Estonian business school Helsinki

Business-enkeli

Moniko hakemassa? Harkitsen vielä että hakisko Talllinnaan tai Helsinkiin. Enkun kielestä myös apua. Aattelin ottaa laskentatoimen suuntauksen jos pääsen sisään.

39

2332

Vastaukset

 • Laitoin paprut meneen....... Mut meen lappeenrantaan eka ktm-pääsykokeeseee...

  • Misseydestä pari vuotta sitten haaveillut Aino Siekkinen "pääsi" tuonne EBS:n opiskelemaan. Aiemmin opiskellut Helsinki design schoolissa. Molempiin oppilaitoksiin pääsee sisään rahalla. Kertoo aika paljon ihmisestä jos ei päänupilla opiskelupaikkaa saa...


  • Kommenttisi taas kertoo aika paljon sinusta ja omasta pääkopastasi. Selvennyksenä ettei valitettavasti mitään kovin positiivista. En osaa ottaa kantaa kyseisen missin elämänvalintoihin, kun en hirveästi näitä missejä seuraa. Keskityn vähän muihin ajankohtaisiin asioihin (ehkä sunkin kannattaisi?)

   Huvittavinta näissä maksullisen koulutuksen parjaajissa on se, kun argumentit ovat usein tätä luokkaa. Ikään kuin olisi jokin suurikin oivallus keksiä, että kouluun on päästy rahalla.
   Pointti ehkä enemmän onkin se, että opiskelemaan pääsee lukuvuosimaksuja vastaan mutta koulusta ei pääse ulos rahanipulla. Eli kyllä sinne ihan opiskelemaan on menty, vaikka sisään onkin päästy rahalla. Huonona puolena voi kuitenkin pitää sitä, että porukka on aika eri tasoista. Ei ole pääsykokeita, joka erottaa jyvät akanoista. Toisaalta nythän Suomessakin valintakriteerit muuttuvat ja pelkällä todistuksella voi päästä kauppakorkeaan. Tietämättä alasta välttämättä etukäteen mitään.


 • Mulla yo-tokarissa enkku vaan C, rajana tonne M, mahtaakohan päästä tosta kielikokeesta helposti läpi?

 • ei toi investment management varmaankaa pöllömpi suuntaus

 • Ite oon laiitanut kans hakemukset menemään. Täältä nettisivuilta löytyi tosi paljon hyödyllistä tietoa ja linkkejä. http://www.helbus.fi/ .

 • Kuinka tyhmä pitää olla ettei muka pääsisi tähän virolaiseen leikki "yliopistoon"? :D
  Eihän tonne kun täydelliset luuserit, siis ne jotka sai kauppatieteitten pääsykokeesta max. 12 pinnaa :D HAHA :D

 • sekä ebs että helbus molemmat samanlaista kuraa. Jos haluaa ktm:ksi niin kyllä se pitäisi päästä ihan normaalikouluunkin sisään, muuten voi suosiolla luovuttaa

 • ketään hakemassa 2014?

 • KAUPPASURKEA

 • Isän rahoilla on helppo tuommoisten "kauppisenkeleiden" päästä vaikka mihin maksulliseen koulutukseen, maksulliseksi naiseksi siis...

 • Takaan sinulle nuori helbössiä tai vastaavaa rahalla ostettua opiskelupaikkaa harkitseva nuori, tulet katumaan valintaasi. Et saa minkäänlaista virallista tutkintoa, puhutaan vain jostain hyvin epämääräisestä "hakemisesta englantiin tekemään kandia". Et saa mitään tukia Kelalta, et opiskelijakorttia, opiskelija-asuntoa jne. Et tule tietyskikään myös työllistymään kunnon töihin ostetulla "tutkinnolla" jostain leikkikoulusta.

  Mene mielummin vaikka Pahkajärven amkkiin, kuin näihin huijauksiin!

  • Kyseinen yliopistohan on ulkomailla varsin arvostettu, taitaa olla Suomen mittapuulla Kauppakorkeiden rankingissa sijalla 3. Tämä koulu taitaa olla kansainväliselle uralle suuntautuville ihmisille, jotka puhuvat kieliä. Suoritan itse suomalaista ktm-tutkintoa, joka on toki Suomessa hyvää valuuttaa, mutta tallinnan kauppakorkea Estonian Business School taitaa olla eurooppalaisella tutkinnollaan melko kova koulu kv-tehtäviin . Professoreja on kuuleman mukaan mm. USA:n eliittiyliopistoista. Jokaisessa tutkinnossa on puolensa!


 • Eiks uppsalan yliopistolla oo yhteistyösopparit noiden kans? Uppsalahan on kaikista arvostetuin skandinaavian yliopisto. (tukholman pohjoispuolella)

 • öö tai sit ei ole...

 • Niin, kyllä tuo Tallinnan kauppis näyttää olevan hyvä yliopisto kansainvälisille opiskelijoille. Yhteistyöyliopistoista näyttäisi löytyvän mm. Kööpenhaminan kauppakorkea sekä Moskovan yliopisto. Ihan mukavaa, että saadaan Suomikin vihdoin kansainvälistymään :) Työmarkkinoilla kun vaaditaan yhä enemmän kielitaitoa. Uppsalasta puolestaan voidaan olla montaa mieltä...

  • Oikeasti lahjakkaat hakevat Suomessa oikeisiin yliopistoihin. Tuonne pääsee ihan puhtaasti rahalla, ei minkään tason lahjakkuudella.


 • monethan ovat tuolta EBS:stä päässeet rahoituksen linjalta Aaltoon jatkamaan maisteriin Finance pääaineeseen sekä osa johtamisen puolelle. Eli ihan näppärästi tuo näyttää onnistuvan. onhan noilla yhteistyösopparitkin.

  • Kannattaako jatkaa Aaltoon, kun EBS:tä pääsee kuulemma suoraan Lontoon investointipankkeihin töihin?


  • Niin pääsee myös AMK:sta.


 • Hyvämaineinen yliopisto, vähän enemmän "eurooppalainen" kuin Suomen koulut. Kielitaitoa vaaditaan.

  • Työnantajana voin sanoa, että tuon puljun paperit ei kelpaa kunnon töihin. Kannattaa hakeutua oikeaan yliopistoon, tuolla menee vaan rahat hukkaan.


 • Ei kai kukaan ihan tosissaan ole menossa tähän EBSn tai HELBUSsiin. Kovasti maalailevat kuvaa jostain huippuyliopistosta ja hienosta tulevaisuudesta, mutta todellisuudessa nämä mestat eivät tietenkään ole edes AMK:n tasolla.

  Tälle palstalle kirjoittelevat tiettävästi näiden koulujen yrittäjät ja muu henkilökunta. Joten ihan sulattamatta ei kannata niellä näitä positiivisia viestejä joita tänne tulee.

  Jos teidän isällänne on oikeasti niin paljon ylimääräistä fyrkkaa ja niin vähän älyä, että alkaa rahoittamaan näitä huijareita, niin olkaa itse fiksuja ja opiskelkaa mielummin vaikka lähihoitajaksi.

 • Suomijuntit taas liikentees, kyllä Kouvolan AMK on paras koulu ja EBS paskaläävä.. Nyt oikeest valot päälle ja köyhät kyykkyyn! Jos ette tiedä
  asiasta mitää nii oisko fiksumpaa pysyy siin vauva.fi... Terveisin: 6-1 karjala 95 neverforget makkara ja olut ja hakkaan vaimoa.

  • EBS:n mainosihmiset päätti sitten hyökätä kaikille suomalaisille keskustelupalstoille samanlaisella viestillä :D


 • Moi! Itse pääsin nyt sisään Luttiin kauppatieteitä lukemaan. Tämä oli 3 hakukerta ja tuotti tulosta. Itselläni oli varasuunnitelmana juuri Helbus tai sitten Tallinnan teknillinen korkakoulu mikä kie TTU onkaan. Itse kuullut kouluissa opiskelevilta ystäviltäni vain positiivista palautetta ja uskon että kyseiset koulut ovat aivan päteviä jos vain vain kielipäätä on opiskella Lontoon murteella tutkinto.

 • Ei, ei, ei ja kerran vielä, ei. Jos joku kertoisi joskus opiskelevansa näissä en voisi varmaan olla spontaanisti purskahtamatta nauruun. Esim. Oulun tai Vaasan jne. kauppiksiin on aivan naurettavan helppoa päästä parin kuukauden kevyellä lukemisella. Jos ei sitä edes viitti tehdä, kertoo se aika paljon ko. ihmisestä.

  • Mun mielestä on outua, että purskahtaisit nauruun. Eivät kaikki välttämättä pääse suomalaiseen yliopistoon edes ahkeralla lukemisella. Ihmisiä on niin erilaisi (itse olen päässyt). Vähän sama kun rupeaisit ekonomina nauramaan sille, että joku kerää roskia työkseen. Ylimielistä, kehtaan jo nyt väittää ettei huippuvirat aukea sulle :). Opiskelkoon jokainen missä tykkää. Hyvät ja huonot puolet kaikella.


  • Sanoisin itse kauppatieteilijänä, että tradenomi tuntuu jotenkin uskottavammalta kuin EBS:n tutkinnon suorittanut. Tietenkään tradenomeilla ei ole samoja edellytyksiä asiantuntija- ja johtotehtäviin kuin kauppatieteiden maistereilla, mutta monet heistä ovat asiallisia toimihenkilöiksi. Lopultahan kaikki on kiinni henkilön soveltuvuudesta tehtävään ja paperilla on vain signaloiva vaikutus.


 • Todellisuushan on se, että Euroopassa on monta arvostettua yksityistä yliopistoa, jota Suomessa ei osata urbaanilegendojen vuoksi arvostaa. Ja dissaajat ovat heitä, jotka eivät tiedä, joilla ei itsellään ole kokemusta - silloin on tosi paha arvostella pätkän vertaa. EBS on maineeltaan erinomainen, jollei lueta noita 18-20 vuotiaiden mututuntumakommentteja. Ehkä sellaine huomio on vielä paikallaan keskusteluun, että tänä päivänä uralla edetään näytöillä ei opiskuelupaikalla. Itse olen BBA ja johtotehtävissä suuressa kv-yrityksessä. Olen viime aikoina pohtinut MBA:ta, ja lueskelin myös tästä EBS:stä suomalaiselle yliopistolle vaihtoehtona. En ole vielä mihinkään päätynyt mihinkään hakuun ja kohdalla urani on riittävän hyvä, etten välttämättä "tarvitse" edes lisäkoulutusta... Omaksi ilokseni pohdin. Että kyllä ne tradenomitkin ponnistaa työelämässä vaikka vanha kansa uskoo akateemisuuteen :)

  • Totta kai Euroopassa ja varsinkin jenkeissä on arvostettuja ja laadukkaita yksityisiä yliopistoja. Fakta on kuitenkin se, että esim. Yhdysvaltojen ja Suomen koulutusjärjestelmät ovat rakenteiltaan täysin erilaisia. Jenkeissä paremmasta sosioekonomisesta asemasta olevat lapset menevät jo lapsena private schooliin jotka ovat parempia kuin julkiset koulut kaikin puolin.

   Suomessa ei vaan ole opiskelijan itsensä kannalta mitään järkeä mennä yksityiseen, maksulliseen korkeakouluun. Jos ei ole eväitä päästä yliopistoon, ammattikorkeakouluun ainakin pääsee käytännössä lähes jokainen.


  • Millä ihmeen perusteella EBS on maineeltaan erinomainen? Pistäppä tunnettuja alumneja, tilastoja valmistuneiden ansioista tai mitä vain mustaa valkoisella. Tiedän langenneeni trolliin, mutta ehkä pelastan jonkun hyväuskoisen EBS:ään hakemiselta.


  • Suoritin itse ensin Ranskassa kanditutkinnon valtsikassa, ja nyt takaisin Suomessa työkuvioiden vuoksi. Myös sieltä oli opiskelijoita lähtenyt EBS:lle lukemaan kauppatieteitä. Tuo Tallinnan kauppis on varmaankin uusi tuttavuus Suomen yliopistomaailmassa mutta ainakin Ranskassa jo entuudestaan tuttu. En tiedä sitten miten muualla Euroopassa?

   Mukavaa syksyn jatkoa palstalaisille!

   -P


 • En näkisi syytä "purskahtaa nauruun" ajatuksesta kuten jotkut muut asiattomat palstalaiset, sillä kukin kuitenkin opiskelee missä tahtoo. Jos tähtäimessä on kuitenkin työskennellä tulevaisuudessa ihan kotisuomessa, en näkisi syytä olla hakematta Suomen kauppiksiin ja säästää nuo muutamat tuhannet eurot vaikka kivaan kesälomamatkaan. Moni tuntuu hakevan kyseiseen kouluun päästäkseen skippaamaan pääsykokeet. Kannattaa kuitenkin muistaa että pääsykokeet on olemassa ihan hyvästä syystä ja jos ne tuntuvat ylivoimaisilta, on hieman jännä ajatus että kuinka itse tutkinnon meinaa sitten saada hyväksytysti suoritettua. Kyllä EBS:äänkin (uskoakseni) ihan opiskelemaan kuitenkin mennään.

 • Itse olen kuullut Tallinnan kauppiksesta ja muista Suomen ulkopuolella olevista kauppiksista puhuttavan sitä, että kursseilla täytyy todella päntätä ja tehdä töitä, vaikka pääsykokeet ovat Suomen malliin verrattuna erilaiset.

  • Itse olen kuullut, että lunttaaminen on yleinen ongelma Viron korkeakouluissa.


 • Hyvä yliopisto, ja proffat päteviä! Jos englanniksi opiskelu kiinnostaa, niin suosittelen.

 • Helbus ja EBS ovat ihan eri kouluja eri tutkinnoilla, kannattaa ehdottomasti ottaa selvää. Itse olen opiskellut EBSn yliopistossa ja nykyisin mielestäni hyvissä töissä konsulttina Suomessa. Tunnen myös monia entisiä luokkalaisia jotka ovat työllistyneet hyvin. Vaikka olen itsekin lukenut näitä rankingeja joissa EBS on Suomen top 3, niin eiköhän se kuitenkin ole ihmisestä kiinni loppupeleissä olipa sitten käynyt Aallon, EBSn, TTUn, Laurean tai LUTn.
  Suurelle yleisölle (suomalaisille) tuttuja alumneja ei luultavasti löydy kun valmistuneitakaan ei vielä ole isoa määrää. Suosittelen kyllä EBS monille! TTU on myös hyvä vaihtoehto mikäli sopivaa pääainetta ei EBSiltä löydy.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.