Mitä suosittelette, Puolan ystävät ?

aikaa vain pe-su

Olemme tulossa Krakovaan ensimmäistä kertaa vain viikonlopuksi kun kaikilla on työnsä/päivystyksensä. Joten mitä hotellia suosittelisitte lähellä vanhan kaupungin tai/ja juutalaiskortteleiden lähistöä ja josta olisi samalla helppo käväistä Birkenaun keskitysleirillä ?
Mitä taksi maksaa lentokentältä ko.hotelliin ? Yleinen hintataso muuten esim.vaatteet ja kengät ? Syöminen ulkona ? Tyypillisiä matkamuistoja ?
Millainen opastus Birkenaussa on ? Joukossamme on henkilöitä, joille englantikin tekee hankaluuksia. Tai onko saatavilla esim. suomalainen "opas" maksusta jotakin kautta ? Mistä ?
Tiedosta kiitollisina, sillä tänä vuonna aikaa on niin naftisti vaan.

3

1089

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • krakovaan
    • reissun tehnyt

      Tulin juuri Krakovasta. Hyvä hotelli on Best Western Old town. Sijaitsee juuri vanhan kaupungin vieressä. Taksi kentältä sinne maksoi 90 zlotyä illalla klo 22 ajoaika 20min.
      Tuon hotellin takapihalla on pieni bistro, jossa oli hyvä ruoka. 60-70 zlotua per hölö oluen kanssa keitto ja pihvi. Vanhan kaupungin torilla infopistettä vastapäätä on Dominikanskan kadun kulmassa kebab/pizzapaikka, jossa oli paljon ruokailijoita. Nopea palvelu ja tiskiltä näyttäen mitä haluaa kaikki onnistuu. Lounaaksi iso tortilla ja olut maksoi 20 zlotua.
      Kenkien hinta riippuu laadusta.
      Hotellista kannattanee kysellä noista päivämatkoista. En tiedä Birkenausta. Ei kiinnosta.
      Suolakaivoksessa kä'vin, mutta se on vanhemmalle väelle rasittava reissu. Kierros vie 2 tuntia ja odotus ja poispääsy maan alta vie tunnin lisää.
      Kierrokselle kannattaa mennä heti aamusta. Sisäänpääsy 73 zlotya.
      Hotellilta suolakaivokseen on taksi ehkä 200 euroa. Taksi odottaa siellä ja tuo takaisin. Kierros päättyy hisseihin, jotka tulevat maan pinnalle puolen kilometrin päässä lähtöpisteestä. Kyselkää missä on lähtöpiste niin löydätte taksinne.

    • reissun tehnyt

      Jatkan tähän vielä. Krakovassa on erittöäin hyvä julkinen liikenne. Raitiovaunut ovat uusia, samoin bussit. Lippuja saa ostettua pysäkkien lähellä olevista kiokeista. 24 tunnin lippu maksoi 15 zlotya, 40 min lippu 3,80 zlotya ja 20min lippu 2,8 muistaakseni. Vaihtoja voi tehdä tuon ajan sisällä. Lippu leimataan laimauskoneessa kun ajoneuvoon astutaan.
      Kentälle pääsee ja sieltä pois esim bussilinjalla 292 ja vaihdettava sitten Invalidowin pysäkillä raitovaunuihin. Ilmeisesti näissä on eri taksa, joten liput joutuu ostamaan kumpaankin erikseen. Aikaa tuhrautuu, joten suosittelen taksia.
      Pieni olut Tyskie 0,3 on noin 7 zlotya tarjoituna.Iso 0,5 ehkä 8 zlotya. 1,5litran vesipullo kaasun kanssa laadusta riippuen 0,79...1,5 kaupassa.
      0,5 litran puolalainen Zystererowa vodka 19 zlotya.
      Paprika maustepussi matkamuistoksi 20g 1,79 zlotya.
      pieni Fanta 2,4 ja munkki 1,8 zlotya.
      Eka päivänä kannattaa ottaa sähköautoajelu, jossa tutkitaan sekä vanha kaupunki että juutalaiskortteli. Pyyntihinta on 300 zlotya 1½ tunnin kierrokselta, mutta neuvotellen pääsee edullisempaan sopimukseen. Jos otat tyhjän sähköauton lennosta, niin sinulla on parempi neuvottelutilanne hinnan suhteen. Parkkiasemilla hinnat on tiukemmat.
      Raitiovaunut 4, 21 ja 22 ajavat Nova Hutan legendaariselle terästehtaalle, Kombinaatille. Nova Hutassa näkee vielä sosialismin siipien havinaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1827
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1707
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1313
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      819
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      785
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      767
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      707
    Aihe