Veckans filmer och TV-serier litet enklare

eskimo68_tvhaku

Jag tror det var i början på 2102 som Hbl slutade med Vision. Filmguiden på måndagar har varit anemisk som bäst, endast ett fåtal filmer listas och man är inte säker på om stjärnorna som ges baserar sig på vettiga ratings eller om det bara kastas tärning.

Har själv haft en tv-guide för eget bruk i ca fem år vilket jag också sände till debatten på Hbl 2012 när Vision lades ner. Filmguiden på måndagar som sedan kom minskade behovet men faktum kvarstår, människor behöver kunna dra nytta av någonting bättre än filmguiden på måndag. Tja, konkurrens är väl inte bra så det blev ju aldrig publicerat (räknades kanske som en annons :).

I vilket fall som helst, här kan ni se ett sätt att hitta veckans filmer (linken nedan) och tex vilka nya serier som startar (och man behöver inte ens logga in).


http://tvhaku.dyndns.org/tvhaku?filter=elokuvat


TVhaku ger nog en möjlighet till en massa annat också så jag nämner en del kort nu när jag nu är i gång.

För fem år sedan började jag spara infona för alla program som visades på TV (för gratiskanalerna). Rätt snart lade jag till möjligheten att filtrera fram vad man verkligen är intresserad av. Nedan med några streck vad man kan göra idag:

- notera att man inte behöver logga in, en tom login låter en göra rätt mycket redan (men då kan man inte få notifikationer)

- få ett mail när något program eller en viss serie kommer på TV (jättebra för att få reda på när ens favoritserie fortsätter med nästa säsong)

- titta långt bakåt (augusti 2009) i programmen för att tex få reda på vilken var den sista episoden som visats av en viss serie

- möjlighet att lägga till egna privata filter för att hitta saker och ting (som är sjuhelsickes mycket effektivare än vad som nu finns i de kommersiella tv-guiderna)

- de två populäraste public (ses av alla) filtren just nu är 'elokuvat' och 'new series'

- dokumentationen är tyvärr litet si och så eftersom jag vad den enda användaren de första tre åren (men tom immigranter verkar klara sig behjälpligt så det kanske inte är så illa)

- som språk rekommenderas engelska, i tiderna lade jag in ENG/FIN/SVE just pga att Vision lades ner men när Hbl verkar ha sin censurlinje så lät jag finnarna ha roligt i stället (och dessutom hinner jag inte översätta lika kvickt som jag lägger till saker, tyvärr)

- överhuvudtaget är det kanske inte så vackert men TVhaku gör vad den skall göra, hittar saker effektivt. Fungerar bäst för människor som aldrig vill miss en enda episod av någon viss serie och vill se allt i rätt ordning. Men är förvånad över vad allt människor använder den till så tydligen kan man använda TVhaku bara man behöver information.

1

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bästa tittare

      Tack för information.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2027
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1480
    3. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      107
      1463
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1327
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1164
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      480
      1094
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      56
      1037
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      943
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      902
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      866
    Aihe