Huvila ja huussi

dddd3

Katselin eilen (25.4.2013) ko. ohjelmaa, ja en voi kun ihmetellä. Hienohan siitä tuli, mutta miksi sitä metsänpohjaa (oliko se kuuttua?) kaavittiin ensin tontilta pois, ja sitten tuotiin samaa ainetta Kainuusta tilalle?? Ja purettiin viimevuonna rakennettu terassi??

Olen aikasemminkin ihmetellyt näiden "citysuunnittelijoiden" vieraantumista luonnosta ja mökkielämästä. Ei kauheesti välitetä vanhasta, ja vielä vähemmän ekologisuudesta. Ja rahaa palaa.

Hirsirakennuksia muokataan uuteen uskoon moottorisahalla, kantavuuksista ilmeisesti mitään piittaamatta.


Mitä mieltä muut?

77

10409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oooppp

      Samat ovat ajatukseni!!

      • Tympiintynyt

        Typerää touhua. Paljonko maksaa, siitä ei puhuta. Ostoksille vaan, hinnasta viis.


    • Roslaaki

      Samoin, ei olisi tullaa porukalla mitään asiaa meidän mökille.

    • voihan kuntta

      Kunttaa se on eikä muuta.
      Saahan sitä aikaiseksi kun äijiä ja koneita tulee tontille mutta euroista kukaan puhu pelkkää Meidön Mökki kermakakku jatkumoa koko ohjelma.

    • hullun hommaa

      Tosiaan ihan hullun hommaa tuollainen luonnon varvikko kuoria pois ja tilalle samaa, isännän terassillekkin kävi hullusti...järki hoi, älä jätä

    • retgew

      Tutkin joskus kuntan eli metsänpeitteen hintoja. 5000 m2 maksoi vajaa 100 000 € eli ei aivan halpaa lystiä.

    • K irvesmies

      Lähes 30:nen vuoden kokemuksella asia lyhyesti esitettynä tuollaiset sisustustädit ei omalle mökille pääsisi missään nimessä, niin paljon rakenteellisia mokia ohjelman kohteissa tehdään. Ihmetyttää suuresti miten ohjelman timpurit lähes jokaisessa jaksossa ei laisinkaan kyseenalaista tätien rakenteellisia ratkaisuja vaan kiltisti tekevät mukisematta kaiken mitä tädit käskee?
      Kyllähän siellä lopussa omistajat melkein itkee onnesta mutta ammattilaisena ruudun takana itseä kyllä monet rakennustekniset ratkaisut lähes järkyttää tai ainakin saa päätä puistelemaan. Varsinkin saunoja löylyineen ohjelmassa on pilattu ihan liikaa. Paras taisi olla sellainen missä lauderatkaisujen takia sauna on lauteiden alapuolisilta rakenteiltaan varmaan tänä päivänä jo umpihomeessa?

      Yhteenvetona. Pitäisi laatia jokin laki missä rakennusalan ammattilaiset hyväksyttäisi noiden tätien suunnitelmat ennen niiden toteuttamista.

      • ei makuun sopiva

        Tuskin ne kuitenkaan tekee mitään laittomia, vaan luvat ja paperit on etukäteen hyväksytetty.

        Mutta siinä kyllä samaa mieltä, että en kaikissa muutosjutuissa ole samaa mieltä ja sellaisen tiimari-takorauta-kynttilälyhty-kaislamatto-samaa valkoista kaikkialle.... tyyliin en itse suostuisi.

        Budjetti taitaa olla kaikilla aika hurja, saavat kuitenkin vain suunnittelun ilmaiseksi, materiaalit ja työt pitää itse maksaa, eikä saa edes olla työtä valvomassa.


    • ektdu n

      No kyllä siellä joskus hirsiseinien kantavia rakenteitakin aukotetaan aika suruttomasti eikä aukotuksia tueta sivusuuntaisesti oikeaoppisilla karoilla yms. Edellisessä jaksossa saunan ja pukuhuoneen väliseinä poistettiin kokonaan. Tilaa ja valoisuutta toki tuli mutta löylyä lyödessä löylyt menee miten sattuu eikä kierto kohdistu lauteille vaan myös sinne entisen pukuhuoneen puolelle sen lisäksi että kiukaat asensivat liian alas ja kiuas vaihtui "heikkotehoiseksi" tilaratkaisua ajatellen. Kyllä siellä omistajat on varmasti ihmetelleet saunaa lämmittäessään mihin löylyt katosivat verrattuna alkuperäiseen?
      Jossain aikaisemmassa ohjelmassa peruskylmään saunaan asennettiin ns. muotolauteet jolloin lauteiden alapuoliset rakenneosat menettivät ilmankiertonsa jolla rakenteet säilyy terveinä joten ei tarvita edes ammattilaista kertomaan mitä lauteiden alapuolisille rakenteille kyseisellä toteutustavalla aiheutettiin? Kosteusonelmat lähinnä vain ajan kysymys.

      Estetiikka on toki tärkeää myös rakentamisessa mutta kyllä perusasiat pitäisi olla hallussa myös sisustussuunnittelijoilla. Pintojen fiksaaminen ei kauan mieltä lämmitä jos lopputulos toimivuuden osalta on jopa lähtötilannetta heikompi. Toki samat ihmiset eri jaksoissa vastaavasti korjailevat alkuperäisiä mokia joten ei kaikki ratkaisut metsään ole menneet vaan päinvastoin. Siitä huolimatta, itse en missään nimessä uskaltaisi antaa sisustussuunnittelijoille vapaat kädet projektin toteuttamiseen mikä on koko ohjelmasarjan pääidea.

    • puunainen2

      jäin miettimään, että hyvitettinköhän asiakkaalle nuo kaadetut koivut? Siinä meni aika paljon puuta nurin. Vai pistiköhän se pihaurakoitsija vain rahat liiveihinsä...

      • TUOTESIJOITTELU:.

        .

        Tärkeintä ko. ohjelmistoissa on Woimakas Tuote Sijoittelu

        .


    • hermanG

      Se uusi urakoitsijanainen on ihan pätevän oloinen. Katsotaan suostuuko toteuttamaan niitä kaikkia sen sissarin päättömiä ideoita vai pistääkö kampoihin. Minusta se ekan jakson sauna oli hieno.

    • 2222r

      Hieno mutta ei toimi. Kiuas keskellä mistä löyly kattoon noustessaan leviää joka suuntaan ja lauteille ei saada kaikkea kiukaan antamia löylyjä yms. Lähes sama istuuko lauteilla vai entisen pukuhuoneen puolella, löylyt yhtä heikot.

      • > Hieno mutta ei toimi. Kiuas keskellä mistä löyly kattoon noustessaan
        > leviää joka suuntaan ja lauteille ei saada kaikkea kiukaan antamia
        > löylyjä yms.

        Muutamassa tuolla periaatteella toteutetussa edustussaunassa olen istunut, ja kylllä se vaan toimii vaikkei uskoisi. Ehkä sellainen kirvakka humahdus jää väliin, mutta löylyä kyllä tulee riittävästi, kunhan vettä vähän viskoo...

        Tietysti kiukaan on oltava sopivan kokoinen. Ei taida ihan joka rautakaupasta löytyä, kun saunassakin pitää olla pinta-alaa paritoista neliötä, että mahtuu keskelle saunaa kiuas.


      • 2222r
        The_Rat kirjoitti:

        > Hieno mutta ei toimi. Kiuas keskellä mistä löyly kattoon noustessaan
        > leviää joka suuntaan ja lauteille ei saada kaikkea kiukaan antamia
        > löylyjä yms.

        Muutamassa tuolla periaatteella toteutetussa edustussaunassa olen istunut, ja kylllä se vaan toimii vaikkei uskoisi. Ehkä sellainen kirvakka humahdus jää väliin, mutta löylyä kyllä tulee riittävästi, kunhan vettä vähän viskoo...

        Tietysti kiukaan on oltava sopivan kokoinen. Ei taida ihan joka rautakaupasta löytyä, kun saunassakin pitää olla pinta-alaa paritoista neliötä, että mahtuu keskelle saunaa kiuas.

        Kyllä ne löylyt nousee kiukaalta kattoon, katosta kiukaan vastakkaiselle seinälle. Normaalisti löylyt kohdistuu silloin lauteilla istujille mutta tuossa iso osa löylyistä menee "hukkaan" tai ainakin entisen pukuhuoneen puolelle ja vain osa menee lauteille. Hyytyy tuollainen kiuas kun joutuu vettä lappamaan löylyjen saamiseksi?Jonkinlaisella löylynohjarilla asiaa voisi yrittää korjata tuossa tapauksessa? Peruskylmään ulkosaunaan en edes laittaisi perinteistä kiuasta verkkovaippamukaelmalla. Saa lämmitellä kylmien ilmojen aikana pari tuntia.


    • Koneet jyllää

      Veikkaan, että 20000€ menee joka jaksossa rahaa mökin omistajan kukkarosta.
      AINAKIN:

      • Harrastajapuutar.

        Sitä minäkin olen ihmetellyt, että rahaa palaa. Multaa tuodaan säkeissä pihalle, istutuksia ostetaan satasilla jollei tuhansilla euroilla. Ei ole ihan tavallisen ihmisen mökkiremontteja.
        Tänä keväänä haettiin mökkejä vielä tämän kesän ohjelmiin, eli halukkaita(lue rahakkaita) ei ole tainnut löytyä riittävästi.


      • Kirvesmies87

        Höpö höpö lähempänä sataa tuhatta joka jakso...


    • H&H Tisumisukat

      Sisustuskivillä tuunattu kötöstys,en kehtais Saunaksi kutsua.Voipihan sieltä hellepäivänä jopa 45 astetta löytyä,mutta muutoin kaikki mitoitukset ja kiuasteho on kuin tissivako.Kaunis katsoa,mutta sen käyttötarkoitus ihmetyttää....

    • Ihan Huusista

      Joo,ei ole aina häävinnäköistä se muutos.
      Valkoista ja ankeaa, jota omistajat "ihastee" kun ei muuta kehtaa sanoa.
      Tyynyjä ja lyhtyjä joka paikkaan täytöksi.

    • uudeksi nimeksi

      Huvila hanurista ?

    • tulorahoituksella

      Kyllähän tuo aika massiivista touhua aina on. Koneita ja ukkoa/akkaa pyörii tontilla kuin pipoa. Mikäs siinä jo pätäkkää riittää, rahakkaiden hommaa.

    • rak mest

      Kunttaa. On kainuulainen murresana. Oikein kuvaava. Kyseisen ohjelman remonttikohteessahan oli metsäpohja kantoinen, mättäinen, erittäin vaikeakulkuinen varsinkin pienille lapsille. Jos käytte Kainuussa ja esimerkiksi Taivalkoskella (mikä ei ole Kainuuta enää, vaan Pohjois-Pohjanmaata) metsissä, huomaatte miten helppokulkuista on tasainen kunttamaasto. Se on metsätontilla parempi piha-ainens kuin mitä nurmikko. Metsänpohja hoitelee itse itsensä, on kaunis ja luonnollinen ja tasaisena helppokulkuinen. Siis vaivaton. Erittäin egologinen.

      Metsänpohja uusiutuu hitaasti, mutta varmasti. Pihalle siirrettynä kestää aikaa eikä tarvi leikata. Siis ei koneita huoltotoimenpiteisiin, kuten ruohonleikkureita.

      Huvilan ja huussin suunnittelijat ovat koulutuksen saaneet alallensa ja jos oikein seuraatte ohjelmaa, kyllä he tutkivat tarkasti mikä ja missä on kantava seinä, ennekuin purkavat yhtään mitään. Selvästikin tälle palstalle nyt sitten kirjoittaa ihmiset, jotak eivät tiedä asioista, koska eivät ole osanneet kiinnittää näihin suunnittelijoiden tarkasteluihin huomiota. Huomio kiinnitetään vain niinhin kynttilälyhytihin ja pöytäliinoihin, jotak ovat vain pisteitä iin päällä, eivät perustyötä ja remonttia, vaan se viime silous, sisutusta. Ei siis rakentamista.

      Seuratkaapa seuraavan kerran näkevin silmin ja kuuntelevin korvin ohjelmaa.

      • rak ins (oikea)

        EKOLOGISTA?

        Ekologista kuoria lounais-suomessa varvikko pois metsästä kaivurilla, ja tuoda kainuulaisesta metsästä tukkirekallinen bobcatilla kuorittua varvikkoa tilalle?

        Ja mitä hittoa ne aurinkokennolyhdyt?? "Ei viitsitty kaivaa kaapeliojaa niin laitettiin tällaiset"?!!


    • voielämänkevättä12

      Vai muka rak mestari ...vittu kaikenmailman hörhöt tänne saa kirjotella !! Tuommosta paskaa työnnetään tuuttiin ja kansa ihastelee , koko touhu täysin tyhjänpäiväistä !
      Kaikki paska menee läpi että heilahtaa

    • 1414

      Joku täti-ihminen (niminm.rakmest) joka ei digannu miten hänen lemppari ohjelmaa arvostellaan.
      Jos tuolaisia rak.mestareita oikeasti olisi, raksaäijät polkisi muotteihin ja kippais kurat päälle. Ei kovinkaan fiksua antaa mielikuva ettei mestarit tiedä mitään

    • mökkityttö

      No olihan se mökkitontin maasto hankala. Siellä oli sellaisia tikkuja pystyssä. Ja polut oli kapeat.

      Olisi ollut kiva tietää paljonko kuntan tuominen Kainuusta asti maksaa pohjatoineen kaikkineen. Kuntta on kyllä hyvä vaihtoehto, jos haluaa saada hienon pihan metsätontille ilman nurmikkoa ja pihan on nyt kuin rakennustyömaan jäljiltä.
      En lähtisi kuitenkaan olemassa olevaa kunttaa vaihtamaan kunttaan. Tuosta olisi saanut ihan hyvän kuin olisi siivonut pois ne tikut ja muut risut.

      Ehkä tuossa oli kyse kunttafirman mainoskampanjasta.

      Pieniä puita voi itse kaadella tarpeen mukaan. Niiden poistossa ei kannata turhaa hosua ettei ota liikaa, koska takaisin niitä on hankalampi saada.

      Hiekkarannasta tuli hieno.

    • 7+20

      Lasten leikkipaikka jäi vähän ankeaksi.

    • 25v

      No koko ohjelma täynnä höpö höpöä ja höntöt maksaa viulut. Jos ei paljon muuta sisustuksessa älytä kun maalata kaikki kliinisen valkoiseksi(todella likaantuu nopeasti),sitten erivärisillä tyynyillä ja rihkamalla kikkaillaan.

    • retgew

      Kuntan neliöhinta lienee jotai 20€. Ko. tontilla uutta kunttaa laitettiin 300m2 joten hinta tuolle pläntille noin 6000 €. No lapsiperheellä näytti olevan varaa laittaa temmellyskenttään tuo summa. Kaiken kaikkiaan varmaan aiemmin esitetty 20 000 e voi hyvinkin olla hinta kaikesta eikä ehkä riitäkään.

    • Ansa.

      Rannan nuotiopaikka ei vaikuta järin turvalliselta. Melkein kokonaa maahan upotettu kaivonrengs. Siihen kun kakrut uikkareissaan juoksevat niin tullee pian grillattua mukulaa.

      • eeg

        ei se ainakaan saa ilmaa palamiseen kunnolla. Kaivonrengas on ruma mutta toimiva jos se asennetaan laatalle tms. siten että on alhaalta hiukan irti laatasta. Tuolla tavalla pohja on aina märkä ja sytyttäminen on mitä sattuu kun puut on kostealla pohjalla. Puhdistaminen vaikeaa verrattuna "maan päälliseen". Kyllä sinne penskat juoksee jos penkkejä tms. ei ympärille jätetä esteeksi.

        Kurtan hinnalla olisi monta kertaa siivottu alkuperäinen maasto kannoista yms. risuista. Muutenkin harvinaisen mitäänsanomaton lopputulos mutta parempi kuin ne järkyttävät nukkumalähiöpihakivitykset jne. joita harrastetaan tuon kaltaisissa ohjelmissa ihan liikaa. Nyt mökin ympäristö jäi sentään "mökkimäiseksi" sen sijaan että mökin ympäristö olisi muokattu "luonnottomaksi" kuten tapana on. Hyvä kun eivät asfalttia vedä saunaltakin rantaan..Eniten ed.kaltaisissa ohjelmissa ihmetyttää ihmisten täydellinen uusavuttomuus. Ei tonttia osata raivata yms yms yms.


    • peko6

      Täyttä hömppää !

    • mökkimullakion

      Voi kiesus mitä paskaa ihmisille syötetään !!!!!

    • dubbidubii

      Kenelle tämä hömppä on suunnattu ??? Kuka viitsii näitä katsella ?? Väkisin puristettua paskaa koko ohjelma !!

    • jesse55.

      Jos niinsanottu risuinen / kantoinen metsänpohja halutaan kustannustehokkaasti raivata ja muuttaa mökkipihaksi ei siihen tarvita massiivisia massojen vaihtoja ja kalliita suunnitelmia sun muita.
      Risut ja kannot irti juurineen, isommat kannot voi käydä nostamassa kavinkoneella.
      Sen jälkeen kantojen kohdat paikataan hakemalla mättäitä ja "istuttamalla" ne rikkoutuneeseen kohtaan. Lähtee yllättävän hyvin kasvamaan kun ei tee ihan kuumimmilla helteillä ja kastelee vielä vähän alkuun.
      Polut saa tehtyä suunnittelemalla ensin reitit, tasoittamalla pahimmat montut ja kärräämällä jostakin tontin perältä maata tasoitteeksi. Itse olen laittanut luonnonkiviä polkujen reunoihin ihan "tuntemattoman sotilaan" malliin. Polulle voi laittaa tasoitetun maan päälle maun ja budjetin mukaan vaikkapa liuskekiviä, niillä ei tarvitse kattaa koko polkua, vaan voi laittaa myös askelvälille sommitellen. Itse kylvin polulle pallokenttäseos- nurmensiemenen, sitä ei tarvitse kovin usein leikata, muutama kerta kesässä riittää. Polut ovat melko luonnollisen näköisiä.
      Voihan sitä laittaa jotain laattoja tms.
      Itsellä mökki on sellainen puuhamaa, jossa on mukava suunnitella ja tehdä myös aina jotain pientä. Päämääränä on ollut, että mahdollisimman paljon pihan virityksestä on tehty paikanpäältä saaduista luonnonkivistä ja muista luomumateriaaleista.

    • Jotain hyvääkin!
      Terassista tuli toki upea, parempi kuin isännän osittain jo uusima. Toisaalta kattamattomat terassit Suomen suvessa jäävät usein varsin vähäiselle käytölle. Tulee vaan kiire korjata tavaroita sateensuojaan.

      Tiskipaikka ja jäteveden käsittely oli hyvin toteutettu ja vieläpä katsojille näytetty. Usein nämä tärkeät asiat unohtuvat tai jäävät vähemmälle huomiolle.

      Uimarannan kunnostus oli myös plussan arvoinen, mutapohja ei siis ole mukava. Eikä tuo kuorikepintainen polkukaan ole hassumpi. On se parempi kuin kyllästetystä puusta tehdyt baanat.

      Muilta osin yhdyn kyllä arvostelijoiden kaartiin. Esim. edellisen jakson saunaratkaisu oli todella outo.

    • ohi otsikon mutta

      Se metsänpohja ei olisi kestänyt vaurioitumatta mitään traktoria tai kaivinkonetta, jolla olisi poistettu kantoja. Minusta se kasvillisuus näytti myös melko korkealta vai johtuiko se suuresta määrästä kantoja? Telkussa ei välttämättä näy kokonaisuus samoin kuin paikanpäällä.
      Itse olisin käyttänyt moottorisahaa. Eli kannot poikki niin alhaalta kuin pystyy. Jokunen terä siinä olisi ehkä mennyt.
      Puutarhapuljut muuten laskuttaa suunnilleen saman verran kuin siivooja kotiin otettuna, per tunti siis.

      Kai noissa kohteissa pitää tulla kunnolla esiin, että jotain on tehty. Jos paikat pysyy samanlaisina niin maksaja ihmettelee, että mitä täällä on edes tehty.
      Sisustukset on tietysti makuasioita. Joistain olen tykännyt ja joistain en ole tykännyt.
      Niitä hintoja ei ole kerrottu, ei myöskään sitä, että mitä asiaa asiakas itse haluaa painottaa.

      Olisi kiva nähdä joskus pohjakuvat niin saisi paremmin kuvaa siitä, että minkäkokoisia mitkäkin mökit tai saunat ovat ja miten ne muutetaan. Meillä on sauna suunnilleen samankokoinen ellei isompi kuin se missä pukuhuoneen seinä poistettiin. Hyvin lämpenee ja löylyjä riittää kun on riittävän suuri kiuas.

      Ihmetyttää kyllä sekin, että tyttärien vanhemmat on usein lähes hysteerisiä, että metsä on vaarallinen ja siellä voi kaatua ja satuttaa itsensä. No mieluummin kaadun metsässä kuin asfaltilla. Meillä on lapset saaneet juosta mökillä ja mikä sen parempaa yleisliikuntaa ja tasapaino ja kokemukset opettaa lasta paremmin kuin hysteeriset äidit.
      Oltiin katsomassa kerran yhtä mökkiä ja eräs äiti varoitti myös tyttäriään jatkuvasti, "varo kun kävelet, älä vaan kompastu, hei katso nyt mihin astut, ei saa juosta". Aivan jatkuvasti. Tytöt oli noin 6 ja 8vuotiaita. Voi tyttöraukkoja.

      • kaaleppi.

        Pikkukaivinkoneen jäljet häipyy maastosta parissa vuodessa.
        Ammattimies ei riko yhtään ylimääräistä. Kyllä kannot saa irti ilman konettakin, se tosin vaatii hieman kokemusta ja viitseliäisyyttä.
        Jos koko tonttia ei revitä auki, jäljet menevät äkkiä umpeen, kun kasvusto leviää luonnostaan.


    • retgew

      Jäteveden käsittely oli aivan ylimitoitettu. Tuo kallis ja työtä vaativa puhdistuspönttö oli vaan helpompi sujauttaa mökin alle sen sijaan että olis kaivettu monttu ns. tiskipallolle rasvoja erottamaan ja sitten perään ns. saunapallo vedet imeyttämään maastoon sepelikerroksen läpi. Arvoitukseksi jäikin mihin saunan vedet menevät, varmaan mökin alle ilman sen kummempia järjestelmiä.

    • pisuaariinvaan

      Koko ohjelma on rahanhukkaa hömpötystä

    • Oyutta

      Emmä tiiä, mutta sen kyllä voin sanoa, että kyllä Eva on kuuma kissa!

    • Punaisesta torpasta

      Ohjelman idea on mielenkiintoinen, mutta toteutus tosiaan lähinnä erilaisia materiaaleja ja palveluja myyvien firmojen mainosta. Kaikkein eniten minua kiusaa, ettei rahasta puhuta mitään. Muissa vastaavissa ohjelmissa (esim. Pientä pintaremonttia, Kotia kohti) asunnon omistaja määrittelee budjetin remontille, tässä on selvästi valittu muutoskohteita, joissa raha ei ole ongelma.

      Sisustuksessa tekijöillä on aika yksioikoinen linja: kaikki tumma maalataan valkoiseksi, ja kaikki vaalea mustaksi. Tuleehan tuvasta toki erinäköinen päinvastaisella värityksellä, mutta kun mökit ja mökkisaunat ovat yleensä pieniä ja tumma väri pienentää entisestään, ei lopputulos minusta ole useinkaan kovin viihtyisä.

      Monet ratkaisut ovat epäkäytännöllisiä ja turvallisuudesta piittaamattomia, esim. kynttilälyhdyt suoraan puisella terassinkaiteella. Kuinkahan paljon sisustuksesta jää omistajille, ja kuinka suuri osa siitä on vain kuvausrekvisiittaa?

      • itse rempannut

        Mun mielestä pientä pintaremonttia taas on ihan epärealistinen, ei muutamalla tonnilla remontoida asuntoa, eihän sillä saa edes materiaaleja kaupasta.. ärsyttää, joka kerta, kun ohjelma sattuu tulemaan tv:stä.


    • wtew44

      Ja entäs kaikki tavarat. Yhteen pieneen komeroon mahtuu muka kaikki veneily ja kalastustarvikkee. Yleensäkin remontissa häviää turhan roinan lisäksi tarpeellisetkin käyttötavarat kummallisesti jonnekin. Kaipa näillä mökkiläisillä on suuret kaupunkiasunnot jonne ylim. tavaran voi roudata.

    • Parpu

      Oli kyllä tosi upea muutos tuossa eilisessä ohjelmassa. Se timpuri osasi kyllä asiansa. Muutenkin ihan fiksun tuntuisia nuo työmiehet (ja naiset) tuossa ohjelmassa.

    • 13+13

      Eilen (2.5.2013) oli kyllä harvinaisen fiksu muutos, olikohan tekijät käyneet täältä lueskelemassa ohjeita:) Vahingossa sanoivat senkin, että olivat (yllätys, yllätys) hakeneet mökkiin rakennusluvat (kuinkahan onnistui ilman omistajan allekirjoitusta). Miltähän se alakerta nyt näyttää, kun kaikki muu on uutta?

    • klkt

      Ja tosi kivaon se sänky ja ilmeisesti patjakin siirtää sitten toiseen paikkaan, no ikkuna irti vaan. eihän se paina paljoa

    • Realisti mökkiläinen

      Tää on kyllä hauska miten täällä "tee se itse -ammattilaset" kuvailee miten hommat pitäs hoitaa ja paljonko se kustantaa. Jos mökillä on hehtaarin tontti hunnossa kunnossa niin ei siitä yhdellä moottorisahalla ja muutamalla satasella selvitä :D Lisäksi laki velvoittaa maksamaan veroja työstä, myös vapaa-ajan asunnolla.

    • oh8hi

      Mutta entäs tänään? Kokonaisen lammen uudelleen rakentaminen puhdistamoineen. Olis ihan kiva kuulla mitä tuommonen systeemi maksaa. Varmaan vähemmän kuin merenrantatontti pääkaupunkiseudulla mutta silti.

    • eiosaapuhua

      "Tää on kyllä hauska miten täällä "tee se itse -ammattilaset" kuvailee miten hommat pitäs hoitaa ja paljonko se kustantaa. Jos mökillä on hehtaarin tontti h u n n o s s a kunnossa"
      mitä sinä sanoa?
      hoono soomi?

    • 25v

      Kylläpä tehtiin kallis lätäkkö viime jaksossa,ois kiva tietää mitä kustansi. Koneita tontilla hyrymykken ei halpaa. Tarvikkeet lampeen ei halpaa, hirmuisen kokoinen terassialue ei halpaa, istutukset työpalkat ym,ei todellakaan halpaa. Onko järkee vai ei voisihan ne ylenmääräiset rahat panna vaikka kurkusta alas.

    • Ekolokiaa pliis

      Eikös ole hyvä, että jotkut sentään työllistää. Kunhan ne rampat olisi vähän ekologisempia. Krääsää aina hilataan joka möksään! Fiksumpaa olisi käyttää vaikka kotimaisten tekijöiden pellavaa ja puuesineitä.
      Koskahan joku teettäjä vaatii, että vain kierrätyskamaa saa käyttää?

    • Särähti korvaan

      Vierään puskat varikolle ja ostetaan uudet tilalle.

      Tulee yhtä hyvä kuin oli enenkin, eikä maksa paljoakaan...

    • vääksynperhana

      Puskat on sittemmin perattu rikkaruohoista ja myyty seuraavaan kohteeseen sikakalliilla= )

      Luulisi tuolla piilomainonnan/suoramainonnan määrällä noiden remonttien olevan täysin ilmaisia. Eipä taida kuitenkaan.

    • ohi otsikon mutta

      Tuo lampiaihe herätti taas mietteitä. Meillä on suuri lampi, jonka vuoksi on luettu nettiä vuosikaupalla. Hirmu huonosti löytyy tietoa suodatussysteemeistä. Vain muutamia suomalaisia asiallisia keskusteluja löytyy kun aiheeksi laittaa kultakalat pihalammessa tai karpit pihalammessa tms.

      Jos nyt joku innostuu lampea tekemään niin hankkikaa kunnon suodattimet. Ne pitää käytännössä tilata ulkomailta mutta voi tilata myös esim Atollin tai vastaavan maahantuojan kautta. Näin me ja moni muu on tehnyt, eikä tarvitse enää katsella 20m3 hernekeittoa. Uv-lamput ja muut härpäkkeet pitää olla suuria, että ne pystyy tekemään sen minkä vuoksi ne on hankittu eli tuhoaa levää.

      Melkein jokainen lampiharrastelija ostaa alkuvuosinaan kenties tuhansien eurojen edestä liian pieniä pumppuja ja laitteita. Pettymys on suuri kun taas tuli levää ja näkyvyys sen 10cm. Sitten plärätään työläiden itsetehtyjen suodattimien kanssa 5tuntia viikossa.
      Sitten kun uskalletaan vihdoin ostaa se kertakallis ostos niin ihmetellään, että miksi Suomessa edelleen myydään 10l ämpärin kokoisia suodattimia lainkaan. Itseäni muuten eräs ämpärin kokoisten myyjä pelotteli, että kun itse tilaat ulkomailta tonnin vehkeen niin eipä tule takuuta. Itseasiassa olin jo valmis ottamaan riskin, koska toinen vaihtoehto oli, että lampi poistetaan ja multaa tilalle.

      Itselläni on 400l sisäakvaariossa ulkosuodattimena ämpärin kokoinen suodatin, sekään ei yksin riitä vaan pitää olla sisäsuodatin. Samankokoisia siis myydään ja luvataan putsaavan 10m3 ulkolampia, uskomatonta huijausta.

      Olisi mukava nähdä tuon ohjelman lampi siinä vaiheessa kun vesi kirkastuu, tai olisi edes tieto miten pitkään siinä meni. Omassa lammessa tapahtui muutos viikossa.
      Suodattimet toimii aina niin akvaariossa kuin lammessakin biologisesti eli suodattimeen kertyy bakteeritoiminta, joka poistaa haitallisia aineita harmittomaan muotoon. Suodatinta ei saa liian hyvin putsata kesken kesän.

      Ainiin, ei ehkä kannata ostaa sitäkään pintakerääjää eli skimmeriä, jossa kolme sakaraa ja kelluu pinnalla. Isommassa lammessa tukkeutuu työpäivän aikana kun tuuli heittää tavaraa taivaalta ja naapurin puista.

      Sitten siitä metsänpohjan vaihdosta kunttaan eli toiseen metsänpohjaan. Kun tehdään tuollainen ohjelma ja muutosta pitää tulla ja vielä valmiin näköistä niin siellä metsässä ei voida käyttää mitään trkatoreita ja sanoa, että joo pari vuotta niin sitten on siistiä ja kivaa. Sen pinnan pitää olla just nyt ja valmista, mitään renkaan jälkiä ei metsäänkään jätetä. Entisenä puutarhurina kyllä olen nähnyt miten taitavankin pikkutraktorin käsittelyssä metsämaa kyllä kärsii. Korjaantuu kyllä mutta ei viikossa. Sitä joutuu sitten jotenkin muuten korjaamaan eli tuomaan vaikka multaa ja nurmikko tilalle, joka taas on työläs hoidettava verrattuna kunttaan.

      Kun työ tilataan niin jäljen vaan pitää olla heti kunnollista ja valmista.

    • faktaa kehiin

      Kyllä ne asukkaat on itse siinä remontissa mukana, sitä ei vaan näytetä katsojille. Ohjelman formaatti kun on jenkkilästä ja sinne tuo tunteiden ylenpalttinen "jipii-I-laav-juu-sopii paremmin."

      Lopussa tontin omistajien vaan pitää näytellä "ooh-uuh-ihanaa"-hämmästynyttä.

    • mökkerön korjaaja

      Olen silloin tällöin katsellut tuota Huvila & Huussi ohjelmaa ja todellakin ihastellut, mitä ammattisuunnittelija saa aikaan.
      Samalla olen ihmetellyt, että mistään en ole löytänyt noille remonteille hintaa; siis mitä ne oikeasti tulevat maksamaan.
      Olisin kovastikin kiinnostunut saamaan edes firmojen nimiä, jotka osallistuva noihin remontteihin. Silloinhan voisi itsekin hyödyntää moista ohjelmaa.
      Ihan ensimmäisenä jäi näkemättä, mikä firma imaisi vanhat moskat vanhan torpan lattian alta viime ohjelmassa!
      Ei pitäisi olla iso asia antaa katsojille vähän tarkempaa tietoa korjauksista ja stailauksista.

    • katsoja2

      Firman nimi oli Delete, joka imuroi ne lattiatäytteet.

    • dddd3

      Katselin vasta eilen sen lammenkorjausohjelman. Minua olisi eniten harmittanut sen lammen pieneminen sekä vaihtuvan veden loppuminen. Lisäksi minä ihmettelin, että saako sinne kaasulämmittimen sisään oikeasti laittaa kaasupullon.

    • Järkevää sisustusta

      Mökkiremppa, jossa korjattiin lattia, oli sinänsä ok, mutta uudet keittiökaapit karmeat. Jos haetaan vanhaa tunnelmaa, ei taatusti joskus maailmassa kukaan tehnyt kaappeja rosoisesta laudasta lakkaamalla.

      Sisustustädeillä on joskus aivan idiootteja ideoita, ei mitään tekemistä tavallisen elämän kanssa. Kynttilämeri on yksi niistä kammotuksista, toinen kaikenmaailman vanhat rojut koristeena.

      Ja asiakas maksaa. Jos minulle tehtäisiin tuollainen "yllätys", käskisin purkaa ja poistaa laskusta.

    • 34343ee

      Siinä tekivät virheen kun lammessa seisoo nyt sama vesi.
      Saa mikä "pudistamo" tahansa niin ei se toimi.Vaihtuva vesi paras.

      • äläuskotuijaa

        Ei ne koulutetut ammatilaisetkaan aina onnistu, kuten Vallilan siirtolapuutarha jaksostakin huomaa. Saivat aikaan todella steriilin ympäristön, joka toivottavasti kasvien alkaessa rehottaa muuttuu kodikkaammaksi.

        Muutama lausahdus tekijöiltä ohjelman aikana kertoo paljon heidän työtavoistaan ja ajattelustaan - kaikki pitäisi aina tehdä mahdollisimman isoilla koneilla, vaikka siirtolapuutarhatontin olisi saanut muokattua ihan käsivoiminkin ja pihan terassin pitäisi aina olla vähintään 200 neliötä - pienempi on häpeäksi suunnittelijalle.

        Mutta on H&H silti maltillisempi pihan rakentamisessa kuin Eden, joka on malliesimerkki teollisesta suunnittelusta - aina vaan betonikiveä, siirtonurmikkoa ja tuijaa joka paikkaan.


      • ei kiva muutos
        äläuskotuijaa kirjoitti:

        Ei ne koulutetut ammatilaisetkaan aina onnistu, kuten Vallilan siirtolapuutarha jaksostakin huomaa. Saivat aikaan todella steriilin ympäristön, joka toivottavasti kasvien alkaessa rehottaa muuttuu kodikkaammaksi.

        Muutama lausahdus tekijöiltä ohjelman aikana kertoo paljon heidän työtavoistaan ja ajattelustaan - kaikki pitäisi aina tehdä mahdollisimman isoilla koneilla, vaikka siirtolapuutarhatontin olisi saanut muokattua ihan käsivoiminkin ja pihan terassin pitäisi aina olla vähintään 200 neliötä - pienempi on häpeäksi suunnittelijalle.

        Mutta on H&H silti maltillisempi pihan rakentamisessa kuin Eden, joka on malliesimerkki teollisesta suunnittelusta - aina vaan betonikiveä, siirtonurmikkoa ja tuijaa joka paikkaan.

        Ei ollut yhtään kiva se siirtolapuutarhatontin "ehostus".

        Tiedä sitten, oliko se todella asukkaansa mieleen vai ei.

        Kaikki rehevyys ja kasvit otettiin pois, pelkkää nurmikkoa tilalle ja muutamat hassut kasvit tontin reunoilla ja suora näköyhteys joka suuntaan.

        Makunsa kullakin, mutta jos omistaja oikeasti tykkää, mikäs siinä. Minusta alkutilanne oli paljon parempi ja pieni karsinta olisi riittänyt.


      • simppeliisiis
        ei kiva muutos kirjoitti:

        Ei ollut yhtään kiva se siirtolapuutarhatontin "ehostus".

        Tiedä sitten, oliko se todella asukkaansa mieleen vai ei.

        Kaikki rehevyys ja kasvit otettiin pois, pelkkää nurmikkoa tilalle ja muutamat hassut kasvit tontin reunoilla ja suora näköyhteys joka suuntaan.

        Makunsa kullakin, mutta jos omistaja oikeasti tykkää, mikäs siinä. Minusta alkutilanne oli paljon parempi ja pieni karsinta olisi riittänyt.

        Samaa mieltä - joskus vähempi on todellakin enemmän eli maltillinen harventaminen ja rakentaminen olisi ollut paremmin siirtolapuutarha-harrastamisen hengen mukaista.

        Jotenkin näissä sisustamis- ja puutarhaohjelmissa näkee hyvin sen, miten ihmiset eivät uskalla tehdä mitään pienimuotoista ja yksinkertaista vaan kaikki on aina koristeltava yli.


    • wuitke

      Eeva, eeva hyvä - ei se sireeni taltu siitä kymmensenttisen tapin jätöstä vaan se vaatii juurakon poistoa siltä alueelta kuin se puu halutaan poistaa. Sireeni on kuin paju - samanlainen rikkakasvi - pienikin pala jäljellä ja johan seuraavana vuonna puskee versoa esille.

      Hollantilais-ämmät eivät vain taida tuntea kasvien formologiaa. Paras tapa rikkakasvien torjuntaan on poistaa niiden vihreät osat aina kun niitä esiintyy ja näin vähitellen tappaa ne jatkuvaan kasvun vaatimuksiin, mikä taas kuluttaa niiden juuristoon varaaman energian loppuun. Tämä taas voi viedä muutaman vuoden, mutta ainakin se on kemikaalivapaata ja toimii myös käytännössä.

      Onkohan kukaan huomannut miten mausteisen hajuinen sireeni on - voikohan sen kuorta käyttää kuten kanelia.

    • tsippadiidaa

      Puutarhaopettaja sanoi, että palosireeni kuuluu auton katolle ja syreeni pihalle. Koitan toki sietää tuota sireeni sanaakin, onhan se jotenikin perinteinen, kaiketi.

      Kyseistä jaksoa en katsonut eli syreeni piti poistaa mutta jätettiin tappi?

      Mitä enemmän tekee työkseen fyysistä työtä jokapäivä, sitä enemmän tykkää käyttää koneita. Mieheni ei mielellään naputtele nauloja vasaralla vaan naulapyssyllä. Myöskään käsisahaa ei juuri käytetä vaan sirkkeli soi nytkin taustalla.

      • tapansapakullakin

        Syreeni on se kasvin virallinen suomenkielinen nimitys, mutta puhekielessä pensasta kyllä kutsutaan myös sireeniksi.

        Kuuklaamalla löytyy myös sireenieläin-nimitys - minne se sitten kuulukaan - sireenien sisällä eläväksi.

        Kokemuksesta tiedän miten leviävä syreeni voi olla ja silloin sen rajoittamiseksi ei mitään tappeja kannata jättää vaan se on kylmästi juuresta poikki ja juurakko tulee halutulta osin kaivaa ylös. Aika hemmetisti duunia siihen saakin tehdä.

        Miehesi taitaa kuulua ns. kone-ihmisiin, joille koneet ja laitteet ovat kaikki kaikessa. Itse taas tykkään väsäillä kaikkea käsin - vain siten todellakin tuntee tekevänsä jotain.


    • 17+5

      Kyllä sitä fyysistä työtä tekevät rakentavat myös ilman koneita: kuulin yhdestä timpurista, joka rakensi talon, ja kaikki naulat naulattiin vasaralla.

    • brtyy

      Eilinen Huvila & Huussi oli kyllä yksi hienoimmista (ellei hienoin) koko sarjan historian aikana. Olen katsonut varmaan kaikki jaksot ja pakko sanoa että huhhuh

    • dddd3

      Oliko se se, kun tehtiin navetasta kesäpaikka? Hieno siitä tuli, mutta hintalappua en osaa edes arvata. Luultavasti paljon.

    • taas pilalla

      Taas pilattiin ohjelma kokkihössötyksellä. Jäi katsomatta ja jää jatkossakin jos siihen ympätään tuo kokkaus.
      Televisiosta tulee jo muutenkin liikaa kokkiohjelmia, - niitä vain ei jaksa enää katsoa.
      Antaisitte tämän olla huvilan ja huussin kunnostusohjelma, eikä mikään sörsselisiirin esittelyohjelma.
      Ja onko television päätehtävänä nykyisin työllistää kaikki Suomen kokit???
      Määrä ei korvaa laatua -- vaikka olisi ohjelmapomojen sukulaisia koko kaarti!!! Näin minä epäilen olevan, koska tuntuu siltä että jokainen itseään kokiksi kutsuva pestataan televisioon. vai eikö yksinkertaisesti osata tehdä muuta???

      • ärsyttävä3333

        Nää jaksot, missä on se kokki, ovat kyllä uusintoja. Paljon parempi on kyllä remonttitypykkä kuin tekopirteä puuronkeittelijä.


    • Anonyymi

      tosi dekodeeraajat.....200 metriä kanttiinsa kaikkipaikat vakosena oravat ikkunat puolukat naapurit kaikki .....AINOA MITÄ EN HALUA IKINÄ NÄHDÄ VALKOINEN ...SIINÄ IHMISET AMMATISSA MIKÄ EI TODELLAKAAN SOVI EIKÄ TAJUU ITTE

    • Anonyymi

      Upea piha tuli tv-juontaja/näyttelijä Mikolle.

    • Anonyymi

      Mukava ohjelma joka pilataan täysin järkyttävän kovalla taustamusiikilla, puheesta ei kuule ja korvat soi🥵

      • Anonyymi

        Joo, tätä ihmettelen myös, että miksi näihin kaikkiin kotimaisiin remppaohjelmiin lisätään nykyään aina ja joka kohtaan taustalle epämääräistä hissimusiikkia??? Esim. kun vasta keskustelevat asiakkaan kanssa aiotusta remontista niin joku renkutus täytyy siinäkin soida.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe