Suolisto tukossa, elimistö ei toimi, mikä avuksi ?

Tukkeutumassa ?

Syön erittäin terveellisesti, kuituja, siemeniä, marjoja, vihanneksia, hedelmiä, öljyjä, ym pellavasta hamppuun, pitäisi olla suoli kunnossa, mutta ei, tukossa kuin mikä. Tuntuu kuin koko ihminen, menisi ikään kuin tukkoon, mikä ihme voi olla kyseessä ?

21

2080

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elämäntavat

      Minkä verran tulee liikuttua päivän mittaan?

    • tanja03

      kokeileppa aloe vera juomaa =)
      Aloe vera on mehikasvi, joka viihtyy eteläisillä leveysasteilla. Aloe veran lehden sisällä on hidasjuoksuista, geelimäistä ainetta, joka koostuu pääosin vedestä mutta jossa on myös pieniä määriä lukuisia tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja.
      Aloe vera sisältää myös paljon erilaisia kasvikemikaaleja, jotka työskentelevät yhdessä ravintoaineiden kanssa vatsassa ja suolistossa ja edistävät näin hyvinvointia. Vatsalla on tärkeä merkitys vastustuskykymme kannalta, joten on tärkeää, että se voi mahdollisimman hyvin.
      Päivittäisannos Aloe veraa pitää vatsan limakalvot kunnossa, säilyttää hyvien ja huonojen bakteerien välisen tasapainon, edistää ruoasta saatavien ravintoaineiden imeytymistä ja ehkäisee liian happaman ympäristön muodostumista vatsaan. Myös Aloe veran ihonhoidolliset vaikutukset on tunnettu jo pitkään.
      http://myaloevera.fi/tanjabrand/kotisivu

    • Yksilöllistä

      Faktoja:
      Useimmat pellavaöljyt ja valmisteet ovat härskiintyneitä. Jos et itse jauha siemeniä välittömästi ennen nauttimista, ei pellavan käyttö ole ollenkaan terveellistä.

      Siemenet ja pähkinät yleensä ovat vaativia ruuansulatukselle.

      Kaikki ihmiset eivät siedä karkeita kuituja, joita on esim. ruisleivässä ja pavuissa.
      Kannattaa selvittää mikä on itselle terveellistä. Se ei monen kohdalla täysin vastaa terveyssuosituksia.

      Itse löysin terveemmän elämän ja laihduin itsestään kun lopetin punaisen lihan syönnin. Joku toinen voi löytää terveyden aloittamalla punaisen lihan syönnin.

    • Risiiniöljyä

      Kunnon hörppy risiiniöljyä, niin eiköhän se siitä helpota.

    • maiskis vaan sulle

      Sama vika, jos en ota päivittäin Kelasin Magnesiumia 8 tabletin verran (mistä tulee 700 mg mikä on yli suosituksen, mutta tunnun tarvitsevan sen koska tuolla toimii), 4 aamulla ja 4 illalla ettei tule kerralla liian suurta annosta. Magnesiumin puute on yllättävän yleistä ja sen tarve yksilöllinen. Joku pärjää suositellulla 350 mg annoksella tai jopa vähemmällä, toinen tarvitsee sen vähintään tuplasti. Magnesiumin oikea annos löytyy kokeilemalla.

      Lisäksi voisi hyödyttää ottaa chlorella-levää jota saa sekä tabletteina (helpompi ja miellyttävämpi tapa ottaa) sekä jauheena. Silläkin on mahan toimintaa helpottava vaikutus ja samalla saa kivan paketin ravinteita. Chlorella myös pystyy poistamaan kehosta raskasmetalleja turvallisesti. Lisätietoa löytyy pistämällä Googleen hakusanaksi chlorella. Sitä saa ostaa luontais- ja ekokaupoista sekä netistä, mm. Fittness Firstiltä. En saa provikkaa mainostamisesta, vaan tykkään itse tilata tuolta, koska siellä on nopea toimitus ;)

    • viljat=ummetus
      • Ei viljoja

        Suosittelisin samaa: tulee halvemmaksi kuin luontaistuotteet. Moni ei tietämättään siedä viljoja. Helppo kokeilla, pari viikkoa ilman mitään viljatuotteita.

        Voit ottaa ne takaisin ruokavalioosi, jos ei ole vaikutusta.

        Sokerit ja nopeat hiilihydraatit saattavat jumittaa myös, varsinkin muuten terveellsiet hedelmät voivat olla ongelmallisia.

        Siispä vähennä hiilihydraatteja eli leipää, sokereja yms. Syö kasviksia runsaasti sekä lihaa tai kalaa.


    • Testaa ja löydät
    • Odotukset korkealla

      Kiitti kaikista vastauksista, ovat hyviä. Aloittelin juuri OptiMSM-jauheen, magnesiumia otan ja en syö valk.jauho/sokerituotteita yleensäkään. Kokeilemistahan tämä on, ehkä se toimivuus vielä löytyy.

      Tuota en tiennyt pellavaöljyistä, että olisivat härskiintyneitä. Ostamani lupaa ainakin korkeaa laatua, joten epäilen, että ei sitä olisi. Maitotuotteet ja viljat tässä lähinnä ovat mietityttäneet, että ne eivät taida sopia.

      Odotukset MSM:n suhteen, ovat nyt korkealla.

      • Ehdotus4

        Joillakin nimenomaan runsaskuituiset aiheuttavat tukkoisuutta. Eli kevennä kuitujen määrää, ja katso, mitä tapahtuu. Ruisleipä pois alkuun yms. Viljattoman kokeilu on sitten eri asia, eli voi kokeilla myös vilja kerrallaan.

        Jos taas taustalla esim. ärtyvä suoli, voi vaatia pitkänkin kokeilun, mikä tuota tekee. Koska voi olla osaltaan esim. isokiviset hedelmät tms, eli ota selvää Fodmapista siinä tapauksessa.

        Maito harvemmin aiheuttaa tuota, eli maitoallergia ja laktoosin heikentynyt sietokyky tulevat yleensä eri tavalla esiin.

        Maitohappobakteerit ovat hyviä. Kokeile siis esim. gefilusta, ruoansulatusjogurtteja, joista tosin varoituksen sana, että esim. activia ei kaikilla auta, vaan aiheuttaa tukkoisuutta. Pillerinä kuurina voi myös kokeilla.


      • MSM+C

        Itse ainakin olen huomannut että puhdistamon MSM-jahe laittaa ruoansulatukseen vauhtia. Ei ole ollut ongelmia sen jälkeen kun aloitin otan aamulla teelusikallisen vesilasiin sekoitettuna ja iltapäivällä enne ruokaa toisen satsin.


    • suoli toimii.

      Viljat tai maitotuotteet pois vähintään 4 viikoksi. Kokeile miten vaikuttaa. Voi olla, että kummatkaan ei sovi.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

      Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk (10–20 prosenttia läntisestä väestöstä kärsii uusienkin tietojen mukaan yhä C-vitamiinin puutteesta, Suomessa luultavasti vielä useampi.)
      C-vitamiinia kannattaa tankata joka päivä. C-vitamiinin puutos altistaa lukuisille eri sairauksille. Kun C-vitamiinia ei ole riittävästi, sitä ei riitä kaikkiin kehon soluihin ja kudoksiin. C-vitamiinin lisäämisestä ei ole haittaa, sillä sitä ei voi saada liikaa. C-vitamiini on vesiliukoinen ja ylimäärä huuhtoutuu pois virtsan mukana.

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattia) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1

      Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      • onko katetta?

        >D-vitamiinia 50-125µg / vrk

        Ja milläs tavalla tämän pitäisi vaikuttaa suolen toimintaan?


      • katteet löytyypi
        onko katetta? kirjoitti:

        >D-vitamiinia 50-125µg / vrk

        Ja milläs tavalla tämän pitäisi vaikuttaa suolen toimintaan?

        Ei mitenkään, mutta muuten terveyteen.

        Kokonaisterveyteen.

        Itellä läks krooninen ummetus viljjen myötä.

        Lähinnä ruista ja luomuu tuli syötyy.


      • nollahyöty
        katteet löytyypi kirjoitti:

        Ei mitenkään, mutta muuten terveyteen.

        Kokonaisterveyteen.

        Itellä läks krooninen ummetus viljjen myötä.

        Lähinnä ruista ja luomuu tuli syötyy.

        >Ei mitenkään,

        Aivan. Se olikin sitten hyödyllinen neuvo kysyjälle.


    • Pakki kuntoon kol-

      mella hyötybakteerilla!
      Anna elimistöllesi "työkalut" niin rupeaa pelittämään!

      ..........jatkuu.
      A. Käytä alkuun 2vrk….14vrk herkkyydestä riippuen, IHMISPERÄISIÄ hyötybakteereita:
      Sivu avautuu uuteen ikkunaan, tai uuteen välilehteen:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/mhb-maitohappoprobiootti-bakteerit-pahkinankuoressa-vaiheittain-lyhyesti/mhb-maitohappobakteeri-jauhe-ja-jauhekapseli-tuotteet-suomioikeat-probiootti-bakteerit/#Asidophilus
      Jos ripuli ei loppunut, niin siiten:
      B. Sitten jatkossa 2vrk….14vrk herkkyydestä riippuen, IHMISPERÄISIÄ hyötybakteereita:
      Sivu avautuu uuteen ikkunaan, tai uuteen välilehteen:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/mhb-maitohappoprobiootti-bakteerit-pahkinankuoressa-vaiheittain-lyhyesti/mhb-maitohappobakteeri-jauhe-ja-jauhekapseli-tuotteet-suomioikeat-probiootti-bakteerit/#Acidophilus_Forte

      - Jos ripuli ei loppunut vieläkään, niin sinun on otettava käyttöön kaikki kolme tärkeintä bakteeria:
      Edellisillä toimenpiteillä pystytään kiertämään mahdollisten maitojäämien aiheuttama anafylaksian-, laktoosi’intoleranssin- ja migreenin-vaara, jolloin voidaan käyttää turvallisesti kaikkia kolmea 1.L-a, 2.L-b ja 3.Bif hyötybakteeria:
      .
      C. Sitten jatkossa ”Tehosessioina” ELÄINPERÄISET hyötybakteerit jotka saattavat sisältää maito-jäämiä:
      Sivu avautuu uuteen ikkunaan, tai uuteen välilehteen:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/mhb-maitohappoprobiootti-bakteerit-pahkinankuoressa-vaiheittain-lyhyesti/mhb-maitohappobakteeri-jauhe-ja-jauhekapseli-tuotteet-suomioikeat-probiootti-bakteerit/#Asidophilus_plus
      Asidophilus plus 30kapselia 1xvrk(=Tehosessio 90miljardia bakteeria).
      - Jos olet käyttänyt aiemmin po bakteereita, niin käytä suoraan 90miljardia bakteeria(=Tehosessio90mrd bakteeria) kerralla 1xvrk!
      Mutta jos limakalvoille ei olekaan annettu kolmea tärkeintä L-a, L-b ja Bif hyöty-bakteereita, niin:

      * Veri-ripuli (veri tulee haavautuneilta limakalvolta), johon saat................jatkuu.....
      Kokonaan:
      http://maitohappobakteeri.omasivu.fi/08-09-2010-meijereiden-takia-maidon-kasittelyssa-on-vakava-terveysuhka-maidon-homogenointi-on-lopetettava-valittomasti/mhb-ripuli-antibiootti-ripuli-tappaja-bakteeri-uloste-tutkimus-ja-probiootti-bakteerit-mhb/

    • äitite

      Akuutiin ummetukseen voi käyttää sennalehdistä tehtyä' teetä..suosittelen olemaan vessan läheisyydessä . Minulla meni aikoinaan suoli jumiin, ja sillä sain taas avattua röörit..lisäksi söin luumusta, vikunasta keitettyä mössöä ..jo alkaa pelittämään..sennateetä oli vaikeaa löytää , apteeksita sitten löysin..

    • Ehkä näinkin

      Nyt tiedetään, että osalla liika kuitujen saanti tekee tuon, eli vaihda esim. ruisleipä kauraan/täysjyvävehnään jne.

    • vajaalla-

      juotko ja syötkö tarpeeksi? jos ongelma jatkuu kannattaa mennä lääkärille tutkimuksiin kilpirauhasen vajaatoiminta, diabetes ja monet muut autoimmuuni sairaudet hidastaa reippasti suolen toimintaa.

    • hyvä tulos

      Olen halvaantunut ja istun rullatuolissa. Suolistoni ei toimi myöskään niinkuin normaalisti. Olen kokeillut kaikkia ulostuslääkkeitä. Nyt olen vuoden ajan ottanut 1-2rkl ruokaöljyä jukurttiin sekoitettuna aina illalla. Äitin neuvoi näin,hän sanoi tätä keinoa käytetävän vanhusten hoidossa.
      Ulostuslääkkeiden käyttö on melkein täysin pois heidän osastolla.
      Todella hyvä ja halpa eikä varmaankaan yhtä vaarallinen kuin lääkkeiden käyttö.
      Kannattaa kokeilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4499
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe