PPO Osuuskunnan kokous 31.5.2013

Osuuskunnan jäsen

Minusta olisi kohtuullista jos nykyiset hallituksen ja hallitusneuvoston jäsenet pysyisi poissa ao PPO Osuuskunnan kokouksesta ja paikalle tulevat jäsenet saisi päättää tulevaisuudesta ilman ennakkoon manipuloituja mielipiteitä eri vaihtoehtojen hyvyyksistä.
Jos kehtaavat tulla kuuntelemaan mitä tyhmyyttä ovat kannattaneet niin voipi olla nolo kotimatka kun selviää mitä tarkoittaa "viety kuin pässiä narusta" sanonta. Mukavahan siellä on ollut käydä hallintoneuvoston-hallituksen kokouksissa ja ensin kassalta kuitata matka-ja kokouspalkkiot sekä nauttia herkulliset suolapala kakkukahvit..ja sitten olikin kiire seuraavaan kokoukseen. Hej på Dig sanoi tornion mies eftermidag.

2

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jäsenosuus

      Ihan vain selvennöksenä että se liiketoiminta jota varten Pohjanmaan puhelinosuuskunta ( nykyisin PPO Ousuuskunta) on perustettu on myyty sitä hoitaneen PPO Yhtiöt Oy:n myötä Elisa-konsernille.

      Ao.kaupasta ja muista tehdyistä kaupoista joista kertynee n. 150-160 Miljoonaa Euroa johon PPO Osuuskunnan jäsenillä on omistusoikeus jonka osalta ollaan suunnittelemassa niiden antamista PPO Sijoitusyhtiölle edelleen sijoitettavaksi ..tj:n lupauksien mukaan Ylivieskaan radan alitustunneliin,,Raaheen kavailtuun rakennusliikkeen suunnittelemaan hoivakotiin, jopa kuulemma jonkun yrityksen rahoitukseen Venäjän kauppojen vakuuksiksi ? Mitä tuottoa eli osuusmaksun korkoa voisi osuuskunnan jäsen saada ?..jäsenosuuden arvo on nyt 120 € ja jos sitä vastaan jaetaan 10 € vuotuinen korko, ketä se tyydyttää kun vaihtoehtona voisi olla että tänä vuonna jaettaisiin 1500 € verovapaata osuusmaksun korkoa ja jatkossa selvitysten jälkeen voisi jaettava osuusmaksun korko ollakkin jopa 5000 €. Annetaanko ne sijoitusyhtiön henkilöiden hoitoon isolla riskillä ja palkalla josta sitten vaoidaan saada ehkä se pankkienkin lupaama 0,10 % kuukauden alimmalle saldolle ?

      Kyllä meikä ottaisi mielellään sen 5000 € itselle ja sijoittaisi oman tarpeen mukaan kuin odottaisi 10-15 vuotta josko sitä saisi sitten mitään.

      Nykyinen osuuskunnan hallitus eikä hallitusneuvosto ole ollut ns. reaalimaailmassa visioidessaan näitä ilmeisen voimakkaan manipulaation edessä eikä kenelläkään ole ollut kanttia sanoa etää Stop..mietitäänpä osuuskunnan jäsenien kannalta asiaa.

      Osuuskuntakokous terveisin..sen jälkeen ei sitten täällä purnata..että olisi tai olisi pitänyt..saatte Te sen 120 euroanne vaikka heti kun irtisanotte osuutenne.

    • Osuuspankin jäsen

      Todellisia faktoja 16.5.2013 Kalevassa olleeseen ”Näkökulmaa PPO:n jatkoon” mielipidekirjoitukseen.

      Väite 1. PPO Osuuskunnan omistajat eli jäsenet on ohitettu totaalisesti ao. ratkaisuja tehtäessä. Useat hallintoneuvoston jäsenet ovat julkituoneet että tuli kutsu kokoukseen jossa piti ilman mahdollisuutta perehtyä aineistoon tehdä ”heti ja nyt” päätös ao.kaupasta. Miksi ?
      Kauppa lienee juridisesti sitova tai mistäpä sen ennen osuuskunnan kokousta 31.5.2013 tietää mitä siellä jäsenet päättää.

      Väite 2. Vaikka kilpailuttamista ei olisi voitu tehdä ”julkisesti” niin syvällisempiä analyysejä silti olisi pystytty tekemään kauppahinnan ja reunaehtojen puitteissa ”rajanaapureiden mm. DNA:n (Oulu ICT:n ent OPOy) ja ANVIA:n ( ent. Kokkolan Puhelin ja Vaasan Puhelin) kanssa.
      Uskomme että näin olisi voinut syntyä vahva ja toimintakykyinen alueellinen tele ja ict-konsortio.
      Näin olisi säilytetty merkittävästi työpaikkoja myös täällä ”pärevalovyöhykkeellä” tulevaan ja odotettavissa olevaan PPO Yhtiöt Oy:n henkilöstötilanteeseen verrattuna. Vrt Revon Sähkö Oy:n myynti Vattefallille ja tilanne ao. omistajakunnissa nyt niissä puitteissa henkilökunnan osalta = 0.

      Väite 3. Oikea hinta olisi tullut olemaan huomattavasti korkeampi jos PPO olisi jatkanut kimpassaoloa OPOy:n ja muiden kanssa DNA Oy:ssa. Julkisuudessa se on arvostettu kansainvälisesti jo 1000 M€ hintaan josta nyt omistaa mukana oleva Oulu ICT 22 %.. tosin siitä osuudesta on PPO Osuuskunnan omistusta 20 %.
      Mielenkiintoista ja harhaanjohtavaa on rinnastaa teleyritystä kansainvälisiin lentoliikenne tai metallialan yrityksiin ja liikevaihtoihin. Niissä molemmissa on tuotantokoneiden käyttöikä lyhyt jos sitä verrataan vanhaan toimivaan puhelinkupariverkkoon tai rakennettuihin kuituverkkoihin joiden käyttöikä ja hyödyntämismahdollisuudet on PPO Osuuskunnankin vanhimpien osien osalta 99 v. Ja verotusteknisten poistojenkin osalta 20-30 v. Monestikohan lentokoneen moottori tai peltinreikä- kone käy sinä aikana huollossa tai uusitaan ? Kaapelit on ja pysyy maassa ja bitit kulkee.

      Väite 4. Kun PPO erosi DNA-konsortiosta ilmeisesti muissakin neuvotteluyhteyksissä esiintyneen toimimattomien henkilökemioiden takia niin tilalle on yritetty tekohengittää 450 Mhz mobiiliverkkoa Datame Oy:n-Dicame Oy:n perustamisella... kun sitä rahaa on ollut PPO:lla lähes määrättömästi käytettävissä. Ajatus on ollut kuollut jo syntyessään koska nyt markkinoilla olevat toimijat pystyvät säilyttämään asiakkaansa pelkällä hinnoittelupolitiikalla ja kun pikkurimpuilijat poistuu markkinoilta niin hinnoittelu tulee muuttumaan kuten on esille tuotu mobiilidatan määrään perustuvissa hintavisioissa.
      Nyt ollaan siirtymässä vuokramieheksi mastoihin ja kuituverkkoihin jotka ostaja sai valmiina Utsjoelta-Helsinkiin ilman pitkäkestoista investointia sekä vaihtui vuokranantajaksi.

      Väite 5. PPO Osuuskunnan likvidi osuus omaisuudesta kannattaa nyt jakaa verottomana osuusmaksun korkona jopa 1 500 €:oon saakka ja selvityksen jälkeen loput sen pohjalta.

      Tuntuu aika kaukaa haetulta saada jäsenille hyvää osuusmaksun korkoa jos rahat sijoitetaan alikulkutunneleihin tai muihin vastaaviin kohteisiin joista lupauksia on eri puolille annettu ?

      Esille tuotu aktiivinen voitonjakopolitiikka kiteytyy hyvin nyt tulossa olevassa kokouksessa esitykseen korkoa maksettaisiin 10 €/jäsenosuus vuoden 2012 tuloksesta. Mielenkiintoista on kuulla osuuskunnan jäsenten kannanotto ao. hallituksen ja hallintoneuvoston ehdotukseen kun taustalla on tiedossa että sitä jaettavaa olisikin kaikkiaan jopa 140-160 M€ 27 000 jäsenen kesken.

      Väite 6. Selvitys kestää sen aikaa kuin se kestää. Ei useita vuosia koska osuuskunnan kaikki taloustiedot, muut varat ja likvidit on tarkkaan kirjattuna toimintakertomuksissa ja kirjanpidossa koska näissä merkeissä laki ja verottaja sitä vaatii. Ja onhan tilintarkastajat sen vahvistaneet vakuutuksellaan tilinpäätöstä käsiteltyään. Lisäksi on käytettävissä nyt olevaa osaavaa henkilöstöä.
      Väite 7. Voi olla että tällaisia visioita on voinut jonkun mielessä liikkuakkin, että jos saadaan osuuskunnan kokouksessa runnottua kaikki skenaanriot läpi missä on virheitä tehty jäseniä ja heidän mielipiteitä sekä omistusosuutta kunnioittamatta niin potkaistaan ne pellolle.

      Osuuskunnan sääntöjen mukaan on ollut voimassa sääntö että mikäli jäsen ei käytä 4:ään kuukauteen osuuskunnan palveluja jäsen pitää erottaa. Nyt on jopa vuodesta 2008 asti ollut osuuksia hyllyllä jotka nyt hädän hetkellä lempattiin ulos voitonjakopolitiikan puitteissa.

      Kyllä tuollainen 150 M€ handlaaminen kiinnostaa ketä tahansa, kun piensijoittaja voi saada säästöilleen 0,10 % koron kuukauden alimmalle saldolle tai 10 000 €:n määräaikaistalletukselle 2,5 % korkoa/v. Ei se sijoitustoimintakaan pyöri ilman hoitajaa ja kuluja.

      Loppukaneettina että ” ahneella on yleensä paskanen loppu.”

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe