pyörälenkillä

fillarilla ajelu

Nyt on mitä mainioimmat ajat taas viedä koiraa pyörällä. olisi kiva jos myös muut vastaan tulevat koiranulkoiluttajat olisivat joustavia ja kohdatessa kevyenliikenteen väylällä kulkisivat oikeaa reunaa. ohitus olisi silloin sujuvaa.

30

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • grtytutu

      Samaa mieltä. :)

      Ja itse menen koiran kanssa reunassa lyhyellä hihnalla ettei mene pyörän eteen.

    • Säälittää kattoa!

      Koirahan joutuu sitten juoksemaan vaikka ei enään jaksaisikaan.
      Helppo on pyörässä istua ja huilia alamäessä, koira raukka vaan juoksee ittensä henkihieveriin, kovallakin helteellä.
      On tullut näitä nähtyä!

      • 17+5

        Miksi huilivat alamässä?


      • Säälittää kattoa
        17+5 kirjoitti:

        Miksi huilivat alamässä?

        Siis pyörässä istuva ihmisolento istuu ja huilaa alamäessä kun on pyörät allla, koira ei kun sillä ei ole pyöriä vaan jalat siis se ei huili tai huilaa vaan juoksee pakon edestä. Ymmärrätkö nyt ?


      • miksi haluat
        Säälittää kattoa kirjoitti:

        Siis pyörässä istuva ihmisolento istuu ja huilaa alamäessä kun on pyörät allla, koira ei kun sillä ei ole pyöriä vaan jalat siis se ei huili tai huilaa vaan juoksee pakon edestä. Ymmärrätkö nyt ?

        palaveria?


      • ei säälitä

        onhan sitä nähty vaikka mitä. onko pahaolo kun pitää muitten hyvätuuli pilata. ei kaikki juoksuta koiraa henkihieveriin tai pakolla.


    • neiti Hovinsaarelta

      Jos minun koirani jonka mielestä kaikkien koirien naama ei sitä miellytä murahtaa koirallesi ja tekeepä vielä hyökkäyshypyn, niin arvaa kuka maksaa jos siinä rytäkässä kaatuisit pyörinesi ja vaikkapa minuun sattuisi.
      Minäpä osaan velottaa tuollaisia urheilijoita.

      Ja sitäpaitsi säälin koiraa jota juoksutetaan pyörällä kieli vyönalla roikkuen ja jolta on kielletty tutustuminen lajitoverien lähettämiin viesteihin sähkötolpan juurelle.

      Koiramme lehdessä jo vuosia sitten varoiteltiin näistä pyörällä lenkittelijöistä.

      • kentänlaidalta

        meilläpä koirat HIHNAN kanssa ulkoilee, vapaana leikkivät.

        Miksi uhkailet ap.etä?


      • Säälittää katsoa

        Just olen samaa mieltä! Pyöräjuoksuttajat ovat eläinrääkkääjiä piste


      • Säälittä
        Säälittää katsoa kirjoitti:

        Just olen samaa mieltä! Pyöräjuoksuttajat ovat eläinrääkkääjiä piste

        Höpö höpö! Minä hankin juuri 5 kuukautisen koirani kuljetukseen pyörään kiinnitettävän taluttimen. Nyt koirani pääsee useammin ja pidemmille lenkeille kanssani. Kyllä pyörässä on jarrut ja kuskilla aivot. Ja niitä voi myös käyttää.


    • Tuntuu pahalta lukea kuinka joku on innostunnut sinua kiusaamaan kun haluat harrastaa koiran kanssa pyöräilyä.

      Toiset koirat omasta kokemuksestani kertoen jopa ovat niin innokaita pyörän kanssa jopa kuvittelevat pääsevät talvella kylmälläkin ilmalla pyöräilee, kun edes mennyt koirani kun polkupyörää vaan siirtelin talvella toiseen paikkaan, sille koiralle pyöräily lopetti hänen saalistusviettinsä pyöräilijöitä kohtaan ja huomasi hei pyöräilijät eivät ole saaliita vaan pyöräily on mukavaa ja pyöräilijät eivät ole uhka.

      Kannattaa varata vettä mukaan varmuuden vuoksi niin koiralle kun itsellekkin juomista, ravilla ei laukalla kun jotkut menee koirien kanssa ja stoppuuttaa koiraa kun jotkut koirat tahtoo ihan liian lujaa mennä pyöräilessä, niinkuin edellä mainittu massarotukin (63 kg painoa kiinteää lihasta ei läskiä säkä 66 cm ) mikä olisi mennyt semmoista vauhtia että olisi ollut tekemistä polkiessa( yleinsä sai toisen koiran kanssa vapaana olla kun pyöräilin jos suikin oli mahdollista)

    • tässä ihan sey sivulta pyöräilystä ja koko sivua ja tekstiä ei ole kopsattu, linkissä on muitankin ohjeita kesäksi.

      Pyöräilemään

      Pyörällä juoksuttaminen on kätevä tapa kohentaa koiran kuntoa ja antaa sen tyydyttää liikunnanhaluaan. Pyörälläajon voi aloittaa koiran koosta riippuen 10 kuukauden — 1,5 vuoden iässä. Koira totutetaan siihen ensin lyhyillä lenkeillä ja hiljaisella vauhdilla siten, ettei se kyllästy eikä väsy. Useimmista pienistäkin koirista tulee innokkaita "pyöräilijöitä", kun niiltä ei vaadita enempää kuin ne jaksavat.

      Turvallisuuden huomioon ottaminen on kaikkein tärkeintä, koska koira voi vetää tai yllättäen riuhtaista. Koira ei koskaan saa olla liikenteen puolella, vaan aina pientareen puolella eli oikealla ja niin lyhyessä hihnassa, että se ei voi hypätä pyörän eteen. Pyörätiellä koiran pitäminen oikealla puolella on myös huomaavaisuutta vastaantulevia ja ohittavia pyöräilijöitä kohtaan.


      joskus kuulee väitettävän, että koiran juoksuttaminen pyörällä on eläinrääkkäystä. Sitähän se ei toki ole, kun se tehdään koiran innokkuutta ja jaksamista tarkkaillen. Parasta juoksutusaikaa ovat kevät ja syksy. Kesällä pyöräily koiran kanssa rajoittuu yleensä iltahämärään, jolloin on tarpeeksi viileätä. Hellekausina se on paras jättää kokonaan.

      http://www.sey.fi/elaintietoa/lemmikkielaimet/koira/koiran_kanssa_kesalla

      • Säälittää kattoa

        Kyllä niin JOS se tehdään koiran ehdoilla, eikä vauhti ole liian kova eikä lenkki pitkä.
        Tuossa mainitaan, että keväällä tai syksyllä.
        Meilläpäin ajelutetaan pyörän perässä myös kesähelteellä.
        Kirjoitan samalla nimimerkillä, vain kerran muuttui vahingossa sanaksi "katsoa"


      • Säälittää kattoa kirjoitti:

        Kyllä niin JOS se tehdään koiran ehdoilla, eikä vauhti ole liian kova eikä lenkki pitkä.
        Tuossa mainitaan, että keväällä tai syksyllä.
        Meilläpäin ajelutetaan pyörän perässä myös kesähelteellä.
        Kirjoitan samalla nimimerkillä, vain kerran muuttui vahingossa sanaksi "katsoa"

        hyvät hysskät sentään, kesälläkin voipi koiria pyöräilyttää, mutta järki käteen että ei kuumimmalla helteellä koiran kanssa pyöräillä, vaan viileään aikaan mitä on aamuullakin muummuassa ja keski päivälläkin on viileitä päiviä kesälläkin kuin myöskin illalla.


        Helteellä koirien omistajatkin kuin myöskin koirat kärsii kuumudesta, pahiten tylppäkuonoiset rodut millä on kuumilla säillä ja kylmillä säillä hengitystie vaikeuksia.

        Mutta on etelän rotuja mitkä nauttivat lämmöstä ja auringossa makailusta mitkä kuumempaa sitä mukavampaa makoilla, eikä kuumudesta ole moksikskaan, muttta ei niitäkään helteillä saa pyöräilyttää


    • lukivika?

      Kesällä pyöräily koiran kanssa rajoittuu yleensä iltahämärään, jolloin on tarpeeksi viileätä.
      tajuatko SANAA viileätä?

      kuka hullu ees 30 pyöräilee?

      • Säälittää kattoa

        Niin elänsuojelu sivulla sanotaan, että keväällä ja syksyllä, kesällä rajoittuu iltahämärään. Tähän tekstiin voin korjata, että kesällä ei ole iltahämärää eikä välttämättä edes viileää!

        Tajuan sanan viileää. Tajuatko sinä, että niitä hulluja on NÄHTY jotka pyörälenkittää koiriansa HELTEELLÄ!
        Hyvä ettei koiran kieli jää pyörän alle kun roikkuu niin pitkällä suusta.

        Se ON ELÄINRÄÄKKÄYSTÄ. Piste


    • Säälittää kattoa

      No huvinsa kullakin. Juoksuttakaa sitten mun puolesta niitä koirianne vaikka auton perässä. Eihän täällä Suomessa puututa eläinrääkäykseen, ei eläinlääkärit eikä eläinsuojeluviranomaiset.
      Poliisit kyllä joskus ihan törkeimpiin tapauksiin jos joku viitsii ilmoittaa :(

      Minä lenkitän omaani vapaana metsässä ( on hallinnassa eikä syö mitään maasta)
      Taluttimessa mennään myös tienreunoissa ja poluilla.

      Ei tartte meijän koiran hihna tiukalla juosta pyöränvieressä.

      Kysyn nyt kuitenkin teiltä "viisailta" pyörälenkittäjiltä, että voiko tehdä ilmoituksen jos taas tänä kesänä näkyy näitä helteellä pyörä ja koira menijöitä?

      • pk-rotu

        talvella saavut vittuilemaan valjakkohiihdosta?


      • oy aivopieru ab

        "Kysyn nyt kuitenkin teiltä "viisailta" pyörälenkittäjiltä, että voiko tehdä ilmoituksen jos taas tänä kesänä näkyy näitä helteellä pyörä ja koira menijöitä?"

        Senkus teet, saathan sinäkin avohoitoa, ja saat liikkua vapaasti.


      • typeriä kom.

        säälittää kattoa oletko hölmö? älä yleistä.


    • Juu,olisi ylipäätään mukavaa,kun ihmiset ottaisivat muutkin huomioon.Tuntuu vaan,että vuosi vuodelta menee heikommaksi...
      Itsekkin aikoinaan pyräilin koirien kanssa,kääpiöttenkin,mutta loppui,kun koirat lisääntyi paljon täälläpäin.Ja vatipäät koiranomistajat...
      Pyöräily loppu,kun pari kertaa oli hilkulla kaatua muitten vuoksi,ja kerran sitten kaaduinkin,kun yksi järjenjättiläinen päästi koiransa kelassa omani luo,joka väisti ja minä väistin,jossa sitten nurin.

      Pyöräily on hyvää liikuntaa koiran kanssa.Se sitten,jos siinä ei huomioida koiraa oikeaoppisesti,on omistajien vika,eikä tee milläänlailla itse pyöräilyä huonoksi.
      Samalla lailla ihan lenkkeillessäkin voidaan koiraa huonosti pitää,jos niikseen tulee...

    • koirallinen...

      Mä olen sellainen ihan kamala eläinrääkkääjä, että koirieni tulee liikkua paljon ja aktiivisesti, ja niiden tulee saada vankka yleiskunto. Fillari on yksi osa tätä melkolailla monipuolista liikuntaohjelmaa, ja kas kummaa, ne sekoavat melkein, kun tajuavat, että jee, fillarointivehkeet on esillä, kohta pääsee taas irrottelemaan. Ai että sitä tunnelmaa. Eläinrääkkäyssytteiden pelossa (mistähän johtuu, että kärkkäimpien arvostelijoiden koirat ovat selkeästi huonokuntoisia, ja saavat osakseen raihnaisen vanhuuden) Olen opettanut otukset kirmailemaan selkeästi hiukan itseäni edellä. Ettei joku vaan luule, että niitä väkisin perässä raahataan. Ja voi veljet, mikä into syttyy, kun talvi on siinä vaiheessa, että moottorikelkka otetaan jäälle. Ei ne sitä saalista, juoksevat edellä ja jäljessä, ihan juoksemisen ilosta.

