Kajakkia/kanoottia hommaamassa

rekoo

olisi suunnitelmissa hommata kajakki, lähinnä järvi käyttöön.
mitä kajakkia/kanoottia voisitte suositella aloittelijalle?

löytyykö kajakkia tai kanoottia kodin terrasta, hong kongista tms.(verkkokaupoista en löytänyt) onko näistä markettimalleista mihinkään?

15

4545

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harvoin vesillä

      Jos noita peruskajakkeja ajattelit, niin ehkä kannattaa miettiä käytettyjä. Ensimmäisenä hankittu ei välttämättä ole sopivin parin vuoden päästä ja käytetyn kanssa tulee vaihtamisesta vähemmän kuluja.

      Käytettyjen myyntipaikkoja en ole nyt niin katsonut ja huuto.net & keltainen pörssi ei montaa kajakkia sisällä, mutta onhan niitä joku välillä kumminkin. Seurojen palstoilla voisi olla paremmin valikoimaa.

      Olennaisempaa on hankkia sopivan tyyppinen. Josko ensin vuokraamaan erilaisia malleja ja sitten uudelleen harkitseen sopivaa?

    • rekoo

      Joo voisi olla hyvä käytännössä kokeilla eri vaihtoehtoja. selailin noita käytettyjä, aika hintavia monet (jos vertaa uusiin) Kiitos nopeasta vastauksesta!

      • harvoin vesillä

        Kyllä niitä edullisiakin käytettyjä myydään. Kaikki ei välitä "roikottaa" kajakkia/kanoottia ylihintaisena & toivoa ostajaa.

        Itse hankin käytetyn nelisen vuotta sitten. Voisi olla parempikin, mutta toisaalta sen kanssa pääsee eteenpäin. Ostaessa vanha lasikuituinen peruskajakki, johon on tullut lisättyä laipiot, polkimet, kansiköydet ja peräsin. Tärkeysjärjestys ehkä tuo -- polkimista saa hyvän jalkatuen, mutta peräsintä ei joka kerta tarvii ottaa mukaan.

        Katsoo nyt ehtisikö tänä kesänä paremmin vesille -- siis järjestään ajan paremmin melomiselle. Jos enemmän meloisi, niin kajakin varmaan vaihtaisi uudempaan, mutta vähäisellä käytöllä lasikuituinen ei taida käytössä loppuun kulua, kun en melo kivisiä jokia.


      • rekoo
        harvoin vesillä kirjoitti:

        Kyllä niitä edullisiakin käytettyjä myydään. Kaikki ei välitä "roikottaa" kajakkia/kanoottia ylihintaisena & toivoa ostajaa.

        Itse hankin käytetyn nelisen vuotta sitten. Voisi olla parempikin, mutta toisaalta sen kanssa pääsee eteenpäin. Ostaessa vanha lasikuituinen peruskajakki, johon on tullut lisättyä laipiot, polkimet, kansiköydet ja peräsin. Tärkeysjärjestys ehkä tuo -- polkimista saa hyvän jalkatuen, mutta peräsintä ei joka kerta tarvii ottaa mukaan.

        Katsoo nyt ehtisikö tänä kesänä paremmin vesille -- siis järjestään ajan paremmin melomiselle. Jos enemmän meloisi, niin kajakin varmaan vaihtaisi uudempaan, mutta vähäisellä käytöllä lasikuituinen ei taida käytössä loppuun kulua, kun en melo kivisiä jokia.

        Pitänee tarkkailla eri nettikauppoja käytettyjen varalta.
        Ajattelin myös käydä kattomassa muutaman markettimallin, näkee vähän onko ne ihan leluja. Kiitos avusta!


    • rekoo

      Olisko tästä mihinkään:
      http://tuontitukku.fi/tuote/kajakki-boatman-3-m-kätevä -yhden-hengen-kajakki/6410412283269/
      ainakin edullinen ja sopivan kokonen, tommonen vai käytetty samaan hintaan?

      • harvoin vesillä

        Tuossa yhdistyy jotain avokanootin ja kajakin ominaisuuksia. Leveyden puolesta on lähempänä avokanoottia kuin isommalle järvelle sopivaa kajakkia. Tarkoittaa myös että aallokossa tuon käyttö vaatii paljon taitoa (= selvästi enemmän kuin 50..60cm leveän kajakin).

        "Tavalliseen" kajakkiin nähden tuo vaatii pidemmän melan ja melonta-asento muuttuu. Pitkällä melalla kajakin hallinta muuttuu vaativammaksi. Alussa on helpompi aloittaa lyhyemmällä. (Melan pituudessa melojan jalkojen pituudella ei ole mitään merkitystä, hartioiden leveydellä enemmän.) Siis mihin tuo kajakki on sopivan kokoinen? Lyhyt ja leveä on hitaampi kulkuinen kuin pidempi. Se 5m pitkäkin kääntyy riittävän hyvin. Jos meloo yhtään enempää, niin saattaa kaivata kumivenettä paremmin suuntavakautta (tuossa se ei ole hyvä). Veneestä kalastamiseen tuo sopii paremmin kuin retkikajakki.

        Kumivene sopii toisiin käyttötarkoituksiin ja on tuollekin oma paikkansa. Parasta kun meloo rannasta uimamatkan päässä -- jos ei osaa nousta kaatuneeseen kajakkiin takaisin.


    • tyytyväinen
    • harvoin vesillä

      Kun ei tiedä mihin käyttöön se tulee, mikä on painopiste käytössä ja minkälaiseen ympäristöön. Järviä on isoja ja pieniä. Jos liikutaan vain tyynellä kelillä, niin pärjää helpommin noilla leveillä tai korkeammilla kanooteilla.

      Avokanoottikin ehkä on alkuperäiselle kyselijälle sopiva vaihtoehto. Aika pitkälle niillä pärjää järvillä (jos vielä on kanootin peittävä peite, niin ei tyrskyissä täyty vedestä).

      Hinnan puolesta täällä on jotain sopivalta näyttäviä vaihtoehtoja
      http://www.tori.fi/uusimaa?q=kanootti&cg=0&w=1&st=s&st=k&st=u&st=h&st=g&ca=18&l=0&md=th (haku oman alueen mukaan). Siellä oleva 140e kajakkikin voisi olla jollekin sopivampi vaihtoehto kuin uusi leveämpi. Se vanerikajakki voi olla ihan käyttökelpoinen isommallakin järvellä. Eikä tarvii pelkästään tyynellä kelillä olla liikkeellä. Uusi avokanootti kaiketi on virolaista työnjälkeä, liian hyvä?

    • rekoo

      Käyttö painottuisi mökille, suhteelliseen pieneen järveen. Kokemusta ei tosiaan paljoa löydy, mutta eiköhän sitä kesässä kartu. kesä menee siis mökkeillessä ja melonta tuntuu sopivalta harrastukselta kunnon ja mielen ylläpitoon. Lähinnä lähellä olevia saaria ja jokia tulisi kierreltyä, nopeudella ei niinkään väliä.

    • harvoin vesillä

      Jos painoa on yhtään kunnon ylläpitämisessä, niin itse jättäisin pois selvästi yli 60cm leveät kajakit. Avokanootti noissa olosuhteissa on myös toimiva. Toisaalta ihan yhtä hyvin sinne voisi mennä jollain 55..60cm leveällä kajakilla (pituus 4..5m). Valinta riippuu mistä tykkää.

      Kajakin kanssa on lähempänä vettä ja se on omalla tavalla mukava. Valokuvaus tai onkiminen ei enää sen kanssa niin näppärästi onnistu. Tai ehkä onnistuu näistä sit-on-top malleista. Kajakin kanssa itse en ole vielä kokeillut pientä lisäkelluketta sivulle. Saisi tyynellä ilmalla lisää vakautta. (Liikkeellä ollessa kiikkerämpikin kajakki pysyy pystyssä melan kanssa.)

      Taitojen kehittymisen kannalta molemmissa on tavoitteita. Omaan käyttöön voisi joskus hankkia myös avokanootin, jos vaikka ehtisi tekeen sellaisen itse :) Se ei tapahdu kuitenkaan ihan heti, jos tapahtuu.

    • melokkinen

      Itse suosin kajakkia,koska sadesäillä aukkopeitteellä on helppo estää veden pääsy sisään.

      Innkareissa aukkopeitteet on huomattavasti hintavampia.

      Itse olen kalastanut kajakista ottaen sään huomioon.

      Annan tuulen viedä rannan suuntaisesti niin,että matkaa on heitellä rantaan päin.
      ja palaan aina matkan taaksepäin,jotta voin heitellä uudemman kerran.

      Kalat kun eivät pahemmin häiriinny kajakista,paitsi silloin kun meloin hauen selkään!

      Kajakin aukkoon voi virittää vaikka jätesäkin tms virityksen johon saaliin voi pudottaa melojan eteen kajakin likaantumatta.

      Isot saaliit on ongelma,koska ne pitää tappaa.
      Pienen kalan saa kalautettua hengiltä ihan normisti kajakin kantta vasten pikkunuijalla.

      Lasikuitukajakki on hyvä,jos sen voi säilyttää talven yli kuivassa paikassa auringolta suojassa.
      Sama pätee muovikajakkiin.
      Muovikajakki on herkempi kuumuudelle.
      Se voi jopa saada vekkejä pohjaansa väärin säilytettynä.

      • Anonyymi

        Normi vene on ok, sopii tavarat ym. Voi käyttää purjettakin apuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Normi vene on ok, sopii tavarat ym. Voi käyttää purjettakin apuna.

        Kumivene on helppo kuljettaa mukana, siihen pieni perämoottori.


    • Anonyymi

      Päijänteelle ja muulle isolle järvelle merikajakki, tuuli nousee 15 minuutissa jolloin on vaahtopää aallokko.
      Pikkujärvellä jossa ei pääse nousemaan vaahtoinen aallokko, pikkukajakki eli vain takana lastausluukku on mahdollinen. Kuitenkin tälläinen kajakki ilman etulaipiota on hankala koska vedellä täyttynyt avotila "ohjaamo" on vaikea saada yksikseen tyhjäksi.
      Jokimelontaan tarvitaan lyhyt kajakki koska joen mutkat voivat olla tiukkoja ja ahtaita. Kajakki jossa ei välttämättä tarvita laipioita ja pakkausluukkuja koska ne ovat lyhyessä kajakkissa todella pienet pakkaustiloiltaan eli matkatavaratilaa on vähän. Jokikajakkissa tavarat pakataan kuivasäkkeihin suoraan näkyville rungon sisään. eteen vähemmän koska jalkojen eteen ei paljon sovi, taakse taas enemmän.
      Lasikuitu yleensä naarmuuntuu helposti. PE muovi, polyeteeni, ämpärimuovi naarmuuntuu sekin. Parasta muovia ei kai vielä ole keksitty kajakkeihin.

      Ota kirjeitse yhteyttä: .madeinkina tuoteperhe. jossain päin suomea, posti tietää.
      Tällä osoitteella kun lähetät kirjeen niin parin viikon päästä ottavat yhteyttä, heiltä saa retkeilyvaatteita ja kuivapukuja eli eristyspukuja melontaan. Ymmärrettävästi myös kajakkeja eri melonta olosuhteisiin, meri, isojärvi, pienijärvi, joki ja kaikkea mitä luontoretkeilijä voi ikinä tarvita retkeillessään.

      • Anonyymi

        Tuo madeinkina tuoteperhe, on huono vitsi. Älkää olko, heihin yhteyksissä.
        Datamake/datamarkku tietokoneet, ovat samaa huuhaa/vääräätietoa.

        Nordkap merikajakki, on vuodelta 1974-1976.
        Piderag merikajakki, on Nordkap merikajakista, kehitetty. Edelleen, parempi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      10030
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      412
      4390
    3. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      90
      3016
    4. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2855
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      230
      2668
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2664
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      153
      1855
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      71
      1710
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1620
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1423
    Aihe