Vauvan hampaat?

Äippä94

Kuinka kauan hampaiden tulo voi kestää ? Meillä siis kohta neljän kuukauden vanha tyttö lämpöilyä on ollut jo pari viikkoa ja kokoajan kuola valuu ja kaikki on suussa puree äidin ja isin käytä ja hankaa ikeniä kaikkialle .. Nyt on yöunet viikon verran ollut tosi rikkonaisia .. Herätään 1-2 tunnin välein ja ennen ku tämä alkoi tyttö oli täysin erilainen ja nukkui 5-9 tuntia putkeen yöllä..yöllä välillä huutaa vaan ekä mikään kelpaa .. Päivisin on tosi väsynyt ja kitisee vain kun ei yöllä saa tarpeeksi unta .. Enne pärjännyt kaksilla päikkäreillä mutta nykyään nukkuu jopa neljät parin tunnin mittaiset .. Ja on siis niin väsynyt että nukahtaa syliinkin vaikkka ei sitä ennen ole tehnyt kuin ihan pikkuvauvana .. Ruoka maistuu hyvin muttta ei lämmin maito .. Luulen siis että hampaita tulossa mutta kuinka kauan niitä hampaita oikeen tehdään :oo ja kiitos pyydän asiallisia vastauksia en mitään nipottelijoita :)!

7

3039

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kapusha

      Varoitan heti että tää ei lohduta,mutta meillä poika kuolas ja hankas ikeniään 2,5kk asti ihan hulluna ja eka hammas tuli 5kk vanhana.
      Ootko antanut panadolia? Mä ensin en halunnut antaa kun ei ollut kipeä (flunssassa tms) mutta monen kehotuksen jälkeen annoin illalla ja unet parani kun ei niitä ikeniä niin kovin särkenyt. Lääkäri sanoi,että jos antaa juurikin iltaisin (tai siis yhden annoksen päivässä) niin voi kaksikin viikkoa antaa. Kannattaa kokeilla!
      Meillä tuli toinen hammas 7kk ja nyt sitten tehdään ylähampaita ja yöt oli taas tosi katkonaisia. Eilen illalla annoin lääkettä kun koko päivän kalusi ikenieen ja suorastaan huusi samalla. Nukkui yön ihan ok,vähän levottomasti aamuyöstä.
      Jos vauva nukkuu yöllä edes vähän paremmat unet niin päivätkin menee paljon paremmin.
      En tiedä juoko teillä vauva pullosta,mutta jos niin meneekö huoneenlämpöinen maito? Jos ne hampaat on rikkomassa ientä,niin se lämmin voi tuntua vähän ikävältä.
      Tsemppiä, meillä tää hampaiden teko on ollut melkoinen taival ja sitä on vielä kuitenkin monen hampaan edestä tulossa!

      • Äippä94

        Kiitos vastauksesta :)! Annoin illalla panadol supon ja yksi uni pätkä oli jopa neljä tuntia mutta loput olivatkin taas 1-2 tuntia .. Kyllä se panadol siis vähän auttoi :) toivottavasti tätä ei enää kauan jatku ihan lapsenkin kannalta ku jää kaikki kehitys välistä kun nukkuu vaan päivät:o syö pullosta ja jääkaappikylmä maito menee parhaiten ..


    • Meillä..

      on molemmat lapset kuolannut ja pureskellut kaikkea 2kk ikäisestä lähtien. Ekat hampaat on tullut 6kk ja 8kk ikäisenä. Ja hampaat on vain tupsahdellut itsestään, ei ole vaivannut hampaiden tulo millään lailla. Uskoisinpa että syy on nyt muussa kuin hampaissa, onko muuten flunssainen? Onko korvia katsottu?

      • ...

        Lääkärissä on käyty ..


      • ehkä on
        ... kirjoitti:

        Lääkärissä on käyty ..

        ihan ikään liittyvää tuo yöunien katkoisuus.Yleensä joka vauvalla(tietenkin poikkeuksia löytyy) on kausia kun nukutaan huonosti ja syödään huonosti.
        Ja juuri kun luulet ettei koskaan nuku hyvin niin kiskaisee ihan mukavan pituiset unet ja juuri kun luulet että ai ihanaa nyt nukutaan hyvin niin alkaa heräilemään toosi usein.Tälläistä tämä elämä vauvan kanssa:)


    • ei hampaita

      Vauvoilla ei ole hampaista johtuvia vaivoja viikkokausia, saati sitten kuukausia ennen ensimmäistä hammasta. Ien voi kutista ja kipuilla silloin, kun hammas alkaa puskea ikenen läpi, mutta näitä vaivoja on yleensä muutaman päivän, korkeintaan viikon tai pari. Myöskään hampaista johtuvaa lämpöilyä ei voi olla kahta viikkoa, syy on silloin jossain muualla jos niin kauan kestää. Vauvat toki kuolaavat, ovat käyrttyisiä, laittavat kaiken suuhun, imeskelevät nyrkkejään ja jopa hankaavat ikeniään, mutta nämä eivät automaattisesti viittaa hampaisiin. Vanhemmat toki mielellään selittävät käytöksen hampailla, on aina niin mukavaa jos saa jonkun selityksen vauvan käytökselle. Siinä neljän, viiden kuukauden iässä hyvin moni vauva alkaa hulinoida öisin, vaikka siihen asti olisi nukkunut pitkiä unia. Se on vain ikäkaudelle tyypillistä. Vauva kehittyy ja kasvaa niin valtavasti ensimmäisen ikävuotensa aikana, että mitkä tahansa muutokset päivä- ja yörutiineissa ovat mahdollisia. Kannattaa siis ensimmäisen vuoden aikana suhtautua siten, että mikään ei ole pysyvää ja nauttia niistä hyvistä unista silloin, kun niitä riittää. Vähän niin kuin nimimerkki "ehkä on" tuossa jo yllä kirjoitti.

      En muuten antaisi vauvalle kahta viikkoa Panadolia putkeen tuollaisiin epämääräisiin hammasvaivoihin. Panadol on kuitenkin lääke, eikä pienelle kannata turhaan lääkkeitä antaa. Tottakai selviin kipuihin annetaan, mutta kaksi viikkoa jatkuvat hammasvaivat ovat jo jotain ihan muuta. Kannattaa myös muistaa, että käsikauppalääkkeetkin voivat väsyttää lasta, joten pidempi unipätkä voi johtua ihan vaan lääkkeen sivuvaikutuksistakin. Ja juu, lääkäri voi sanoa, että voi antaa kaksikin viikkoa, mutta ei se oikein ole tarkoituksenmukaista jos hammasvaivoista vain on kyse. Kahta viikkoa kun ne ikenet eivät kipuile.

      • .....

        Meille lääkäri sanoi kun katsoa suuhun että hampaat tulee ja jotain kuultaa mutta ei ole lämpi tullut vieläkään..-ap


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe