Lähihoitajat ja sairaanhoitajat, mikä teitä vaivaa?

ei voi käsittää

Siis kyseessä tämä asetelma joka on joissakin työpaikoissa kun on tauot, esim. nyt kahvitauko:
Ensin tauolle menee sairaanhoitajat, sitten lähihoitajat, sitten vasta keittiötyöntekijät ym. ja siivoojat.

Siivoojia ja muita ette yleensä arvosta edes pätkääkään, kytätään kieroon ja valitetaan joka asiasta, yhtäkään positiivista sanaa on turha kyllä ikinä odottaa!
Opiskelijoita kohdellaan kuin paskaa, vierestä nähtynä.
Jos se työ niin vituttaa, niin muita aloja on!!
ihme elämäänsä kyllästyneitä keski-ikäisiä ala täynnä.

ÄMMÄT EI TAAS OSAA KÄYTTÄYTYÄ, on se kumma.
P.S. Te ette iole mitään jumalia, vaikka niin luulettekin ;)

30

1307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Väsynyt vittuiluun

      Havainnoissasi on paljon perää, mutta en silti usko, että esitystapasi mitenkään parantaa tilannetta tai houkuttelee ketään tulemaan vastaan. Voisit aloittaa itsestäsi ja yrittää olla kiroilematta ja huutamatta - ja miettiä sitten uudestaan, mitä tarkoitat käyttäytymisellä.

      Tauolle mennään silloin kun tauko on.

    • ''''

      Paljon perää, niin on! Lehdistä asti saa lukea näitä tarinoita!

      • hoi-ta-ja

        lehdissähän löytyy totuus!


    • -----

      Olen varmaan vinoon kasvanut laitoshuoltaja mutta mä käyn tauolla koska sopii ja mulle on kaikki samalla viivalla ylilääkäristä lähtien. Enkä ole huomannut kahvihuoneessa mitään. Käytävillä joskus saattaa tulla sanomista, mutta joskus joku juttu jää huomaamatta kiireessä niin että hyväkin kun joku huomaa ja muistuttaa.

    • xxx13xx

      Meillä ainakaan ei eritellä järjestystä miten tauolle mennään. Ketään ei halveerata ammattinimikkeen perusteella. Kaikki mahtuu saman pöydän ääreen, jopa lääkäri!
      Ompa sulla huonot kokemukset..
      Niinhän se tietenkin on, että huonoista asioista kirjoitellaan ja joskus jopa paisutellaan... muuttamalla muutama sana, saadaan asia kuulostamaan ihan toisenlaiselta, kuin oikeasti on..

      Tsemppiä niille, joilla kiva työpaikka ja työkaverit!

    • Huh huh

      On se vaan niin koominen ja vanhanaikainen toi terveydenhoidon hierarkia, ettei siitä nauramatta selviä!

      Aikoinaan sairaalajakson harjoitteluun mennessäni maikka kysyi tavoitette, niin vastasin, että kunhan pystyn pokan pitämään kaiken huvittavan keskellä ja kyllä siinä tekemistä olikin.

    • laikkari minäkin

      Meillä ei hierarkiaa ole, onneksi, enkä hyvään tottuneena suostuisi sellaisessa paikassa työskentelemään, missä jotakuta halveksitaan ammatin perustella. Älytöntä. Sellainen käytös kertoo paitsi työilmapiiristä, myös jotain henkilöstä, joka katsoo voivansa ylenkatsoa muita - ei sairaala ole muita työpaikkoja kummempi laitos. Voitteko kuvitella rakennuksilla putkimiehen halveksivan sähkömiestä? Molemmat tekevät työnsä yhteisen päämäärän eteen - niinkuin sairaalassakin. Meillä on joukko eri alojen ammattilaisia ja työtä tehdään yhdessä potilaan parhaaksi. Tauolle mennään silloin kun työt antavat myöten, viis siitä keitä on samassa pöydässä, lääkäritkin kun ovat varsin huumorintajuista sakkia ja aivan samanlaisia ihmisiä kuin me muutkin.

    • 3+14

      Oma kokemus työharjoittelusta sairaalan kuntouttavalla vuodeosastolla oli ehkä huonoin työkokemus koskaan, kun se 2kk harjoittelu päättyi niin se vapauden tunne siinä vaiheessa lähenteli sitä tunnetta kun pääsi pois intistä..
      Kamalaa työtä ja kamalia ihmisiä. Juttelin yhden nuoremman työntekijän kanssa ja hänkin sanoi lopettavansa pian muun henkilökunnan takia.
      Itse huomasin sen, että jos tein jotain vähänkin väärin niin siitä ei koskaan sanottu minulle ystävällisesti suoraan vaan aina raportoitiin jollekin ylemmälle taholle. Sitten sitä sai aina kuulla toiselta jälkeenpäin, että teit tämän ja tämän väärin. Naurettavaa.

