kääpiön ruokinnasta

tyhmäkö pää ?

Eli meillä on tälläinen todellinen nirsoilija, mutta olen löytänyt todella uppoavan ruoan, kanan. Huomasin sitten täkälaisessa puodissa olisi broilereita kokonaisina alle kolmen euron ja herkkua olisi. Mutta sitten tuli ongelma, kannattaisko kypsentää vai sellaisenaan pilkkoa nappuloiden sekaan, kypsänä tietenkin saisi jo soseeksi helpostikin, luut tietenkin pois tarkasti. Ja sitten toinen ongelma, minkä verran tuollainen seitsemän kiloinen nuori ja aktiivinen koira sitä söisi, nappuloiden kanssa ? Ettei sitten liikaa/liian vähän tulisi annettua ? on syönyt kyllä raakaakin jauhelihaa ja kuivattua kanaa raakana.

10

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pikkuherkuttelijoita

      Mitä enemmän lisäilet niitä herkkuja nappuloihin,sitä nirsommaksi koiran teet.
      Jos koirasi on terve,se kyllä syö ilman sen kummallisempia herkku virityksiäkin.Kunhan ensin hoksaa,ettei parempaa ole tulossa.Ja alkaa sitten syödä mitä on tarjolla.
      Jos lisäät nappuloihin jotain märkää lihaa tai makkaraa,ja koira ei syökkään kaikkea,loppu ruoka hapantuu .Eikä kelpaa senkään takia välttämättä enää.
      Jos haluaa jotain lisuketta laittaa,niin laita kaikki kuppiin ja sitten tarjoa koiralle.Älä lisäile välillä,jos koira ei syö.Muuten sille tulee tapa odotella aina vaan parempia herkkuja,vaikka nälkäinen jo olisikin.Jos koira ei syö,ota ruoka pois hetken päästä ja tarjoa seuraavalla ruokailu kerralla.Laske annoskoko koiran painolle sopivaksi,ja jos haluat välttämättä laita sitä herkkua vain max ruokalusikallinen sekaan.Älä yritä ruokkia koiraa mahdollisimman paljon kerralla,se vain kostautuu,ja seuraavaksi koira pitää taas pidemmän välin ruokailussa.Ei haittaa vaikka koira välillä söisikin vain vähän,älä tyrkytä koiralle ruokaa,äläkä tee ruokailusta isoa numeroa.Koira kyllä huomaa jos omistaja on sen ruokailusta liian kiinnostunut.

      • tyhmäkö pää

        On kuule kokeiltu kaikkea, ei mene edes ruokakupille jos siellä pelkkiä nappuloita on. Usko huvikses.

        ps. viides koira menossa, joten enköhän osaa koiraa syöttää. Nyt vain kysyn tuosta kanasta.


      • Lihaa vaan sekaa
        tyhmäkö pää kirjoitti:

        On kuule kokeiltu kaikkea, ei mene edes ruokakupille jos siellä pelkkiä nappuloita on. Usko huvikses.

        ps. viides koira menossa, joten enköhän osaa koiraa syöttää. Nyt vain kysyn tuosta kanasta.

        Meidän nirsolla liha nappulat tai vain liha saa silmät kiilumaan. Esim. ziwipeak tai barffipötköt on hyviä.

        Lisätietoa:
        -> http://www.musch.fi/jalleenmyyjat
        -> http://www.findogs.fi/kauppa/product_details.php?p=2171


      • 12-21
        tyhmäkö pää kirjoitti:

        On kuule kokeiltu kaikkea, ei mene edes ruokakupille jos siellä pelkkiä nappuloita on. Usko huvikses.

        ps. viides koira menossa, joten enköhän osaa koiraa syöttää. Nyt vain kysyn tuosta kanasta.

        Jos koirasi on nirso,kanakin kelpaa sille vain hetken.Ja on liian yksipuolista pelkästään syötettäväksi.Mutta senhän tiesitkin monen koiran kokemuksella ;)
        Tiesit varmaan senkin,että kasvattaja sinua parhaiten neuvoo,eli kysy häneltä.


      • tyhmäkö pää
        12-21 kirjoitti:

        Jos koirasi on nirso,kanakin kelpaa sille vain hetken.Ja on liian yksipuolista pelkästään syötettäväksi.Mutta senhän tiesitkin monen koiran kokemuksella ;)
        Tiesit varmaan senkin,että kasvattaja sinua parhaiten neuvoo,eli kysy häneltä.

        Tiesin, kyllä ettei pelkkää kanaa, ei ole aiemmin ollut ongelmia ruoan suhteen. Tämä saattaa olla siis vuorokauden syömättäkin, vaikka olisi kuinka paljon ulkona lenkitetty ja koirapuistossa toistatuntia siihen päälle riehunut. Hoikka tosiaan on, käppänäksi, mutta toisaalta nuori uros on, joten voi mielessä olla vielä muutakin kuin syöminen, esim. nuo ihanat juoksunartut...


    • Elä luota nappulaan

      Keitä broileria ja tarjoile nappuloiden lisukkeena keitinliemineen. Ei ruokamääriä täällä kukaan osaa laskea tuntemattomalle koiralle, itse sinun on arvio tehtävä ja toimittava. Sitten tarkkailet koirasi syömistä ja vyötärönympärystä. Ja teet muutosta määriin tarvittaessa.

      En ole ikinä syöttänyt koirilleni pelkkää nappulaa, vaan aina tuoretta ruokaa tai kotiruokaa reilusti jatkeena. En ymmärrä puheita nirsoilusta, miksi koiran pitäisi tyytyä pelkkään nappulaan, kuivaan ja mauttomaan? Jos koira on luonnostaan vähäruokainen, on sen ruuan syytä olla laadukasta ja maukasta.

      Jauheliha ja kana, rasva, sisäelimet, munat, lohiöljy, hapanmaitotuotteet ym. proteiinipitoinen lisuke kuuluvat ruokakuppiin säännöllisesti.

      • tyhmäkö pää

        Kun ei pidä tyytyä pelkkiin nappuloihin, ei kelpaa kotiruoastakaan kuin harvat ja valitut, jauhelihoista on tietyt mitkä kelpaa ruoan sekaan, eli ei ole pelkällä nappulalla. Maksalaatikkoa söisi ja sillä omasta mielestään eläisi, mutta itse en sitä mielellään anna, tutkimusten mukaan ruokalusikallinen päivässä on turvallinen raja.


        Ja kasvattajalta olen kysellyt, eipä osaa paljoa neuvoa kun tämän vanhemmatkaan eivät ole (eikä muutkaan hänen koirat) ole nirsoilleet, johtuen paljolti siitä, etteivät ole ainokaisia.

        Ja muchin ruokia olen kokeillut (jauhelihaa ostakin, jonkin verran naudan mahaa), ja sain kokeiltavaksi myös muchin kanaa kasviksia ruokaa, söi kyllä, mutta ei sitäkään aina...Kananliha siis ihan 100%:n kananliha on sellainen mikä menee aina, voi syödä sitä liikaakin, varasti nimittäin herkkupakettinsa ja veti kaikki naamaansa (ei kyllä ruokaa edes yritetty sille päivää).

        Ja kyllä ajattelin edelleen vaihdella noita ruoka-aineksia, eli kanaa, jauhelihaa (nauta kelpaa ei muut), maksalaatikko.


    • Orijen+liha

      Kokeile vaihtaa kuivamuonaa. Meillä myös useimmiten jäi nappulat kippoon ja ainoastaan lihat söi. Ostinpa sitten kokeilumielessä pussin Orijen ruokaa ja johan upposi! Nyt annan aamuisin kuivamuonaa ja illalla raakaa lihaa ja hyvin toimii näin. Annan vuoropäivinä regional rediä ja 6fishiä, eipähän pääse kyllästymään :)

      http://verkkokauppa.slnimport.fi/index.php?route=product/category&path=4

      • tyhmäkö pää

        On vaihdeltu kuivamuonia, ja pitänyt antaa eteenpäin kun ei kelpaa.


    • Ex nirsotus

      Meillä tosiaan ziwipeak toimi nirsolle sekä puhdas liha eli kannattaa vielä ainakin tuota ziwiä sekä muita lihaisia säilykkeitä (laadukkaita toki)

      Omalle mäykylle kun laitoin ekan annoksen niin silmät kiilu oikein :D :D
      Nuoli kupin tyhjäksi ja kysyi katseella lisää!

      Kyllä se liha kun saavat ensi haukun vaikka säilykemuodossa edes niin sen jälkeen syövät pötkönäkin. Ainakin meillä kävi näin. Napuset jää kuppiin mutta lihaa odotellaan innolla pakastimen vieressä.

      Ziwipeak paikassa näkyi olevan ruokahalua lisäävää ravinnetta myös josko sekin auttaisi:
      http://www.findogs.fi/kauppa/product_details.php?p=1309

      Uskon kuitenkin että yhden purkin jälkeen alkaa kieli herahtamaan muullekin lihalle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe