Kuvataidekasvatus Lapin yliopisto

heini6

Olisiko kenelläkään vinkkejä antaa valintakokeisiin? Millainen haastattelu ja mitähän ne painottaa siellä eniten :)

13

3023

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heini6

      eikö kellään tosiaan ole jakaa kokemuksia pääsykokeista? :)

    • Mansikkamaiju

      Haastattelu on aika rento. Kyselivät lähinnä siitä, millaisia kokemuksia minulla on peruskoulun ja lukion kuvataideopetuksesta. Sain myös esittää kysymyksiä.

      Pääsykoe menee hyvin, kunhan osaat piirtää ja sinulla on taiteellista silmää. Joukosta erottuminen ja erikoisuus pääsykoetehtävien toteutuksessa on aina plussaa.

    • heini6

      saiko piirrustus tehtävissä olla esim. mallikuvia mistä ottas vähän mallia tai muuuta sellasta?

      • Mansikkamaiju

        Ei saanut. Joku kysyi asiasta viimeksi pääsykokeissa ollessani.

        Kutsutta lueteltiin välineet, joita tarvitaan pääsykokeissa. Mitään ylimääräistä ei kannata ottaa mukaan, koska tehtävissä saa käyttää vain kutsussa mainittuja välineitä.


    • naddi93

      Kimppahuone hotellista?

    • Tuleva kuvismaikka

      Pääsikö kuka opiskelemaan?

    • ari zwag

      Itse juuri lopettelen ko. lafkassa, joten tietoa on. Vinkkinä voin sanoa, että kuviksesta tai taiteesta siellä ei olla kiinnostuneita, sinne haetaan ihmisiä jotka haluavat lukea kasvatusta käsitteleviä kirjoja. Käytännön sovelluksista ei niin väliä.

      Painota että olet kiinnostunut tutkimuksesta ja ympäristö- ja sosiaalisesta taiteesta, vaikka et asiasta tietäisi mitään.

      Pähkinänkuoressa: opetajat ovat hc- lukutyyppejä ja samanlaisia sinne tietysti haluavat. Kuvaamataito ja peruskoulu ovat heille kätevä, joskin vieras kulissi minkä rinnalla tehdä tohtorin ja professorin tutkintojaan.

    • koko__

      Tietääkö kukaan, voiko jossain valmentautua pääsykokeisiin syksystä asti, kun paikkaa ei tänä vuonna tullutkaan?

      • Mansikkamaiju

        Sosittelen kansanopiston kuvataidelinjoja. Esimerkiksi Oriveden opistossa ja Joutsenon opistossa on kuvataidelinja.


      • se.fi.

        Kansanopisto on hyvä vaihtoehto. Esim. Limingan taidekoulusta pääsi tänä kesänä aika moni yliopistoon. Tai siis lukuvuoden 12-13 siellä olleista.


    • Lapinvauva

      Tää on vähän vanha keskustelu näköjään jo, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan lisää.

      Itse pääsin tänävuonna pääsykokeisiin, mutta sain tosi huonot pisteet. Esim. pienoismallitehtävä meni ihan päin h*lvettiä. Siinä piti askarrella paperista, aaltopahvista, puutikuista ja foliosta kaksi pienoismallia, jotka ''kommunikoivat'' yliopiston ruokalan katosta roikkuvan abstaktin metalliteoksen ''taiteen palo'' kanssa. Olisi kiva tietää, mitä v*ittua tuossa tehtävässä edes haetaan, ja millainen on hyvä pienoismalli. Voisiko origamin taittelu taitoja hyödyntää tuossa tehtävässä?

      • ööööö_ööööö

        Tehtävässä todennäköisesti haettiin teosta, jonka muotokielessä on yhteneväisyyksiä Huhtamon Taiteen palon kanssa, mutta myös jotain omaa, sillä ei pelkällä alkuperäisen teoksen muotoja kopioimalla saa huippupisteitä. Jotain yhteneväistä siis mutta riittävästi omaa ilmaisua ja tulkintaa, jotta pääsee parhaimpiin pisteisiin.

        Tehtävässä annettiin myös mittakaava, eli järkevä tyyppi tekisi mittakaavaan sovitetun hahmon (1:20? muistaakseni) ja sen pohjalta veistoksen. Kokeessa näki aivan liikaa sitä, etteivät suunnitellu veistokset todellakaan vastanneet mittakaavaa, vaan olivat yleensä tilaan nähden liian suuria tai muuten kokonsa puolesta hankalia (isot kaaret, jotka vievät tilaa mutta niiden alta ei pääse kulkemaan, hirveitä tilasyöppöjä).

        Origamin taittelusta tuskin on mitään erityistä hyötyä, mutta kyllähän pienoismallin täytyy pysyä kasassa ja olla liikuteltavissa, eli rakenne täytyy suunnitella huolellisesti. Jotain onnettomia töitä siellä näki, ja ne eivät todellakaan meinanneet pysyä kasassa.


        Yleisesti ottaen pääsykokeessa haetaan kykyä visualisoida oma idea selkeästi ja tehokkaasti (esim. sarjakuvatehtävä). Siis mitataan ihan perus visuaalisen ilmaisun taitoja ja ideointikykyä. Totta kai täytyy olla harrastuneisuutta ja tietoa siitä, miten asioita kerrotaan kuvin sekä taitoa tuottaa laadukasta jälkeä. Ohjeita kannattaa noudattaaa tarkkaan.


      • Anonyymi

        Tehtävässä haettiin tod. näk. tyyppiä. So. oletko sopivasti muovattavissa lehtirien jostain lukeman systeemin mukaan. Ettet vain keikuta venettä, etkä häiritse "opetusta" kysymyksillä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1874
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. 103
      1676
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1487
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe