saanko haastaa oikeuteen?

häirintää

olen siis alaikäinen (15v) ja juttelen usein online vähän kaikkien kanssa ja satuin puhumaan erään 21v miehen kanssa jalkapallosta yks päivä ja sitten juttelimme ehkä parikin viikkoa. kunnes se alkos kysyä vähä yksityisempii asioita, olin aiemmin kertonut ettei minulla ole poikaystävää ja että olen lesbo, sitten se jatkui alaston kuvien kerjäämiseen, ja itseni mielestä häiritsevien asioiden sanomiseen jne. eli sitten tämän seksuaalisenä häirintänä koska hän tietää varsin hyvin että olen alaikäinen ja lesbo. eli voinko haastaa hänet oikeuteen kun loppua ei näytä tulevan ja se mies kyllä ansaitsisi sen mielestäni.

9

235

  Vastaukset

  • Et.

  • Voit tehdä rikosilmoituksen, jonka jälkeen syyttäjä päättä josko nostaa syytteen tai ei. Jos syyttäjä katsoo ettei rikosta ole tapahtunut, tai se on niin merkityksetön ettein hän syytettä nosta, voit tämän jälkeen omin varoin lähteä asiaa ajamaan, tosin tämä todella harvoin kannattaa.

   Mutta, jospa sen sijaan vain et olisi missään yhteydessä kyseiseen henkilöön? Et ole kuitenkaan enää ihan lapsi, ja tuon ikäisenä netissä saa valitettavasti tottua siihen, että ehdotteluja tulee kaikennäköisiltä pervosediltä. Poliisilla ei ole resursseja kaikkiin tapauksiin puuttua ja koska tämän vakavammasta ei kuitenkaan ole ollut kyse, niin helpointa lienee vain lopettaa kaikki yhteydenpito kyseiseen henkilöön.

   • Rikosilmoituksen voi tehdä minkä ikäinen hyvänsä, mutta alle 18-vuotiaan asiassa rinnakkaista puhevaltaa käyttää holhooja, eli yleensä vanhemmat. Vastoin heidän tahtoaan käräjöinnistä pikkujutuissa ei tule mitään.


   • 9+5000 kirjoitti:

    Rikosilmoituksen voi tehdä minkä ikäinen hyvänsä, mutta alle 18-vuotiaan asiassa rinnakkaista puhevaltaa käyttää holhooja, eli yleensä vanhemmat. Vastoin heidän tahtoaan käräjöinnistä pikkujutuissa ei tule mitään.

    Miksi pidät yhteyttä kyseiseen henkilöön
    Itse ainakin lopettaisin yhteydenpidon.
    Ei sekä oikeusprosessit helppoa ja mukavaa ole.


   • ****Voit tehdä rikosilmoituksen, jonka jälkeen syyttäjä päättä josko nostaa syytteen tai ei.**

    Periaatteessa, mutta vain murto-osassa poliisille tehdyissä rikosilmoituksissa tapahtuu näin. Poliisi voi esitutkintalain perusteella tehdä tutkinnan lopettamispäätöksen, tai tutkimatta ottamispäätöksen määrätyissä tapauksissa ilman syyttäjääkin. Lisäksi, jos asianomistajarikoksessa asianomistaja ei vaadi rangaistusta, niin poliisi päättää tutkinnan ilman syyttäjää. Myös kaiki rv-jutut poliisi ratkaisee ilman syyttäjää, joka vain vahvistaa, tai on vahvistamatta poliisin ratkaisun. Mys, ei rikosta jutuissa tekee lopettamispäätöksen poliisi.

    Joka vuosi poliisille tehdään satojatuhansia rikosilmoituksia (n. 900.000), joista vain muutama kymmenen tuhatta päätyy syyttäjän pöydälle.


  • Kannattaa ilmoittaa asiasta joka tapauksessa poliisille, ilmoituksen voit tehdä myös netissä. Vaikka sinun häirintäsi loppuisikin, nin hän etsii vain uuden uhrin jollei asiaan puututa. Joku lapsi saattaa vaikka erehtyä jotain kuvia lähettämäänkin.

  • Mitä jos ystäväsi kertoo että hän on kuullut toisen ystäväsi puhuvan pahaa sinusta ja ei suostu kertomaan kuka onko sinulla oikeus tietää? Koska sinusta on puhuttu? Ja mitä voit tehdä?, jos olet 14 vuotias

   • Ei ketään voi pakotttaa tuossa tapauksessa mitään kertomaan. Ei edes virkavalta voi ketään pakottaa sanomana mitään kun yleensäkkin kaikki rosvotkin sanoo aina en kommentoi.


   • Ei sulla ole mitään oikeutta tietää kuka on puhunut, vaikka olisikin sinusta puhunut. Mihin ihmeeseen tällainen oikeus perustuisi?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   195
   7735
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5285
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4209
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3143