Parta pois laserilla.

Kokemuksia..

Hei !

Olen alkanut miettimään että millä saisin parran pois pysyvästi ikuiseksi ajoiksi. Haluan että kasvoni ovat sileät ja pehmeät kuin naisen rinta. Käsittääkseni vain ja ainoastaan parran laserointi eli laserepilaatio on ainoa keino poistaa parta kokonaan. Kyseisiä hoitoja tarvitaan kaiketi 5-10 kertaa ja yksi hoito maksaa kaiketi noin 200 €. Minulla olisi muutama kysymys kyseisestä hoidosta.

¤ Jos hoitokertoja tarvitaan esim tuo 10 x niin kuinka usein hoidossa pitää käydä ?

¤ Kuinka monen hoitokerran jälkeen huomaa että partaa ei enään kasva hoidetulle alueelle tai huomaa että parta on pehmeämpää ja kasvaa huomattavasti hitaammin ? Vähenevätkö ja harvenevatko parranajon määrät jo kesken hoitojen ?

¤ Kuinka tuo laserhoito vaikuttaa ihoon ? Jääkö arpia ? Voisi kuvitella että kasvojen iho on hoitojen jälkeen punainen ja kirvelevä. Aivan kuin nokkosilla olisi kasvoja hierottu.

¤ Minulla on tumma ja hyvin kova partakarva. Kuinka laser tehoaa siihen ?

15

4486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6+12

      1. 6-7 viikon välein, riippuen vähän uusien "unitilassa" olevien karvojen aktivoitumisesta.

      2. Riippuu henkilöstä. Itse huomasin jo ensimmäisen kerran jälkeen selkeän vähenemisen. Naamakarvat eivät kyllä pehmene mihinkään laserilla.

      3. Pari päivää punoittaa naama aavistuksen. Pari viikkoa kestää, että kuolleet karvat tippuvat pois jonka ajan iho tuntuu epätasaiselta.

      4. Hyvin.

      • ckihgd

        Testosteroni tosin lisää parrankasvua lähes loputtomasti, että jos ei ole testosteronista hankkiutumassa eroon kehostaan saa partakarvojen kanssa taistella lopun ikää.

        Sitten taas jos on transprosessissa, niin siihen sisältyy laserhoidot. - Ei tarvitse niin murehtia hoitokertojen määrää, joka kuitenkin on yksilöllistä.


      • jvhgcvjk
        ckihgd kirjoitti:

        Testosteroni tosin lisää parrankasvua lähes loputtomasti, että jos ei ole testosteronista hankkiutumassa eroon kehostaan saa partakarvojen kanssa taistella lopun ikää.

        Sitten taas jos on transprosessissa, niin siihen sisältyy laserhoidot. - Ei tarvitse niin murehtia hoitokertojen määrää, joka kuitenkin on yksilöllistä.

        "Sitten taas jos on transprosessissa, niin siihen sisältyy laserhoidot. - Ei tarvitse niin murehtia hoitokertojen määrää, joka kuitenkin on yksilöllistä."

        Niinpä, ei tarvitse murehtia koska niitä saa vain viisi kertaa ja vain parran poistoon. Lisäkerrat ja vartalon karvanpoiston joutuu maksamaan itse. Vaalean parranpoistonkin joutuu maksamaan kokonaan itse.


      • Vaalean karvan poist
        jvhgcvjk kirjoitti:

        "Sitten taas jos on transprosessissa, niin siihen sisältyy laserhoidot. - Ei tarvitse niin murehtia hoitokertojen määrää, joka kuitenkin on yksilöllistä."

        Niinpä, ei tarvitse murehtia koska niitä saa vain viisi kertaa ja vain parran poistoon. Lisäkerrat ja vartalon karvanpoiston joutuu maksamaan itse. Vaalean parranpoistonkin joutuu maksamaan kokonaan itse.

        ei välttämättä tarvitse maksaa itse. Jos elää esim kelan korvauksella, niin sossu maksaa vaalean karvan poiston. Siitä on olemassa lääninoikeuden päätös. Minulle on sossu maksanut tähän mennessä yli 6000 euroa parranpoistosta.


    • lkjhjupi

      Edellä oli jo hyviä vastauksia mutta täydennetään vielä.

      Käytännössä siinä kohdassa missä on ollut käsittelyhetkellä kasvavaa partaa (parta ajeltava tarkasti ennen käsittelyä), se häviää jo kertakäsittelyllä mikäli laserin säteilyteho on osattu asettaa oikein (riittävän suureksi aiheuttamatta palovammoja). Kuitenkin aivan poistetun karvan vieressä on todennäköisesti lepovuorossa oleva karvatuppi joka alkaa työntää karvaa näkyville muutaman viikon kuluttua ja ne on poistettava vuorollaan. Kun hoitoja toistetaan tarpeeksi, kaikki karvatupet ovat kuolleet eikä partaa kasva enää. Testosteroni vaikuttaa siten että jotkut karvatupet voivat toipua ja jos on vielä nuori, syntyy uusiakin partakarvan karvatuppia. Nämä on sitten poistettava aikanaan, mutta karvatonta aikaa siinä välissä voi kulua useitakin vuosia.

      Parran kasvu ei siis varsinaisesti hidastu, vaan karvojen määrä vähenee hoidon jatkuessa kunnes ne loppuu.

      Laserepilointeja saa suorittaa vain lääkäri tai sairaanhoitaja ja heilläkin pitää olla koulutus laitteiden käyttöön. Koulutuksessa huolehditaan että hoitoja antava osaa säätää laitteen tehon oikein eri ihotyypeille (ihon väri ja mm. ruskettuminen vaikuttaa). Esimerkiksi tänä vuonna parran laserpolttoja voidaan antaa vasta myöhemmin syksyllä kun kesän päivetys on kadonnut kasvoilta eikä aurinngon UV-säteily ole enää voimakasta (laserkäsitelty iho pitää suojata hyvin auringonvalolta ettei synny läiskittäistä pigmenttiä).

      Ihon reagointi riippuu ihotyypistä ja jälkihoidosta. Jos laserin teho on säädetty tarkasti ja käsiteltyä aluetta on jäähdytetty esimerkiksi jääpussilla, punoitusta ilmenee enintään muutaman tunnin. Tämä koskee siis karvanpoistoa, jotkin muut ihon laserkäsittelyt voivat aiheuttaa viikoksikin rupia ym. mutta silloin se on tarkoituksellista. Pysyviä palovammoja ja arpia ei saa jäädä, silloin käsittelyssä on tapahtunut hoitovirhe.

      Mitä mustempaa partakarva on, sitä paremmin laser tehoaa. Parhaiten karvanpoistossa tehoaa alexandriitti- ja diodilaser. Alexandriittilaser on todennäköisesti kivuttomampi koska se säteilypulssi on paljon lyhyempi (tuntuu kuin lätkäistäisiin viivottimella lappeeellaan). Molempien karvanpoistoteho on yhtä hyvä.

      Koska aloitusviestissä kaipasit sileää ja pehmeää ihoa kasvoihisi, se ei onnistu pelkällä parranpoistolla. Poiston jälkeen voi jäädä suuria ihohuokosia eikä iho näytä kovin sileältä. Kosmetologeilta löytyy tähän sopivia hoitosarjoja jolla ihoa voi parantaa. Myös säännöllinen ja huolellinen omatoiminen hoito auttaa ihoa pysymään kunnossa. Mutta naistyypisen ihon saa vain blokkaamalla testosteronin ja käyttämällä estrogeenia jolloin iho muuttuu ohuemmaksi kuten naisilla (kyseinen hoito on normaalia transnaisilla). Samalla myös kropan lihaksistokin muuttuu naistyyppiseksi ja jos haluaa säilyttää voimat lähes ennallaan, pitää treenata lihaksia enemmän kuin ennen.

    • juuh

      Laaserilla lähtee vain tummat karvat, ja taitaa hormooneillakin olla aika isomerkitys parrattoma lopputuloksen saavuttamisessa. Loput vaaleat karvat joutuu neulaepiloimaan. Tai nyppiä pinseteillä jos ei oo kuin yksittäisiä karvoja mutta ne ei häviä mihinkään nyppimällä pitemmälläkään aikavälillä välttämättä.

      Itsellä ei ollut naaman turpoamisen tai muidenkaan asioiden kanssa ongelmia. Punoitusta muutaman tunnin ajan vain.

      Kävin 6 kertaa valoimpulssilla ja 8 kertaa laserilla poistattamassa. Valoimpulssihoidot on tehty ennen hormoonihoitoja. Vielä kyllä parran pystyisin kasvattaa tosin parta olisi lähes valkoinen. Kokeiltu on.

      • lkhkj

        Ei kasva enää parta vaikka yrittäisin. Jotain harvoja haivenia voisi kasvaa mutta ei voisi puhua kunnon parrasta.


      • koekaniini
        lkhkj kirjoitti:

        Ei kasva enää parta vaikka yrittäisin. Jotain harvoja haivenia voisi kasvaa mutta ei voisi puhua kunnon parrasta.

        Tällä rouvalla oli ennen lasereita ja neulaepilaatioita sileä iho ja paljon vaaleita karvoja. Nyt on arpinen ja kuoppainen iho ja paljon vaaleita karvoja.


      • ???
        koekaniini kirjoitti:

        Tällä rouvalla oli ennen lasereita ja neulaepilaatioita sileä iho ja paljon vaaleita karvoja. Nyt on arpinen ja kuoppainen iho ja paljon vaaleita karvoja.

        Olisiko ammattitaidottoman käsittelijän "ansiota"?


    • Jos on tumma

      parta, niin se lähtee vain neulaepilaatiolla.

      • Kyllä se on tasan päin vatsoin.... Tummiin puree laser, harmaisiin tai vaaleisiin vain neulaepilaatio.


    • pehkoleuassa

      Mistä sitä neulaepilaatiota saa?
      Olen turhaan kauneushoitoloista sun muista kysellyt. Kaikki hehkuttavat vain laseria, joka ei vaaleaan karvaani tehoa lainkiaan.

      • ljhkjh

        Neulaepilaatiota (tai blendepilaatio, useita menetelmänimiä) saa kosmetologeilta. Vastaavasti aitoa laserkäsittelyä ei saa kosmetologeilta koska käsittelyä saa antaa vain terveysalan ammattilainen ja harva kosmetologifirma pystyy palkkaamaan vaikkapa sairaanhoitajan palvelukseensa tätä varten. Kosmetologien antamaa valoimpulssihoitoa (IPL) kutsutaan monasti mainoksen vuoksi laseriksi vaikka se ei ole sitä. IPL voi tehota mustiin karvoihin, mutta mikään valon intensiteettiin ja siitä johtuvaan lämpenemiseen perustuva menetelmä ei poista vaaleita karvoja.

        Neulaepilaatiokin tarvitsee taitavan ja pätevän kosmetologin jolla on hyvä kokemus käsittelystä jotta karvat todellakin kuolee. Ellei sähköteho ole riittävä ja neula kohdistu täsmälleen karvatuppeen, karva ei kuole. Taitavallakin kosmetologilla voi tulla huteja ja siksi käsittelyä joudutaan uusimaan enemmän kuin laserissa. Lisäksi menetelmä on hidas, pätevä ja nopea tekijä pystyy käsittelemään tunnissa n. 300 karvaa ja yleensä kivun takia asiakas ei kestä pidempään. Neulaepillatiokertoja voi kuitenkin toistaa lyhyemmin välein kuin laserissa jos edellisellä kerralla on jäänyt vielä poistettavia karvoja. Kunhan iho on toipunut ja asiaks kestää taas uuden session, niin ehkäpä viikon kuluttua voi mennä uudelleen.

        Hyvien neulaepilaatioiden tekijöiden tiedot löytyy useimmiten sisäpiiritietona tai sitten joutuu kokeilemaan useampaa paikkaa kunnes löytää hyvän.


      • ljhkjh kirjoitti:

        Neulaepilaatiota (tai blendepilaatio, useita menetelmänimiä) saa kosmetologeilta. Vastaavasti aitoa laserkäsittelyä ei saa kosmetologeilta koska käsittelyä saa antaa vain terveysalan ammattilainen ja harva kosmetologifirma pystyy palkkaamaan vaikkapa sairaanhoitajan palvelukseensa tätä varten. Kosmetologien antamaa valoimpulssihoitoa (IPL) kutsutaan monasti mainoksen vuoksi laseriksi vaikka se ei ole sitä. IPL voi tehota mustiin karvoihin, mutta mikään valon intensiteettiin ja siitä johtuvaan lämpenemiseen perustuva menetelmä ei poista vaaleita karvoja.

        Neulaepilaatiokin tarvitsee taitavan ja pätevän kosmetologin jolla on hyvä kokemus käsittelystä jotta karvat todellakin kuolee. Ellei sähköteho ole riittävä ja neula kohdistu täsmälleen karvatuppeen, karva ei kuole. Taitavallakin kosmetologilla voi tulla huteja ja siksi käsittelyä joudutaan uusimaan enemmän kuin laserissa. Lisäksi menetelmä on hidas, pätevä ja nopea tekijä pystyy käsittelemään tunnissa n. 300 karvaa ja yleensä kivun takia asiakas ei kestä pidempään. Neulaepillatiokertoja voi kuitenkin toistaa lyhyemmin välein kuin laserissa jos edellisellä kerralla on jäänyt vielä poistettavia karvoja. Kunhan iho on toipunut ja asiaks kestää taas uuden session, niin ehkäpä viikon kuluttua voi mennä uudelleen.

        Hyvien neulaepilaatioiden tekijöiden tiedot löytyy useimmiten sisäpiiritietona tai sitten joutuu kokeilemaan useampaa paikkaa kunnes löytää hyvän.

        Noin vinkkinä kustannuksille ja aikataululle:

        Neulaepilaatiossa karvoja lähtee noin 300 tunnissa. Koko leuan putsaaminen on siis sekä pitkä että kallis operaatio. Käsittelyn jälkeen leuka on melko kirjava jopa kaksikin viikkoa. Karvatupen tuhoutuminen on laseria tehokkaampaa, joten toistoja ei tarvita niin monta. Karvojen kasvusykli on kuitenkin otettava siinäkin huomioon, mutta käytännössä ainakin alussa poltettavia karvoja riittää ilman erillistä paussia sitä varten.


      • Olen käynyt jopa
        anukatariina kirjoitti:

        Noin vinkkinä kustannuksille ja aikataululle:

        Neulaepilaatiossa karvoja lähtee noin 300 tunnissa. Koko leuan putsaaminen on siis sekä pitkä että kallis operaatio. Käsittelyn jälkeen leuka on melko kirjava jopa kaksikin viikkoa. Karvatupen tuhoutuminen on laseria tehokkaampaa, joten toistoja ei tarvita niin monta. Karvojen kasvusykli on kuitenkin otettava siinäkin huomioon, mutta käytännössä ainakin alussa poltettavia karvoja riittää ilman erillistä paussia sitä varten.

        3kertaa viikossa naulaepilaatiossa. Joka kerta olen ollut siellä kaksi tuntia piikitettävänä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      266
      6420
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      148
      3723
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      144
      2649
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      344
      2506
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2072
    6. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      121
      1661
    7. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      83
      1655
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1493
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1310
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      108
      1174
    Aihe