      • ------

        Olen huomannut että minulla pitäisi olla kyky jakautua kahdeksi. Hoitajat ei ymmärrä että en osaa olla kahdessa paikassa yhtäaikaa. Asioista voi myös sanoa ystävällisesti eikä tiuskimalla. Minäkään en tiuski. Olen ystävällinen niin potilaille kuin naama norsunvitulla töitään tekeville asennevammaisille hoitajillekin. Minä kun pidän työstäni hoitajista huolimatta. Onhan kivojakin hoitajia mutta joukossa on aina se yksi joka pilaa kaikkien olot.


      • Anonyymi
        ------ kirjoitti:

        Olen huomannut että minulla pitäisi olla kyky jakautua kahdeksi. Hoitajat ei ymmärrä että en osaa olla kahdessa paikassa yhtäaikaa. Asioista voi myös sanoa ystävällisesti eikä tiuskimalla. Minäkään en tiuski. Olen ystävällinen niin potilaille kuin naama norsunvitulla töitään tekeville asennevammaisille hoitajillekin. Minä kun pidän työstäni hoitajista huolimatta. Onhan kivojakin hoitajia mutta joukossa on aina se yksi joka pilaa kaikkien olot.

        Joo hoitajat ovat ylimielisiä ja luulevat liikaa itsestänsä. Olin tässä taannoin tammisaaren sairaalassa kun oli syvä haava tullut käteen (työ tapaturma) niin 4 ihmistä oli pöydän takana minne piti ilmoittautua ja käskivät istua odottamaan on kiire kuulema .... ?? Siellä juoruiltiin ja haukuttiin jotain lääkäriä( nimeä en sano minkä kuulin) ja eivät ehdi tehdä työtänsä kun piti juoruilla . 40 minuutin kuluttua kutsui minut luukulle ja epämiellyttävästi kysyi mitä haluan. Sanoin että tämä haava vuotaa edelleenja näytin kättäni ja nyt nosti sen ison perheenä lopultakin penkiltä ja näki että oli kunnon veri lammikko missä olin istunut. Siihen sanoi että miksi en sanonut mitään ja sanoin että et antanut suu vuoroa ja käskit istumaan ja ilmoitit että olet kiireinen.? Ei tehnyt kyllä mitään työtä jos sitten tuo juoruilu ole sitten heidän työtä ?? Tässä meidän hoitajat..... ja vielä pitää saada lisää palkkaa. Ja lopulta kun pääsin lääkärin luo ( oli saman niminen mitä haukkuivat) ja lääkäri kysyi miten kauan olin odottanut ja kerroin ja pudisti päätään ja sain pari tikkiä ja vuoto loppui ja pääsin kotiin. Lääkäri oli mukava ja,asiallinen ja samaa en voi sanoa näistä 4 hoitajasta. Laiskoja luusereita ja tuosta he saavat palkkaa?? Että silleen Tammisaaren sairaalassa


    • hoitsu 30v.

      Oon varmaan outo sh, koska tervehdin kaikkia lääkäreistä laitoshuoltajiin ja muutamien laikkareiden kanssa heitetään läppää. Kaikilla työntekijöillä on oma tärkeä osansa, että kuviot toimivat. Ja opiskeluaikanani päätin, että itse en koskaan kohtele opiskelijoita niin huonosti kun minua kohdeltiin. Ja tästäolen pitänyt kiinni. Se opiskelija voi olla jonkun vuoden päästä kollegani, sittenkö häntä vasta pitäisi alkaa kohtelemaan paremmin?

    • Missä sivistystaso

      Joo eikö ne peruskasvatuksen eväät tule jo äidinmaidossa. Mutta mihin ne unohtuu.

      Ollaan niin akteemisesti koulutettuja, että ei tervehditä ja aika usein lääkärit tekevät tätä.

      Se kertoo myös ammattien raja-aidoista sen, että lääkäri on monasti hoitotyönpomo.Joka on väärin ilman johtamisosaamista tai koulutusta.

      Oi jospa saisimme ilkeyden, kateuden, selkään puukottamisen ja lisää henkilöstöä niin työkin voisi olla ihan kivaa. Mikis treveydenhuollosa on raadollisia ihmisiä ja he syövät vain toisiaan. Missä on kollegiallisuus?
      Ilmeisemmin sen koultus puuttuu oppiaineistakin.

      Potilaat voisivat hyvin ja saisivat hyvää hoitoa ja työyhteisöt tervehtyisivät.

      • mitä?!

        Missäs paikassa lääkäri on hoitotyön pomo? Minun pomoni on sairaanhoitaja, ylitöitä, hallintoylihoitaja etc. Lääkäri pysyköön omalla osaamisalueellaan.


    • Kivaa töissä!

      Meillä kaikki hoitajat, sihteerit, laitoshuoltajat voimme käydä samaan aikaan kahvilla ja pystymme puhumaan muistakin, kuin vain työasioista, eli meillä on siis erittäin hyvä ilmapiiri :) Ainoa "ongelma" on jotkut lääkärit... Vanha osastonylilääkäri tietysti on hyvää pataa kaikkien osastolla työskentelevien kanssa, mutta nämä nuoremmat lääkärit ei kyllä tauoille tule muiden työntekijöiden kanssa... Ja odottavat, että kahvi on heillä valmiina siellä kahvihuoneessa - he eivät keitä :D Naurettavaa kyllä...

    • hoi-ta-ja

      Tauolle mennään silloin, kun työtilanne sen sallii. Ei siihen mitään hierarkiaa tarvitse sotkea. Olen perushoitaja, enkä ole koskaan itseäni Jumalaksi luullut, ei myöskään tuntemani sairaanhoitajat.

    • voi elämä

      Hmmm... Pitäisikö tässä nyt oikein rintaa röyhistää, kun siivoojat lapioivat roskia lattioilta mutta minä hoitsu se lapionkin paskaa... Että se siitä hoitajan työn hienommuudesta.

      • Anonyymi

        "Siivoojat lapioivat roskia lattioilta mutta minä hoitsu se lapionkin paskaa".
        Nyt mennään mettään ja urakalla. Se sinun siivoja-nimikkeellä oleva näkee myös ulostetta ja virtsaa. Joka päivä mutta ei ikinä valita.


    • lähäri 87

      En sitten tiä missä tollanen käytäntö on et kaikki ei sais mennä tauolle sillon ku omaan työtilanteeseen parhaiten sopii..
      Ote lähärinä ja tulevana SH:na ainakin arvostan meiltä töistä ihan jokasen työtä. Niinkin ylempänä jo lukioon siivooja/siistijä/laikkari lapio roskia me hoitsu ulostetta :) hyvä esimerkki siitä että arvostan laikkareiden ammattitaitoa on kun olin juuri tullut taloon ja potilas oksensi lattialle, mulle opetettu koulussa jotain millä putsataan yms. Mut kun menin siivouskomeroon oli siellä miljoona purkkia noh meillä ei silloin ollut laikkaria illassa joten päätin näppärä likkana ottaa purkin joka vaikutti oikealta ja kas se veikin lattiasta niin oksennuksen, vahan kuin värinkin. Sen jälkeen olen kiltisti kipsutellu kysymään laikkareilta apua kun tollasia tilanteita on tullu..
      Ja sitäpaitsi jos ei olis siistijöitä/laikkareita/siivoojia hukuttais me likaan jabakteerit senkun leviäis leviämistään. Jos ei olis keittiö henkilökuntaa ei tulis hyvää ja terveellistä ruokaa ja jos ei olis hoitajia ei olis hyvää hoitoa.

      Alottajan kannattaja nostaa paikassa missä on töissä tai tavannu tollasta asennetta nostaa kissa pöydälle!!!

      IHAN JOKANEN ON YHTÄ ARVOKAS TYÖNTEKIJÄ KUIN IHMINENKIN OLI KOULUTUS SIT MIKÄ TAHANSA :)

      • lähäri 87

        Pahoitteluni monista kirjotusvirheistä mut puhelimen kans oikein kirjottaminen ei näköjään suju


      • Anonyymi

        KIITOS Sinulle lähäri 87, kerroit asian aika hyvin :-)
        Kun potilas oksentaa lattialle niin tärkeintä on eritteen aseptinen imeytys. 3-vaiheinen eritetahra desinfektio.

        Mutta kirjoituksesi sai minut ymmärtämään että tulen laittamaan siivouskomeroon tästedes aineet esille käyttötarkoituksien mukaan ja annostus :-)

        Kiitos vielä sinulle!


    • Sairaanhoitaja -87

      Kyllä meillä ainakin kaikki ollaan samalla viivalla ja ollaan ammattilaisia siinä työssä mitä tehdään... Ainoa poikkeus on lääkärit (en kuitenkaan yleistä). Meillä mennään tauoille siinä järjestyksessä missä nyt kukin ehtii... Esimerkiksi aamuisin jokaisella on omat aamutyöt ja sitä mukaan, kun ne valmistuu mennään kahville. Todella harvoin on tilanteita, että me kaikki hoitajat oltaisiin samaan aikaan kahvilla, kyllä siellä kahvilla on AINA sekalaista porukkaa ja saattaa joskus jopa olla lääkäritkin samaan aikaan :D Se on kyllä aika selkeä jako, että ylimpänä lääkärit ja kaikki muut ovat sitten siellä ns. alapuolella, kukaan ei ole toista parempi. En minä ainakaan koe olevani mitenkään perushoitajaa tai vaikka laitoshuoltajaa ylempänä! Meillä on omat työt.

      En tiedä missä sitten on tuollaista ap:n kuvaamaa toimintaa, että muka mentäisiin jossain arvojärjestyksessä tauoille!? :D Kuullostaa ihan naurettavaltakin. Tosin sitä olen nähnyt, että opiskelijat (oli ne sitten minkä alan opiskelijoita tahansa) jotenkin jäävät vähän varjoon... Jos nyt on vaikka osastopalaveri, niin yleensä opiskelijat jää sinne kentälle.

    • aloittaja3

      Satakunnassa tuollaista, paikkaa en viitsi mainita. Ja aivan varmasti muuallakin, älkää nyt väittäkö ettette muka ole kuulleet/nähneet. Sitä se on naisvaltaisella alalla.
      P.S. LUKEKAAS tämä, ei huono!
      http://marcuspetj.puheenvuoro.uusisuomi.fi/141195-vanhainkodista-tyopaikkana-ja-vanhustenhoidosta

      "Vanhainkoti on myös työpaikkana vielä kovin hierarkkinen. Ovat sairaanhoitajat, lähihoitajat ja hoito-apulaiset/laitosapulaiset. Tässä kastijärjestyksessä. Sairaanhoitaja ei välttämättä, osastosta ja hoito-laitoksesta riippuen tee käytännön hoitotyötä lainkaan eikä valvo öitä. Hän vain jakaa lääkkeet. Joillakin osastoilla toiminta on demokraattisempaa. Esim. hoitajien lääke-osaamista pidetään yllä kierrättämällä lääkkeidenjakovelvollisuutta. Aikoinaan sairaanhoitaja itki, kun joutui iltavuoroon. "

    • Huh huh

      Niin itkin minäkin, kun ns. kotihoidossa siirryttiin vuorotyöhön ja terveysviraston leipiin! Oli se vaan sellainen paukku, etten uskonut pahimmissa painajaisissakaan sellaiseen tilanteeseen joutuvani.

      Yhtäkkiä päätehtäväksi muuttui verenpaineen mittaus ym. kummalliset hoitokäytännöt. Ikuisia labroja otetaan ja pillereitä pyöritellään. Huumoria koeteltiin erilaisissa terveysviraston hierarkisissa käytännöissä; lähärien, telkkarin ja lekurin puuhissa, kuka kons. kenelle mitäkin.

      Olihan se kokemus sinänsä, mutta ei itsestäni ole moisiin puuhiin! En ole koskaan ymmärtänyt moista terveysviraston hierarkiaa! Hymyillyt vaan ymmärtävästi!

      • naaskelit

        Mielestäni on väärin jos laikkarit (sairaalan pahimmat juorukellot)tulee samaan kahvipöytään hoitajien,puhumattakaan lääkäreiden kanssa.60 ja 70-luvulla he joivat kahvinsa siivouskomerossa johon tulisi järjestää nykyisinkin pieni kahvisoppi heilleKaikista heikoimpia älynlahjoiltaanynnä muilta tekijöiltään mutta suu käy kaikista eniten!


      • sairaalahuoltaja
        naaskelit kirjoitti:

        Mielestäni on väärin jos laikkarit (sairaalan pahimmat juorukellot)tulee samaan kahvipöytään hoitajien,puhumattakaan lääkäreiden kanssa.60 ja 70-luvulla he joivat kahvinsa siivouskomerossa johon tulisi järjestää nykyisinkin pieni kahvisoppi heilleKaikista heikoimpia älynlahjoiltaanynnä muilta tekijöiltään mutta suu käy kaikista eniten!

        Heh, l'agent provocateur (-trice ;)), ollisitpa kanssani samassa työpaikassa niin kahvipöydässä ensin pistelisin sinut mureaksi ja sen jälkeen söisin aamupalaksi, niin me pahat laikkarit teemme. Eikö sinulle ole koskaan ole tullut mieleen, että sekin on työ muiden joukossa ja koulutus on sama toisen asteen ammatillinen kuin esim. lähihoitajilla? Suu pysyy supussa kaikilla itseään kunnioittavilla ihmisillä, juorukelloja on joka ammatissa. Kollegoissani on muuten kaksi maisteria, alanvaihtajia. En kehtaisi heidän kuultensa päästää suustani mitään ammatin ja älykkysosamäärän korrelaatioon liittyvää.....saati tuollaista mielipidettä, joka ei olisi tätäkään vastausta ansainnut ;)


      • 6+3
        sairaalahuoltaja kirjoitti:

        Heh, l'agent provocateur (-trice ;)), ollisitpa kanssani samassa työpaikassa niin kahvipöydässä ensin pistelisin sinut mureaksi ja sen jälkeen söisin aamupalaksi, niin me pahat laikkarit teemme. Eikö sinulle ole koskaan ole tullut mieleen, että sekin on työ muiden joukossa ja koulutus on sama toisen asteen ammatillinen kuin esim. lähihoitajilla? Suu pysyy supussa kaikilla itseään kunnioittavilla ihmisillä, juorukelloja on joka ammatissa. Kollegoissani on muuten kaksi maisteria, alanvaihtajia. En kehtaisi heidän kuultensa päästää suustani mitään ammatin ja älykkysosamäärän korrelaatioon liittyvää.....saati tuollaista mielipidettä, joka ei olisi tätäkään vastausta ansainnut ;)

        Itseasiassa laitoshuoltaja on ammattitutkinto eli korkeampi tutkinto kuin lähihoitaja joka on vasta ammatillinen perustutkinto ;-)


    • eikös niin

      Hankkiudu terapiaan.

    • Anonyymi

      Paikan marjat kuule. keittiöntyöntekijä voivat kuile juoda kahvit keittiössä jossa yleensä on omat tilat..... ei voi olla totta mitä valittelemista .... itse teen yleensä 10 - 14h päiviä ja vaikka olen väsynyt en koe tarvetta valittaa että on niin työ uupumusta ja sattuu siellä ja sattuu täällä ja menettää kahvitauon niin taivas kastuu niskaan ?? niin edelleen....ja nyt kun ovat lakossa vaatimassa lisää rahaa niin silläkö se uupumus paranee?
      Mitäs valitsin hoitajan työn jos se on niin kauhea stressaavaa? Hoitajat puhuvat kuin heidän tuö olisi muita töitä parempi? Ihme luusereita..... ja valitellaan kaikesta kiittämättömiä lurjuksia. Päästään liian helpolla nykyään..... kun on aikaa valittaa ja lakkoilla rahan takia? Eniten olen huolissaan näistä sairaista jotka kärsivät lakosta kun hoitaja pitää saada lisää rahaa ???

    • Anonyymi

      Minulla kai on hyvä työpaikka koska hoitajien/sairaanhoitajien kanssa kommunikaatio pelaa ja olen aina valmis auttamaan jos pyydetään, esim. eritteiden siivous jos kerkeän. Eritteiden poisto välittömästi kuuluu myös hoitohenkilökunnalle ja lääkärillekin. Mikrobit tarttuvat pintaan ja ilmaan, se pitää muistaa.
      Kiitos teille hoitajat jotka siivoavat edes enimmät-se auttaa meitä laitoshuoltajia tosi paljon :-) :-) Ja kiitos myös niille hoitajille, että tyhjennätte vaipparoskat heti pois :-) :-)

    • Anonyymi

      Koko ala on niin 70-luvulla. Hierarkista johtamista ja siitä seuraavia ongelmia. Onneksi olen löytänyt helmen alalla huolimatta jäätävästä ajomatkasta, aina on hyvät fiilikset mennä töihin. Nuoret, vanhemmat, sh:t, lähärit, opiskelijat, lääkäri jne, kaikki ollaan samassa taukohuoneessa, harvoin, mutta kuitenkin samanarvoisina. Nauretaan ja jaetaan kokemuksia ihmisinä, ei titteleiden kautta. Mutta olen nähnyt kaiken ton paskan, ja voin sanoa, että paetkaa ja hakekaa parempi paikka, tai vaihtakaa alaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe