Pöhköt yksityiset vuokranantajat

Vuokralleko

Olen vaihtamassa vuokra-asuntoa vähän isompaan. Paria asuntoa olen käynyt katsomassa ja lukenut paljon esittelyjä.
Olen taatusti kaikin tavoin ihannevuokralainen, maksukykyinen, siisti, tupakoimaton, eläimetön jne. Luulisi siis, että asunnon löytäminen ei ole ongelma.

Yhdeltä vuokranantajalta kysyin puhelimessa, että eihän siellä ole mitään kirkuvia värejä seinissä. "Ei ole, on vain persoonallinen". Kun sitten menin katsomaan, niin mikäs siellä helottaa: kirkuvan kirkas oranssi keittiön seinä. Auts!
Mksi ei voinut kertoa totuutta? Kun totesin vuokranantajan valehtelijaksi, niin luovuin kyseisen asunnon ajattelusta. Mitä lie keksisi muuta...

Toisen asunnon osalta oli jäänyt ilmoituksesta pois mm.se tieto että asunnossa ei ole tv-antenni pistokkeita ollenkaan eikä myöskään lämmintä vettä keittiössä tai edes kiinteitä pattereita. No se selvisi jo puhelimessa, mutta miksi ei voi kertoa jo ilmoituksessa, jotta primitiivisiä oloja arvostavat löytäisivät omansa helpommin? Tai itse asiassa vuokranantaja sanoi, ettei hän tiedä onko antennia vai ei. Jos vuokraa asuntoa, niin eikö pitäisi ihan perusasiat tietää?

Poistuin näytöstä henkisesti takavasemmalle siinä vaiheessa kun vuokranantaja keksi näyttää ex tempore minulle myös toista asuntoa, kysymättä tietenkään vuokralaiselta mitään. "Katsotaanpa onko kotona, no ei ole mennään sisään vaan". Juu, juuri tuollaisen vuokranantajan haluan, joka lampsii avaimillaan sisään kun sattuu sopimaan, piittaamatta huoneenvuokralaista mitään.

Tyhmää on myös antaa asunto vuokravälittäjälle. Ne eivät juuri mitään tee muuta kuin asettavat vuokraukselle sellaiset ehdot, että jokaista normaalia ihmistä hirvittää. Minä en todellakaan tee mitään vuoden määräaikaista sopimusta, josta ei pääse eroon vaikka muuttotarve tulisi. Useimmat välittäjät ottavat todella surkeat valokuvat asunnosta. Täälläpäin on yksi vuokravälittäjä, jonka kuvat on suorastaan legendaarisen huonoja. Aina kuvattu joku vessanpytty tai lattiannurkka tai hella, mutta ei esimerkiksi ikkunanäkymää tms.

Lisäksi vuokravälittäjien näytöt on ainakin vilkkaimpina aikoina sellaisia, että ei siellä kestä täyspäinen olla. Kävin kerran ison välittäjän näytössä, silloinkin ihannevuokralaisena. Ei siellä paljon kiinnostuttu minusta, vaan välittäjä keräsi paperiin vuokratarjouksia kaikilta. Ilmoituksen vuokra ei siis ollutkaan se millä asunto menisi vaan eniten tarjoava saisi asunnon, ihan välittämättä siitä millainen ko henkilö on. Ehkä ymmärrettävä käytäntö, jos olisi ollut joku himoittu lukaali, mutta oli pikkuinen kuutio kaukana kaikesta ja ilmoitettu vuokra oli jo aika tapissa. Ei siis ihme että vuokralaiset lähtee heti kun voi (sitten vuoden päästä), jos ovat ensin pakosti ottanet ylihintaisen asunnon.
Ja sitten nämä pöhköt voivottelee, että enää "ei meinaa saada pysyviä vuokralaisia". Juu ei niin, jos yrittää kerätä jotain pkavoittoja sen sijaan, että yrittäisin löytää henkilön, joka aidosti juuri kyseisestä asunnosta pitää ja haluaa asua siinä kohtuuhinnalla pitkään.

Laitoin jopa ilmoituksen itsestäni vuokraovi palveluun. Yhden vastauksen sain, mutta pöhkö vuokranantaja ei ollut laittanut siihen puhelinnumeroaan, vaan ainoastaan emailin. Eikä tietenkään yhtään kuvaa itse asunnosta. Minun pitäisi siis lypsää tiedot asunnosta sähköpostilla?

13

670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • osta oma

      Vastaavasti vuokralaiset eivät vaivaudu yhteydenotoissa kertomaan itsestään mitään. Kysytään vain tyyliin, koska on näyttö. Tai sitten olisin kiinnostunut asunnosta ja koska voi tulla katsomaan asuntoa. Tässä ei vielä kaikki. Jos vain näkisit mitä vuokralaiset kirjoittavat niin et puhuisi kyllä mitään. Jos vuokrailmoituksessa on ilmoitettu kaikki oleellinen ja kun sitten vuokralainen tulee katsomaan asuntoa, on se hänelle pettymyt. Vuokrailmoitus kun pitikin paikkansa, eli ei ole parveketta, seinät valkoiset, pesikone, ylin kerros, ei ole pesutupaa ja huoneisto on vuosi sitten rempattu.
      Sitten vuokralainen ilmoittaa sähköpostitse että asunto ei ole meille sopiva KOSKA, asunnossa ei ole parveketta, olemme korkeanpaikan kammoisia, emme pitäneent seinien väreistäm meillä on oma pesukone, haluamme kuitenkin pesutuvan ja asunto ei ole uusi.
      Nyky vuokralaiset ovat kasvaneet äitin ja isin vapaassa kasvatuksessa, netin ympäristössä. Eivät tiedä todellisesta elämästä mitään. Eivät ymmärrä että toisen omaisuutta pitää arvostaa.
      Nämä tämmöiset vuokralaiset sitten ihmettelevät että miksen saa asuntoa mistään. Suosittelen kääntymään kaupungin puoleen ja ottamaan sieltä asunto mistä saa. On sitten siellä omiensa joukossa, eikä erotu toisista. Siellä sitten voi pitää kokouksia yksityisistä vuokranantajista vaikka joka päivä.
      Elämä aukenee teillekin kunhan vartutte ja ikää tulee lisää.

      • Vuokralleko

        "Vastaavasti vuokralaiset eivät vaivaudu yhteydenotoissa kertomaan itsestään mitään. Kysytään vain tyyliin, koska on näyttö."

        No miksi et kysy? Yleensä se, joka haluaa jotain tietää niin esittää kysymykset. On sellainen normaali käytäntö elämässä. Millä telepatialla he tietäisi, mikä sinua kiinnostaa?

        Käytät termiä "vuokralainen" siihen tyyliin, että aivan kuin asuntoa katsomaan tuleva kuuluisi johonkin heimoon. Ei asunnon katsoja ole vielä vuokralaisesi, hän on sitä vasta sitten jos ja kun on sopimus allekirjoitettu.
        Vuokralla asuu kaikenlaisia suomalaisia kansanedustajista lähtien, ei he ole mikään yhtenäinen ryhmä.

        Olen itse ollut niin vuokralainen, asunnon omistaja kuin vuokranantajakin, joten ymmärrän kyllä jokaisen näkökulman.

        Ellei vuokraaminen tapahdu pakkotilanteessa on siinä kyseessä pitkälti fiilisjuttu. Tuntuuko oikealta kodilta tämä paikka vai ei? Sitä ei tiedä ellei käy paikan päällä.

        Olen käynyt katsomassa asuntoa, joka oli suhteellisen OK, mutta en ottanut sitä siksi, että en pitänyt vuokranantajasta. En halunnut edes vuokrasuhdetta tällaisen ihmisen kanssa. En toki sanonut sitä hänelle suoraan. Silloin sanotaan jotain epämääräistä asunnosta, jos jotain pitää sanoa.

        Yksityiset vuokranantajat eivät taida käsittää, että myös heitä saatetaan tulla katsomaan asunnon lisäksi. Koska oikeasti haen pitkäaikaista vuokrasuhdetta, etsin asiallista vuokranantajaa, joka osaa arvostaa hyvää vuokralaista ja toimii lakien mukaan. Kyllä siinä näyttötilanteessa kumpikin toista syynää.


