Mitä mieltä olette ns. mindfuck genrestä?
Tykkäättekö mindfuck animesta?
6
212
Vastaukset
- =w=)b
Voin sanoa että se on sitä pahinta jännää :D
- Hanajima
Evangelion? Lain? Ahhah...tekee hyvää aivoille väsyneenä, keskellä yötä...
- KFC Suomeen!
Sarja jota ei kykene ymmärtämään Mensan jäsenyyskortilla ja kolmella katsomisella on paska. Muilta osin antaa palaa taiteellisten vapauksien kanssa.
- utelepois
Pidän kovastikin.
Tässä muutama sellainen:
Serial Experiments Lain.
Cyperpunk mindfuck vailla vertaa ja oma henkilökohtainen suosikkini jota en suosittelisi oikeastaan kenellekään, vaikka toivoisinkin että jokainen katsoisi sen.Tosin Lain on jo jokseenkin iäkäs tekele, se kun on tehty 1998 jotakin mikä kannattaa ottaa huomioon jos aikoo katsoa.
FLCL
Siinä missä Lain on aiheeltaan vakava ja odottaa katsojalta ajattelua FLCL on täysin yhtä outo, mutta outous on enemmänkin komedia elementti eikä sarja ota itseään....taikka oikeastaan yhtään mitään vakavasti.
Absurdi on varsin hyvä sana kuvaamaan tätä sarjaa.
Paranoia Agent
Kyseessä on anime joka kertoo eri henkilöiden psykologisista ongelmista ja siitä miten nämä kohtaavat ja pyrkivät tulemaan toimeen näiden ongelmien kanssa.....yllättävän keveään ja humoristiseenkin sävyyn.
Eikä aiheeseen perehdytä erityisen syvällisesti joten se ei ole pitkästyttävä tai muutu kuivaksi.
Higurashi no Naku Koro ni
Tämä on anime jonka alku on todella hidas ja vaikuttaa alkuun jokseenkin tavanomaiselta moe sarjalta, mutta mitä pidemmälle sarjaa katsoo sitä synkemmäksi ja psykedeelisemmäksi se käy.
Synkkä psykologinen trilleri...jos antaa sarjalle mahdollisuuden esitellä itsensä perusteellisesti.
Mirai Nikki
Yksi parhaimista introista mitä olen koskaan nähnyt, eikä animessa itsesäänkään ole mitään vikaa....... 2/3 ajasta. Olisin toivonut parempaa loppua ja jotkin jaksot vaikuttivat fillereiltä.
Neon Genesis Evangelion
Tämä on pakko mainita vaikka sen mindfuckery kerroin onkin omasta mielestäni varsin alhainen, tai se on ainakin alhaisempi kuin hype Evangelionin osalta antaa odottaa. Se vähä filosofinen anti jota Evangelion sisältää on varsin yksinkertaista. Psykologiselta osalta kuvaus on jokseenkin osuva mutta toistaa itseään liikaa ja alkaa varsin nopeasti tympimään.
Muuten ihan hyvä päivän hirviön metsästys anime.
Baccano
Tämä ei niinkään ole mindfuck katekoriaan kuuluva anime, mutta se on todella hyvä anime. Ainut varsinainen mindfuck elementti on epätyypillinen kerrontatyyli.
Texhnolyze
Ainut anime joka on niin karu ja pelkistetty että sen katsominen aiheuttaa masennusta....tai ainakin ainut jonka itse olen nähnyt. Todella hidas alku ja kerronta on tahditettu varsin huonosti joten jännitys muuttuu ajoittain turhautuneeksi odottamiseksi että jotakin ylipäätään tapahtuisi.
Mahou Shoujo Madoka Magica
Tämä on hyvä mindfuck anime josta aloittaa jos haluaa jonkinlaisen intron genreen......jos tätä nyt voi genreksi kutsua. Tämä johtuen siitä että Madoka on ihan hyvä sen suhteen mitä se on, mutta verrattaessa muihin anime sarjoihin jotka käsittelevät samoja asioita se ei koskaan yllä kärkeen.
Steins;Gate
Scifi sarja joka käsittelee aikamatkaamista ja rinnakkaistodellisuuksia sekä käyttää hyvin paljon teoreettiseen fysiikkaan liittyviä käsityksiä.....onnistuneesti.
Teoreettisen fysiikan edes etäinen tietämys ei ole välttämätöntä jotta sarjaa voi katsoa, vaikka ei siitä haittaakaan ole.
Pääpaino on on kuitenkin enemmän siinä mitä psykologisia ongelmia aikamatkaamisesta seuraa joko suoraan taikka välillisesti seurausten kautta.
Tämä on siellä vähiten mindfuckery kategoriassa. - AlienIndie
TEORIA ARGUMENTAATIOVIRHEIDEN JA HUONON FIKTION YHTENEVYYDESTÄ
Pistän tähän ketjuun siksi, että mindfuck-genrellä on poikkeuksellisen voimakas taipumus lipsua sen rajan yli, jossa teosta voidaan sanoa objektiivisesti virheelliseksi. Toki (tietyntyyppisiä) virheitä esiintyy muuallakin, kuten Code Geassissa. Teorian itse asiassa inspiroi juuri väittely erään henkilön kanssa joka oli sitä mieltä, että vain tietyntyyppiset (namely, Code Geassissa esiintyvät...) virheet ovat virheitä.
Itse ajottelen tarinoiden päähän jättämät yksymykset tulkinnallisiin ja rakenteellisiin. Monitasoisuus ja monitulkinnallisuus on usein hyvästä, mutta rakenteellinen aukkoisuus harvoin. Rakenteellinen aukkoisuus tarkoittaa siis sitä että on vaikea saada selvää siitä, mitä oikeastaan tapahtui, miten tapahtumat liittyivät toisiinsa. Mielestäni ei ole yhtään vähempää virheellistä laatia tarina jossa tapahtuu selittämättömiä asioita kuin laatia tarina jossa tapahtuu toisensa kanssa ristiriidassa olevia asioita (ks. fridge logic). Molemmat ovat virheitä yhtä lailla. Niinhän se on argumentaatiossakin että ei non sequitur ole sen vähempää argumentaatiovirhe kuin kahden ristiriitaisen väitteen esittäminen. Fiktiota voi oikein hyvin verrata argumentaatioon ja fiktiossa esiintyviä virheitä analysoida argumentaatiovirheiden kautta. Siinä missä esim. Code Geass syyllistyy pari kertaa ristiriitaisten väittämien esittämiseen niin esim. Serial Experiments Lain syyllistyy jatkuvasti non sequitur -virheisiin. Esim. Monster syyllistyy sitten kumpiinkin (plus savuverhoihin, sanahelinään ja about kaikkiin muihinkin nimettävissäoleviin virheisiin, kuten pahimmat manga pettymykset -ketjussa jo huomautin :D).
Mindfuckia, joka on täysin tai erittäin vapaata argumentaatiovirheistä:
Freesia (manga)
BLAME (manga)
Perfect Blue (elokuva)
Millennium Actress (elokuva)
Homunculus (manga)
Liar Game (mindfuckia vain liminaalisesti, nojaa vahvasti peliteoriaan, todennäköisyyslaskentaan ja yleensäkin matematiikkaan)
Gantz (mindfuckia vain LIEVÄN outoutensa vuoksi)
Mushishi (sama kuin edellä)
Animatrix (osa hyviä ja osa keskinkertaisia tarinoita, lisä Matrix-elokuville)
Shintaro Kagon mangat
En tosin ole viimeisen 3 vuoden aikana julkaistuja uusia sarjoja juuri katsonut/lukenut. Neon Genesistä en myöskään ole nähnyt, paitsi lapsena telkkarista, eli en muista yhtään mitään.- AlienIndie
Hehhe, huomasinpa että viestini itsessäänkin oli mindfuckia. Onko Liar Game siis itsessään liminaalisessa tilassa oleva manga, vai käykö sen lukija läpi liminaalisen transition alkaessaan vähitellen ymmärtää sarjan perusteina toimivia matemaattisia käsitteitä paremmin. Toisin sanoen onko asia joka alkuun vaikuttaa epäselvältä mutta selventää itse itsensä tai on heti ymmärrettävissä riittävillä lähtötiedoilla epäselvän ja selvän välitilassa, vai onko se koko ajan selvä, siinä missä havaitsija vain käy läpi muutoksen heikosti ymmärtävästä hyvin ymmärtäväksi. Siinäpä mindfuckia kerrakseen.
https://en.wikipedia.org/wiki/Liminality
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik124090MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar822101Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5501658Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin991405Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671127Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331048Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt216943Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60893- 171864
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3838