Nainen vaaratilanteessa -NEUVOJA?

....................

Eli olen siis 19-vuotias nainen, ja aikeissa lähteä nyt tulevana kesänä eräretkelle täysin yksin. Olen ollut erällä lapsesta pitäen joka kesä, mutta mulla on aina ollut seuraa mukana. Tämä on ensimmäinen kerta yksin.

Toivonkin teiltä muilta neuvoja näihin kahteen vaaratilanteeseen:

1. Mitä minun tulee tehdä, jos joku yrittää tunkeutua telttaan aikeenaan vahingoittaa minua? (tiedän, että sellaista ei satu kovin usein erällä ollessa, mutta haluan nyt kuitenkin jotain vinkkejä ko. tilanteeseen liittyen)

2. Jos kohtaan esim. karhun (tai muun petoeläimen, jos niistä muista nyt on senkään vertaa haittaa kuin mitä karhusta) ?

Jos teille tulee mieleen jotain muita vaaratilanteita, joita tulisi etukäteen pohtia, niin listatkaa niitä mulle.

Ja älkää neuvoko minua jäämään kotiin, sillä lähden joka tapauksessa, ja parempi vaan on, jos saan teiltä turvallisuusneuvoja ja -vinkkejä. Seuraa en valitettavasti saa, sillä kukaan ystävistäni ei halua lähteä erälle.

-Kiitos!

18

412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nallet on söpöjä

      Jos kohtaat karhun, ÄLÄ lähde suin päin juoksemaan karkuun. Se herättää saalistusvietin. Lähde hivuttautumaan poispäin ja katso karhua. Se tekee tod.näk. samoin. Karhu pelkää ihmistä, joten ei tule tietoisesti sun luo, etempää voi seurata sinua, ettet vaan pääse sitä yllättämään! Rauhallisuus ja kunnioitus, vaikka pelkäätkin, älä näytä sitä, äläkä ärsytä. Jos joudut emon ja poikasten väliin, se on paha tilanne. Emo pelkää poikastensa puolesta ja on arvaamaton.
      Muista telttaan pyrkivistä en osaa sanoa. Kännykkä varmaan sulla mukana ja veivattava laturi sille? Reittisi oltava läheistesi tiedossa, samoin aikataulu!

    • naisten konsti

      Nukkumaan mennessä on hyvä keino laittaa partakoneen terä sinne tussukkan, jos raikari tulee yöllä ja alkaa raiskaamaan, niin johan halkeaa vehje partakoneen terään.

    • vinkix

      Metsään ei ole menemistä ilman katkaistua haulikkoa. Kulkee kägtevästi rinkassa ja varaa pateja terpeeksi!

    • täti

      Jos joku äijä tunkee telttaasi väkisin, et mahda hänelle mitään. Telttakankaan vankina olet todella avuton. Jos yrität huitoa retkipuukollasi, hyökkääjä kyllä ottaa sen sinulta kuin lapselta lelun ja voi jopa käyttää sitä sinuun.
      - Voit vain yrittää keskustella hyökkääjän kanssa, josko muuttaisi mielensä.
      - Voit myös retkeillä jollakin suositulla reitillä ja yöpyä siellä missä toisetkin retkeilijät panevat telttansa pystyyn. Lajitoverista on turvaakin.

      Karhu? Sinä et näe karhua, mutta karhu näkee sinut. Pidä jotain ääntä kulkiessasi jottet yllättäisi sitä ja se ehtisi poistua sivummalle. Sudellakin on muuta ruokaa kesäaikaan.

    • Terhi-Tytteli

      Taidat olla täysi höpö. Kun on partakoneen terä toosassa, niin sitä tarjotaan körmylle ja se tekeekin heti tehtävänsä. Kun ukko tunkee kaluaa, niin napakka työntö lantiolla ylös ja herkkumutteri halkeaa kahtia. Saa lajitoveri siinä kipittää äkkiä hakemaan ensiapuvehkeitä.

    • kaksi ystävätärtä..

      keskustelee:
      - vai raiskasi hän sinut miksi et huutanut apua
      toinen:
      -ei hän tarvinnut apua

      • opettelesuomea

        oli varmaan hyvä vitsi, mutta ei siitä selvää saanut ala-arvoisen huonon kieliopin takia...


    • 9mm

      Ota retkikirves turvaksi mukaan.

    • jos joudut..

      tunkeilun kohteeksi niin teräaseiden suhteen kannattaa olla varovainen koska ne saavat tunkeilijan raivoa töyteen ja se voi olla kummallekin vaarallista.Jos voitat niin sun on vaikea osoittaa kuka aloitti.Paras on väistää ja painaa kaikki tuntomerkit mieleen myöhempää selvitystä varten.Todennäköisesti et jodu siihen tilanteeseen sillä väkivallantekijät eivät retkeile.

    • lounteen kierous

      Sinäkö sen tiedät ? Mutua vaan heittelet kehiin. Raiskarit kulkee reput selässä, siinä kun muutkin.

    • Metsänkulkija1

      Raiskaus keskellä ei-mitään, on hyvin epätodennäköistä. Samoin karhun kohtaaminen. Karhu ja muutkin villieläimet havaitsevat ihmisen paljon ennen kuin ihminen ne.

      Paljon suurempia vaaroja:
      - Eksyt huonossa ilmassa
      - Kaadut ja joukkaat vakavasti
      - Nilkka nyrjähtää johonkin koloon
      - Kirves lipsahtaa vaikkapa jalkaan

      Suunnittele matka ja sovi kotiväen kanssa kartalta ns, check-pont´it, joista ilmoitat itsestäsi. Huomaa, että jokapaikassa ei ole GSM-kenttää...
      Ilmoita etukäteen, milloin palaat ja mistä. Ja jos aikataulu pettää, niin ilmoita. ÄLÄ juo epämääräistä vettä, vaan varaa mukaasi ao. puhdistustabletteja hätävaraksi ja keitä muuten juomavesi. Karta vedenpitävään pussiin samoin tulitikut, sytytyspalat yms.
      Onhan näitä neuvoja ja huomioon otettavia asioita. Nämä vain pitäisi itse tietää ja ymmärtää.

    • kova vaara on

      pistä ne karhut vaikka hanuriisi, ei sellasia kukaan vaelluksella kohtaa. Raiskareita liikkuu kyllä ja aluksi ovatkin mielin kielin, jos ei anna hyvällä, niin johan vedetään raiskaus peliin. Asiasta ei vaan kovin kehdata puhua, koska harvoin vaeltaja raiskari tuomiolle joutuu. Eivät tahdo uskoa käräjillä naisten sanaan ja sanotaan, että puutteessa siellä vaan antoi.

    • niitä löytyy kyllä

      Kyllä minä yksinvaeltavana naisena allekirjoitan nuo pervot. Muutaman kerran on sattumut epämielyttäviä tilanteita, ehkä retkikirveen heiluttelu on pelastanut pahemmalta.
      Kerran Jaurujoella tuli yksi einari joka jo heti katsoi "sillälailla" ja minä pystytin sitten telttani sadan metrin päähän autiotuvasta ja otin retkikirveen valmiiksi. Tämä pervo tuli illalla kuin karhu, nuuskuttaen kovaa ja kierteli telttaani nuuskutellen ja lurpsutti äänekkäästi. Minä työnsin käteni ulos teltan oviaukosta ja heilutin retkikirvestä, huusin vielä kamalasti.
      Pervo poistui takaisin autiotuvalle. Siellä hän nautti lisää alkoholia ja tuli ilos huutelemaan kovalla äänellä. Hän huusi: pilu,pilu,pilu,pilu,hei. Nauroi päälle, lurpsutteli ja maiskutteli, sitten meni takaisin mökkiin remuamaan.
      Pakkasin telttani ja painuin kovaa kyytiä kairaan. Suuntasin Saariselälle ja reissu jäi siltäosin kesken.

    • täällä..

      on kyllä varoiteltu noiden autiotupien kaljaporukoista.Olisit vienyt telttasi 700 m päähän harjun taakse niin tuskin olisi viitsinyt tulla

    • varottaa on kyllä

      Niin kyllä naisen suurin uhka vaelluksella on tuollaiset kalja-pervot ja muut raiskarit.
      Muuten siellä pärjää hyvin.

    • Lusciniasvecica

      Moi,
      Tämähän on tietysti läppä, miesseuraa olet vailla! Miksi et sitä suoraan kerro. On mielestäni kivempi vaellella kun toinen huutelee edestä tai takaa ..." ei tästä ole tuvalle enää kuin 500 metriä"...todellisuudessa näen itse puhelimesta, että kolme kilsaa linnuntietäkin.
      Mietin tässä, että oletko oikeasti lähdössä erämaahan vai seuraatko turistipolkuja...tiedoksi: erämaapolut alkavat jostain, mutta yleensä ne myös yhtäkkiä loppuvat...silloin sinun pitää olla kartalla. MUTTA: Seuraa puroja.
      Lapissa on helppo vaeltaa yksinkinkin...ainoa todellinen uhka voi olla Homo sapiens XY, karhut ja muut öttiäiset pakenee salamana kun haistaakin sunt, joten käytä hajuvettä...ja bliw-saippua on oiva paitsi itsepesuun, myös astianpesuun. Älä kanna mukanasi nesteitä (paitti eksymisen varalta vähän vodaa), kuivamuonaa ja hapankorppuja...tulitikutkin voi pätkiä lyhyemmiksi.
      Vermeet pitää olla tiptop eli hengittäviä-vettähylkiviä---kunnon kamat partiovarusteesta tms.
      Seuraa puroja, Usko itseesi...jos alat epäillä, että kartta on piirretty väärin, niin olet eksynyt..
      Ota mukaan peili.. kun aurinko pilkahtaaa esiin ja sinua etsitään helikopterilla, niin peilin heijastama valo pelastaa sut.
      Lappi on täynnä outoja ääniä, mutta missään en ole ollut yhtä hiljaisessa paikassa kuin tunturin laella (UKK-puisto, en muista tunturia), se oli aivan uskomaton kokemus (sää oli täysin tyyni). Se oli ainoa hetki elämässäni, jolloin olen aistinut täyden hiljaisuuden.
      e

      • Cardueliscarduelis

        ...Vieläpä tuli mieleen, asia kun on minulle läheinen ja rakas
        Mielestäni em. kommenteista ainoan viksun laittoi tuo Metsänkulkija1. Kaikissa muissa hommissa oon hänen kanssaan samaa mieltä, mutta toi vesihomma menee pikkaisen yli: Lapissa (tai ainakin UKK-puistossa) on niin paljon puhdasta purovettä, ettei mitään puhdistuskapseleita tarvita..jos vesi sattuu seisovalla paikalla oleen ruskeeta, niin se johtuu humuksesta eli ikivanhasta, maatuneesta rahkasammaleesta...so ei mitään tblettiloi tarvita. Jos vesi lorisee, niin se ainakin on tarpeeeksi puhdasta. Vinkkejä: about kaikkee ruokaa voi kuivata kotona ja sitten liottaa vedessä paikan päällä muhevaksi (kana, naudan sisäfilee, jauheiha. kaikki vihannekset; peruna, porkkana, tomaatti, paprika, sipuli)...paljon halvemmaksi tulee kun hankit nyt semmoisen keskihintaisen kuivurin kuin että lähdet niillä kalliilla valmispusseilla, joita myös voi ottaa mukaan....nyt alkaa tuntua, että oon läpättänyt tarpeeksi. Onnea matkaan, älä pelkää...ei siellä mitään raiskareita oo ja öisinkin kuuluu lähinnä vaan kettujen ulvonta. T: Olen ollut siellä ja nukkunut karhunkakan lähellä...ei oltu ihan varmoja oltiinko jo Venäjän puolella :)
        e


    • Cardueliscarduelis

      ...taas on pakko jatkaa kolmannen kerran..

      "Mullahan on toi HIV (olen aloittanut vaelteluharrastuksen löytääkseni tarkoituksen elämälleni...ja miksi juuri minulle kävi näin..) Tauti ,joka on minulla ollut jo n. 8 v. on nyt edennyt jo AIDS-vaiheeseen... this is my lonely trip towards something else...., maybe a new oportinity"

      Kähä kähä...eiköhän ns. kirveenheiluttelijatkin häivy. Sitäpaitti nykyiset kortsuthan tehdään niin halvalla Taiwanissa (...ei Kiinassa, eikä Singaporessa) vaan just Taiwanissa, että...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      786
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe