Tykkäättekö mindfuck animesta?

uteluuri

Mitä mieltä olette ns. mindfuck genrestä?

6

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • =w=)b

      Voin sanoa että se on sitä pahinta jännää :D

    • Hanajima

      Evangelion? Lain? Ahhah...tekee hyvää aivoille väsyneenä, keskellä yötä...

    • KFC Suomeen!

      Sarja jota ei kykene ymmärtämään Mensan jäsenyyskortilla ja kolmella katsomisella on paska. Muilta osin antaa palaa taiteellisten vapauksien kanssa.

    • utelepois

      Pidän kovastikin.
      Tässä muutama sellainen:

      Serial Experiments Lain.
      Cyperpunk mindfuck vailla vertaa ja oma henkilökohtainen suosikkini jota en suosittelisi oikeastaan kenellekään, vaikka toivoisinkin että jokainen katsoisi sen.Tosin Lain on jo jokseenkin iäkäs tekele, se kun on tehty 1998 jotakin mikä kannattaa ottaa huomioon jos aikoo katsoa.

      FLCL
      Siinä missä Lain on aiheeltaan vakava ja odottaa katsojalta ajattelua FLCL on täysin yhtä outo, mutta outous on enemmänkin komedia elementti eikä sarja ota itseään....taikka oikeastaan yhtään mitään vakavasti.
      Absurdi on varsin hyvä sana kuvaamaan tätä sarjaa.

      Paranoia Agent
      Kyseessä on anime joka kertoo eri henkilöiden psykologisista ongelmista ja siitä miten nämä kohtaavat ja pyrkivät tulemaan toimeen näiden ongelmien kanssa.....yllättävän keveään ja humoristiseenkin sävyyn.
      Eikä aiheeseen perehdytä erityisen syvällisesti joten se ei ole pitkästyttävä tai muutu kuivaksi.

      Higurashi no Naku Koro ni
      Tämä on anime jonka alku on todella hidas ja vaikuttaa alkuun jokseenkin tavanomaiselta moe sarjalta, mutta mitä pidemmälle sarjaa katsoo sitä synkemmäksi ja psykedeelisemmäksi se käy.
      Synkkä psykologinen trilleri...jos antaa sarjalle mahdollisuuden esitellä itsensä perusteellisesti.

      Mirai Nikki
      Yksi parhaimista introista mitä olen koskaan nähnyt, eikä animessa itsesäänkään ole mitään vikaa....... 2/3 ajasta. Olisin toivonut parempaa loppua ja jotkin jaksot vaikuttivat fillereiltä.

      Neon Genesis Evangelion
      Tämä on pakko mainita vaikka sen mindfuckery kerroin onkin omasta mielestäni varsin alhainen, tai se on ainakin alhaisempi kuin hype Evangelionin osalta antaa odottaa. Se vähä filosofinen anti jota Evangelion sisältää on varsin yksinkertaista. Psykologiselta osalta kuvaus on jokseenkin osuva mutta toistaa itseään liikaa ja alkaa varsin nopeasti tympimään.
      Muuten ihan hyvä päivän hirviön metsästys anime.

      Baccano
      Tämä ei niinkään ole mindfuck katekoriaan kuuluva anime, mutta se on todella hyvä anime. Ainut varsinainen mindfuck elementti on epätyypillinen kerrontatyyli.

      Texhnolyze
      Ainut anime joka on niin karu ja pelkistetty että sen katsominen aiheuttaa masennusta....tai ainakin ainut jonka itse olen nähnyt. Todella hidas alku ja kerronta on tahditettu varsin huonosti joten jännitys muuttuu ajoittain turhautuneeksi odottamiseksi että jotakin ylipäätään tapahtuisi.

      Mahou Shoujo Madoka Magica
      Tämä on hyvä mindfuck anime josta aloittaa jos haluaa jonkinlaisen intron genreen......jos tätä nyt voi genreksi kutsua. Tämä johtuen siitä että Madoka on ihan hyvä sen suhteen mitä se on, mutta verrattaessa muihin anime sarjoihin jotka käsittelevät samoja asioita se ei koskaan yllä kärkeen.

      Steins;Gate
      Scifi sarja joka käsittelee aikamatkaamista ja rinnakkaistodellisuuksia sekä käyttää hyvin paljon teoreettiseen fysiikkaan liittyviä käsityksiä.....onnistuneesti.
      Teoreettisen fysiikan edes etäinen tietämys ei ole välttämätöntä jotta sarjaa voi katsoa, vaikka ei siitä haittaakaan ole.
      Pääpaino on on kuitenkin enemmän siinä mitä psykologisia ongelmia aikamatkaamisesta seuraa joko suoraan taikka välillisesti seurausten kautta.
      Tämä on siellä vähiten mindfuckery kategoriassa.

    • AlienIndie

      TEORIA ARGUMENTAATIOVIRHEIDEN JA HUONON FIKTION YHTENEVYYDESTÄ

      Pistän tähän ketjuun siksi, että mindfuck-genrellä on poikkeuksellisen voimakas taipumus lipsua sen rajan yli, jossa teosta voidaan sanoa objektiivisesti virheelliseksi. Toki (tietyntyyppisiä) virheitä esiintyy muuallakin, kuten Code Geassissa. Teorian itse asiassa inspiroi juuri väittely erään henkilön kanssa joka oli sitä mieltä, että vain tietyntyyppiset (namely, Code Geassissa esiintyvät...) virheet ovat virheitä.

      Itse ajottelen tarinoiden päähän jättämät yksymykset tulkinnallisiin ja rakenteellisiin. Monitasoisuus ja monitulkinnallisuus on usein hyvästä, mutta rakenteellinen aukkoisuus harvoin. Rakenteellinen aukkoisuus tarkoittaa siis sitä että on vaikea saada selvää siitä, mitä oikeastaan tapahtui, miten tapahtumat liittyivät toisiinsa. Mielestäni ei ole yhtään vähempää virheellistä laatia tarina jossa tapahtuu selittämättömiä asioita kuin laatia tarina jossa tapahtuu toisensa kanssa ristiriidassa olevia asioita (ks. fridge logic). Molemmat ovat virheitä yhtä lailla. Niinhän se on argumentaatiossakin että ei non sequitur ole sen vähempää argumentaatiovirhe kuin kahden ristiriitaisen väitteen esittäminen. Fiktiota voi oikein hyvin verrata argumentaatioon ja fiktiossa esiintyviä virheitä analysoida argumentaatiovirheiden kautta. Siinä missä esim. Code Geass syyllistyy pari kertaa ristiriitaisten väittämien esittämiseen niin esim. Serial Experiments Lain syyllistyy jatkuvasti non sequitur -virheisiin. Esim. Monster syyllistyy sitten kumpiinkin (plus savuverhoihin, sanahelinään ja about kaikkiin muihinkin nimettävissäoleviin virheisiin, kuten pahimmat manga pettymykset -ketjussa jo huomautin :D).

      Mindfuckia, joka on täysin tai erittäin vapaata argumentaatiovirheistä:

      Freesia (manga)
      BLAME (manga)
      Perfect Blue (elokuva)
      Millennium Actress (elokuva)
      Homunculus (manga)
      Liar Game (mindfuckia vain liminaalisesti, nojaa vahvasti peliteoriaan, todennäköisyyslaskentaan ja yleensäkin matematiikkaan)
      Gantz (mindfuckia vain LIEVÄN outoutensa vuoksi)
      Mushishi (sama kuin edellä)
      Animatrix (osa hyviä ja osa keskinkertaisia tarinoita, lisä Matrix-elokuville)
      Shintaro Kagon mangat

      En tosin ole viimeisen 3 vuoden aikana julkaistuja uusia sarjoja juuri katsonut/lukenut. Neon Genesistä en myöskään ole nähnyt, paitsi lapsena telkkarista, eli en muista yhtään mitään.

      • AlienIndie

        Hehhe, huomasinpa että viestini itsessäänkin oli mindfuckia. Onko Liar Game siis itsessään liminaalisessa tilassa oleva manga, vai käykö sen lukija läpi liminaalisen transition alkaessaan vähitellen ymmärtää sarjan perusteina toimivia matemaattisia käsitteitä paremmin. Toisin sanoen onko asia joka alkuun vaikuttaa epäselvältä mutta selventää itse itsensä tai on heti ymmärrettävissä riittävillä lähtötiedoilla epäselvän ja selvän välitilassa, vai onko se koko ajan selvä, siinä missä havaitsija vain käy läpi muutoksen heikosti ymmärtävästä hyvin ymmärtäväksi. Siinäpä mindfuckia kerrakseen.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Liminality


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      206
      4974
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      292
      3085
    3. 134
      1797
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      228
      1647
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1451
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1223
    7. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      76
      1173
    8. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1164
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1129
    10. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1128
    Aihe