Väliliha.

Tietämätön 35m

Miten on leikataanko väliliha aina synnyttäessä vai repeääkö se itsestään?. Kyseessä siis alakautta synnytys.

11

526

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • -----

   Ei leikata rutiininomaisesti, vaan tarvittaessa, jos vaikka lapselle tulee hätä esim. sydänäänet laskevat, ja täytyy saada nopeasti syntymään. Imukuppisynnytyksissä väliliha leikataan lähes aina.

   Joillakin repeää paikat synnytyksessä, joillakin ei. Ja voi olla, että eka synnytyksessä repeää mutta toisessa ei. Minulle tuli esikoisen synnytyksessä pieni repeämä sisäänpäin emättimeen, tarvittiin ehkä n. 5 tikkiä. Toisessa synnytyksessä lapsi oli yli kilon isompi, repesin välilihasta ja tikkejä tuli paljon. Mutta käsittääkseni luonnollinen repeämä paranee nopeammin kuin leikattu, näin olen kuullut, mutta en tiedä pitääkö paikkaansa.

   Tokassa synnytyksessä vauvan sydänäänet laskivat ponnistusvaiheessa, ja kätilö puudutti välilihani ja sanoi, että leikkaa kohta. Minä siihen, että en halua hänen leikkaavan, kokeillaan vielä, haluan välttää leikkausta viimeiseen asti. Ja muutama luja ponnistus, ja lapsi syntyi ilman leikkausta. Repesin, mutta parempi niin, minun mielestäni.

   Huonetoveriltani oli leikattu väliliha, ja vielä muutama päivä synnytyksen jälkeen hän tankkasi kipulääkkeitä ja valitti. Hänen oli vaikea kävellä ja paikat kipeänä. Minä en tuntenut mitään erikoista enää edes seuraavana päivänä.

   • Tietämätön 35m

    Kiitoksia tosi paljon vastauksesta selvitti asian minulle täysin. Toinen asia onko nainen väljenpi repeämän tai välilihan leikkauksen jälkeen? Vaikka väliliha ommellaankin.


   • Samanlaiseksi..
    Tietämätön 35m kirjoitti:

    Kiitoksia tosi paljon vastauksesta selvitti asian minulle täysin. Toinen asia onko nainen väljenpi repeämän tai välilihan leikkauksen jälkeen? Vaikka väliliha ommellaankin.

    se alapää ommellaan jos repeämiä tulee. Ei se siitä väljemmäksi tai tiukemmaksi muutu.

    Itselläni ensimmäisessä synnytyksessä 4 repeämää, mutta välilihaan ei tullut niistä yksikään.


  • kolmastulossa

   minulla repesi ekassa ja sain tikkejä, oli kivuliasta istua pariin viikkoon.

   Toisessa synnytyksessä, vaikka vauva oli isompi( yli 4kg) niin ei revennyt. Silloin oli tosi hyvä kätilö ja neuvoi tosi hyvin ponnistusvaiheessa, että saatiin lapsi rauhassa "venytettyä" ulos :)

  • hyvin kaikki.

   esikoisen synnytyksessä ei revennyt eikä tarvinnut leikata.. 1 asteen repeämä tuli emättimeen ja siihen riitti 2 tikkiä.. toisen kohalla sama homma ei tullut mitään repeämiä kun jotain asvaltti ihottuman tapaista..

  • ...........

   mä taas oon ymmärtäny et parempi leikata, jos meinaa revetä, niin "repeäminen" tapahtuu hallitusti, kun taas jos annetaan vaan revetä voi käydä huonommin... mulla ei epparin leikkaushaava ollut yhtään kipeä, mutta muut repeämät sitäkin kipeemmät... =( niin ja ei se tee yhtään löysemmäksi onko sitä leikattu tai onko se revennyt, kyllä ne tikataan yleensä ihan kuntoon... =)

   • ei rutiiniepparille

    Episiotomia ei estä repeämistä, pahimmillaan voi pahentaa repeämään laajuutta. Tikeillä nekin tietty saa korjattua, leikkaavat jos on pakko leikata.


  • toukka

   Mulla kävi niin, et vauvan sydänäänet laski, piti auttaa imukupilla ja tehtiin episotomia. Muistan vaan, et lääkäri tai kätilö sanoi, et nyt on kiire, pitää auttaa imukupilla ja leikataan väliliha, siihen totesin vaan joo, kun ei sillä hetkellä ollut mielessä muu kuin se, että haluan elävän terveen lapsen..

  • Tytt.

   Mullakin meni sitten synnytys imukuppisynnytykseks vauvan sydänäänten laskun takia. Epparia ei leikattu, mikä oli omasta mielestä ihan hyvä juttu. Toisen asteen repeämät tuli ja tikkeja jonkun verran.

   Nyt kun synnytyksestä 5kk aikaa, alkaa paikat olla aika lähellä aikaisempaa "tiukkuustasoa".:D Näin mies ainakin asian ilmaisi. Mutta yks iso ero kuulemma on. Paikat on pehmeemmät, siis sisältä. Kuulemma hyvä juttu, tuntuu paremmalta. No, kai se sitten niin on.:D

  • 7kk

   Minulla myös imukupilla vedettin tyttö sydänä äänien laskun vuoksi. Repesin vähän ja vähän myös leikattiin. 3pinnallista ja 3syvää tikkä tuli. Parannuin nopeasti ja mitään eroa ei ole :)

  • riksrakspoks17tikkiä

   repesin koko matkan yli 17 tikkiä,tyttö putosi kerralla pöydälle hyvä että ei lattialle.Kätilö oli aivan onneton,kuukausiin en istunut,Tikkaaminen sattui ja exukon piti toimia puuduttajana.NO kaikesta tuosta tulee 10 vuotta pääasia on että sain sen lapseni jonka halusin.Aika kultaa muistot.... kai jollain öljyllä voi pehmittää sitä välilihaa ennen synnytystä apteekissa on intiimiöljyjä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Työttömän työnhakijan pääasiallinen tehtävä on työnhaku

   Ja uusi työnhaun malli korostaa sitä. ”Tavoitteena on nopea työllistyminen”, sanoo TE-toimiston johtaja. Ja tässä hän aivan oikeassa, koska työttömyys
   Maailman menoa
   514
   4830
  2. Stefan Thermanin käräjät on 16/6. On jännät ajat miehellä edessään.

   Neljä syytettä on nyt edessä, laittomasta uhkailusta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja ampuma-aserikoksesta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   2311
  3. Mitä kummaa tapahtui, että Suomalaiset yhtäkkiä Natoon haluaisivat?

   Ulkomailla ihmetellään, "mikä teihin rauhanomaisiin suomalaisiin oikein meni kun, yht'äkkiä sotahulluiksi muutuitte"? Erittäin hyvä kysymys joka pitäi
   Maailman menoa
   745
   2045
  4. No niin.. nyt ihan vakavasti..

   Haluisitko mies nähdä ja jutella ihan oikeasti? Kun mä haluisin.. voisitko antaa jonkun vihjeen. Tiedän että oot täällä, mut en tiedä että miksi sä tä
   Ikävä
   85
   1291
  5. Olet kylmä mies

   Vähän pelottava.
   Ikävä
   66
   1126
  6. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   158
   1042
  7. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   947
  8. Ajatus on nähdessä

   Jutella ja sopia ajankanssa keskustelu edes kerran, selkiyttäisi asioita. Vain kasvotusten, vain sinulle. Katoamalla päätät toisin, oletko ihan varma
   Tunteet
   52
   916
  9. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   71
   829
  Aihe