Koulukeskustelu on vellonut kuumana, en ole ottanut osaa siihen,

mutta,

kun ihailemani mies on siitä oman kolllumnin kirjoittanut,
huomaan, että asiaa ei vain ymmärretä oikein.
Juuri näin itsekin olisin halunnut sanoa, en vain osannut.
Poikani tämän kolumnin minulle meilasi.

>> Jos lisätään vapautta, täytyy myös lisätä vastuuta. Nykysysteemissä, oli kyseessä sitten peruskoulu tai yliopisto, opiskelijalla ei ole oikeastaan mitään vastuuta mistään. Ja vailla vastuuta on hankala käyttäytyä vastuullisesti itseään tai muita kohtaan.

ISÄNI - (rehtori Letku) - EI OLISI lainkaan ymmärtänyt nykyistä systeemiä, jossa yksi häirikkö voi terrorisoida loputtomiin asti kaikkia muita. Ja alkaa naurattaa ajatuskin, että jotkut vanhemmat olisivat rohjenneet tulla Letkulle valittamaan heidän kullannuppunsa jälki-istunnosta.

On turha ihannoida vanhoja aikoja; nykykoulu on useimmilla mittapuilla paljon parempi kuin viidenkymmenen vuoden takainen. Mutta jokin on myös mennyt väärään suuntaan. Liian moni oppilas odottaa vain saavansa kaikkea ilman mitään vastinetta, ja omaavansa vapauden tehdä mitä tahansa ilman pienintäkään vastuuta tai edes pelkoa vastuuseen joutumisesta.

Lisää järjestystä, vähemmän kuria. Jos se on mahdollista yhteiskunnassa, sen täytyy olla mahdollista koulussakin.

6

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Korjaus:

      Ekan rivin sana p.o. kolumnin

      Jäi myös mainitsematta, että lainaus on vain osa kolumnia.

      • ...

        Letkun koulusta (Tammelassa) on tullut ihan kunnon kansalaisia, ja koulu toimii vieläkin, sillä Letkun kylälle on muuttanut paljon nuoria perheitä. Harvinaista pienelle kyläkoululle.


    • Ajatelmiani

      Kokemani asia on tässä sananlaskun muodossa.
      Mitä sinä ajattelet tästä?

      "Vahvat jaksaa seistä yksin,
      heikot sortuu - sylityksin."

      Tarkoittaa oikein isoa lapsilaumaa, joka on saatava lähtemään kotitilalta, koska siellä ei ole heille mitään, ei ruokaa, ei vaatetta, ei rahaa, työtä tietenkin aina ja edelleenkin olisi, mutta ilman palkkaa. Mutta kun tilaakaan ei ole yhä useamman tullessa toiselle kymmenelle, niin lähtö siinä eteen tulee.

      "Lähtö varana,
      niinkuin Sauna-paapan luteella!"

      Jos heikolla tavalla sortuu v a i n itsesääliin, niin menehtyy.

      Kaikki tietenkin säälivät itseään kylmään maailmaan jouduttuaan ilman rahaa, ilman tukea,
      mutta sutten ponnistavat kaikin voimin pysyäkseen hengissä.

      Vahvuutta on juuri se, ettei aina itke, vaan vain välillä, illalla myöhään.
      Ja kun saa työstään palkkaa ja jotain säästettyä kokoon, se alkaa rohkaista sitten eteenpäin: kyllä minä pärjään!.

      Ja kun saa sitten jo hiukan iloa silmään, voi sen sylinkin löytää,
      voi antaa rakkautta ja SAADA ITSEKIN RAKKAUTTA !

      S i t ä hän kaikki ensisijaisesti toivovat.

    • Kotoa kaikki lähtee

      Just näin. Oiskohan sillä mitään tekemistä aiheen kanssa, että "mitä isot edellä, sitä pienet perässä".

      Nykyajan immeiset, vanhemmat, näkevät, kuulevat ja kokevat, että yksikään tämän maan päättäjä, herrankekkula ja narrinnappula, ei ole vastuussa mistään - ei yhtään mistään. Siitä seuraa ja aiheutuu ikäänkuin ketjureaktio kansalaisissa; ei tarvitse olla vastuussa mistään. Ei edes omasta jälkikasvustaan ja elämän eväitten antamisesta heille.

    • Alppilan Yhteiskoulu

      Ennen Alppilan Yhteiskoulu oli loistava, mutta se johtui siitä, että sinne haettiin ympäri Helsinkiä, ja joka kansakoulusta ja peruskoulustakin vielä sinne otettiin paras ja toiseksi paras.
      Oppilas''aines'' oli siis valikoitua, ja vanhempien kokoontumisia pidettiin paljon, ja sinne todella osallistuttiin!
      Ne olivat ihania aikoja!
      ooo

      NYT:
      "Ruokalasta poistamisessa oli kyse on siis siitä, että maahanmuuttajataustainen - hyvävelikerhoon kuuluvien vanhempien poika - sai saman kohtelun häiriköinnistä kuin kuka tahansa muu, riippumatta häiriökäyttäytymisen inhimillisesti erittäin ymmärrettävistä syistä. Opettaja Korhosen irtisanominen tuli siis siksi että hyvävelikerhoon kuuluvan monikulttuurimatkasaarnaajan mamu-taustaisen lapsen "töniminen" sai aikaan rasismi-syytösten pelossa raivokkaan ketjureaktion Helsingin opetustoimessa, jota johtaa arkkimokuttaja Ritva Viljanen. Olihan sentään menty "tönimään" merkittävän monikulttuuri-politrukin poikaa. Ja kaiken lisäksi kyseessä oli vielä rehtorin henkilökohtaisen tuttavan - niin politiikasta kuin lionseistakin - poika. Eihän sellaista saa tehdä.

      Tämän lastensa hyväksikäyttöä sivusta katselleen mokuttajatädin ja miehensä nimi on ollut käräjäoikeuden tuomiolauselman julkaisusta alkaen aivan julkista tavaraa, siis oikeudenkäynnistä saakka. Sen "levittäminen" ei ole mitenkään rikollista tai luvatonta. En silti laita heidän nimiään, enkä linkkejä tähän blogiin. Jokainen voi käyttää googlea.

      Rehtori varmasti tiesi, tai ainakin hänen olisi pitänyt ymmärtää, että opettaja Korhosen potkiminen pois virastaan johtaisi tapauksen kaikkien iljettävien taustojen kaivelemiseen esiin. Sekä äidin että rehtorin olisi pitänyt pojan ja hänen sisarustensa kärsimyksen lisäämisen välttämiseksi edes harkita sitä nykyisen nettimaailman todellisuudessa erittäin todennäköistä mahdollisuutta, että perheen historia tulee esiin jos he aloittavat eromenettelyn ja ajojahdin poikaa "töninyttä" opettajaa vastaan.

      On luultavaa, että sekä rehtori että pojan äiti kyllä tiesivät, että perheen tausta ja isän rikokset olisivat tulleet esille aivan taatusti, kunhan pelasivat pojalla omia pelejään. Lisäksi olisi pitänyt olla selvää, että äidin ja rehtorin rooli sekä toiminta tapauksen taustaa vasten joutuisi netin kriitikkojen ruodittavaksi. On kuitenkin luultavaa, että rehtorille riitti kuitenkin syyksi se, että Korhonen oli aiemmin tehnyt hänestä valituksen. Siksikö rehtori hyväksikäytti hyväksikäytettyä lasta oman kostonsa välikappaleena? Rehtorin lisäksi myös äiti on tässä mukana, aivan varmasti. Ilman hänen suhteitaan ja vaikutusvaltaansa ei koko koneisto olisi toiminut noin nopeasti ja rajusti opettaja Korhosta vastaan." (Osa tuosta linkistä)

      http://turjalainen.blogspot.fi/2013/04/alppilan-koulukohun-matapaise-puhkeaa.html

    • Palkittiin, oikein o

      >>Torniolaisen Samu Halosen, 11, neuvokas ja päättäväinen toiminta pelasti samanikäisen kaverinsa hengen, kun katolta putosi puolitoista metriä lunta heidän päälleen.
      Sankarin viitta on tuonut huomiota nuoren miehen elämään. Lapin pelastuslaitos palkitsi Samun kunniakirjalla ja pelastuslaitoksen vaakunalla Tornion Hannulan koulun kevätjuhlassa. Kaverukset saivat vapaaliput seuraavan päivän sirkusesitykseen.

      Miltä tuntuu pelastaa ystävän henki?

      - Jotenkin sen vain tiesi, miten pitää toimia. Koulussa opettelimme hätänumeron ja tiesin, mistä voi soittaa apua, Samu kertoo nyt IS:lle.

      Vaaratilanne sattui huhtikuussa, kun 11-vuotiaat kaverukset olivat seikkailemassa Tornion keskustan lähellä liikehuoneiston takapihalla...

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2523
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      66
      2328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2031
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1717
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1452
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      15
      1403
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1393
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1367
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1292
    Aihe