirjoitti:

        Onko kellään kokemusta hydrex lääkkeestä miten toimii

        Itselläni on Hydrex 12,5 mg (puolikas tabletti) muiden verenpainelääkkeiden lisäksi. Toimii hyvin ja on hyvä lääke.

        Sama asia kuin muiden nesteenpoistolääkkeiden kanssa, että helteellä on muistettava juoda vettä riittävästi että elimistö ei kuivu.


      • Anonyymi

        Hei. Hydrex semi on nesteenpoisto lääke ei verenohennuslääke,että tiedoksi vain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hei. Hydrex semi on nesteenpoisto lääke ei verenohennuslääke,että tiedoksi vain.

        Hydrex-tabletteja käytetään alentamaan kohonnutta verenpainetta sekä hoitamaan sydän-, munuais- ja maksaperäistä tai muista syistä johtuvaa turvotusta.

        Hydrex-tabletteja käytetään pitkäaikaisesti ja usein pysyvästi etenkin verenpainelääkkeenä. Että näin tarkalleen.


    • spirinisti

      Minulla käytössä Spironolactone, joka on kaliumia säästävä diureetti. Laski paineet normaaliksi, mutta nesteet ei lähde. Diurexhan on myös kaliumia säästävä. Jos kaliumtaso on jo lähtökohtaisesti alakanttinen, kannattanee kokeilla näistä jompaa kumpaa.

    • kuntietäs

      mulla alilämpö diureettiyliannoksen takia herätti tankkaamaan kaliumia itte purkista, samoin strong-magnesiumia ja samantien omega3 ja kalkki D ja B-vitaa, joita löytyi köyhän kotiapteekista. On sydämen vajaatoiminnan takia toi nesteenpoistolääke, muttei oltu varoitettu sivuvaikutuksista. Heräsin aikamoisessa horkassa vaikka päivittäinen annos oli pieni. Vettä kun pitäisi juoda esim. helteellä vaikka hengenahdistus turvotus- oire vaivaisikin. KAi.

    • tunnustanpas

      niinno, olin juhlinut viikonlopun, kahvitellut vielä päälle, enkä vedellä laimennellut...SIITÄSSAIN

    • Jjlkcjnvhjk

      ei oo koskaan ollu mitään haitta vaikutuksia itellä. Kahvia juon enemmän ku laki sallii ja se voi jonkin verran kuivattaa mut siinä on vettä ni haitta on tällöin melko mini. Tietysti jotkut nesteenpoisto lääkket on asia erikseen, enkä käytä enää edes särkylääkkeitä, voi tulla lääkesärky, kostautuu eli lääkkeen pitäs lieventää särkyä mut liiallinen käyttö aiheuttaa särkyä eli se menee päinvastoin. Lääke säryt sai mut luopumaan lääkkeistä kokonaan, olen lääkkeistä kieltäytyjä enää.

    • Anonyymi

      itse en käytä meikkivoiteta suht t kaunis slaavinanen mutta veren paineeseen määrättiin hydrex nesteen poisto lääkettä lotsar veren paine lääkettä nyt molemmat silmän aluset ovat erittäin mustat saman olen nähnyt kaikilla hoidettavilla jotka käyttävät veren paine lääkettä ja nesteen poisto lääkettä

    • Anonyymi

      Jos on kihti riski niin nesteen poisto pois.

      Muutenkin kai on montaa näkemystä

    • Anonyymi

      Ja kesällä kuka voi muka käyttää näitä?

      Ilmastonmuutos keleillä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4588
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      4018
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2571
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      199
      1608
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1296
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1261
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1228
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1203
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1163
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1085
    Aihe