    • asunnonvälittäjä

      nimimerkit vuokralleko ja osta oma kirjoittivat kummatkin ihan asiaa vuokranantajista ja vuokralaisista. Mitä välittäjistä oli mainittu niin välittäjä joka vaikuttaa tyhmältä vuokralaisen kannalta voi vuokranantajan kannalta olla todella ammattitaitoinen. Huutokaupan järjestämistä asunnon näytössä en tosin voi ymmärtää, mielestäni se saattaa olla merkki huonosta ammattitaidosta. En myöskään näe että vuokrahuutokaupasta olisi mitään hyötyä vuokralaiselle tai vuokranantajalle. Neuvoisin välttämään moisia vedätystilaisuuksia.

      • Huutokaupalla ei saa kuin huonoja vuokralaisia. Itse hoidan yhden Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevan yksityisten sijoittaijien omistaman kerrostalon kaikki vuokraukset. Vuokrapyyntö on aina asetettu realistiselle tasolle (ehkä aavistuksen alle maksimivuokran, mutta ei paljoa), joten jos joku tarjoaa yli pyydetyn vuokran on tarjoaja automaattisesti hylätty.

        Esittelyssä kyselen ihan perusasioita, opiskeletko, missä olet töissä, milloin haluat muuttaa yms. Sen perusteellisimmat tutkimukset ovat mahdollista vuokralaista nöyryyttäviä, jolloin jolloin jäljelle jäävät epätoivoiset luuserit.

        Yhtiössä ei myöskään kyykytetä vuokralaista eläimenpitokiellolla tai kolmen kuukauden vuokravakuuksilla (takaajista puhumattakaan). Kahden kuukauden vuokravakuus, ei tupakointia sisätiloissa ja puhtaat luottotiedot. On muuten ihan uskomattoman helppoa löytää hyvät vuokralaiset, ja toisaalta talo on rauhallinen ja vuokrat tulevat ajallaan.


    • Pettuleivällä

      LKVlle

      Et sinä kyllä mikään ammatti-ihminen ole, kirjoituksiesi perusteella. Jos taas olet niin en vuokraisi sinun kauttasi ainuttakaan asuntoa.

      • Jos sitä mieltä olet, niin tuskin huolisin sinua asiakkaakseni. Minulle riittää ihan hyvin se, että yksi maamme suurimmista varallisuudenhoitoyhtiöistä on kanssasi eri mieltä. En oikeasti kaipaa jotain asioista ymmärtämätöntä pienvuokranantajaa asiakkaakseni vuokrauksesta saatavalla palkkiolla.


    • Jaska_48

      Huutokaupalla ja hyvällä taustanselvittelyllä saa parhaat vuokralaiset suhteessa vuokraan.

      Se että tausta selvitetään ei pitäisi olla kenellekään nöyryyttävää. Hyvällä taustalla ei ole mitään pimitettävää, oikeastaan taustastaan voi olla ylpeä.

      Sellaista vuokralaista joka itkee taustanselvittämisestä ei kannata ottaa missään tapauksessa.

      Hyvään ja kallisvuokraiseen asuntoon on nykyisin aina vuokralaisista jonoa.

      Tämä on vuokraajan markkina, vuokralainen valitaan.

      Se että onko kaikilla hyvämieli, on sivuseikka - tämähän on kaupallistatoimintaa, ei sosiaalihuoltoa.

      • "Hyvään ja kallisvuokraiseen asuntoon on nykyisin aina vuokralaisista jonoa"

        Tällä hetkellä ei ole jonoa, hyvä jos saadaan sama vuokra kun vuosi sitten. Vuokralaisten vaatimustaso on noussut huvittavan korkeaksi, joten rempattu asunto ei välttämättä kelpaa ellei siinä ole esim. astianpesukonetta (eihän nyt 25 m2 yksiössä voi itse tiskata sitä yhtä lautasta/vuorokausi, puhumattakaan kaksiosta jossa niitä pahimmillaan tulee tuplamäärä), yms.

        En ihan oikeasti ymmärrä vuokranantajia jotka pitävät asuntojaan tyhjillään. Tällä hetkellä 00120 postinumeroalueella löytyy useampia asuntoja jotka ovat olleet tyhjillään kuukausikaupalla. Syynä lienee se, että vuokranantaja on asettanut vuokrapyynnön jonkin toivotun tuottoprosentin mukaan. Jos käypä vuokra on esim. 1.000 €/kk, mutta pyydetään uppiniskaisesti 1.100 €/kk, niin kahden tyhjän kuukauden hinta kuolettuu 20 kuukaudessa, eli persnettoa tulee vaikka vuokralainen löytyisikin.

        Huutokauppa ei toimi vuokratessa, eihän se toimi myydessäkään. Myynnin osalta siitä löytyy yliopistotasoinen tutkimus, jonka mukaan huutokauppakohteet myytiin keskimäärin 3 % alemmalla hinnalla kuin oikein hinnoitellut "perinteisen kaupan" kohteet, tosin aluksi ylihinnoitellut kohteet myytiin 5 % halvemmalla kuin oikein hinnoitellut.


      • Anonyymi

        Minusta vuokralaisen oikeus ainakin näinä päivinä (nostin vanhan pinnalle) on tietää yhtälailla vuokranantajan maksukyky. Olisi reilua tietää onko vastikkeet olleet ajallaan!
        Ja keikutaanko haltuunoton rajalla! Ei ole kiva yllätys, kun olet maksanut tonneja rahaa ja sulle kerrotaan, että kämppä otetaan haltuun 👍🏼


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minusta vuokralaisen oikeus ainakin näinä päivinä (nostin vanhan pinnalle) on tietää yhtälailla vuokranantajan maksukyky. Olisi reilua tietää onko vastikkeet olleet ajallaan!
        Ja keikutaanko haltuunoton rajalla! Ei ole kiva yllätys, kun olet maksanut tonneja rahaa ja sulle kerrotaan, että kämppä otetaan haltuun 👍🏼

        Ja sillä ei ole paskan merkitystä onko kuinka kallis ja hieno asunto. Moni kakku päältä kaunis nimittäin! Voi olla olevinaan varakas, kun on hieno asunto ja auto sun muuta, mutta todellisuudessa voi olla ylivelkainen. Varsinkin 2024.

        Eli olisi kaikkien etu että myös vuokralainen saisi tietää onko asunnon omistaja hoitanut raja velvoitteet. Vastike on tärkeä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja sillä ei ole paskan merkitystä onko kuinka kallis ja hieno asunto. Moni kakku päältä kaunis nimittäin! Voi olla olevinaan varakas, kun on hieno asunto ja auto sun muuta, mutta todellisuudessa voi olla ylivelkainen. Varsinkin 2024.

        Eli olisi kaikkien etu että myös vuokralainen saisi tietää onko asunnon omistaja hoitanut raja velvoitteet. Vastike on tärkeä!

        Raha*


    • Anonyymi

      Aihetta sivuten.

      Yksityisissä on vaikka ja mitä. Voivat vaikka miten pitkään toimia hämärällä alueella ja vedota kummallisiin asioihin tajuamatta toisen tietotaidosta mitään. Oikeita sadisteja.
      Kun sitten kerran osuu kohdalle joku joka oikeutensa tietää, paskamyrsky voi alkaa.
      Jotkut rikkovat räikeästikin sopimusta ja yrittävät ties mitä keinoja. Ajattelevat varmaan, että vuokralainen on tyhmä. 😄 Tietämättömyyskään ei ole tyhmyyttä.
      Kun sitten osuu se joka oikeasti tietää, hups. Ja silloin kannattaa toimia vuokralaisena HETI! Rohkeasti, vaikka se on äärimmäisen rankkaa niin kyllä laki auttaa.

      Tällaisesta tyypistä on ihan ok hankkiutua eroon ja etsiä luotettava tilalle!

      • Anonyymi

        Itsellä löytyy 1 erittäin hyvä kokemus. Vuokranantajapariskunta tarjosi esittelyn ja miettimisajan jälkeen kahvit kahvilassa, jossa rupateltiin ja allekirjoitettiin vuokrasopimuspaperit vanhan ajan malliin.

        Unohdin kerran avaimet kotiin, ja vuokranantajapariskunnan kotona oleva lähti heti avaamaan oveni. Ei maksua, vaikka tarjosin.

        Olisin viihtynyt kauemminkin, mutta vaihdoin kaupunkia.
        Loppusiivouksesta sain paljon kiitoksia.
        Jäi hyvä mieli kummallekin osapuolelle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1183
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe