Mikä vitun maadoitus ? Honda cb 750 k

Kun maadoitus hävis

Pyröä on Honda cb 750 k. Sähköt, sitä ei ole. Eilen oli ja kaikki toimi.
Nyt ei.
Akussa on virtaa ja akun maajohto ok.
Varmaan sateessa vesinmennyt paikkoihin jonne ei kuulu.
Missä on ko. Pyörän maadoituksut. Tai sitten se on virta-lukko paskanna.

11

2219

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kun maadoitus hävis

      sulakkeet tsekattu ja ok.

    • Oi voi Sinua

      Kysymyksesi on luokkaa: Eilen auto toimi, tänään ei. Missä vika?
      Eli vikapaikkoja on rapiat tuhat... eikä kukaan voi antaa neuvoja, kun ei mistään mitään tietoa...

    • Ei osaa sanoa

      Pitänee mennä jollekin oikealle prätkäpalstalle, ellei peräti merkkikerhojen sivuille joissa ne pyöräntuntijat osaavat opastaa tarkistamaan tyypilliset vikapaikat mikäli samaa vaivaa on muillakin esiintynyt. Yleispäteviä ohjeita ei osaa näkemättä antaa.

      Esimerkki: miksi Aprilian 500cc skootteri ei lähde välillä käyntiin, mutta kun lähtee niin käy ettei mitään? Kun ei lähde, ajoneston merkkivalo vilkuttaa.
      Merkkihuolto ei vikaa löytänyt mutta tarjotteli seisontatuen anturia. Oikea vastaus: ajonestolaitteen antennin johdon juotos irti mittariston sisällä. Hetken kesti ennenkuin vian löysin.

    • Mittari ja kaavio
    • silakkaoneläim

      jos ei kova hinku ajamaan niin anna kuivua 48h ja kokeile uudestaan, auto meni kans mykäks kerran pohjapesus...

    • virraton

      Tarkista tappokatkasin,vaivas tutulla,oireili ajoittain.

    • HondaileVille

      Kysymyksesi on aivan asiallinen, huolimatta noista vittuiluvastauksista.

      Maadoitettuja kohtia on jostain syystä pyörissä kuin aupettuutoissakin vähän siellä ja täällä, ja on hyvin tuttua että vanhemmissa sitten hapettuu jostakin niin että eristettä muodostuu, ja siinä sitä ollaan.
      Alkaa kova etsiminen että missä kohdassa se voisi olla.

      Koska Hondassta on kyse, kantsisi purkaa vähän vasemmanpuoleisessa sarvessa olevaa sähkökytkinten koptelointia, ja jos sieltä löytyy maadoitus, niin ei muuta kuin sen kimppuun: irti, vähän viilaa tai santapaperia, CRCtä (tai vaikka vaseliinia hätätilassa) ja takas kii; luulen että sillä korjaantuu :)

    • hondamies833

      Itselläni oli sama vika samanlaisessa pyörässä kun se seisoi jalalla 500km vesisateessa. Menin crc:llä kaikki liittimet läpi mitä pyörässä on ja alkoi toimimaan.

    • pojfapojapojs

      Ottakaa yleismittari käteen ja mittailkaa sillä minne jännite katoaa (siellä katkos, esim. pätkivän liitoksen yli löytyy akun jännite).

      1. Ihan jännitemittauksella ensin tarkastat ettei rungon ja akun miinusnavan välillä ole jännitettä kun laitat esim. valot päälle. Näin tarkastat että akun miinus toimii. (olettaen ettei ole kahta katkosta samaan aikaan) Akun toimivuus kannattaa kokeilla myös kuorman ja volttimittarin kanssa ettei jännite putoa kun siihen kytkee vaikkapa ajovalopolttimon.

      2. Tämän jälkeen mittaat rungon ja akun plussa välistä että jännite tulee ja lähdet johtosarjaa eteenpäin tutkimaan minne väliin katoaa. Johtosarjan mittaamisessa säästää aikaa kun mittaa ensin puolestavälistä johtosarjaa tuleeko jännite (esim. virtalukolta), jos tulee katkos on pidemmällä, jos ei tule on katkos akun ja ko. mittauspisteen välissä.

      3. Maadoitukset tarkistat samoin ettei runkoon tulevan maakontaktin ja rungon välillä ole jännitettä kun kuorma esim. valaisimen tulisi palaa.

      Jännitemittaus on yleensä varmempi kuin resistanssimittaus, koska resistanssimittaus tapahtuu liian pienellä virralla, eli ei välttämättä kerro liitoksen toimivuudesta suuremmalla virralla.

      Tällä keinolla olen 70-luvun pyöristä aika nopeasti löytänyt katkospaikan. Varsinkin japanilaisissa liitokset hapettuu. Suurin ongelma on että pitäisi tuntea ko. johtosarjat, eli kytkentäkaavio auttaa tai vaihtoehtoisesti täytyy lähteä seuraamaan johtimia johtosarjassa. Satula, tankki, sivuposket irti ja mahdollisesti etuvalaisin auki jonka sisällä on liittimiä.

    • ei aloittaja

      Sitten toinen kysymys. Miksi vilkku toimii välillä ja toisinaan taas ei. Silloin kun se ei toimi, niin kiertää kaasua ja se rupeaa toimimaan, kun saa kierroksia.

      • Voisi olla

        liian alhainen jännite tyhjäkäynnillä tai, kuten itselläni, laiska vilkkurele. Vaihdon jälkeen toimii museopyörässä vilkut moitteettomasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1927
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1729
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1594
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1326
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1252
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1244
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1216
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1192
    9. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      44
      1186
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1181
    Aihe