Verta ulostamisen jälkeen ja viiltävä kipu ulostaessa nuorella!

Pelokas.....

Olen 26-vuotias perusterve nainen. Olen ehkä n.4-5 vuoden ajan tuntenut aina välillä kipua ulostaessa kausittain, välillä oireet helpottuvat ja välillä taas ulostaminen on kovinkin kivuliasta. Jos uloste sattuu olemaan kovaa, saattaa vertakin tulla ulostamisen jälkeen paperiin. Silloinkun ulostaminen sattuu, se tuntuu siltä kuin peräsuolessa olisi haava joka repeää, tai jokin "kohta" johon ulosteen osuessa vihlaisee ilkeästi, lähellä peräaukon ulkosuuta mutta kuitenkin sisällä. Kipu saattaa jatkua polttelevana ja voimakkaana hetken ulostamisen jälkeen ja sitten hiljalleen lieventyä. Onpas ikävä selitellä näin yksityiskoihtaisesti... En ole uskaltanut nuorempana vaivojen alkaessa mennä lääkäriin ja tuntuu että kynnys lääkärille menemiseen on vain kasvanut. Lisäksi oireiden välillä helpottaessa pitkäksikin aikaa en ole kokenut tarvetta mennäkään lääkäriin ja se on sitten vain jäänyt.

Lisäksi olen tämän koko ajan kärsinyt myös peräaukon kutinasta aika ajoin. Oireilukauden alkua tuntuu edeltävän aina kova kutina kunnes sitten alkaa ulostaminen taas sattua. Nyt sitten tässä muutaman päivä sitten kävin työpaikalla vessassa kun hätä yllätti, inhoan käydä julkisissa paikoissa isommalla asialla ja taisin ehkä ponnistaa liian kovaa hätäpäissäni kun verta tuli pönttöön ulostamisen jälkeen sekä paperiin pitkästä aikaa ja tällä kertaa normaalia enemmän. Nyt kuitenkin huolestutti se että verta tuli myös alushousuihin myöhemmin. Ihan kirkkaanpunaista verta, ensin luulin että kuukautiset alkoi tiputtelulla mutta tajusin että peräaukosta tullut. Tässä nyt tosiaan muutaman päivän ajan jatkunut aina ulostamisen jälkeen, että pitää tosiaan jopa pitää jotakin pientä suojaa ulostamisen jälkeen.

Olen tietysti selaillut ties mitkä syöpäartikkelit netistä paniikissa ja olen niin peloissani.... Pukamatkin varmaan voisi olla kyseessä, mutta kun oireet tuntuvat sopivan moneen muuhunkin.... Lääkäriinhän sitä on mentävä mielenrauhan saamiseksi mutta osaako kukaan vinkata mistä todennäköisimmin voisi olla kyse oireideni perusteella?

20

14651

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leivätön pöytä

      peräpukamat ja peräaukon haavauma

      sun täytyy jättää viljat ruokavaliosta pois

      Leipä ei pidäkään miestä tiellä?

      http://olotila.yle.fi/mina/hyvinvointi/pekka-nieminen-muutti-ruokavalionsa-paleoksi?page=2#comment-6275


      Viljat tai maitotuotteet pois vähintään 4 viikoksi. Kokeile kumpi oireet aiheuttaa.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

      Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 200-1000mg / vrk
      C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin. C-vitamiinin lisäämisestä ei ole haittaa, sillä sitä ei voi saada liikaa. C-vitamiini on vesiliukoinen ja ylimäärä huuhtoutuu pois virtsan mukana.

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattia) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1

      Omega-3 rasvahappojen tarve on jopa 1 gramma päivässä eli esim. villiä lohta 150-200 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista.

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16 vähintään kädet ja jalat paljaina.

      Huonoin tilanne on afrikkalaista syntyperää olevilla maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on lähes läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.

      D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

      Meillä "asiantuntijat" Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 7,5-10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

      Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

      Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

      Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

      Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

      Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.

    • alkup....

      Kiitoksia vinkeistä, mutta syön suorastaan neuroottisen terveellisesti. En käytä viljatuotteita paitsi kaurapuuroa syön joka ikinen aamu. D-vitamiinilisää vedän suurella annoksella ympäri vuoden, syön omega 3:sia jne. Syön tällä tavalla äärimmäisen terveellisesti lähinnä ihoni takia, olen varhaisesta murkkuiästä saakka kärsinyt sitkeästä aknesta ja ruokavalio on ainut asia millä olen sen saanut kontrolloitua.

      Vatsani toimii ihan hyvin, en kärsi juurikaan ummetuksesta enkä myöskään löysästä vatsasta. Ulosteen ei tarvitse olla kovinkaan kovaa ja silti se saattaa tehdä kipeää.

      Verenvuotoon minulla liittyy aina kipu peräaukon sisällä, lähellä peräaukkoa. Kun kipua ei tunnu ja tavara tuntuu tulevan ns. ulos sutjakkaasti, mitään verta ei tule. Kun sitten uloste on yhtään normaalia kovempaa tai peräaukkoa on kutissut niin silloin yleensä esiintyy tuota kipua ulostaessa, sellaista kun jotakin siellä sisällä ratkeaisi tai uloste osuisi johonkin niin että vihlaisee.... Uloste näyttää aivan normaalilta, se ei näytä veriseltä. Veri siis tulee vasta pyyhkiessä paperiin.

      Hyvin turhauttavaa kun en yksinkertaisesti uskalla mennä lääkäriin, menen kyllä herkästi aina jos jotakin vaivaa on, mutta äärimmäisen ujon luonteeni takia tuntuu maailman kamalimmalta asialta mennä levittelemään peräänsä lääkäriin... Ymmärrän että pelkoni on naurettava ja sitä varten ne lääkärit siellä ovat että näitä asioita hoitavat... Kyllä kai se on vain rohkaistuttava ja mentävä edes mielenrauhan takia....

      Mutta osaako kukaan sanoa mihin nämä oireet voisivat viitata, kellään samaa?

    • rohkeasti vaan

      Jotain haavumaa tai peräpukamaa.

      Käy lääkärilä, niin pääset tutkimuksiin.

    • .......

      Ehkä siellä on polyyppeja, itselläni on usein ärtynyt juuri peräsuoli jos on stressiä.
      Miten usein vatsa toimii?

      • peräpukama

        Peräpukamiin viittaisi. Kova uloste sattuu, löysä uloste ei, kirkkaanpunaista verta, kova ponnistelu pahentaa, jälkeenpäinkin vielä kipuja. JOS ois tummaa verta, se tulis syvemmältä, mut peräpukamiin liittyy tuo kirkk.pun. veri. VÄLTÄ kovaa vatsaa, eli ruokavaliota fiksaa niin, että pysyy uloste suht löysänä. Jos huolestuttaa, mee lääkäriin.
        Muista: ET OO AINUT, jolla peräpukamia! Etkä ainoa, joka esittelee pyllyreikäänsä lääkärille! Se on niitten työ ja näkevät todella paljon kaikkee joka pv! Luonnollista! Ei tarvii häpeillä!!! Lääkärit on hienotuntteisia. Ite käyny useamman kerran suolitähyssä, usein ei edes huomaa, että homma on jo ohi!!! Ilman mitään lääkkeitä siis menny! Suotta pelkäät lääkäriin menoa! Tieto helpottaa myös.


    • peräpukama22

      Lekuriin vaan! Pukamilta kuulostais. Ne voidaan hoitaa pois:)

      Ethän raavi kutisevaa peräaukkoa? Se pahentaa ongelmaa. Hae apteekista peräpukamavoidetta/tmv (kysy neuvoa!!), ne lieventävät kutinaa ja helpottavat haavautumien paranemista.

      • peräpukama22

        ..se vielä että voiteilla ei siis pukamia saa pois, mutta voit hoitaa inhottavaa kutinaa ja kipua niillä. :) Lääkärissä sitten pukamat voidaan hirttää pois, kuten olet varmaan asiasta lukenut.


      • ex-pukama
        peräpukama22 kirjoitti:

        ..se vielä että voiteilla ei siis pukamia saa pois, mutta voit hoitaa inhottavaa kutinaa ja kipua niillä. :) Lääkärissä sitten pukamat voidaan hirttää pois, kuten olet varmaan asiasta lukenut.

        Jotkut on saneet pukamat pois puikoilla ja voiteilla sekä ummetuksen hoidolla. Hirttäminen ja leikkaus on viimeiset konstit. Tk-lääkäri voi tutkia tilanteen ja määrätä reseptillä oikeat lääkkeet.


    • viljaton ja terve

      Minä sain pukamat 18v ja siellä ne ovat vieläkin. Eivät vaivaa.

    • jaajoo

      ummetusta?

    • coliitti

      Mun mielestä oireet viittaavat tulehtuneeseen suoleen. Lueppa netistä aiheesta "colitis ulcerosa".
      Jos olisivat pukamavaivoja, niin oireet olisivat jatkuvia, eikä säännöllisiä oireettomia kausia olisi ollenkaan.

      Itse sairastan kyseistä tautia ja oireeni olivat aivan samankaltaisia kanssasi.

    • ei syytä huoleen?
    • Samasta vielä.
      • Ei aina pukama

        Itselläni alkoi juurikin kuvailemasi oireet synnytyksen jälkeen. Ihmettelin pitkään miten voi olla vieläkin näin kipeä vaikka synnytyksestä oli jo kuukausia. Kynnys mennä lääkärille oli suuri. Lopulta kun verta tuli niin paljon että korvissa alkoi aina vessareidsun jälkeen piippaamaan ja jostain piti ottaa tukea, menin yksityiselle lääkärille tutkimaan tautia. Luin netin keskustelupalstoja ja luulin että kyseessä on peräpukamat. Varasinkin alkuun ajan peräpukamien poistoon. Kun lääkäri tutki ja sanoi ettei täälä ole pukamia, peräsuoli on revennyt, sain lähetteen sairaalaan tähystykseen. Tähystyksessä ei löytynyt mitään joten asia jätettiin siihen. Kivut jatkuivat ja hakeuduin uudelle lääkärille joka huomasi repeymät. Hän laittoi lähetteen leikkaukseen, mutta kun heräsin nukutuksesta lääkäri kertoi ettei leikkausta voitu tehdä, hän ei löytänyt repeämiä. Minua pompoteltiin lääkäriltä toiselle, joka toinen löysi jotain ja joka toinen ei. Lopuksi tapaukseni unohdettiin eikä kukaan enää tiennyt kuinka tutkimuksia voisi jatkaa. Yksi lääkäri epäili että kyseessä on kroonisoitunut fissuura, eli peräsuolen haavauma joka tulehtuu ja aukeaa välillä itsekseen. 6kk ei ollut kipuja tai muuta oireita, ja luulin jo päässeeni vaivasta, mutta yhtäkkiä oireet taas alkoivat pitkän tauon jälkeen. Itsekin mietin nyt että menenkö lääkärille jotka eivät taas tiedä mistään mitään ja pompottelevat edestakaisin, vai kärsinkö vaivani kanssa itsekseni. Olen kokeillut nitrovoiteet sun muut, puudutusgeeliä on kaapissa aina mutta mikään ei auta... Tsemppiä aloittajalle ja toivotaan että saat selville mikä sinua vaivaa!


    • Epätoivo päällä

      Olen sairastanut kuvailemaasi tautia n,30vuotta.välillä on ollut oireettomia jaksoja 2-3vuotta.Kysyisin lyhyesti:Oletteko tavannut suomenmaassa yhtään tämän alan ERIKOISLÄÄKÄRIÄ,joka ymmärtää,kuinka voimakkaat kivut voi olla pahimmillaan.Jos joku on saanut avun,voisitteko laittaa tälle palstalle lääkärin nimen.

    • Anonyymi

      Mulla on tismalleen sama. Kutittaa paljon ja sitten sattuu hirveästi käydä kakalla.. on se hirveetä ku pidätät huutoa vaan kun käyt kakalla. Mulla on ollut tosi paljon myös vatsakipuja ja norovirus oli hiihtolomalla mutta en usko että se liittyy asiaan pahemmin. Pitäisi varmaan mennä lääkäriin kun niin moni muukin kipu vaivaa.. katellaan

    • vatsatoimii

      Itsellä samaa vaivaa,aloin käyttää maitohappobakteereita ja voimaruokajauhetta 360,sekoitan sen veteen ja nautin tyhjään vatsaan aamulla,ulsote pysyy sopivan löysänä ja vatsa toimii moitteettomasti,vertakaan ei enää tule,haavauma on ilmeisesti parantunut!

    • NalPug

      Peräpukamat rakoilevat samaan aikaan kun ulostat. Sen takia tulee verta!

    • Nimimerkki111000

      Olen 14 vuotias tyttö joka kärsii kovista kivuista kun ulostan mitä tämä on ?

    • Anonyymi

      Moi…
      Mä oon 13-vuotias tyttö ja mulla on aika samat oireet :( Pitäiskö huolestua koska oon niin nuori? Pelottaa ihan sikana 😭 voisiko joku auttaa?!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1912
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe