synnytystapa-arvio

arviosta myöhässä?

Sain neuvolasta lähetteen keskussairaalan äitiyspoliklinikalle synnytystapa-arvioon, koska neuvolalääkäri epäili minulla olevan alatiesynnytyksen kannalta liian ahdas lantio. Keskussairaalassa ovat kuitenkin ajat niin tiukalla, että sain ajan vasta rv 40 2. Eikö tämä ole melko myöhään? Entä jos vauva päättääkin syntyä ennen sitä? Onko kenelläkään kokemusta, miten synnytystapa-arvio on hoidettu ns. päivystyksenä esim. yöaikaan, jos synnytys on jo todenteolla käynnistynyt? Ehditäänkö siinä vielä lantio kuvata, yritetäänkö alatiesynnytystä vai päädytäänkö suoraan sektioon? Kokemuksia?

7

1059

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kannatan yksityistä.

   voisitko sä käydä vaikka yksityisellä arvioituttamassa lantiosi?? sinuna menisin yksityiselle jos keskussairaalassa menee nuin myöhään tuo..

   • arviosta myöhässä?

    Periaatteessa voisin tietysti käydä yksityisellä, mutta se taitaa olla melko arvokasta touhua. Lääkäri ultra lantion magneettikuvaus taitaa kustantaa minimissään 500€. Ja entä, jos lantio todetaan alatiesynnytyksen kannalta ahtaaksi? Sektiota ei kai kuitenkaan yksityisesti voi teettää ja tuskin ne keskussairaalasta ihan pelkän puhelinsoiton perusteella sektioaikaa varaavat?


  • hui kauhistus

   Onpas tosi myöhäinen aika; pitäisi kyllä arvioida lantion koko/ vauvan suhdetta jo rv 37-38! Kun kerran epäilys on olemassa.. Miksiköhän eivät luota neuvolalääkäriin arvioon? Mites tuo vaavin kokoarvio? Useimmissa paikoissahan ensisynnyttäjille tehdään tuo arvio rv36 tietämillä. Minua ainakin pelottas hirveesti lähteä synnyttämään tuollanen pelko mielessä.. (154cm pitkänä pelotti synnyttää, vaikka tuo arvio tehtiin, että on tilavahko lantio ja pieni vauva). Äärimmäisessä tapauksessahan on mahdollista, jos synnytys käynnistyy ja vauva ei sitten mahdukaan, että seurauksena on vauvan menetys tai joudutaan vaikka äidiltä luita murtamaan vauvan hengen pelastamiseksi.

  • nghty

   Lantion magneettikuvaus?

   En ole tollasesta kuullutkaan ja synnytystapa arviossa kävin.

   Ihan lääkäri vaan sisätutkimuksella tunnusteli ja kokeili minkä levyinen lantioni on. Ja mahtuuko lapsi tulemaan.

  • MighNigh

   40 2 on myöhään. Usein tehdään viikolla 36, joskus 37-38.

   Lantiota ei magneettikuvata rutiininomaisesti sisätutkimuksessa. Minulla lääkäri teki sisätutkimuksen ja ultrasikin vielä samassa yhteydessä. Usein ei edes ultrata.

   Jos hankit ne kuvat yksityisellä ja lantio todetaan kuvien perusteella ahtaaksi, niin kyllä se useimmissa sairaaloissa painaa ihan merkittävästi vaakakupissa. Ei tietenkään pelkällä puhelinsoitolla, vaan järjestät kuvat ja tutkimustulokset synnytyssairaalallesi ja käyt juttelemassa asiasta.

   Perustutkimukseen ilman magneettikuvia ei todellakaan 500 euroa uppoa, joten voit harkita myös sellaisen teettämistä yksityisellä.

   • arviosta myöhässä?

    Kävin siis neuvolalääkärillä normaalissa synnytystapa-arviossa vko:lla 36, joka sisätutkimuksen perusteella epäili, että lantio on liian ahdas ja laittoi siksi lähetteen äitiyspolille. Neuvolalääkärin mukaan lantio pitää magneettikuvata ja vauva ultrata äitiyspolilla, jotta voidaan arvioida onko alatiesynnytys mahdollinen.

    Miten käyn keskussairaalan äitiyspolilla (jonne on matkaa 100 km) etukäteen juttelemassa asiasta? Olen luullut, että nuo äitiyspolit ovat nimenomaan ajanvarauspoliklinikoita, joihin mennään kutsuttuna eikä vain piipahdeta juttelemaan ohikulkumatkalla.


  • kljlkijoi

   Soitat sinne ja sanot että kyllä se pitää jo tällä viikolla kuvata tai vedät koko sairaalan oikeuteen. Ääliöt luottavat taas että viimesillään oleva on niin huonossa hapessa ettei jaksa valittaa mistään enää ja alakauttahan se lapsi sit revitään ulos niin tulee halvemmaks. Ja sit ihmetellään perheneuvolassa miksi tulee parisuhdeongelmia kun alapää on revitty ja leikattu rikki ja seksi ei tunnu enää miltään, korkeintaan tuskalta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofian ökyilyt on loppu

   Miksiköhän Sofian instassa on ollut viime aikoina niin kovin hiljaista? Liittyykö syy kenties piriparin eroon? Sofia joutui muuttamaan ex-hoitonsa sis
   Kotimaiset julkkisjuorut
   157
   2048
  2. Onko Suomi huonompi kotimaa kuin Venäjä?

   Täällä kirjoittelee muutama ihminen Suomesta siihen sävyyn, että kysymys on pakko esittää. Jos siis vertailet toisiinsa näitä kahta maata, onko Venä
   Maailman menoa
   503
   1371
  3. Syystäkin ollut kirjoittamatta

   Mutta minun silmissäni olet kulutettu, käytetty, pilattu ja raiskattu jätteeksi. Kyllä moni sinua mielellään hässisi, mutta ei sinusta ihmistä rinnall
   Tunteet
   258
   1351
  4. Meillä on yhteys

   Molemmat halutaan ja rakastetaan Molemmat paetaan ja pelätään ❤️
   Ikävä
   72
   1261
  5. Uskotko nainen vielä ihmeisiin

   Sinun täytyy vain uskoa ja luottaa💕
   Ikävä
   94
   1217
  6. Nato-ovi pysyy kiinni Suomelta.

   Usa ei puutu Suomen ja Turkin väliseen kiistaan, joten menee vuosia Nato-oven repimiseen ja voi olla että sisään ovesta ei koskaan päästäkään. https:/
   Maailman menoa
   399
   1098
  7. Kauhava ansaitsee enemmän ja parempaa

   Tervehdys Kauhavalaiset! Sain viestin, että minun pitäisi kirjoittaa myös täällä, koska foorumi kuulema edustaa Kauhavan älymystön mielipidettä ja sa
   Kauhava
   80
   991
  8. Vietä kiva päivä (ilman minua)

   nainen siellä noin 20 km päässä. 😊 ☀️
   Tunteet
   128
   977
  9. Jesper on herrasmies

   Kantaa lentokentällä rakkaansa Dior laukkua ja kulkevat rakastuneina käsi kädessä. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Martina-Aitolehden-Jesper-rakas-palj
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   951
  10. Ässät taas yhdessä

   Jollakin asialla lokki kiristää heidät pysymään yhdessä vaikka rakkaudesta tai parisuhteesta ei olekaan kyse. Sääliksi käy pulia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   880
  Aihe