Oliskohan tuo hometta?

homeeton

Hinkkasin kantta kehutulla "Star britte karhean kannen puhdistusaineella". Kai se puhdistusta suoritti, mutta ei toivotulla teholla.
Mulla karjennettu osuus sisältää pienen pieniä harmaita nuppineulakokoisia jälkiä, siellä täällä vaihtelevasti. Tolla tökötillä ne lähde. Kannen kuivuttua näkymä kyllä häipyy.

Epäilen:
1. Kyseessä on home
2. Hartsi kuultaa märkänä (ohuen) gelcoatin läpi

Ensin mainittua epäilen kuitenkin. Pedestalin kupeessa muovinen auki kierrettävä huoltoluukku, joka saanut vastaavan sävyisen kattavan värityksen ylleen ja jonka käytetty tökötti pystyi puolittamaan.

5

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Home-Sweet-Home

      Jäi hieman epäselväksi, että lähtikö pilkut vai ei ja että kumpi pää nuppineulasta on vertailukohtana....mutta sanoisin että lisävaihtoehtoina on vielä ainakin kaksi mahdollista teoriaa:

      1. Jokin musta esine on osunut säännöllisesti tuolle alueelle (itselläni spinnupuomi on sellainen musta, pulverimaalattu päistään joka spinnua laskiessa helposti kopsahtaa kanteen)
      2. Ihan pelkkä paska. Itsellä on venepaikka mäntymetsän ympäröimässä lahdenpohjukassa. Vaikka on pesty vene kuinka hyvin tahansa keväällä, niin jo juhannukseen mennessä on kannessa pieniä pisteitä, jotka ovat peräisin siitepölystä ja muusta puusta irronneesta kuonasta (mm kaarnasta irtoaa pientä pölyä koko ajan tuulen mukana, joka jää mielellään kiinni karheisiin pintoihin). Tämä teoria tosin vaatiin että pisteitä on joka puolella, eikä vain yhdessä kohdassa.

      • Ilkka

        Espoossa, voimalaitoksen lähettyvillä, vastaavat mustat pisteet ovat nokea, kivihiilen poltosta. Lähtevät todella huonosti.


      • homeeton
        Ilkka kirjoitti:

        Espoossa, voimalaitoksen lähettyvillä, vastaavat mustat pisteet ovat nokea, kivihiilen poltosta. Lähtevät todella huonosti.

        Kivihiileksi tuota olen myös alkujaan epäillyt. Suoraan edessä satamassa, n. 1,5..2,0 km päässä on hiilen lastauspaikka ja sopivalla tuulellahan sitä siltä sitten aina kulkeutuu. Vaan tiukassa on, ihan kuin Junttilan tuvan seinässä, on sitten mitä on.
        Mutta se mikä siinä huoltoluukun pinnassa on mielestäni hometta ja siitä päättelisin myös karhennuksessa olevan sitä samaa.


    • Kaada vähän lakkabensiiniä ja rappaa vähän kynnellä sitä pistettä.
      Jos näkyy vihreää väriä, se on jäkälää.

      • HM 345

        Meidän -89 SuomiBavassa oli samanlaisia pisteitä gelkkarissa, lähinnä ylärakenteissa, ei juurikaan rungossa. Ikäänkuin nuppineulalla pistettyjä piene pieniä reikä gelcoat pinnassa. Näkyivät selvästi kiillotuksen jälkeen. Ilmeisesti UV-säteily on rikkonut pintaa. Lääkkeeksi tein ylärakenteille 600-800-1000-1200 papereilla tehdyt vesihionnat ja lopulta kiillotuksen jälkeen pinta oli taas virheetön.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miehen lapsettomuus keski-ikäisten deittailussa

      Tällä palstalla esitetään usein ajatus, jonka mukaan lapsia saanut nainen olisi parisuhdemarkkinoilla huonommassa asemas
      Sinkut
      300
      2561
    2. Kunpa voisin halata sinua

      ja sanoa sinulle miten onnellinen olen siitä, että olet elämässäni. Mutta et ole halausetäisyydellä... etkä elämässäni.
      Ikävä
      45
      1185
    3. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      81
      1149
    4. Muut yrittää seata meidän välejä

      Nainen, oot varmaan sen myös huomannut. Ihan irl oon sen huomannut jo hyvän aikaa. Eihän anneta sen häiritä.
      Ikävä
      100
      1063
    5. Miksi Suomi ärsyttää Venäjää?

      Jatkuvasti? Hyvin suomen herrat tietää, että tuo DCA-sopimus on paha ärsyke Venäjälle. eihän Venäjä ole hyökännyt Suomen
      Maailman menoa
      279
      946
    6. Jotenkin tätä asiaa pitää nyt käsitellä

      Vaikka sitten anomuumisti. Olen lähestulkoon rakastunut vanhempaan mieheen mutta tämä ei nyt oikein suju niin kuin pitäi
      Ikävä
      72
      839
    7. Kun unohdat tämän

      Sivuston, unohdat myös meidät nopeammin. Kokeile. Naiselle.
      Ikävä
      79
      825
    8. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      71
      768
    9. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      739
    10. Meillä olisi kaunis kesä

      Yhden viestin päässä. Haluaisin tutustua. Vaikka oltaisiin vaan ystäviä. Eikä mitään vaan vähättelyä. Ajattelen et olet
      Ikävä
      17
      734
    Aihe