Synti

On parempi avata uusi palsta , jossa voidaan käsitellä syntiä syntinä eikä taistella Augsburgin tunnustuksen kanssa.

Asiaa on helpompi käsitellä asiana eikä jonkin vastustamisena. Kysyttiin sitä, että mistä ne synnit tulevat, jos ei perisyntiä ole?

Tässä aina tehdään yksi vippaskonsti, kun minut uudelleen ja uudelleen leimataan perisynnin hylkääjäksi. Se yksi sana, joka tekee ongelman on: Kadottava.

Lankeemuksen yhteydessä maa kirottiin. Siis meidän lihaolemuksemme on maan alkuaineita. Jumala on nerokas suunnitelmissaan. Hän keksi alkuaineet ja dna:n.

Alökuaineita yhdistelemällä syntyi kivet ja maat ja kasvit ja eläimet ja ihmiset, kun siihen liitetään dna, joka sopivina pätkinä luo erilaisia elämisenlajeja.

Ihminen oli paratiisissa, jossa ei ollut kylmä eikä työn rasitusta. Sitten ihminen päätti kuitenkin maistaa vähän sitä mikä oli kielletty. Siitä seurasi puhtaudenviattomuuden menetys. Jumala saneli sitten tuomionsa: Käärmeelle annettiin tehtävä syödä maata ja ihmiselle työn puurtaminen ja ohdakkeet tielle.

Me siis itse olemme tehneet isommassa tai pienemmässä mitassa vääriä valintoja silloin, kun me olemme tulleet nuoruuden kynnykselle.

Jotain peruuttamatonta tapahtuu lapselle, kun ympäristö alkaa vaikuttaa mielen maailmaan joskus myös kodin arvojen vastaisesti.

Ihmisen elämään tulee viattomuuden tilalle jonkinasteinen salailu. Siis meidän lihaamme tulee käärmeen houkutukset.

Paavali puhuu lihan ristiinnulitsemisesta, jos se on tapahtunut elämässämme ja Pyhä Henki valaisee omantuntomme, tunnemme synnin kiusauksia, mutta Hän auttaa meidän heikkouttamme, jos sitä Häneltä pyydämme.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaste ON synnin haut

      Taistella Agspurgin tunnustuksen kanssa?

      Synti ei edelleenkään ole eri henkilöiden tekemiä vääriä valintoja, vaan Eevan ja aadamin valinnasta seurannut geeniperimän vakava vioittuminen. Tästä vioittumisesta johtuu kaikki maailman ongelmat, kuolema ja sairauden esimerkkeinä. Myös luonnoin kärsiminen ja tuhoutuminen tapahtuu ihmisen syntiinlankeemuksen seurauksena.

      PInnallinenj syntikäsitys on sitkeässä kuin siirappi joissakin ihmisissä. He eivät pääse omia tekemisiään ja omia valintojaan, (myös toisten vastaavia), pidemmälle syntikäsityksessään.

      Synti on (ja pysyy) geneettisen perimän vaurio joka on tottaali ja koskettaa jokaista ihmistä silloinkin vaikka ei edes peukalooaan voisi heiluttaa elämänsä aikana. Joka muuta opettaa synnistä, hän on valehtelija. Raamatussa geenivirhe kulkee paitsi nimellä synti, myös nimellä epäusko. Ihmisen tahto on totaalisti eri linjoilla kun Jumalan tahto, eikä se voi koskaan eikä missään olosukhteissa muuttua. Tästä syytä tarvitaan UUDESTISYNTYMINEN HENGESTÄ.

      Room. 8:7 sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, ...
      ______________
      ***) eikä se voikaan.
      ______________

      Room. 8:8-10 Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.

      Mutta te ette ole lihan vallassa, vaan Hengen, jos kerran Jumalan Henki teissä asuu. Mutta jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole hänen omansa.

      ***) Mutta jos Kristus on teissä,

      1. niin ruumis tosin on kuollut synnin tähden,
      2. mutta henki on elämä vanhurskauden tähden.
      _____________________________________________________________
      Pyhässä kasteessa USKON KAUTTA tämä syntikeho naulitaan ristiin, tapetaan ja haudataan YHDESSÄ KRISTUKSEN KANSSA.
      _____________________________________________________________

      • Luomakunnan kirous

        1. Moos. 3:17 Ja Aadamille hän sanoi:

        "Koska kuulit vaimoasi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua sanoen: 'Älä syö siitä', ***) ...niin kirottu olkoon maa sinun tähtesi.

        Vaivaa nähden sinun pitää elättämän itseäsi siitä koko elinaikasi;


      • voikansaa
        Luomakunnan kirous kirjoitti:

        1. Moos. 3:17 Ja Aadamille hän sanoi:

        "Koska kuulit vaimoasi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua sanoen: 'Älä syö siitä', ***) ...niin kirottu olkoon maa sinun tähtesi.

        Vaivaa nähden sinun pitää elättämän itseäsi siitä koko elinaikasi;

        ja silti teillä on olevinaan muutama aari sitä siunattua maata johon laitatte vainajanne !?

        on sekin hullua, siunataan kuolleitten lihojen olinpaikka !

        eikö pitäisi eläviin saaha se siunaus paremminkin. voi tätä taikauskokansaa.


      • Jos kasteessa on liha ristiinnulittu ja haudattu,, niin miksi me keskustelemmme vielä siitä kuolleesta ja haudatusta raadosta?


      • teu.
        Luomakunnan kirous kirjoitti:

        1. Moos. 3:17 Ja Aadamille hän sanoi:

        "Koska kuulit vaimoasi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua sanoen: 'Älä syö siitä', ***) ...niin kirottu olkoon maa sinun tähtesi.

        Vaivaa nähden sinun pitää elättämän itseäsi siitä koko elinaikasi;

        "kuomakunnan kirous " ,
        Kun kaikki meni Vedenpäisumiseen asti siinä koko luomakunta sai sen
        kirouksen , vain ne 8 henkilöä pelasui . ja kun Venen paisumus oli loppu ,
        väneän sen jälkee Sai Nooa tiedon annon Maa ei ole enää kirottu. .


    • huuhaallehuutia

      Mitään Pyhää kastetta ei ole olemassakaan.

      Näyttääkö suomen kansa siltä että syntikeho on naulittu ja kuollut ?

      pakko kärjistää..eli oletteko ihan järjettömiä !?!

      • O sancta simplicitas !


    • bannaabullalla

      Niin !

      Mysteeriuskoja menee sanattomaksi yksinkertaisten Raamatullisten kysymysten äärellä !

      EI rahvaan saa kysellä, uskoa vaan.

    • Katsomme taasen palasen. Tämänpäivän evankeliumissa Jeesus itse määrittää synnin: Synti on siinä, etteivät usko Minuun.

      Kaikki kadottavaa perisyntiä veikkaavat eivät usko Jeesukseen, että Hän on synnin poisottanut voittaja. Siis uskominen synnintekemiseen ja anteeksipyytelemiseen ja kasteen pelastavaan voimaan on itsessään syntiä, koska se ei kirkasta täydellistä ristintyötä.

      • Tässä meillä on joko susi lammasten vaatteissa tai eksynyt sokea vuohipukki joka yrittää neuvoa kuuroja. Uskon kuitenkin että olet jälkimmäinen.

        Et ole ymmärtänyt kasteen merkitystä, halveksit Jumalan armonvälineitä aivan samoin kuin jotkut saarnaajat. Ja koska et usko kasteesi armoliittoon ja kasteessa saarnattuun syntienanteeksiantamuksen Sanaan, olet hataralla pohjalla.

        Onneksi tilanne ei ehkä ole aivan pahimman laatuinen. Sinulla on mahdollisuus uskoa syntien anteeksiantamus vielä Saarnassa, Ripissä ja Ehtoollisessa. Jumalan armo on ylenpalttinen.

        Eli loppujen lopuksi, vaikka et uskoisikaan sakramentteihin, mutta uskot Sanaan joka on kirjoitettu Raamattuun, tai uskot saarnattuun Sanaan siinä tärkeimmässä asiassa, että Kristus Jeesus on sovittanut isän vihan ja lunastanut meidät p.leen vallasta, olet silti pelastuva - ikään kuin tulen läpi. Väärän opin olkitalo palaa mutta jos usko ylösnousseseen Kristukseen kestää, se riittää.

        Kunhan vain omat synnit eivät ole lähdön hetkellä niin raskaita, että Jumala ei jaksa nostaa ylös taivaaseen, vaan vajoat hel vettiin.

        Siksi tarvitaan myöskin rippiä (eli syntien anteeksitodistamista) - ei siksi etteikö synnit olisi ristillä sovitettu - vaan siksi ettemme itse ehkä jaksa uskoa syntien anteeksiantamusta! Rippi on lahja meille jossa Jumala meitä hoitaa, ei siis työ (uhri) meiltä.

        Taivaaseen ei mennä helpolla - matka on välillä raskas ja välillä ihana - raskaina ja tylsinä aikoina tarvitsemme kaikki Jumalan meille antamat todisteet, merkit ja armonvälineet jotta jaksamme uskovina perille. On turhaa Jumalan kiusaamista, jos Hänen armonvälineitään, mitä niistä tahansa, pilkataan.


    • näinon

      Aamen !

      vihneellä terveet silmät ja korvat totisesti.

    • Paratiisin tapahtumissa maapallo ja ihmisruumis muuttuivat kertakäyttöisiksi. Sen takia meidän pitää käydä läpi luonnollinen kuolema tai sitten se ylilounnollinen muuttuminen, jos Jeesus tlee meidän eläessämme. Tämä alkuaineista koostuva ruumiimme jää tänne ja haudoista nousee uusi kirkastettu ruumis, jolla voimme katsoa Isää kasvoista kasvoihin.

      Vanha mato koittaa riehua lihassamme kovassa päänsäryssä, mutta sieluumme se ei saa koskea, jos emme itse avaa sille ovea. Oven voimme avata paaduttamalla omantuntomme Jumalan sanan vastaiseksi tai ainakin välinpitämättömäksi.

      • Saara:)

        Tarkennan: sieluumme se pääsee koskemaan, mutta uudestisyntyneeseen henkeemme ei.

        Syntiinlakeemuksen seuraus oli se että ihminen tuli tietoiseksi hyvästä ja pahasta. Se ei vielä kadottaisi, mutta kukaan ei pysty synnittömänä elämään ja siksi jokainen kuolee synteihinsä ja rikoksiinsa, niinkuin Efesolaiskirjeessä kirjoitetaan.

        Siksi jokainen tarvitsee Jeesusta syntien sovittajana. Vauvat eivät ole kuolleet synteihinsä ja rikoksiinsa, koska eivät tiedä mitään hyvästä ja pahasta.


    • teu.

      Aloittaja , tämä ei ole pasta minkä teit tänne , tämä on Ketju siksi toiseksi
      palstan teko ei noin vain kävisikäänn , eli se on ison työn takana
      Miksei puhu oikealla nimella , Kun muitakin asioita ymmärtää
      miksei tätä , tästä kirjoitin juuri viimeviikollakin , ei pahalla
      mutta hyvällä ..

    • Paavali todistaa: Niinkuin synti tuli maailmaan niin se otettiin myös pois yhden toimesta. Joka sen ottaa uskossa vastaan saa Pyhän Hengen henkeensä, joka varjelee silun ja ruumioin joutumasta synnin orjaksi.

      • Saara:)

        Kyllä, silloin kun vaellamme hengen mukaan, emmekä lihan mukaan, jolloin emme lihan himoja täytä. Pyhä Henki antaa voiman hengessä vaeltamiseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      348
      4604
    2. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      30
      2892
    3. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      94
      1966
    4. Herätys nyt vittu!

      Laihduta hyvänen aika
      Ikävä
      134
      1915
    5. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      31
      1825
    6. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      39
      1723
    7. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      31
      1633
    8. Hävetkäämme!

      Rydman saa jatkaa. Hymyili leveästi haastattelujen aikana. Mikä meissä on vikana kun tuollainen "mies" ministerinä?
      Perussuomalaiset
      110
      1424
    9. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1319
    10. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      177
      1302
    Aihe