      Ja annas olla, jos joku näistä "eläinten ystävistä" kuulee, mitä ne syö. Raakaa lihaa, hyi yäk. Nehän pääsee veren makuun ja alkaa ihmisille vaarallisiksi! Ja johan siinä annoksia tehdessä ihminenkin oksentaa. Ja hyi yäk, verijälkeä. HIrveä ympäristörikos!

      "Treenaatte monta kertaa viikossa? Ei meidän koira vaan haluaisi, se ei edes tykkää istua sateella, kun se on niin tarkka hygieniastaan! Kamalaa, eikö ne saa olla sohvalla, koira kun niin tarvitsee sitä läheisyyttä? Toi meidän Luffe, se niin tykkää, kun saa illat kyttäillä varastamisen mahdollisuuksia, mä oiken jätän nakkeja, jotta se saa toteuttaa itseään. KOira tarvitsee virikkeitä, jotta se on tasapainoinen, silläpä mä joka aamu piilottelen nakinpalasia ympäri kämppää. Sitten se tykkää kauheasti lasten kanssa leikkiä, aina se juoksee niiden perään, ja sillain leikillisesti näykkää, jos ne on tuhmia! Sitten se kanssa tykkää kauheasti siitä, että kun tehtiin sille teline, jossta se näkee ikkunasta, ja saa haukkua kaikki ohikulkijat, se kun on vahti, kyllä naapureiden pitää ymmärtää, ei se montaa tuntia kait hauku kerrallaan. MItä ihmeen mömmöjä sä syötät niille, koiralle palautusjauheita annat, hirveetä on nykyään tuo koirienkin inhimillistäminen, Hyi kamala, näillähän tuntuu kylkiluutkin. Meidän Luffe se saa aina pullaa, kun ollaan kahvipöydässä, se tykkää niin kamalasti, oikein kuola valuu, kun se kuuleekin sanan pulla! " :D :D Muutama vuosien varrella kertynyt kommentti tässä koottuna. Ihan järkyttävää, onneksi noista kaikilla ei ole elukan elukkaa itsellään, osalla valitettavasti on.


      Kas kummaa, eipä ole ollut yhdelläkään vanhuksella sydänvaivoja, eikä raihnaisia vuosia. Ei ole ollut tuhottuja koteja. Silloin kun treenataan, niin treenataan. Iloisia, hyväkuntoisia ja ylipainottomia otuksia.

      Mutta takaisin asiaan. Pyöräily on loistava mahdollisuus koiran yleiskunnon kasvattamiseen. Se ei tarkoita ainoaa liikuntamuotoa missään nimessä- Se on vain yksi lisäkeino. Istun usein soutuveessä, kun koirani ui. Ihan siitä syystä, että itse en osaa uida, eikä kuntoni riitä (vaikka joskus pyöräilenkin sen 25 kilometriä illassa koirieni kanssa, koskaan en ota fillarilenkille kuin yhden kerrallaan turvallisuussyistä). Jaksan juosta kymmenen kilometriä (hui kamalaa, minulla on koirille canicross-kamppeet, laitan koiran vetämään itseäni, kamalaa). Minulla on myös fyysisesti erittäin raskas työ, jonka haluan hoitaa, joten minulla ei riitä aikaa kuusi tuntia joka päivä siihen, että virikkeistän koiriani. Kun on tuo perhe ja lapsetkin siis.

      Kukaan oikea asiantuntija ei voi ikinä väittää, että koirani olisivat huonolla hoidolla. Eli kohautan olkiani useimmille kommenteille. En jaksa enää edes korjailla väärinkäsityksiä. Se, että koirani saa ison (ja hyi yäk, raakaluun), ei tarkoita sitä, että ne ovat sen johdosta valmiita raatelemaan ne lampaat ja lehmät. Päinvastoin. Koska koirani kuuluvat luokkaan "erittäin paljon toimintaa tarvitsevia", niin sitten sitä toimintaa niille järjestetään. Ja sitä on järjestämässä perheen molemmat AIKUISET, joista molemmat myöskin tykkäävät siitä. Lapset eivät noita lenkitä, lyhyet pissalenkit saavat käyttää jo isommat. Kas kun meiän perheessä ei koirista vastuuta muksut kanna tippaakaan, ainoastaan ruokia antavat, ja tosiaan pieniä nopeita pissalenkkejä saavat hoidella, sekä jotain ihan pikkutemppuja opettaa. KOirat ovat meidän aikuisten harrastus, vaikka muksutkin innolla opettelevat, ja auttelevat treenatessa. Ja odottavat sitä päivää, että saavat sen oman koiransa. Sitten aikuisena. Ostan ilomielin juuri senlaisen otuksen, jonka haluavat, kunhan vaan ymmärtävät, mihin ovat ryhtymässä. Ja ovat oikeasti valmiita siihen, että koira saaakseen hyvän elämän, tarvitsee niin monenlaista!

      • viiia34

        Enpä ole tullut ajatelleeksikaan että pyörän vieressä kuljettaminen on rääkkäystä tai että se tulkitaan sellaiseksi.

        Itse vien viileämmllä keleillä kettuterrieriä (8kg)pyörän kera ..on energinen rotu ja toimii lisä liikuntana. Vaihtoehtona muulle lenkeilytykselle.

        Aina olen katsonut tahdin koirani mukaan (eli rauhallinen ravaus)ja lenkit sellaisiksi että kokee ne hyviksi eli pikkulenkit..menen siis hissukseen vaikka rannalle jossa sitten pääsee puolestaan uimaan ja rantaan istuskelemaan. Ja saatan taluttaa pyörän takaisin tullessa jos tuntuu siltä että lenkit nyt riittävät niin kävellään vain.

        Toki siis menen myös kävellen metsään vaeltamaan, koirapuistoon. jms.

        Koiruus tykkää painattaa ja ongelmana on lähinnä liiallinen vauhti alussa jota joudun toppuuttamaan.

        Koira tuntuu tykkäävän tästä lenkkityylistä.


      • No huh huh

        Ei tosta saanut mitään selvää. Pötköön kirjoitettua oletusta ja totta???
        Ei jaksanut lukea kun oli niin vaikeeselkosta. Sen kait ymmärsin, että yritit kehua ittees jollain törkeen pitillä lenkeillä.


      • No huh huh
        No huh huh kirjoitti:

        Ei tosta saanut mitään selvää. Pötköön kirjoitettua oletusta ja totta???
        Ei jaksanut lukea kun oli niin vaikeeselkosta. Sen kait ymmärsin, että yritit kehua ittees jollain törkeen pitillä lenkeillä.

        Tämä oli sulle koirallinen...


      • No huh huh kirjoitti:

        Tämä oli sulle koirallinen...

        hui hirvistys pyyhkii hikeä:D tuommoisen matkan kävellen menee 5- 6 tunnissa hitaamallakin kävelyllä, ja esimerkkinä 5 tunnissa polkypyörällä itse olen polkennut ilman koiria Lahesta - _> Stadiin matka n. 130 km. et sillei.

        Itse sain ainakin selvää kirjoituksesta.

        Kauhistuksen kanankoipi miten voikaan koirille joku antaakin liikuntaa, menen selälleni makaamaan ja vaadin mehukkaan ydinluun, en ala, en kerta kaikkiaan ala.


      • No huh huh kirjoitti:

        Tämä oli sulle koirallinen...

        Unohdin tekstin, lue tarkkaan.

        Luonne ja ominaisuudet

        Vaunukoiramenneisyytensä ansiosta dalmatiankoira on erittäin kestävä juoksija ja se vaatiikin runsaasti liikuntaa. Rotu sopiikin vain aktiiviseen kotiin. Dalmatiankoira jaksaa ravata vaikka 50 km yhteen menoon pyörän vierellä, se ikään kuin "lukkiutuu" juoksemiseen.

        http://koirarodut.suntuubi.com/www.suomenbeauceron.fi/lomakkeet/jto.pdf?cat=163&print=1


      • pk-rotu
        power.light kirjoitti:

        Unohdin tekstin, lue tarkkaan.

        Luonne ja ominaisuudet

        Vaunukoiramenneisyytensä ansiosta dalmatiankoira on erittäin kestävä juoksija ja se vaatiikin runsaasti liikuntaa. Rotu sopiikin vain aktiiviseen kotiin. Dalmatiankoira jaksaa ravata vaikka 50 km yhteen menoon pyörän vierellä, se ikään kuin "lukkiutuu" juoksemiseen.

        http://koirarodut.suntuubi.com/www.suomenbeauceron.fi/lomakkeet/jto.pdf?cat=163&print=1

        AD koe
        5.1. Juoksuharjoitus
        Koiran on (yl
        eisten liikennesääntöjen mukaisesti) juosta
        va normaalia ravia kytkettynä polkupyörän
        vierellä ohjaajansa oikealla puolella.
        Liian kiirehtivää juoksutapaa o
        n vältettävä. Koiran remmi on
        pidettävä vastaavasti löysällä, jotta koiralla on mahdollisuus sovittaa
        juoksunsa käytettyyn
        vauhtiin. Lievä vetäminen taluttimesta ei ole virhe paitsi jos koira joutuu koko ajan vetämään
        ohjaajaa.
        Kun koira on j
        uossut 8 km, on pidettävä 15 minuutin tauko. Tänä aikana tuomarin on tarkkailtava
        mahdollisia merkk
        ejä koiran väsymyksestä. Koirat
        ,
        joilla on voimakkaita väsymysoireita
        ,
        on
        suljettava pois kokeesta
        .
        Tauon jälkeen juostaan seuraavat 7 km, jonka jälkeen pide
        tään 20 minuutin tauko. Tämän tauon
        aikana koiralle on annettava mahdollisuus liikkua vapaasti ja vailla pakkoa. Ennen seuraavaa
        juoksuosuutta tuomarin on tutkittava onko koirissa mahdollisia väsymyksen merkkejä ja onko
        niiden tassuissa juoksuvaurioita. Ko
        irat, jotka osoittavat voimakkaita väsymyksen merkkejä tai
        joiden tassut on juostu haavaumille, on suljettava kokeen ulkopuolelle.
        Juoksuosuuksien jälkeen on pidettävä 15 minuutin pituinen tauko. Tämän tauon aikana koiralle on
        annettava mahdollisuus liikk
        ua vapaasti ja ilman pakkoa. Tuomarin on tämän jälkeen todettava,
        onko koiralla väsymyksen oireita ja ovatko sen tassut rikki.
        Tuomarin ja kokeesta vastaavan henkilön on seurattava koirien juoksuttamista mikäli mahdollista
        koirien perässä joko polkupyöril
        lä tai henkilöautolla ajaen. Koirista juoksuosuuksien aikana tehdyt
        havainnot on kirjattava muistiin.
        Koirien juoksuosuuksia seurataan henkilöautosta käsin, jotta ne koirat jotka eivät selvästi
        kään
        selviä kestävyyskokeesta voidaan kuljettaa paikalta auto
        lla.
        Koetta ei ole suoritettu siinä tapauksessa, jos koiralta puuttuu kaikkinainen temp
        eramentti ja
        kovuus tai sillä on epätavallisen voimakkaita väsymysoireita ja jotka eivät pysty suoriutumaan
        juoksuosuuksista 12 kilometrin tuntivauhtia, vaan tarvitsev
        at matkaan tuntuvasti enemmän aikaa.


      • kyllä pyöräily kanna
        pk-rotu kirjoitti:

        AD koe
        5.1. Juoksuharjoitus
        Koiran on (yl
        eisten liikennesääntöjen mukaisesti) juosta
        va normaalia ravia kytkettynä polkupyörän
        vierellä ohjaajansa oikealla puolella.
        Liian kiirehtivää juoksutapaa o
        n vältettävä. Koiran remmi on
        pidettävä vastaavasti löysällä, jotta koiralla on mahdollisuus sovittaa
        juoksunsa käytettyyn
        vauhtiin. Lievä vetäminen taluttimesta ei ole virhe paitsi jos koira joutuu koko ajan vetämään
        ohjaajaa.
        Kun koira on j
        uossut 8 km, on pidettävä 15 minuutin tauko. Tänä aikana tuomarin on tarkkailtava
        mahdollisia merkk
        ejä koiran väsymyksestä. Koirat
        ,
        joilla on voimakkaita väsymysoireita
        ,
        on
        suljettava pois kokeesta
        .
        Tauon jälkeen juostaan seuraavat 7 km, jonka jälkeen pide
        tään 20 minuutin tauko. Tämän tauon
        aikana koiralle on annettava mahdollisuus liikkua vapaasti ja vailla pakkoa. Ennen seuraavaa
        juoksuosuutta tuomarin on tutkittava onko koirissa mahdollisia väsymyksen merkkejä ja onko
        niiden tassuissa juoksuvaurioita. Ko
        irat, jotka osoittavat voimakkaita väsymyksen merkkejä tai
        joiden tassut on juostu haavaumille, on suljettava kokeen ulkopuolelle.
        Juoksuosuuksien jälkeen on pidettävä 15 minuutin pituinen tauko. Tämän tauon aikana koiralle on
        annettava mahdollisuus liikk
        ua vapaasti ja ilman pakkoa. Tuomarin on tämän jälkeen todettava,
        onko koiralla väsymyksen oireita ja ovatko sen tassut rikki.
        Tuomarin ja kokeesta vastaavan henkilön on seurattava koirien juoksuttamista mikäli mahdollista
        koirien perässä joko polkupyöril
        lä tai henkilöautolla ajaen. Koirista juoksuosuuksien aikana tehdyt
        havainnot on kirjattava muistiin.
        Koirien juoksuosuuksia seurataan henkilöautosta käsin, jotta ne koirat jotka eivät selvästi
        kään
        selviä kestävyyskokeesta voidaan kuljettaa paikalta auto
        lla.
        Koetta ei ole suoritettu siinä tapauksessa, jos koiralta puuttuu kaikkinainen temp
        eramentti ja
        kovuus tai sillä on epätavallisen voimakkaita väsymysoireita ja jotka eivät pysty suoriutumaan
        juoksuosuuksista 12 kilometrin tuntivauhtia, vaan tarvitsev
        at matkaan tuntuvasti enemmän aikaa.

        KYLLÄ pyörällä koiran juoksutus on tosi hyvä tapa kohentaa koiran kuntoa. pitää vain viedä maalaisjärjellä. ¨välillä pysähdelle ja talutellen. ainakin minun koirani ovat silminnähden nauttineet. ymmärrän kyllä jos omistaa sellaisen rodun jota ei voi viedä pyörällä se saattaa aiheuttaa kateutta, kielteisiä kannnanottoja. hyvää kevättä kaikille ja hyviä pyöräretkiä.


      • kyllä pyöräily kanna kirjoitti:

        KYLLÄ pyörällä koiran juoksutus on tosi hyvä tapa kohentaa koiran kuntoa. pitää vain viedä maalaisjärjellä. ¨välillä pysähdelle ja talutellen. ainakin minun koirani ovat silminnähden nauttineet. ymmärrän kyllä jos omistaa sellaisen rodun jota ei voi viedä pyörällä se saattaa aiheuttaa kateutta, kielteisiä kannnanottoja. hyvää kevättä kaikille ja hyviä pyöräretkiä.

        Omistajistan laiskuudesta on paljonkin kiinni mitä koira jaksaa, koirahan jaksaa pikkuisetkin koirat liikkua ylläri ylläri pitkiäkin matkoja jalkaisin siinä missä isotkin koirat, itsekkin tiedä tapauksia kun pikkukoirat saavat kunnolla liikuntaa muutakin kun vain hätä hätä tyyli kulmantakana lenkitys ja sisään, se taas on asia toinen liikuttetaankos pikuisiakin polkupyörillä ja mimmoisia matkoja ja miten lujaa.

        taukoa on välillä hyvä pitää koirien kanssa pyöräilessä ja juomista olla mukana, itse en kyllä taukoa pitännyt kun aikoinaan pyöräilin Lahesta-> Stadiin, ei sen puoleen ollut juomistakaan.

        Likkuminen ei kenellekkään ihmiselle maksa mitään, aivot saavat happea ja kunto kasvaa siinä sivussa. On ihimisiä mitkä liikkuvat ulkona rollaattoreilakin nauttien ulkoilusta, huonoillakin säillä.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      145
      1950
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1507
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      92
      1320
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1282
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1225
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1111
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      47
      1027
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1017
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      204
      1002
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      229
      851
    Aihe